Şimdi Ara

Evden Eve İnternet Çekmek!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ailemin evinde 25mb internet var şimdi tam karşıya taşındım ben apartmanlar arasında engel yok. Google mapten baktım aramız 85 metre. Evdeki interneti cama yakın yere kurdum kendi evimden görüyor 1 çubuk çekiyor bunu nasıl arttırabilirim? Dış cephe antenlere felan baktım ama çok pahalı. Çözümü olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Bütçe 100 150 lira civarı.




  • Merhaba,

    Maalesef o bütçe ile bu işi sağlıklı bir şekilde yapabileceğinizi sanmıyorum.

    Değil karşılıklı iki outdoor access point ile point to point network kurmak, o mesafe için 85 metre CAT6 kablo bile çekemezsiniz o paraya teknolojik düşünmeye gerek yok.

  • Haklısınız hocama ama telefondan felan bile bağlanıyorum. Cama yaklaşıyorum direk görüyor sinyali 1 1,5mb hızlarda bağlantı yapabiliyorum. Bu yüzden dedim acaba olur mu? Modeme güçlü bir wifi anten alsam. Güçlü dediğimde 150 liralık işte. Evime 7 8 mb hız gelse yeter bana. Ona uğraşıyorum aslında.

  • Anladım hocam. O zaman belki bir olur yol bulunur. Modeminiz ne acaba?

  • Sooso kullanıcısına yanıt

    Güncel bir sorun, takip.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 11 Temmuz 2021; 17:38:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Modem kablonetin Netmaster Cbw-383z4. Şimdi bütçeyi arttırıp tp linkin cp210 dış mekan cihazını alsam yeter li olur mu? Evden direk benim eve sinyal verebilir miyim?

  • Sooso kullanıcısına yanıt

    Yeterli olur mu bir şey diyemem, öyle kesin bir şey söylemek zor. RF konusu bambaşka bir şey. Ama netmaster modemden daha iyi olacağını düşünüyorum. Zaten o modemlerin wifi tarafı çok şikayet ediliyor.

    --

    Bir de esas ideal durumda, o tarz cihazlar iki tane alınıp karşılıklı birbirine bakacak şekilde kuruluyor diye biliyorum. Aklınızda olsun. Almadan önce iyi araştırın, kullananların yorumlarına başvurun derim naçizane.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam wifi konusu çok sıkıntı bu modemlerde birde eski bir modem bu. Dediğiniz 2 cihaz alma konusu ise araştırdım genelde daha uzak mesafeler için veya arada engel olan noktalar için tercih ediliyormuş. Dediğiniz gibi alırım şimdi çöp olmasın para. İnternet fiyatlarına bakıyorum ttnet adsl destekliyor binada 8mb oda. Diğerleri çok pahalı. 400 liraya alsam mesela işe yarasa 5 ayda parasını çıkaracak.

  • En masrafsızı windsurfer ya da parabolik bir reflektör yapmanız. Ben parabola calculator 2.0 programını kullanarak kartondan vs reflektör yapıyordum işe yarıyordu. Bunun dışında bir tık daha profesyonel olmak istiyorsanız yönlü anten takmanız iyi olacaktır. Yagi vs. gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agmerhamto -- 20 Temmuz 2021; 13:35:44 >
  • agmerhamto kullanıcısına yanıt

    Hocam nasıl yapacaz bunu. Ben hiç anlamıyorum. Program nasıl yardımcı oluyor bize. Bununla alakalı bir anlatımın olduğu bir kaynak var mı paylaşabileceğiniz.

  • Bütçeniz nedir bilemiyorum lakin, 2 tane Keenetic Ultra 85mt karşılıklı açık alanda tam hızla birbirine aktarım yapar.



    150 metre karşılıklı 2 Ultra 2x2 160mhz 5ghz ~585-1000 mbit ile birbirlerine bağlandığını gözlemledim.  





    Edit: Pardon 100-150TL bütçe ile çözüm yazılmış. Mesaj yine de dursun. Birilerinin işine yarar belki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 19 Ağustos 2021; 10:39:52 >
  • 11 $ lık çözüm

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.