Şimdi Ara

Evime kurmak istediğim sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Arkadaşlar ne zamandır düşündüğüm bir şey. Evime yatak odam,salon,giriş,mutfak da olmak üzere 4 yere nasıl desem müzik kontrol noktası yapmayı düşünüyorum.
    Şöyle ki;

    Evin bazı yerlerinde ki hopörlörleri,yukarıda saydığım yerden kontrol edebilmek. Eve girdim girer girmez karşımdaki noktadan istediğim müziği seçip onu evde dinlemek istiyorum. Sonra mutfağa geçtim,mutfak da değiştirmek istedim mutfakdan o çalan müziği değiştirmek istiyorum.

    Böyle bi düşüncem var ne zamandır.

    Sizin fikirleriniz nedir acaba?



  • benim bilgim kısıtlı ama basit bir müzik sisteminin kontrol panelini paralel butonlarla her odaya dağıtabilirsin tek zorlanacağını düşündüğüm nokta lcd ekran olacaktır. aslında bilgisayarlı bir sistem ve her kontrol noktasında tek bir dokunmatik ekran bu işi halleder gibi geliyor. güzel birde media center arayüzü kullanımı kolaylaştıracaktır. Dersenizki ben ekran fln istemiyorum çalan müzik gözükmese de olur o zaman sadece paralel butonlarla basitçe dilediğiniz yere kontrol paneli yapabilirsiniz. Bu sistemi yapmak benimde hayalim yapınca resimleri paylaşırsanız sevinirim.
  • çok karmaşık zor bi olay değil aslında.. her yere aynı sistemi koyup paralel bağlamak oldukça kolay.. daha önce devreler için karakter ve grafik lcdlerin tamamiyle paralel bağlandığında aynı görüntüyü sorunsuz verebiliyor..
  • Ekran düşünmemiştim açıkçası,ama düşündüm de ekransız da olmaz. Ekran pahalı yapabilir yalnız işte. Büyük yada özellikli bi ekrana gerek yok sanırım .

    Sizce nasıl olmalı ?
  • bence ufak bi liste göstericek grafik ekran ve altında 4-5 buton gayet yeterli olabilir.. dokunmatik ve renkli olması maliyeti oldukça arttırır, tüplü monitör tarzı kullanmansa ekstradan alan gerektirir..
  • Evet 4-5 satır bir ekran(belki daha az ),ses ve açma kapama iyi olur. (tuş olarak )

    bigisayara mı bağlamak lazım acaba bunu düşündüm. Ama eve girer girmez bilgisayar açık olmayabilir. Olmaz da hatta,bu yüzden hemen açabileceğim (mp3 çalar gibi ) bir şey olmalı.

    Oda da X çalarken diğer oda da Y çalsın istemiyorum,her yerde aynısı çalsın
  • mp3 player a harici ekran bağlamak çok da mümkün olmayabilir.. bence burada olması gereken uyku modunda bilgisayar.. tamamen mp3 çalmaya yönelik düşük güç tüketimli ve düşük maliyetli bi pc kullanılabilir.. çoğunlukla uyku modunda olacağından çok da enerji harcamayacaktır üstelik ortahalli bi mp3 player fiyatına toplanabilir..
  • netbook türevi şeyler uygun olur mu ?

    Ben bunu bi düşüneyim şöyle uzun uzun nedir nasıl olur.

    Aralarındaki haberleşmeyi,kablolar ile sağlıyoruz değil mi ? Ben ilk düşündüğüm de bluetooth ile sağlarız diye geçirdim aklımdan. Ama oda zor iş sanırım. Çok daha iyi olacağı bi gerçek ama
  • netbook türevi gayet uygun olur eğer bluetooth istersen aslında ucuz yollu, symbian os kullanan(örn nokia 6600) tarzda cihazları o işe modlayabilirsin.. hatta uygun bulabilirsen wm tabanlı dokunmatik cihazlar bu iş için tamamen biçilmiş kaftan.. ben akıllı ev projesi için benzer bi sistemi uzun zamandır kafamdan geçiriyorum ayrıca aracım olursa medya oynatıcı olarak da gayet uygun cihazlar..
  • peki paralelden veya usb den alınan hatla odalara olan uzaklık arttıkça ekranlara data iletişiminde bir sorun olmazmı?
  • Zaten ev içi olacağı için,bulutut da o kadar bi kayıp olmaz. Oldu diyelim,sinyal güçlendiriler uyuyorsa bunlar için kullanılabilir.


    Bulutut düşünmek daha güzel bence,kablolar ile uğraşmak istemem.

    Yanlız benim hayal gücüm + bildiklerim yetmiyor anladığım kadarı ile bunlar için telefonları birbirine bağladık e sonra onu bilgisayara mı bağlıyoruz? bilgisayara bağladıktan sonra,ayrı 4 noktaya mı ulaştırıyoruz. Nedir durum ?
  • bluetooth sistemlerde kaynak olarak kullandığınız istasyon aynı anda koridor, mutfak, oturma odası, salon, yatak odası, banyo vs yerlere (artık kaç tane istiyorsanız size kalmış) yayın yapabiliyormu emin değilim. telefonlarla yapmak yerine bilgisayarlı sistemler üzerine yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. tabiki ben böyle bir sistem yapacak olsam kablolarla uğraşmayı tercih ederim. Kablosuz olarak yerinde sabit sistemler bana itici geliyor. bileğinizde saat büyüklüğünde bluetoothlu bir sistemlede bunu evin her noktasından yapabilrsiniz.
    neco abi geliştirelim bende ilgileniyorum bu projeyle tabiki farklı birşey ama üzerinde çalıştığım şeye böyle bir çalışmanında katkısı olacak.
  • Kablo bana pek çekici gelen bir şey değil. Demiyorum ki kesinlikle kablo istemiyorum diye,işi masaya yatırmak lazım. Her iki sisteminde artısı,eksisi ne olur bilmek ve buna göre hareket etmek lazım diye düşünüyorum.
  • ilk aklıma gelenler bluetoothlu sistemlerde kablo karmaşasını bir nebze engelleyebilirsiniz ancak her istasyona güç sağlamak ve yayın yapılan üniteden tüm bluetooth alıcıları aynı anda veri alış-verişi yapabilecekmi buda muallakta olan birşey.
    kablolu bir sistem kurulursa adı üzerinde kim bilir kaç metre kablo kullanmak zorunda olacaksınız 50 yada 100 metre orta büyüklükte bir ev için belki yetmeyebilirde. çok hatlı kablo kullanırsanız orasını bilemem tabiki. evinizde kabloları gizlemek belkide duvarlara tadilat yapmak isteyeceksiniz. pil gereksinimi olmayacak. kolay kurulabilir ve bluetoothlu sistemde olduğu gibi aynı anda eşleşme sorunu olmayacaktır.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar ayrıca bluetoothlu bir sistemde ekrana veri aktarımını nasıl sağlarsınız bilmiyorum
  • Bluetooth sistemini biraz daha araştırmak lazım. İnternetten araştırma yapmak lazım. Aslında hocalarıma da sorsam iyi olur.

    Pil tüketim olayına gelince haklı olabilirsiniz ama,ucuz güneş panelleri görmüştüm internette. 80-100 lira bişeydi.
    Onlar ile güç sağlanabilir elektrik kesintilerinde.

    Ama işin birde maddi boyutu var. Adım adım akıllıca ve mantıklı bi şekilde kurma tarafındayım. düşünmek gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.