Şimdi Ara

evi müteahhit e vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • nelere dikkat etmeli sözleşme ye herhangi bir şerh vs düşülmelimi

    bu konuyla ilgili tecrübesi olanlar yazabilirmi



  • Her müteahhit alacağı arsaya yapacağı mülkün en çok hakkını almak isteyecektir. Çok gelişmemiş ya da maddi açıdan yüksek oranda piyasaya sahip muhitlerde genelde daire sayısı üstünden, daha büyük talebin olduğu yerlerde de yüzde (%) üzerinden giderler. Bu günün raici genelde %30-35 arasındadır. Ancak bu müteahhitin elindeki diğer işlere, ekibini dağıtmak istememesine, yakın yerlerdeki şantiyelerden uzaklaşmak istememesine göre değişir. Sözgelimi; vereceğiniz teklifte %35'i geçemem gibi bir şey oluşmasın kafanızda. %45-50'ye denk gelen bir anlaşmayı bilr kabul edebilecek durumda kalabiliyorlar çoğu zaman. Talebin ve maddi değerin orta ya da düşük olduğu yerlerde daire sayısı, yüksek olduğu yerlerde de yüzde çok önem kazanıyor. Arsanızın konumuna göre bu değerlendirme size kalmış...

    Ayrıca;

    yapacağınız anlaşmada evin bitiş süresini kesin olarak belirtmeli ve özellikle istediğiniz özellikleri düşmelisiniz. Sözleşme imzalandıktan sonra sözlü olarak bunları değiştirebilirsiniz belki müteahhitle olan ilişkinize göre, ancak en sağlamı kağıt üstünde kaleme alınan olacağından her şeyi göz önünde bulundurmalısınız. Alacağınız dairedeki camları ne tür pimapen istediğinize kadar.

    Görüştüğünüz müteahhidin yaptığı evleri muhakkak görün. Hali hazırda devam eden inşaatlarını da görün ki işçilikle ilgili fikriniz olsun. Uygulatmayı istediğiniz bir plan varsa (dış cephe dahil) bunları da anlaşma aşamasında kesinlikle gündeme getirin...

    Son olarak; kesinlikle iskan isteyin. İskan alınmayan tapular 5 sene içinde kat mülkiyetine dönüşüyor, tam kanuni karşılığını bilmesem de ruhsat geçmiş oluyor. Ancak iskan yapıldığında artık o daireye ait tapu çıkarılıyor, kat mülkiyetli olmuyor. Kat mülkiyeti demek, arsa üzerinde daireniz oranınca bir hisseye sahip olmanız anlamına geliyor. İskan çıkarılması için de yapılan tüm planın belediye tarafından onaylanmış olması gerekiyor. Şöyle ki; bazı yerlerde en üst katlara yapılacak dublex dairelerdeki çatı yüksekliği 30 cm'i geçemezken bazı yerlerde 80 cm'e izin veriliyor. Belediye onaylı olmadan yapılan kurala uyumsuz kaçak denilebilecek yükseklik dahi iskan alamamanıza, belki de onun düzeltilmesi için yıkılmasına neden olabilir.

    Çok uzattım. Genel olarak ilk aşamada bunlara dikkat etmelisiniz. Tek bir müteahhitle de sınırlı kalmayın, araştırma yapın derim.

    Hayırlısı olsun; kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 19 Nisan 2007; 19:50:20 >




  • SSK da açılacak dosyanın müteahit adına olmasına dikkat edin, aksi takdirde işçilerin sigortaları ödenmediği takdirde borçlu olarak siz görülürsünüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.