Şimdi Ara

Evdeki Hava Nemlendirici Televizyonu Bozdu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde klima çalıştırdığımızdan ve de 8 yaşında kızımız kuruluktan dolayı hastalanmaması için klima çalıştığı zamanlarda geçen yıldan beri evde hava nemlendirici kullanıyoruz. Ancak ne zaman bu hava nemlendiriciyi çalıştırsak 1 hafta içinde odadaki lcd televizyon bozuluyor. Cihazı kapattıktan bir kaç gün içerisinde de Televizyon kendiliğinden düzeliyor arkadaşlar. Var mı bu konu hakkında bilgisi olan acabaaa???



  • Bendede simbonun hava nemlendiricisi var. Yüksek ayarda ve çok çalıştırınca odadaki eşyaların ıslandığını görebilirsiiniz. Elinizi eşyalara sürtün ıslaklığı hissedersiniz. Aslında soğuk suyla çalışan hava nemlendiricler suyu iyonlarına ayırarak zerrecikler halinde dışarı atar. Göz bunu buhar olarak görür. Ama sıcak buhardan kesinlikle daha sağlıklıdır. Hem soğuk hem sıcak buharın aşırısı başta elektronik cihazlar olmak üzer tüm eşyalar için tehlikeli ve zararlıdır.

    Bende boğazlarımın şiştiği ve çok öksürdüğüm bir gün hava nemlendiriciyi odama getirip boğazlarım yumuşasın diye son ayarda yanı başıma koyarak yattım. Sabah kalktığımda sırılsıklamdım. Direk bilgisayara yöneldim ve kasasının baya ıslandığını farkettim. Bilgisayarı öğlene kadar açmadım açsam belki arızalanacaktı. Nem ölçerimin göstergeside sağlıklı nem miktarını aşmış ve üzgün yüz ifadesi çıkmıştı.

    Tüm bunları önlemek ve ideal sağlıklı nem mikatarına kavuşmak için. Hava nemlendiriciyi kısık ayarda ve tv den uzakta en zıt köşede çalıştırın. Bir tanede dijital nem ölçer alın. Nem seviyesi %40 - %55 arası oldumu iyidir ideal seviyedir. Bazı marka nem ölçerlerde nem bu seviyeye geldimi güler yüz falan çıkar.




  • Şu anda çalıştırmıyorum ama en kısa zamanda ölçüm cihazını alıcam, teşekkür ederim.
  • şükredin lcd tv kendini korumaya almış tam anlamıyla bozulmamış, not hava nemlendirici için sanırım (nane veya okaliptus yağı vardı) alman bir firmanın sattığı normalde üst solunum yolları rahatsızlıklarında vicks kaynatıldığı gibi sanırım bu makinelerin içine konulabiliyordu isterseniz araştırın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.