Şimdi Ara

Evin Yarısı Isınıyor Yarısı ısınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.
    İzmir üçkuyular'da oturuyorum yeni ev aldım 20 yıllık bina Binanın eski sahibi mazotlu sistem kalorifer tesisatını tesisatçıyla anlaşıp doğalgaza çevirmiş Proterhm yoğuşmalı leon serisi kombi takılmış. Evin eski demir boru tesisatına bağlanmış.
    Kısaca evi aldığımda izmirgaza abonelik işlemlerini yaptırıp bi firmayla anlaşıp proje çizdirip Doğalgazımı bağlattım. Kombimi Devreye aldıklarında Tesisatımın yarısında sıcak su dolaştığını gördüm.
    Yani salon , yatak odası ve banyo havlupanına kadar geliyor ordan ileriye sıcak su gitmiyor ne borularda neden peteklerde sıcak su yok.
    Havasını aldırdım son peterkten yaklaşık 4 tas su aldım kombideki basınç düşüyor ama sıcak su gelmiyor. Çözemedim şu işi evin yarısı sıcak yarısı soğuk.
    Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz görüşleriniz nelerdir.
    Teşekkürler.



  • Demir boru muhtemelen pas yaptı ve iç çeperde daralma olmuş. Diğer petek leri vanasini kısın biraz .Basıncı artirın.Su almak önemli değil havayı almak önemli.Eger değişiklik olmazsa ısınmayan petek lerin hattını dışardan plastik hat çektirin.Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LENCER

    Demir boru muhtemelen pas yaptı ve iç çeperde daralma olmuş. Diğer petek leri vanasini kısın biraz .Basıncı artirın.Su almak önemli değil havayı almak önemli.Eger değişiklik olmazsa ısınmayan petek lerin hattını dışardan plastik hat çektirin.Kolay gelsin.

    Teşekkür ederim.
    Bu arada dediğiniz gibi ilk peteklerin vanasını kısıp beklediğimde diğer traftaki borunun ısındığını gördüm ordada tesisat karışmış olabilirmi diye düşünüyorum.
    peteklerin girişi değil çıkışından sıcak su geliyor. sanki banyodan sonra ters bağlanmış gibi.
    Sanırım yeni tesisat çektirmem gerekicek.
  • Çabuk ısınınan, fazla ısınan peteklerinize reglaj ayarı yapın. Termostatik vana taktırarak ısının tüm odalarda dengelenmesini sağlayabilirsiniz.

    Şu videodan reglaj ayarının nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=ab1ZVZ4lb4s
  • Selam arkadaşlar Problemin çözümü ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. çok nadir karşılaşılacak bir durum.
    Sıcak su borusu ile dönüş borusu evdeki önceki bir tadilattan solayı çapraz bağlanmış. evin yarısı bu yüzden ısınmıyordu.
    müsait olan odada çepraz bağlantıyı tekrar çaprazladık evin yarısı ısınmaya başladı.
    Bilginize.
    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tourgod

    Selam arkadaşlar Problemin çözümü ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. çok nadir karşılaşılacak bir durum.
    Sıcak su borusu ile dönüş borusu evdeki önceki bir tadilattan solayı çapraz bağlanmış. evin yarısı bu yüzden ısınmıyordu.
    müsait olan odada çepraz bağlantıyı tekrar çaprazladık evin yarısı ısınmaya başladı.
    Bilginize.
    Teşekkürler.
    İki yıl sonra sorun çözüldü demek.Tesisat yapan ustayı bulup ona Ayakkabı ters giydirmek lazım.Usta demeye dilim varmıyor o ayrı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın bu konuya yeni cevap veriyorum aradan yıllar geçti ben yeni bir daireye taşındım ama gerçekten ustalar işten kaçmak adına bu tarz işlemler yapabiliyolar. ben bulana kadar 1 yıl uğraştım. bu bilgide burda kalsın belki bir arkadaşa yarar. 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.