Şimdi Ara

Eve kadar fiber hizmeti(FTTH) kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sitede eve kadar fiber(FTTH) kurulumu yapmak istemiştik. Bugün elektrikçiler gelip 60 daire olduğunu ve bir site için çok fazla metre kablo çekeceğini görünce vazgeçtiler. Bir tek kişi çekebilir misiniz, dediğimde "hayır, bir kişi için Türk Telekom hizmet vermez" dediler. Türk Telekom fiberi getirip, VDSL(bakır kablo) sistemi iptal edeceğini söylüyor ve site sakinleri 400 TL (işçilik parası) vermek istemiyor. Bu durumda ne yapılır? Yardımcı olabilecek var mı, şimdiden teşekkürler. Türk Telekom bana FTTH/OBK kablosunun 1000 Mbps olduğunu söyledi. Bu doğru mudur?





  • Evet obk 1000 mbps'ye kadar destekliyor. Ayrıca Türk Telekom kafasına göre obk'yi dairelere çekiyor. Ben TT altyapisinda başka bir firmadan fiber kullanıyorum. TT obk'yi evimin içinde kadar çekti, ve apartmanda bir tek ben fiber kullanıyorum. yani TT, başka bir firmada olan kişilere "daireye kadar kabloyu çekmiyor" veya tek kişi için kablo çekmiyor diye birşey yok, TT kendisi çeker(çekmeli yani) TT müdürlüğüne gidip kabloyu TT'nin çekmesini isteyebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ücretsiz mi çekiyor?

  • kocmuat kullanıcısına yanıt

    Evet ücretsiz çekiyor. Herşeyi TT hallediyor. Eve kadar obk çekimi, ont ve router kurulumunu yapıp gidiyor. Ha, başka bir firmadaysan bu firma "kurulum ücreti" alabilir. Ama bu ücret ont, router ve obk ücreti değil. Fiberde modem kira ücreti de vardır aklında olsun. 10tl ile 60 TL arasında değişiyor firmalar arasında. TT'nin kendisinde en düşük 65 TL diye biliyorum. eğer başka bir firmada değilsen, TT kurulum ücreti de almaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binanın dışına karışmam ben diyerek elektrikçi yolladı.

  • kocmuat kullanıcısına yanıt

    TT bazen böyle tipleri yollayabiliyor. Türk telekom müdürlüğüne gidebilirsiniz. Elektrikçilerin çoğu birşeyi bilmiyor zaten, kabloya hasar vermeleri olası bir durum. Konektörü bile yanlış takabiliyorlar, en iyisi TT saha ekibi gelip yapmalı, elektrikcilere yaptırmayın (bence) TT müdürlüğüne gidip bizzat konuşun ve fibere ihtiyacınız olduğunu, en yüksek paketi alacağınızı, evden calistiginizi ve mağdur olduğunuzu (öyle birşey olmasa bile), elektrikçilere güvenmediğinizi belirtin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TT her yerde farklı uygulamalara imza atabiliyor. Bazı yerlerde bütün işleri kendileri yapıyorlar bazı yerlerde de yeteri kadar OBK'yı abonelere teslim edip elektrikçiye çektirin diyebiliyorlar. Eğer apartmana fiber dağıtım kutusu takıldıysa ve aktif edildiyse sitedekilerle muhattap olmayın elektrikçi çağırıp evden kutuya kadar çektirin sonra da sıfırdan mı abonelik alacaksınız yoksa mevcut DSL aboneliğinizi Fibere mi çevirecekseniz artık ne iste o konuyu da ISS'inizle görüşeceksiniz ekipler gelip ONT+Router kurulumunu yapıp hizmetinizi aktif eder. Telekomun kimseyi zorla DSL'den Fibere geçirdiğini görmedim. Ha şöyle de bir şey var apartmana fiber gelmesine rağmen üçün beşin hesabını yapıp DSL'de kalmak mantıksızlık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Valla zorluyorlar ağa ben çözemedim ya, saçma sapan iş oldu. Ne kutu var ne başka bir cacık ben anlamdıramadım ki.

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    ben de aynı durumdayım. türk telekom altyapısı ile başka bir firmanın internetini kullanıyorum. apartmana fiber kutu koydular ve ev girişine kadar kablo çekip öyle bıraktılar. komşuların bazılarına kabloyu evin içine çekip fiber modem vermişler.

    kullandığım iss yi aradığımda türk telekom halledecek dediler. umarım bırakmazlar öyle. ne yapacağımı bilmiyordum bu durumda. müdürlüğe gidip konuşayım.

  • mrkzk M kullanıcısına yanıt

    TT müdürlüğüne gidin, daha önce bir kaç daireye elektrikçinin çektiğini (öyle bişey olmasa bile diyin) kabloya hasar verdiklerini, bölgedeki elektrikcilerin işini düzgün yapmadığını söyleyin, TT kabloyu bırakıp gitmiş, TT saha ekibinin işçiliği çok iyi, onlar gelip halletmeli diyin. Bu şekilde olumlamayla konuşun. Elektrikciler birşeyi bilmez. Elektrikçi gelir, Abi kabloyu şuraya doğru alalım/çekelim dersin, dur bi dk yeenim bu gablo hassas hassas yav diyip evin ortasına sıçar gibi bırakıp gider. Ama TT ekibi istediğin yere kadar çekiyor, güzel bir işçilik ile. Dolayısıyla TT yapsin, elektrikçi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keevo kullanıcısına yanıt

    teşekkürler cevap için. bayramdan sonra konuşacağım, apartmanda vodafone abonesi bir komşuya randevu vermişler kablo çekmek için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi il Murat Bey?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.