Şimdi Ara

EVGA 1080 FTW 8GB Overclock olma sonucu donmalar pikselleşmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar

    Benim 2 Problemim var

    1. SORUN
    EVGA 1080 FTW 8GB ekran kartım var oyunlarda herhangi OC. modsuz Gpu bazen 2020 MHZ ile 1987 MHZ gibi değerler arasında çalışıyor genelde 64 derece sıcaklıkta maximum da 70 derecede çalışıyor ayrıca Evga dan
    ( thermal pad ) isteyip ekran kartına taktım fakat EVGA 1080 FTW 8GB Overclock olmuyor bir türlü her denemede donmalar pikselleşmeler oluyor bir çok formda Overclock ayarları var çok denedim ama oyunda ya donuyor yada pikselleşip kalıyor stabil ayar tutturamadım bir türlü benim istyediğim 2130 MHZ gibi veya biraz daha üzeride sabit kalsın istiyorum EVGA 1080 FTW 8GB ekran kartı için Overclock değerleri yazarsanız çok sevinirim

    CORE VOLTAGE : ?

    TEM LİMİT : ?

    CORE CLOCK : ?

    MEMORY CLOCK: ?

    FAN SPEED : ?

    2. SORUN

    Herhangi bir oyunda oynarken ani donmalar, kitlenip kalmalar, joistik kontrollerin devreden çıkıp aktifleşmesi bazen uzun bazen kısa donmalar sorunu çözemedim bazen çok sık bazende nadir oluyor ama oluyor bu sorunun kaynağını bulamıyorum 2 sorun ile ilgili arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.







  • Çekirdek voltajı otomatiktir. Sadece MSI Afterburner, Evga PrecisionX OC gibi yazılımlarla bir adım arttırılabilir. Sizin sorununuz bariz olarak OC'tan kaynaklı. Power limit'i sonuna kadar açın, %120, 2.bios seçili ise %130 olacaktır. Core Voltage değerini de %100 verip pencereli modda bir benchmark yazılımı açık ve çalışıyorken sıcaklıkları kontrol edin. 10-15dk sonra kartın sıcaklığı sabitlenecek. 1C aşağı, 1C yukarı oynayabilir. O durumda iken GPU clock değerini 10 puan arttırıp uygula/apply yapın. Sorun gözükmüyorsa sorun görene kadar devam edin. Sorun gördüğünüzde bir önceki adımdaki değere ayarlayıp bellek frekansını 50 50 aynı şekilde arttırın. Fan hızını da tercihen %70-80 aralığında manuel ayarlayabilirsiniz veya 75 dereceden sonra %100 olacak şekilde bir eğri ayarlayıp onu kullanabilirsiniz. Bu şekilde muhtemel en yüksek OC değerine ulaşırsınız. Daha sonra voltaj ve fan ayarında ince ayar yapıp düşük frekanslarda daha düşük sıcaklıklar, yüksek frekanslarda nispeten daha sessiz olarak ayarlarsınız.

    Ayrıca her kart iyi oranda OC olacak diye bir kaide yok. Bahsettiğimiz piksellenme, artifact sorunu GPU/bellek OC hatasından kaynaklanıyor. Daha düşük değerlerle denemeniz gerekir.

    Bana kalırsa 1080FTW'e OC yapmaya hiç gerek yok. Kart kutudan çıktığı haliyle gayet güçlü. Karta daha fazla voltaj, daha yüksek fan hızı, daha yüksek sıcaklıklarla yormanın anlamı yok. Yetersiz kaldığı bir yer de yok. Ama bir defalığına kart ne kadar gidiyor diye öğrenmek için denenebilir "kontrollü" şekilde.




