Şimdi Ara

Evlere Ücretsiz Sıcak Su Getirmenin Yolu![Videolar Eklendi][Free Hot-Water][Çok özel dosyasıyla!] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • millet uzaya cikar biz hala yerin dibine girmeye calisiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat.ksd

    millet uzaya cikar biz hala yerin dibine girmeye calisiyoruz


    millet yerin dibine çoktan indi zaten.biz geç kaldık.

    quote:

    Orijinalden alıntı: crazymania56

    ciddiye alarak soyluyorum 100 derecede olması gerekmıyor 50 olsa yeter ve bunu dusunerek bence mantıklı

    50C bencede yeterli fakat bunu evdeki musluğa getirene kadar 50C tutmak zordur.her ne kadar yalıtım kullanılsa da ısı kaybedecektir.3300 mt olmasa da maliyet göz önünde bulunduğunda inilebildiği kadar inilmelidir.




  • jeoloji mühendisliği okuyorum zaten bunu bir ilkokullu düşünebilirdi senin bu dediğin olay sadece jeotermal yataklara sahip olan yerlerde olur başka bi yerde olmaz zaten şu an en fazla 16 km inebildiler daha litosferi geçemediler astenosfere varamadılar öyle anlatayım bunu yapmak büyük paralar gerektirir maliyetinden dolayı hiç kimse girişmez buna

    ki burada sadece yerin dibine inebilmeyi anlattım bu dediğim teknoloji sadece abd ve izlanda da var adamlar ısı gücüyle yeri delmeye çalışıyor ama jeotermal sahalarda gayzerlerde işi bitirmeye çalışıyorlar yani benim memleketimin normal bir yerinde 3.3 km aşağı inilebilecek teknoloji yok olsa da çok pahalı hadi indin diyelim suyu da buldun yukarı nasıl çıkartacaksın güvenli olarak bunu co2 depolaması var yoksa patladı mı fena olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urqun -- 12 Aralık 2011; 2:17:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urqun

    jeoloji mühendisliği okuyorum zaten bunu bir ilkokullu düşünebilirdi senin bu dediğin olay sadece jeotermal yataklara sahip olan yerlerde olur başka bi yerde olmaz zaten şu an en fazla 16 km inebildiler daha litosferi geçemediler astenosfere varamadılar öyle anlatayım bunu yapmak büyük paralar gerektirir maliyetinden dolayı hiç kimse girişmez buna

    ki burada sadece yerin dibine inebilmeyi anlattım bu dediğim teknoloji sadece abd ve izlanda da var adamlar ısı gücüyle yeri delmeye çalışıyor ama jeotermal sahalarda gayzerlerde işi bitirmeye çalışıyorlar yani benim memleketimin normal bir yerinde 3.3 km aşağı inilebilecek teknoloji yok olsa da çok pahalı hadi indin diyelim suyu da buldun yukarı nasıl çıkartacaksın güvenli olarak bunu co2 depolaması var yoksa patladı mı fena olur

    sen yetkili bir arkadaşa benziyorsun.tam da senin alanınla ilgili bir konu.fakat burası konu dışı.burada ki kişiler ve olaylar tamamen hayal ürünüdür.yukarıda da söylediğim gibi var olan teorileri yararımıza nasıl kullanırız onu düşündürmeyi amaçladım sadece.bunu ilkokullu da düşünebilirdi.olaya yaklaşımın komik olmuş.verdiğin bilgiler içinde teşekkürler




  • usta bu iş çok zor gibi geldi
  • bunu bi ilkokullu düşünmüş olabilir ancak o senin arkadaşın olan ilk okullu değil. bu projeyi yıllar önce yabancı bi kanalda görmüşdüm uzun lafın kısası çalıntı proje olmuş böyle bşy yapılamaz değil ama gereksiz güneş enerjisi diye bşy var veya manyetik enerjiden elektrik üretip suyu elektrikle ısıtabiliriz.

