Şimdi Ara

Evde Server Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde masaüstü bilgisayarımda bir server kurmak istiyorum sizce mümkün mü açıkcası çok fazla fikrim yok ama kullanım amacı sadece şu olacak video yada görsel yok max aynı anda 300-500kullanıcıya 50-100 kelime veri yollayacabilecek bir server kurulabilirmi kurulursa ne kadar sağlıklı olur ? Başka önerileriniz varsa açığım teşekkürler.
    İnternet hızım download35 upload 3
    Sistemim


    AMD Ryzen ™ 3 1300X İşlemci
    ★ Asrock AB350M Anakart
    ★ 16 gb ram rgb
    ★ Galax GeForce GTX1050Ti EX OC 4GB 128Bit GDDR5 Ekran Kartı
    ★ Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM
    ★ Aerocool CyberX Advance
    ★ High Power 500W ECO

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortada bir iki eksik bilgi var. Sunucuyu direk fiziksel makineye mi kuracaksınız yoksa sanal makine olarak mı?
    Sisteminiz server yapısı için uygun değil açıkçası . Sanal makineye kursanız bile çok verimli olmayacaktır. En iyisi bir sunucu kiralamanız olacaktır.
  • bu durumun iki riskki var birincisi fiziksel bir cihazla bu işleri sürekli götürmeniz hele hele ev ortamında çok olanaksız. pc nin kapanması demek serverın kapanması demek 7/24 enerji kesintisinin olmaması zor .

    diger bir risk ise upload hızı çok yavaş ve sürekli ping sorunları vs..
  • prohead kullanıcısına yanıt
    Fiziksel düşünüyordum sunucum süreklş çalışmasıda gerekmiyor sabah 8 akşam 3 e kadar daha sonra kapatabilirim sonra ertesi gün tekrar yine aynı çalışma açıkcası baştanda dediğim gibi çok fazla bilgim yok yapmayı düşünüyorum ama fazla araştırmadım henüz olur olmaz gibi net bir düşünceye varırsam sunucu kiralamayı düşünüyorum o kısımdada anlamadığım bir şey var sanal sunucuda 1 gb hdd falan diyorlar mesala fotoğraf falan bir şey koyan birisi hemen yeter cahilliğimi bağışlayın 😂 benim sistemim yetersiz dediniz ya sunucuların sunduğu sisteme göre daha iyi duruyor belki internet hızı kötü olabilir ama 100- yada 200 kelimelik bir veri yollamak için çok fazla hıza ihtiyaç duyulur mu onu bilemiyorum bıyu olarak çok ez yer kaplıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • bigdede kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir durum söz konusu 7-24 değilde sabah 8 akşam 12- yada 2-3 gibi o saat aralığında çalışacak kapatıp açabilirim upload hızı neden yetersiz o konuyu tam anlamadım hocam beni aydınlatabilirmisiniz upload hızım yüksek değil ama matematiği mi yanlış yapıyorum yada eksik bilgim mi var yardımcı ılursanız sevinirim sadece harflerden oluşun bir msj iketecek karşıya 1 harfe 1 bayt dersek 5 harften oluşacak desek ortalama 200 kelimeden hesaplarsak aynı anda 500 kullanıcı bu istekte bulundu 488 kb gibi bir rakam yapmıyormu ? Upload hızım yeterli gibi duruyor bu hesaba göre açıklayabilirseniz sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İmkansız değil ama tecrübeniz yoksa zaman harcadığınıza değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Tecrübesizim en azından deneyeceğim sanırım bir şeyler öğrenmiş olurum en kötü ihtimalle . Teşekkür ederim cevabınız için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sistemde hangi OS yüklü, linux kurup uygulamanızı docker ile ayaklandırın sistem kaynakları yeterli gözüküyor. Web içeriğinde resim yoğun değilse upload hızı yeter size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silliusblack

    Sistemde hangi OS yüklü, linux kurup uygulamanızı docker ile ayaklandırın sistem kaynakları yeterli gözüküyor. Web içeriğinde resim yoğun değilse upload hızı yeter size.
    Yok web içeriği yoğun değil nasıl kutulut adımları nedir biraz inceleyip deneyeceğim en azından bir süre işimi görür

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.