Şimdi Ara

Evelynn Rehberi S6 Güncellenecektir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar merhaba öncelikle. Son zamanlarda çok sık konusunu gördüğüm (algıda seçicilik de olabilir bu bilemiyorum) severek oynadığım, hatta şu aralar diğer lanelerde oynamaktan da bıkmışken main şampiyonum yapmayı düşündüğüm bir şampiyon olur kendileri.


    Artı ve Eksilerinden bahsedecek olursak:

    +'ları
    *Pasifinden gelen görünmezlik.
    *Çok iyi karşı baskın-karşı orman kabiliyeti.
    *Sağlam erken oyun baskınları.
    *E'sinin hasar oranları ve on-hit hasarı.
    *W yeteneğinden gelen mobillik. (S5 de nerflediler mana istemiyordu artık mana istiyor. Yakın zamanda da fizz ultisinden w basıp çıkabiliyordunuz artık çıkamıyorsunuz.)
    *Pasifi ve ap orman eşyası ile mana sorunu çekmemesi.


    -'leri
    * Tabiri caizse kağıt gibi hero tek yiyor.
    *Geç oyunda düşebiliyor. (DüşEBİLİyor buraya dikkat.)
    *Kitle Kontrol yeteneğinin bulunmaması. (Ultinin sağladığı yavaşlatmayı saymıyorum.)
    *Orman dönme hızı yavaş ve orman dönmesi zor.
    *Karşına bilen takım gelirse ayaklı ward bile olmuyorsunuz. Tamamen karşı takıma yararlı oluyorsunuz.


    Yetenkleri:
     Evelynn Rehberi S6 Güncellenecektir.
    Pasif yeteneğimiz. Belli bir süre hasar almağıdınız/vermediğiz süre boyunca mananız yenilenir ve görünmez olursunuz. Görünmeziken rakip şampiyon-pembe totem-kulelere belli bir mesafe yaklaştığınızda görünüz olursunuz. Üstünüzde ünlem çıktığında görünür oluyorsunuz. Göz işareti çıktığında ise görüldü görülecek oluyorsunuz. Bununla ilgili bazı püf noktalar var. Çalılarda pembe totem varsa totemi görmeseniz bile üstünüzde ünlem çıkar. Bu sayede totemlerin yerini tespit edebilirsiniz. Aynı şeyin şampiyonlar üstünde çalışıp çalışmadığından emin değilim yanlış bilgi vermeyeyim.
    Şimdi pasifimizi iyice açıklamak istiyorum. Mana yenilemesi kısmını atlarsak ki bu olay da önemli, oynadığımız şampiyon görünmez. Bu konuda insanların ilk düşündüğü şey adam çalıya totem atsa ne olur nasılsa görmüyor diyip normal yolo baskın gitmektir. Bu duruma tamamen yanlış diyemem ama asıl önemli olan bundan sora yaptıklarınız. Örneğin çalıdan baskın attınız adamın canını yarıladınız ama lanerda cc olmadığı için hasarınızı devam ettiremediniz. Bu durumda yapmanız gereken oramana dönmek yada base atmak değildir. B'ye basın rakibin pasif menzilinde olup olmadığını kontrol edin görünmez olduğunuzda base atmayı bozun. Bundan sonra yapacaklarınız size kalmış biraz yaratıcı olun.
    Pasifinizle ilgili yapabileceğiniz bir diğer şey ise karşı ormana girmek. Oyun başında takım arkadaşlarınızdan rica edin karşı ormanı totemlesinler. Eğer totemlemezlerse tahmin yeteneğinizi ve şansınızı kullanmanız lazım. Örneğin karşı ormanda Shyvana var. Yüzde 90 ihtimalle red tarafından başlar. Sizde gidin onun grompundan başlayın. Doğru oynarsanız ormanı tek başınıza dönebiliyorsunuz zaten. Burda önemli nokta buffdan başlamamak. Rakip takım genellikle bufflarını totemler güvene almak için. Gromp gibi kamplara fazla önemli gözü ile bakılmaz. Sizin grompu aldığınız süreç içinde zaten buffdaki totemin süresi biteceği için kısmen güvenli bir biçimde karşı ormanı yağmalayabiliyorsunuz.
     Evelynn Rehberi S6 Güncellenecektir.
    Q yeteneğimiz. Çok basit açıklayacağım. Ap ve Ad den alır Ap oranı seviye başına artar, alan hasarı verir, cdsi yok denecek kadar azdır, mana miktarı azdır.
     Evelynn Rehberi S6 Güncellenecektir.
    W yeteneğimiz. Bu yeteneğimizi rito S5in sonlarında nerfledi. Mana istemiyordu. Zaten az oynanan şampiyonu neden nerflersiniz anlamıyorum neyse. Hareket hızı verir, üstünüzdeki yavaşlatmayı kaldırır. Rakip şampiyonlara isabet eden yeteneklerimiz cdsini 1 sn azaltır. Ayrıca asist yada kill almak cdsini sıfırlar. Rakibi kovalarken veya rakipten kaçarken kullanacağınız yetenek. Gene 1-2 tane püff nokta denilecek detayları var. Birincisi baskın gittiğinizde rakibi gördüğünüz gibi basmayın size yavaşlatma etkisi (red buff, exh, rengar e vb.) uyguladığında basın. İkinci durum ise w nun pasifini kullanmak. Rakibi kovalarken takımınız skor alacaksa w basın ve asist alacağınızdan emin olun rakip öldükten sonra hızlanmanız bittiğinde tekrar basarsınız böylece yürüme hızına daha uzun süre sahip olursunuz.
     Evelynn Rehberi S6 Güncellenecektir.
    E yeteneğimiz. Evelynn'in en sevdiğim yeteneği denilebilir. Kısaca rakibe 2 kez otomatik saldırı yaparsınız. Sahip olduğunuz Apnin tamamını alır ve Fiziksel Hasar verir. Kullandıktan sonra size saldırı hızı verir. On-Hit efecktleri 2 kez uygular. AD evelynnin tek atmasını sağlayan yetenek de budur.
     Evelynn Rehberi S6 Güncellenecektir.
    Ultimiz. Büyük ihtimalle en az ne işe yaradığı bilinen yeteneğimiz budur. Belli bir alan içindeki rakiplerin o andaki canlarının belirli bir yüzdesini büyü hasarı vurur ve yavaşlatır. Tutturduğunuz rakip şampiyon başına katlanan canınıza oranlı bir kalkan verir. İsterseniz takım savaşı başında en tuttura bildiğiniz kadar kişiye tutturun ve rakip takımın hasarını bir nebze de olsa tanklayın. İsterseniz de rakibi kovalarken slow atmak için kullanın. Daha farklı amaçlar için de kullanabilirsiniz. Ejdere-barona hasar vermek için falan .