    ek bilgi olarak yerin dibine en fazla nekadar kazıldı bilmiyorum yukarda söylenene göre 16 km ama elimde kaynak yok doğru olduğuna inanıyorum. ama elimde kaynaklı 11 km var hemde doğal bi çukur. Okyanusun en derin noktası Pasifik Okyanusu'nda, Guam adasinin guney batisindaki Mariana Çukuru.Derinligi tam tamina 11033 metre İçinde canlı yaşayıp yaşamadığı bilinmese de canlıların yaşayacağı kabul edilmektedir.
  •  Evlere Ücretsiz Sıcak Su Getirmenin Yolu![Videolar Eklendi][Free Hot-Water][Çok özel dosyasıyla!]
  • Türkiye lav yataklarını kullanma vergisine merhaba
  • 3.5 km sondaj ? Mikser değil evladım o makina..
  • Videolar eklendi,konu güncel.
  • neden 3km derinde kaynatıyorsun?
  • ona yapacağın masrafı rüzgar tribünlerine harcayacaksın elektrik bedava olucak su ısıtmak içinde böyle manyakça bişeyede kalkışmayacaksin. Problem ?
  • O su 3.3 km den gelene kadar soğumuycakmı
  • sen 3.3 km yerin dibine in, gel bana bin.
    kafamı buluyon olum 3.3 yerin dibine devletler inemiyorda sen mi inecen
  • trde de var örnekleri ama başka yollusu. kaplıca suyu ile tüm mahalleyi ısıtma projesi var hatta pilot bölge olarakta bursa doburca yada dikkaldırım olucak.
  • 3 km gibi bir derinliğe inmek öyle kolay bir şey değil. Bu işlerden çok anlamasamda delgi ucunu kilometrelerce yerin altına sokup halen toprak çıkarmaya sağlam. O kadar uzunluktaki bir metal şaftın kırılmaması falan çok muazzam teknoloji ve para getirir diye düşünüyorum.

    Yalnız evin yakınlardan bir sıcak su kaynağı varsa o zaman değme keyfine.
  • Bir kere, müstakil bir kullanım için düşünülürse (1 ev için) oldukça gereksiz ve masraflı bir proje. Koyarsın günısını çatıya, hele Akdeniz bölgesindeysen; sadece 2-3 ay bulutlu kış günlerinde BEDAVA sıcak suyun olmaz. Onun için de sıcaksu kazanına rezistans taktırıp işi bitirirsin.

    Müşterek kullanım için bu projeyi düşünmek daha da masraflı olur; çünkü boru çapları, pompa güçleri, harcanan elektrik enerjisi artar. Şehircilik için hiç olmaz. Ancak hazırda yeraltı sıcak su kaynağı varsa (termal) sadece ısıtma için binalara basılabilir. Günümüzde şehir hayatında sıcak su sadece banyo yapmak için kullanılıyor. Çamaşırı ve bulaşığı makineler yıkadığı için ihtiyaç yok. Bu kadar kısıtlı bir kullanım için astronomik maliyetli bir proje hayatta tutmaz.
  • 3000 m sondaj masrafıyla tüm sülalemiz ömrünün sonuna kadar geçinir zaten.
  • Bildiğin jeotermal sistemi işte bu. Bizim sitenin sıcak suyu ve ısınması böyle yapılıyor.
    Tek fark sondaj kuyuları o kadar derin değil ve barajdan su çekmiyoruz.
  • Baştan absürd zaten proje. Suyu her 33 metrede 1 derece ısıtmak için yukarıdan aşağı göndereceksin, ama su borudan inerken gerçekten her 33 metrede 1 derece ısınacak mı bakalım. Sonra, arkadaşın dediğine göre; bu derinlikte özel bir kazan olacak. Oraya nasıl indirilip monte edilecekse artık. 10x10m 3km derinliğinde bir tünel açıp, asansör sistemi kurup bu özel kazanı oraya koymak lazım galiba. Ondan sonra da bu kazanda su ısıtılacak demiş. E madem su ısıtılacak, niye cehennemin dibine özel kazan koyuluyor ve sonra tekrar ısıtılan su yukarı pompalanıyor? Projenin uygulanması düşünülen her yere de bir baraj veya gölet yapmak gerekecek. Bu da absürd tabi. Yani, basit bir günısı, gazlı şofben, elektrikli termosifonla su ısıtmak varken; ki 24 saat sürekli kullanılacak da değil bu sıcak su, neden 3km derinliğe özel ısıtma kazanı koymaya çalışıyorlar anlamak mümkün değil.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.