Şimdi Ara

Evlilik - Ayrı ev - aile yanında yaşama meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Yaklaşık 1 yıllık nişanlıyım. İstanbulda bir evimiz var. ailemle aynı binadayım 4 katlı bir binamız küçük bir ön bahçe ve 2 arabalık garaja dönüştürdüğümüz yan bahçe var bodrum kat depo garaj eski eşyalar gibi kullanıyoruz üstünde giriş katta annem babam kalıyor 100 m2 küçük bir daire onun üstünde 120 m2 2+1 yine küçük bir daire var annem babam Allah onlardan binlerce razı olsun orayıda bana yaptılar düşündüler onunda üstünde kardeşim ve eşi kalıyor yine 120 m2 2+1 bir daire var. hepimiz aynı binadayız yani kimse kimseye karışmaz.

    Nişanlım bu evde yaşamak istemiyor kirada oturmak istiyor. Huzursuz olacağını rahatsız olacağını düşünüyor yarın öbürgün annesi babası geldiğinde rahat edemeyeceklerini söylüyor. Çünkü binada annem babam kardeşim falan yaşıyor. Benim annem babam o kadar saf içlerinde 1 gram kötü düşünce olmayan insanlar ikiside emekli hiç kimseye karışmazlar. Benzer durumda bi arkadaşım var babası benim evimde oturuyosun yavşak diye eşinin duyabileceği benim duyabileceğim bir yerde oğluna bağırabiliyor. Anlatabiliyomuyum asla böyle düşüncede bir annem babam yok. hatta oğlum kiraya çıkarsanız saygı duyarız burda olursanız mutlu oluruz hertürlü desteği yaparız dünürlerimizin başımızın üstünde yeri var diyen insanlar kiraya çıkarsanız yine desteğimizi esirgemeyiz diyorlar. Nişanlımda aşırı gururlu ve iyi niyetli annem babam senede 1-2 kere gelse bile rahat rahat alışverişlerini yapsınlar rahat rahat evimde yaşasınlar istiyorum diyor. Annem babam (yani kayın peder ve kayınvalide) normalde 6-7 gün gelecekse sırf o binadaki dairemde yaşıyoruz diye 2-3 gün kalıp gidecekler çünkü kayınvalide ve kayınpederde iyi niyetli insanlar onlarda biz kızımıza ve damadımıza geldik ama diğer insanlarada rahatsızlık verdikl gibi düşüncekler düşüncekler benimde anne babamın huyu bu can çıkar huy çıkmaz diyor nişanlım. ayrıca nişanlım ve benim ailem çok iyi tanışıyor nişanlım bile ailemin çok iyi niyetli olduğunu söylüyor. Bu kadar karşılıklı iyi niyetten zarar gören biz oluyoruz hatta ben oluyorum anlamıyorum bu işi ben gerçekten. Ne bileyim yıllardır mahallem komşularım 15 yıldır aynı yerde yaşıyoruz.

    Ev elektrik su duvar parke boya kapı pencere hazır daire boş durumda. sadece eşya alınacak mutfak dolabı banyo yapılacak. istanbulda evime yakın bölgede bile kiralar 1000-1400 tl civarında. ikimizinde maaşı toplamda 5000-6000 tl arasında olacak. İnsanların evleri yokken ben evim olduğu halde kirada oturacağım çok koyuyor ikna edemiyorum nişanlımı bu parayı vermek sokağa atmak gibi hissettirecek. Zaten evlilik düğün eşya büyük bir yükün altına gireceğiz birde 1000 tl kira ödeyeceğiz mantık dışı geliyor. Babamda evine kiracı almaz kesinlikle yabancı sokmaz ben ölmeden kiracı vs gibi şeyler istemem diyor hani daireni kiraya ver sen kiraya çık ordan geleni buraya aktar gibi fikirler olmayacak malesef.

    en azından bir ev alana kadar bu evde oturalım ciddi bir para biriktirelim kredi çekelim kira değilde sahibi olduğumuz evin kredisini ödeyelim diyorum onada yanaşmıyor. (Bence şuan en mantıklı fikir bu) çünkü istanbulda sadece istanbulda değil kirada oturan herkesin Allah yardımcısı olsun.

    lütfen bana düşüncelerinizi ve çözüm yollarınızı yazın ne yapmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbaba43 -- 6 Aralık 2018; 20:27:18 >







  • Nişanlın, ailene karşı ön yargılı yaklaşıyor başka bir açıklaması yok.
    Benim fikrim bu konuda dizginler biraz daha sende olmalı.
    Düşüncelerini belirtip konuya nokta koyman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • neverzz kullanıcısına yanıt
    öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. konu çok uzun olacak diye bunu yazmak istemedim aksine birbirini çok iyi tanıyolar biliyolar. annem babam fazla fazla yemek yapıp bizimle paylaşan insanlar. Hani emekli oldukları için bizden bişey istesinlerde zevkle yapalım yardım edelim diyecek insanlar. Annem babam diye abartmıyorum onlarda fazla iyi niyetli insanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbaba43 -- 29 Nisan 2018; 11:1:6 >
  • akbaba43 A kullanıcısına yanıt
    Kendi daireniz olucak sonuçta tamamen ailenle iç içe bir dairede yaşamayacaksınız.
    Sıkılırım rahat edemem, geçerli bir neden gibi gelmedi bana biraz bahane sanki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yemeyin kadeşim bu aşk numarasını artık. Kadınlar pragmatisttir, istediği faydayı kim sağlıyorsa ona aşıkmış rolü yapar ve nemalanabildiği kadar nemalanır. nemalanamadığı noktada ise boşar nafaka ile nemalanır.