    Eşya Seçimi -Edit: 31/08/2016
    Eve için tek bir build yok. Elimizdeki şampiyon her yönlü kullanıma gayet açık. Biraz oyun tarzınıza göre değişiyor. Şu ana kadar kullandığım yada kullanılıp iş yaptığını gördüğüm buildleri yazacağım.
    1)AP/Tekci Eve

    Resimleri şuan ekleyemiyorum yarın eklemeye çalışırım.
    ilk olarak orman eşyamızı bitiriyoruz. Ben kırmızı çarpı tercih ediyorum ama siz mavi çarpı da kullanabilirisiniz. Kırmı çarpı alma sebebim hasar azaltması ve tutuştur gibi zamana bağlı hasar bırakması. Orpma eşyasını tabiki ap alıyoruz.

    2. eşya olarak da kesinlikle roket kemer. baktınız oyun iyi gidiyor roket kemerden önce yapıştırın kara mühürü yavaştan stack kassın hemde az canla orman dönen ormanı kitelayamayan kardeşlerimiz potlardan daha verimli yarar sağlasın.

    Kalan eşyalar ise ayakkabı (hangisini alacağınız durumsal) - rabadon- hiçlik-koruyucu koruyucu

    Şimdi papa böyle didi diye yolo build kasmayın bu karşı takım çok kırılgan ve karşı taşıyıcılara rahat ulaşıyorsanız çıkmanız gereken eşya düzeni. Şimdi şu buildi biraz inceleyelim.
    Ana eşyalar= Orman eşyası-roketkemer-hiçlik(duruma göre maske)-ayakkabı(ms eve için önemli) geriye 2 slotumuz kaldı.
    *Karşı takım çok ap ise açımayın sihir içeni gömün. Hem Verdiği arpen E yeteneğinizin hasarını arttırı hem de sihiriçin kaşkanı + ulti kalkanı uzun süre sizi hayatta tutar.
    *Karşı takım çok mobil ise kristal asa (rayli mi ne yazılışından emindeğilim) alıp q spam ile karşı takımı kanser edebilirisiniz. Ve bu eşya orman yaratıkları olsun karşı takımdaki bazı saçma tankları olsun kitelamanıza yardımcı olur.
    *Karşıda bir adet kedicik yada wayen varsa randuin alıyoruz ki pisicik bize tek atamasın.
    *Bunların yanı sıra ölüadam verdiği mobillik ve pasifi sayasinde eve için gayet güzel bir eşya.
    Genel olarak ap eveyi ben böyle oynuyorum şimdisıradaki buildimize bakalım.