  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    SLM

    Sizin verdiğiniz değerleri giriyorum olmuyor donuyor oyunda hata veriyor kendim deniyorum ayar yemiyor sanki hiç overclok payı bırakmamışlar gibi kendi ayarlarından fazla yemiyor çok ilginç ben sadece ekran kartının potansiyelin merak ediyordum amacım kartı yakmak yada ömrünü kısaltmak değil.
  • serkanhoten S kullanıcısına yanıt
     EVGA 1080 FTW 8GB Overclock olma sonucu donmalar pikselleşmeler

    Yukarıdaki görseldeki gibi ayarlayıp bir deneyin. Power Limit/Power Target sonuna kadar açık olsun. O arada sıcaklıkları da kontrol edin. Eğer sorun devam ediyorsa kart OC konusunda kötüdür veya bir yetersizlik söz konusu olabilir.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    ok deniyorum ama core voltage 126 olmuyor ne yaptıysam 120 oluyor sıcaklık 71 dereceyi geçmiyor ama STAR WARS Battlefront ile test ediyom çalışmayı durdurdu hatası alıyorum 2100 MHZ lere çıkayım yeter bu arada bios 1 konumunda ekrankartı
  • serkanhoten S kullanıcısına yanıt
    Hocam 126 olmaz zaten bendeki msi. Sadece sonuna kadar açın diye attım. O sorun değil zaten. Hata veriyorsa kart oc konusunda kötüdür. Yapacak bir şey yok maalesef.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    fabrika çıkışlı oc. olduğu için extra oc. yapmaya pay yok msi 1830 MHZ gibi çalışıyor formlarda Gigabyte extreme 2025 MHZ de çalıştığını görmüştüm benim evga 2025 MHZ ile 1987 MHZ Arasında çalışıyor genelde 1987MHZ sabit oluyor fazla karıştırmaya gerek yok sanırım yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanhoten

    fabrika çıkışlı oc. olduğu için extra oc. yapmaya pay yok msi 1830 MHZ gibi çalışıyor formlarda Gigabyte extreme 2025 MHZ de çalıştığını görmüştüm benim evga 2025 MHZ ile 1987 MHZ Arasında çalışıyor genelde 1987MHZ sabit oluyor fazla karıştırmaya gerek yok sanırım yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi forumlar.

    aynı kartdan bende de var, hiçbirşey yapmadan 2012mhz de çalışıyor, sadece voltajı %100 yaparsanız 2025mhz, şuanki soğutmam ile (45 dereceyi geçmeyen) +100mhz core ile 2114mhz de stabil çalışıyor, voltaj dalgalanması sonucu 1,093v da 2114mhz e ulaşırken bazen 1,081v a inip 2100mhz e düşüyor ama bunun da altına inmiyor. Bellek olarak ise +700-800 civarı verebilirsiniz ama stok fan kullanıyorsanız belki bu hızlarda artifekt alabilirsiniz ısınmadan dolayı. Curve modunda oc yaparsam 2152Mhz de hafif artifekt ile bench tamamlayabiliyor, dilerseniz yine curve modunda L ye basarak kartı o voltaj ve frekansa kitleyebiliyorsunuz böylece masaüstünde dahi fix 1,093v ve set ettiğiniz frekansda çalışır ama kart ömrü gider tabiki, sadece bench amaçlı bu lock modu kullanılabilir.




  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Slm

    Hocam ben bazen LG UF 8507 4K Tv yi bağlıyordum 4k çözünürlükte oynuyordum ve bir süredir her oyunda atmalar donmalar meydana gelmeye başladı bende Asus VS278H 27" 1ms monitörüme taktım 1980x1080P çözünürlükte oyun atmadı tvde niye hata verdi anlamadım doğrusu.
    Overclock ayarlarım ise (CORE VOLTAGE +100) (POWER LIMIT 120) (TEMP LIMIT 82) (CPRE CLOCK +40) (MEMEORY CLOCK +20) 2138 MHZ de sorunsuz çalıştı fakat daha nadiren hata verdi belki windows 10 da bozulmuş olabilir bilemiyorum.
  • öncelikle belirttiğiniz karttan 2 adet şeklinde SLI kullanıyorum, her ikisinde de termal ped modunu bizzat kendim gerçekleştirdim. modlamadan önce overclock yapamıyordum sürekli sorun çıkartıyordu, termal mod sonrası gayet stabil bir şekilde overclock yapabildim.

    kartın üzerinde bulunan bios switch anahtarını sağ tarafa getirin, o işlem sonrası power limit %130 olarak yükselecek. sizin bahsettiğiniz kısım ise bu zaten otomatik olarak switch geçişi fabrika çıkışı nasılsa sol tarafta geliyor yani 1.bios, sizin stabil bir overclock elde etmeniz için geçiş sağlamanız gerekiyor. kendi kullanmış olduğum overclock değerlerini aşağıda paylaşıyorum.