    Bunun sağlamasını yapmak istersen o evde ısrarcı ol ve ne olacak gör.

    the red pill 2016 belgeselini izleyin.
  • Malesef sen çok safsın. Nişanlın senin kadar iyi niyetli değil. Belli ki ailenden de rahatsız oluyor. İleride çok sıkıntı yaşayacaksınız. Seni sevse zaten kiraya çıkalım diye diretmezdi. Herşey apaçık ortada. Karar senin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadın bir yandan manevi olarak haklı, sen ise maddi mantık olarak haklısın.. Annenin babanın dünyalar tatlısı insanlar olması eşinin onlarla mükemmel anlaşabileceği anlamına gelmiyor. Aynı apartmanda sürekli senin ailenle birlikte rahat edemeyeceğini düşünüyor bir yandan haklıda.. Çözüm olarak sana burada devam etme olur mu öyle şey diyenler olacaktır onlara aldırış etme bir yerde kiraya çıkın. Babanıda ikna edersen kendi evinden aldığın kirayı oturduğun eve ver yok baban razı olmazsa da beş sene kadar dene sonra tekrar bu muhabbet gündeme gelsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla kardeş kusura bakma da, nişanlın da abartmış biraz. Yani mis gibi ev var otur işte. Başka yere gitsen kira vs ile uğraşacaksın. Bu türk kızlarındaki istedikçe isteme olayına ayar oluyorum.
  • 11 yıllık evli bir insan olarak sana tavsiyem, nişanlıyken dizgin kimin elindeyse evlendikten sonra öyle gidiyor.

    Sakın ama sakın ailenden kopma, iki gün eve ekmek getirmesen seni bırakır gider.

    Kadının ailesi geldimi ev büyük, erkeğin ailesi geldimi ev küçük olur, bu hep böyledir.

    Gidip senin ailenle yaşayalım dersen mutluluktan takla atar, ama iş senin ailen oldumu bıdı bıdı.

    Mis gibi evin var, derdin ne gidip kiraya gireceksin.

    Ben uzun yıllar kirada kaldım, Allah kimseyi kiracı yapmasın oradan oraya zırt pırt düzenin bozuluyor.

    Evlilik fedakarlık yapmaktır, zorluklarla beraber mücadele etmektir, herkes kendi rahatını düşünürse yürümez..

    Ama ileride para biriktirir, kendi evinizi alırsanız o zaman iki ailede sizinle gurur duyar.

    Şimdiden size mutluluklar dilerim, yuvanıza huzur bereket dolsun inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General. -- 29 Nisan 2018; 12:58:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıllık evli biri olarak konuşuyorum bir erkek olarak hiç bir zaman dizginleri elinden bırakmamalısın doğanın kanunu budur .

    Her insan evlilikte bir takım şeylerden fedakarlık yapmak zorundadır . İstanbul gibi bir yerde ne kadar maaşınız olursa olsun kirada oturmak kolay iş değildir rahat da değildir .

    Hele anlattığın gibi bir ailen varsa bence yanlarından ayrılma . Ev alma düşüncesi üzerinde ısrar edip ailenin bulunduğu binadaki evde oturun .

    Evlendikten sonra uzakta kalırsan eğer zAten ailenin anne babanın değerini daha iyi anlarsın emin ol .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu anneci damatlar basmış balkon çocukları sizi. ailenize bu kadar bağlıysanız evlenmeyin karşim.
  • evlenmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eviniz İstanbul'da ve civarındaki kiralar 700 TL ise o mahalleden hayır gelmez kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huzursuz bir evlilik geçirirsiniz. Biraz daha araştırın insanlar ailelerden akrabalardan uzaklaşmak için şehir değiştiriyorlar.

    En basitinden kardeşinizin eşiyle sizin eşiniz anlaşabilicek mi ?

    Çocuk olduğunda yiğeninizle kendi çocuğunuzu bile karşılaştırıyor olacaksınız.



    Maddi yönden size kesinlikle hak veriyorum.



    Aile ve eşinizin yapısını bilemiyoruz. Mesela eve yarım saat geç gelse camdan bakıp görücekler arkadaşlarınız gelse camdan bakıcaklar azıcık ses çıksa dinleyecekler sürekli gözleri üstleriniz de olucak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RASYONALIST kullanıcısına yanıt
    Helal be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.