    2)Ad-Tank Eve

    Bu eve de ise biraz daha ad ve on-hit'e dayalı oynuyoruz.
    İlk eşya orman eşyası CENGAVER (hırpalayan kaldırıldığından beri önermiyorum aslında ama koreli dostlarımız bir şey biliyor ki çıkıyorlardır herhalde)

    Bundan sonraki eşyalarımız üçlü ve haşmetli hydra. Kalanı da karşı takıma göre tank.
    Bu buildde kabiliyet olarak savaş şevkini öneriyorum. Rünler standart zaten.
    Defansif eşya çıkarken scapter çıkabilirsiniz biraz ap istiyorsanız. Ama can ağırlıklı çıkmanızda yarar var. Gene kristal asa öneririm.

    Bu buildi oynanışı tank ekko tank fizz gibi. Belli bir miktar hasar tanklayabiliyorsunuz. Verdiğiniz hasar ideal ve geç oyunda biraz daha usefull.
    Oynanış Hakkında İpuçları


    Eve riot'un belirlediği zorluk seviyelerinde 10 puan alan nadir şampiyonlardan biridir. Bunun benim düşündüğüm sebebleri şöyle:
    *Çok kırılgan. Baskın gittiğiniz koridordaki rakibin sizi tekleme ihtimali var.
    *Oyun başında orman dönme hızı düşük ve clear'ı zayıf. Oyunuma gelip ilk buff'a ölen kaç tane eve gördüm bilseniz
    *Counter Jungler yeme ihtimali. Karşınızda lee-xin(kolsuz herosu oynamayın şunu ) gibi herolar varsa sıkıntı çekebilirisiniz.
    Başka 1-2 şey daha sayılabilir tabi.

    Şimdi bu paragrafta yazacaklarım sadece eve için değil tüm ormancılar içindir.
    TR server'ında gördüğüm kadarı ile ormancılarda;
    +Oyunu okuma
    +Karşı ormancının yerini tespit etme, imkan varsa counter jungle yapmak-buff çalmak karşı baskın yapmak.
    +Bot lane'e çok rahat baskın atılabilinicek pozisyon varken sırf pre'n diye topa/mide baskın zorlamak.
    +Baskın atmak için gereksiz zaman kaybetmek.
    +Baskın atarken gereksiz zorlamak- nerde çıkması gerektiğini bilmemek.
    +Bunu örnek ile açıklayacağım. Kendi laner'ınızın kulesinin altı minyon dolu ve size göre kolay bir baskın pozisyonu var. Bu durumda baskın atmak her zaman iyi değildir. O baskından kill çıksa bile o kill lanerda kalmazsa laner geri düşecektir. Çok denk geldi öyle ormancı bana adam hem zorla baskın atıyor hem kill kendisinde kalsın diye zorluyor hem de minyonları ittirme bahanesi ile farmın yarısını alıp gidiyor. O süreçte kule altında boşa ölen minyonlarda cabası. Bu durumda en iyi yapılması gereken kendi laner'ınız kule altı farm alırken karşı ormancıyı birazcık harraslamanız hem laner'ınızın işini kolaylaştırır hem de karşı laner'a baskı oluşturmuş olursunuz.
    +Kule altında minyonlar ölürken orman kampı kesmek. Yapmayın lütfen. O kamp 10 dk sonra da orda 3 dk sonrada ama o kule altında ölen minyonlar hem kulenin düşmesi için yavaş yavaş kuleyi eritiyor hem de deneyim/gold havaya gidiyor. Gidin önce minyonları kesin sonra kamplara devam edersiniz.
    + Harita kontrolü. Top laner'ınızın canı az ve rakip ormancı en son mavisini aldığını gördünüz o anda büyük ihtimalle de üst ormandadır. Bu durumda gerekirse orman kampını bırakın top'a koşun yardırın. Unutmayın karşı taraf 1v1 laner'ınızı alacağından emin veya ormancısı da geldiyse 2v1 kesin kill alırız gözü ile bakar. Ama bir anda 1v2 veya 2v2 ye dönüşen bir fight doğru oynanırsa sizin avantajınıza gelişir. Gene harita kontrolü ile ilgili şunu söyleyeyim F1-F2-F... tuşlarını kullanarak takım arkadaşlarınızın durumunu sık sık kontrol edin. Taba basıp kendi takım arkadaşlarınızın spellerini kontrol edin. Bir yere baskın atmadan önce çalıda totem olup olmadığını
    sorun.

