Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (767. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.386
Cevap
159
Favori
1.633.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 765766767768769
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mementomori. M kullanıcısına yanıt
    İq500 tabiki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beko var en pahalısını aldık ama memnun değiliz iki defa servis geldi servis dedikleri yirmi yaşında vana sıkmayı bilmeyen çocuk


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riverice030 R kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Ek durulamanın dönüş süresine etkisi nasıl olabiliyor ki. Bu seçenek ek bir durulama daha katıyor sadece bildiğim kadarıyla. Hatta ekstra sürede ekliyor toplam süreye. Yani bitiş süreside uzuyor makinenin. Ek durulamanın tamburun dönüş süresine etkisi nasıl oluyor ki ? Yıkama aşaması bitikten sonra devreye giriyor ek durulama sonuçta.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • batarist B kullanıcısına yanıt

    Ek durulama, aynı zamanda ilave su seçeneğini de içinde barındırıyor ve aynı zamanda hassas yıkama durulama algoritmasını da uyguluyor. Bu yüzden yıkama hareketleri azalıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Ek duruluma aslnda bir defa daha durulma yapması anlamında olmuyor mu hocam. Yıkma durumuna etki etmesine şaşırdım açıkçası. Hani leke çıkarma , kırışıklık azaltma gibi seçenekler seçsek yıkama durumuna etki etmesini analrdım. Ama ek durulamanın etki etttiğini bilmiyordum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • batarist B kullanıcısına yanıt

    İşte hem ek durulama yapıyor hem de bahsettiğim ayarları yapıyor.


    Homeprofessional serisinde bunlar ayrı ayrı, yani hassas durulama ve ek durulama fonksiyonları ayrı ayrı seçilebiliyor. Ama homeprofessinal serisi dışında bunların hepsi tek bir düğmede bir arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam yeni öğrendim bende, peki siemens tede aynı mı ?malum bosch siemens az suyla yıkıyor diye şikayet ediliyor ya ondan sordum.Pek dikkat etmedim yıkarken su miktarı değişiyor mu diye.

  • meeb kullanıcısına yanıt

    Benim makinem iq700(logixx serisi), bunda da yıkama hareketlerini değiştiriyor. Fakat su kullanımı konusunda bir şikayetim yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 26 Mart 2024; 12:38:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında çokta az değil yıkadığı su miktarı. Eski makinelerin kazanlar küçüktü. Beş altı kilo falan. Bu sebeple su kapağın yarına yakın seviyeye geliyordu. Şimdi makineler 9 10 kg. Su kazanın altında kalıyor. Göremiyoruz

    Dün yetkili servise gittim boschun. Tanıdık vardı. Baya bi sordum ettim. Bir bayide ürün sorarken bana demiştiki 10 kg almayın dengeleme sorunu oluyor. Kazan dengesiz oluyor dedi. Sonra başka bayiye gittim. O da tam tersi 9 kg alacağına 10 kg al dedi. :)) bunu sordum servise. Yok abi dedi. Bayi elindekini satmaya çalışıyor dedi. Kim elinde ne varsa hızlı sana teslim edebileceği, onu öneriyor dedi.
    İstediğini alabilirsin dedi. Her hangi bir kötü geri dönüşler yok dedi. Baya bi sohbet ettik. Siemens bosch arasında gerçekten fark yok dedi. Aynı kartı takıyoruz ikisine. Aynı parçalar. Bayiler kendi içinde siemens daha iyi diyenler oluyo ama değil dedi.
    Ben de 9 kg ile 10 kg arasında çok kalmıştım. Sıkıntı yok 10 alabilirsin dedi. Hatta şunuda dedi. Her saman yeni model ürün almaya çalış dedi. Bir önceki versiyondaki sıkıntılar durumlar düzeltilerek yeni ürün piyasaya sürülüyor dedi. Ben de bosch müşteri hizmetlerini aradım. Kafamdaki modellerin üretiminin bitip bitmediğini sordum. Bazı modellerin üretiminin bittiğini bazılarının devam ettiğini söylediler bana yıl ay olarak tarihde verdiler. Bu şekilde daha güncel ürün almış oluyoruz. Sizlerinde aklında olsun. Almak istediğiniz model kodlarını boscha sorun. En güncelini söylüyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • batarist B kullanıcısına yanıt

    Servis yine ezbere konuşmuş her zamanki gibi. Bsh grubunda gün geçtikçe ürünlerin kötüleştiğini açık açık görüyoruz. Her markada öyle Beyaz eşya bu, gıda değil batarya içeren bir şey değil ki son üretileni almanın bir avantajı yok. Şu an keşke bulsak ta variosoft tamburlu bsh, w3000 w5000 serisi miele makinelerden alsak yine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 26 Mart 2024; 12:46:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu tamburun falan öyle çok ahım şahım bişeyi olmuyor. Bir kaç sitede görmüştüm yukarıda da arkadaş paylaşmıştı sanırım. Aynı yıkama performansı alınıyor diye. Her sektörde böyledir. Yeni çıkan bir öncekinin güncellemesi olarak geliyor. İnsanlar eski tip makinelerle aynı yıkama mantığını kullanıyorlar. Artık ürünler gelişti. Bir sürü program var üstünde. Ama mesela adam atıyor dolu makineyi kısa programa. Olmaz ki. Sonra yıkama kalitesi iyi değil deniliyor mesela. Yeni her zaman yendiri

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyle. İnsanlar boşuna söylemiyor 20 yıllık 30 yıllık makinem hala canavar gibi çalışıyor diye. Artık üretilen ürünlerde sanki planlanmış gibi belirli bir süreyi bulunca makine bozuluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • batarist B kullanıcısına yanıt

    Hocam tamburun yikamada bir fark yarattığı tabiki yok. Variosoft tamburlu bsh modellerinde kazanlar vidalı idi, rulman arızası, yabanci cisim sıkışması vs durumlarda müdahale imkanı vardı. Bir dr malzeme kalitesi daha iyiydi o modellerde. Onu demek istedim ben.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt

    Adamlar açık açık söylüyor bu ürünün kullanım ömrü 10 sene diye. Bunu sağlıyorsa söyleyecek laf olmaz.