    power limit %130
    cpu clock +130
    mem clock +350

    stabil şekilde kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç bir sorun ile de karşılaşmadım, direkt olarak bu değerleri denemedim tabiki. deneme yanılma ile bulabilirsiniz sabır işi birazda bu overclock meselesi, her bulduğunuz değeri yazıp kesinlikle test etmeye dahi kalkmayın. +5/-5 şeklinde stabil değeri kendiniz bulmaya çalışın. (ayrıca overclock sürekli bir performans artışı yaşatmıyor, çoğu oyunda vs. fps drop sorunuda yaşıyorsunuz overclock yaparak sürekli her program/oyunda performansı arttırırım gibi düşüncelere kapılmayın)




  • güzel bir yazılım olsa da ekran kartının max oc değerini belirlese ne güzel olurdu :)
  • Hocam her iki problem de kartın overclock durumunda voltaj yetersiz olmasıyla ilgili gözüküyor. Öncelikle kart GTX1080 olduğu için VRAM (ekran kartı belleği) markası Micron. FTW serilerinin (GTX1070 ve GTX1080) BIOS'unda Micron markalı VRAM için voltaj değeri düşük tutulmuş. Bu da kartın agresif overclock durumunda stabilitesini yitirmesine neden oluyor. İki problem de benim başıma geldi GTX1070 FTW kartımda. ZECKSE arkadaşımızın bahsettiği, kartın üzerindeki slave yazan alternatif BIOS geçişi ise bu voltaj değerini artırıyor. Kartın daha yüksek voltaj ile daha rahat overclock olmasını sağlıyor. Bu durum elbette sıcaklık ve güç artışı demek.

    Öncelikle ben overclock için MSI Afterburner kullanıyorum. Firaristt arkadaşımızın bahsettiği gibi hedef sıcaklık değeri ve güç limitini en sona dayayın. Sonrasında MSI Afterburner programında ana ekrandayken "CTLR+F" yapın. Yeni gelecek pencerede kartın voltaj eğrisi çıkacak. Kartın çıkartılacağı hıza karşılık gelen voltaj değerini belirlemeniz lazım. GTX1070 için ben 1.081V'a sabitliyorum ama GTX1080 için farklı olabilir. İlgili değere karşılık gelen noktayı grafik üzerinde seçtikten sonra "L" tuşuna basarak sabitleyin voltaj değerini (dikey sarı bir çizgi çıkacak). Bu durumda kartınızın daha yüksek değerlere stabil olarak overclock olmasını sağlayacaksınız.

    Ben kendi kartımda 4000MHz olan VRAMleri bu ayar olmada 4400MHz üzerine çıkardığımda, ekran donma (mecburi reset), pikselleşmeler ya da sürücünün durması (sizin ikinci probleminiz) oldu. Belirttiğim şekilde sabitleyince ise VRAMleri 4650MHz'e kadar çıkartabildim.

    Bu belirttiğim işlemle ilgili olarak bu forumda ya da yabancı forumlarda detaylı bir yazı bulup okumanızı tavsiye ederim çünkü zaten ısıl açıdan problemli olan FTW serisi kartınızı sıcaklık olarak da zorlayacaksınız.

    Son olarak şu an GTX1080 FTW kartı overclock gerektirecek bir uygulama/oyun olduğunu düşünmüyorum. 2-3 FPS için uğraşmazdım ben şu an. 2 yıl sonra belki 4K oyunlarda.




  • boogiee90 kullanıcısına yanıt
    EVGA'nın PXOC yazılımı ve adını hatırlayamadığım bir markanın daha kendi yazılımı basit bir stabilite testi ile bu imkanı sunuyor ama sadece kendi markalı kartlarına olabilir. Bir araştırın isterseniz.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    teşekkürler evga'nın ve msi'ın yazılımını denemiştim önceden. dediğiniz gibi daha basit. şu an gigabyte var. ekran kartım gigabyte olduğu için. fakat OC yapmıyorum malum gerek duyulmuyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.