    Gün içerisinde tekrar güncellenecektir bu kısım.
    Bugünlük de bu kadar bundan sonra her gün 1-2 şey yazıp güncellemeye devam etmeyi düşünüyorum.

    Güncellenecektir..


    Her türlü desteğiniz ve öneriniz için pm pls ^^.
    Edit: Linkler patates olmuş fark etmemiştim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isla Tortuga -- 9 Eylül 2016; 14:45:19 >







  • Önlerden

    Bu arada biraz daha paragraflara bölüp kalın, italik gibi text format seçenekleriyle güzelleştirirsen daha iyi olur gibi. Göze çarpar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exiledFromBadmen kullanıcısına yanıt
    onları en kısa sürede ayarlayacağım teşekkürler ^^
  • Ultisiyle destekleyen bir eşya yoksa eğer kill alamazsın. Tryn ultisinin ters versiyonu. Düşmanı öldürmeyi reddeder.
  • By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    aynen öyle yanlış bilmiyorsan ultinin herhangi bir minimum hasarı yok üstüne roket kemer ile hasar vurmazsanız yada maske almamışsanız rakipler ultiye ölmez
  • http://forum.donanimhaber.com/m_116982835/tm.htm

    Ayrıca Evelynn uygun taktikle 6 olana kadar base atmadan orman dönebilir.
  • Suikastci güncellemesiyle hero degisecek diyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @PagRyze o güncellemede oynanışının pek fazla değişeceğini düşünmüyorum. Vlada yapılan güncelleme tarzı bir güncelleme bekliyorum eve için.
    @Suppordle mana sorunu çekmediğim için muramana kasmayı düşünmedim hiç bozdoğan eldiveni duruma göre alıyorum, oyun başında da genelde cdr ayakkabısı alıp late-mid game'de satıp değiştiriyorum.
    Bu akşam rün ve kabiliyet sayfalarını yazmayı düşünüyorum. Pazar günü de imkanım olursa rehberin büyük bir kısmını bitiririm.
    Açıkcası oynamayı düşünen arkadaşlara tek bir önerim var oynamayın. Şampiyonun durumu şuan cidden kötü yapacağınız en ufak hata sizi oyundan düşürebiliyor.
  • Kesinlikle loser bir hero.

    Basta gank attigin adamların seni tasimasini bekliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu niye tutmamış
  • çünkü rehber hazırlamayı beceremedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4th Papa Patates

    çünkü rehber hazırlamayı beceremedim

  • eve oynayışımı da değiştirdim biraz bu hafta içinde vaktim olursa güncelleyeyim konuyu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4th Papa Patates

    eve oynayışımı da değiştirdim biraz bu hafta içinde vaktim olursa güncelleyeyim konuyu

    Beklemedeyim
  • exiledFromBadmen kullanıcısına yanıt
    bu gece başlıyorum güncellemeye senpai
    çok uzun olacak gibi oynanış + 4-5 tane farklı build buldum koreliler şuan ad oynuyor mesela onları tek tek yazıp açıklamak zor olacak gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4th Papa Patates

    bu gece başlıyorum güncellemeye senpai
    çok uzun olacak gibi oynanış + 4-5 tane farklı build buldum koreliler şuan ad oynuyor mesela onları tek tek yazıp açıklamak zor olacak gibi

    bekliyoruz hocam :) evelyn le ormanı iyi dönemedigim için oynamıyordum senin taktiklerle becerebilirsem oynarım artık
  • Cja kullanıcısına yanıt
    minionblock yemeden kitelatyarak dönülüyor yoksa benim gibi kitelarken mavi+küçükleri kıstırıyo ağız burun girip dövüyorlar
  • Okumadım ama yararlı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bilirkişi misin sen uzman mısın sen kimsin?

    Şaka maka bi ligini falan yazaydın güven vermek konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    ligim plat 4 eve'yi çok severek oynuyorum ^^
    2 tane build ekledim yarın devamı gelecek ^^
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.