    Bsh ın kendini geliştirmediği nokta yıkama teknikleri. Hala Arçelik 2200 deki gibi farklı programların tambur hareketlerindeki fark sadece dönüş süresi. İnverter motor koymuşsun bu motora fren yaptırabiliyorsun istersen tonlarca farklı tambur hareketi yaparsin ama yok. Kurutma makinesinde de öyle, tambur motoru inverter ama sabit devirli, tek yönlü kurutma yapıyor. Yap şuna Electrolux gibi yünlü programda çamaşırı tambura yapıştır sepet olayını kaldır, arada bir ters yöne dön ama yok. Zeki ama çalışmıyor gibi bir durum yani  EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ 


    Eskiden kullandığım ariston margherita2000 çamaşır makinesi fırçalı motorla 7 8 farklı hareket uygulardı mesela. Pamuklu yoğun yıkama ile yünlü, perde programlarının hareketleri bambaşka idi. Bosch hala mekanik beyinli, motorun yikama deviri sabit olan makineler gibi davranıyor sene olmuş 2024




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 26 Mart 2024; 13:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    Aynen millet eski küçük hacimli makinelerde kapak yarısında su görmeye alıştığı için olsa gerek hep bu konudan şikayet ediyorlar. Bolca da şikayet mevcut ancak biz de leke çıkartma, kötü yıkama gibi bir durumla da karşılaşmadık. Zaten başta sizin gibi üstatlar üzerine basarak söylediler aşırı su , deterjan etkisini azaltır diye. Leke çıkarma da dediğiniz gibi tambur hareketi , deterjan performansı ve su kalitesi sıcaklığı etkilidir yani .

  • batarist B kullanıcısına yanıt

    Selamlar ,su miktarı konusunda katılyorum.Bende almadan önce özellikle gittim sordum , 10 kg 1200 devir olan modelleri önerdiler.Gerçekten memnunuz daha dün eşim bornoz attı tek maşallah diyeyim süper sıktı kazan vurması yok , sesi çok iyi .Ben özellikle üretimi bitmiş , yük sensörü olmayan bir model olarak wg52a2xvtr aldım.



  • batarist B kullanıcısına yanıt

    yeniklikten kaçamayız , aslında şöyle düzeltelim yeni çıkmış model değil de rüştünü ispatlayan stabil hale gelmiş , kullanıcı yorumu çok olan modelleri tercih etmek daha mantıklı.

  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    benim tespitim şu yönde hocam .Özellikle bsh grubu ömrü boyunca neredeyse tüm ürünlerinde özellikle çamaşır makinesi grubunda maximum konfor, performans ve sorunsuzluk vaad ediyor.Ancak bunun karşılığında pahalı yedek parça ve garanti hizmeti, arıza durumunda zor tamir imkanı ve tamirsizlik yada direk parça değişimi veriyor.Bu sayede piyasa da yer ediniyorlar.Bakınız tarihte çok sağlam ürün mal üretmiş neredeyse tüm firmalar iflas etti.Tabi işin uzmanı olarak sizin yorumunuzu da duymak isterim.Vestel çamaşır makinesinden çekmiş biri olarak etrafımda arçelik vs. kullanmış birilerinin yorumunu duyan biri olarak bunu söyledim ben sadece.

  • Anladım hocam. Ben de yıkama anlamında zannettim.
    Vakla hocam bir aya yakındır hemen hemen tüm markaları gezdim baktım. Tek istisnam ilave su ve ilave durulama seçeneği olmasıydı. Ama ikisi bir arada bulamadım. Bir çok markaya baktım. Kimi kasa olarak çok zayıf , kiminin program seçenekleri farklı. Açıkçası miele içime sindi ama 65 bin çekti fiyat olarak. Çok fazla bana.
    Baktığım bir çok makine arasında Bosch açıkçası içime sindi. Vestel aelik falan açıkçası zayıf geldi boschun modellerinin yanında. Umarım sağlıklı bir sonuç alırım
    9 ile 10 kg arasında çok kaldım.
    9 kg 1400 devir WGA244Z0TR modele 24.000 çekti
    10 kg 1200 devir WGA252Z0TR modele 22.500 fiyat çekti bayi. Aynı kasa aynı ürün
    10 kg daha mantıklı geldi. İlave durulama seçeneğini baz aldığım için belirli modellerde kaldım. İdos zaten istemiyordum hiç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batarist -- 26 Mart 2024; 15:39:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • batarist B kullanıcısına yanıt

    Mielede hangi modele baktınız?


    Bizzat kullandığım wsd123wsd şu an 50 bin tl fiyata sahip. İlave su seçeneği de mevcut. Bu seçeneği ayar menüsünden sadece ek durulama, sadece ilave su ya da her ikisini birden uygulayacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.


    https://m.miele.com.tr/domestic/camasir-makineleri-1566.htm?mat=11402580&name=WSD123_WCS_8kg&mat=11402580&name=WSD123_WCS_8kg#referrer=




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 26 Mart 2024; 15:46:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 765766767768769
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.