Şimdi Ara

Evde Vps Sunucu Kurulumu Centos 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Evde kullanmakta olduğum iki adet bilgisayardan bir adetini linux tabanlı sunucuya çevirmek, domainlerimi bu sunucuya host etmek çabası içerisindeyim.
    Modem, internet hızı bilgisayar özelllikleri vs gibi konulara girmek istemiyorum.

    Centos 7 sürümünü yükleyip ağ ayarları kısmında ipv 4 ü elle yapılandır diyorum. 10.0.0.10 şeklinde ip sini sabitliyorum modem arayüz ipsi 10.0.0.1 belirleyip dns'e de 8.8.8.8 girerek kurulumu yapıyorum.
    Putty ile diğer bilgisayardan bağlanıp centos 7 güncellemesini yaparak nano wget gibi temel bileşenlerini yüklüyorum.

    Kullanmak istediğim cwp panel i de gerekli şekilde kuruyorum. İlk etapta share ip adresini satın aldığım statik ip adresini ekliyorum ör: 31.254.12.25 sunucu ismi olarak nova.domain.com olarak belirliyorum.

    Sunucunun ns adreslerini de ns1.domain.com ns2.domain.com şeklinde ayarlayıp yine statik ip adresimi ekliyorum. ör ns1.domain.com 31.254.12.25 ns2.domain.com 31.254.12.25 şeklinde.

    Satın aldığım domain yönetim paneline giriyorum. (isimtescil) öncelikle ns tanımla diyorum. ns1.domain.com diyorum ve ip adresine yine statik ip adresimi ekliyorum.
    Dns ayarları kısmından da ns1.domain.com ns2.domain.com şeklinde nsleri güncelliyorum.

    cwp panelden kullanıcı oluştur diyorum domainimi ekliyorum.
    host.conf dosyasını düzenleyip içerisine statik ip devamına nova.domain.com şeklinde tanımlıyorum.

    Uzaktan statik ip adresim ile web tarayıcısı üzerinden panele ulaşabiliyorum.

    Bu arada modem portlarını da açıyorum. 53 443 2030 2087 2086 22 21 25 vs vs
    Her ne yaparsam yapayım domaine girdiğim zaman ip adresi tanımıyor diyor.

    Bu konuda ücretli ücretsiz yardımcı olabilecek kişiler varsa çok sevinirim.

    Şimdiden herkese çok teşekkürler.







  • ben hep vesta panel kullanırım ve bunu tavsiye ederim. düşük ram kullanımı, ücretsiz olması ve lüzumsuz özellik barındırmamasıyla en güzel panel budur ve en çok tercih edilen de budur.

    temiz bir centos sonra üzerine vestacp sonrası zaten kolaydır.. hatta centos yerine de ubuntu kullansanız daha güzel olur çünkü ubuntu server ile ilgili daha fazla bilgi ve döküman vardır ve sunucu olarak o sunucuda çok fazla site ve hit yoksa zaten linux dağıtımları arasında performans ve stabilite farkı yoktur galiba worpdress org ubuntu server üzerinde çalışıyordu evde kurulan bir sunucunun da zaten hiti en fazla ne olabilir ki?


    sizin bu mevcut centos kurulumunda sorun tam olarak neden kaynaklanıyor bilemiyorum domain sağlayıcısından da kaynaklanır konfigürasyondan da kaynaklanır fakat o vps ye erişimim olmadan uzaktan yardım etmem de çok zordur.. o yüzden ubuntu + vesta ile sıfırdan başlamanızı tavsiye edebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton Lavey -- 26 Aralık 2019; 13:15:18 >




  • Anton Lavey kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. İlgin için teşekkür ederim.

    Vesta panel ve ubuntu ile de çok sayıda deneme yanılma yöntemi yaptım.

    Linux sistemde bind ayarlarım olması gerektiği gibi tüm ayarları en ince ayrıntısına kadar yapıyorum. Gerek manuel gerekse kurduğum cwp vesta whm/cpanel içerisinden de ayarları yapıyorum.
    Statik ip adresim ile panel arayüzlerine erişim sağlayabiliyorum bu konuda sıkıntı yok. Modem üzerinden açılması gereken tüm portları açıyorum. tcp udp dahil. Domain üzerinden de öncelikle nameserver oluşturuyorum. ns1... ns2.. şekklinde bunları statik ip adresime yönlendiriyorum. domainin dns kaydını da oluşturduğum bu dns ye aktarıyorum.

    Sunucu üzerinden bind/dns ayarı yaparak öncelikle makineyi sabit dhcp ipsi tanımlıyorum. Bind ayarlarını da buna göre şekillendiriyorum ancak her ne yaparsam yapayım domain dns sorgulama da domainin bir a kaydının olmadığını söylüyor.

    Zone alanında gerekli tüm a kaydını ekliyorum. Sonuç yine hüsran.

    Bugün windows server 2019 kurdum. ıss eklentisini de kurdum. modem port ayarlarını açtım. dns olarak yandex'in site devret özelliği ile domain yönetim panelinden dns1.yandex.net şeklinde yönlendirdim. yandex site devret sisteminde a kaydı ekleyerek a kaydına statik ip adresimi ekledim. ıss den domian ekledim ve başarılı bir şekilde site çalışmaya başladı.

    İşin ilginç tarafı windows server statik ip ile uzaktan kontrol edile biliyorken, centos ve ubuntu ssh ile statik ip adresimle uzaktan kontrol edilmiyor. bence sorun tamda bu noktada diye düşünüyorum.




  • aşağıdaki fb gruplarına sormayı deneyebilirsin. içlerinde iyi sistem yöneticisi üyeler var. denk gelirlerse yardımcı olmaya çalışırlar. sorunu ve yaptıklarını ayrıntılı biçimde anlatırsın, zaten mesajlarından böyle yapacağın anlaşılıyor. bazen basit şeyleri araştırmadan soranlara tav olabiliyorlar, ama senin durumun öyle görünmüyor.
    https://www.facebook.com/groups/linuxturkey
    https://www.facebook.com/groups/trlinux

    @aksoydesign



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remziaydintrk -- 27 Aralık 2019; 17:38:28 >




  • remziaydintrk R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Uzun bir uğraş sonucu sorunu çözdüm.

    Konuyu araştıran arkadaşlar için özet geçeyim.
    mesele tamamen dns server kurmaktan geçiyor.

    linux ya da windows işletim sistemi kurmak, modem üzerinden portları açmak yeterli değil.
    linux tabanlı işletim sistemleri için öncelikle bind kurulumu sonrasında dns sunucu yapılandırması yapılması gerekiyor. hazır paneller ile bu ayarlara erişmek mümkün ancak yapılandırma yapılması için çok az döküman var.

    Benim çözüm ise yandex site devir işlemleri ile oldu.
    Yandexin webmaster aracı ücretsiz buradan sitenizi doğruluyor sonrasında domain ns lerini yandexe yönlendiriyorsunuz yandex site ekleme ile de ns ayarına a kaydı oluşturup statik ip adresinizi giriyorsunuz.
    sonrasında yapmanız gereken 10 dakika beklemek çerezlerinizi silmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.