Şimdi Ara

Excel Otomatik Köprü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, sıkıntım şu; Excel,Word gibi office programlarında teklif çalışmalarım oluyor. Çalışmaları genelde daha önce gönderilmiş teklifler üzerinden bilgiler ve istenilenler değiştirilerek yapıyorum.Önceden, müşteri bilgileri bölümünde misal asad@gmail.com olan mail adres köprüsü yerine yasa@hotmail.com yazdığım zaman, otomatikman hotmailli hesaba dönüşüyor ve tıkladığım zaman outlookta yasa@hotmail.com adresine boş mail sayfası açıyordu.

    Ancak bir çalışmada sanırım oto. köprü oluşturma ile ilgili bir seçeneği devre dışı bıraktım. Bu nedenle görünürde yasa@hotmail.com adresi olmasına rağmen, köprü düzenle seçeneğinden manuel düzeltme yapılmazsa köprüye tıklanınca asad@gmail.com adresine mail sayfası açılıyor. Biraz karışık oldu ama, umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir. Tekrar eski haline döndürebilmem için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalfat -- 31 Ağustos 2015; 11:52:05 >







  • unalfat kullanıcısına yanıt
    Böyle sorunları yazıyla anlatması da anlaması da zor olur. Örnek dosyada sorunu anlatırsanız daha iyi yardımcı olmaya çalışırız. Excelde dosya dışı bir ayarı değiştirmişseniz exceli kaldırıp tekrar yüklediğinizde sorununuz çözülebilir.
  • Tam resim eklemek üzere girmişken mesajınızı gördüm. Yüklediğim resim umarım demek istediğimi anlatmaya yetecektir. Yeni mail adresi yazıp görünürde mail adresi değişmesine rağmen, köprüye tıklayınca önceki teklifte yazılmış mail adresine mail sayfası açıyor. Eskiden olduğu gibi, adresi değiştirdiğim zaman, köprününde yeni adres olmasını istiyorum.
    Not: Not: Office 2007 kullanıyorum.


    https://store.donanimhaber.com/ad/f0/45/adf04545b9aedf095a7f99b5710f12d1.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalfat -- 31 Ağustos 2015; 16:56:42 >
  • unalfat kullanıcısına yanıt
    Kendi office programımda denediğimde herhangi bir sorun görünmüyor. Otomatik olarak mail adresi de değişiyor. Yazdığınız veriyi mail adresi olarak tanımıyor olabilir. Dosyanızın yapısıyla ilgili bir sorun olarak görünüyor. Örnek bir dosya eklerseniz düzeltebileceğimi düşünüyorum.
  • icatcikartmayav İ kullanıcısına yanıt
    Hocam tam anlatamıyorum bir türlü, ofisteki diğer arkadaşımın bilgisayarında denediğimiz zaman onda da oluyor sıkıntı yok. Dediğim gibi bende de oluyordu, ancak bir projede yanlış hatırlamıyorsam, "oto.köprülemeyi kapat" ya da bu minvalde bir komutu seçtim. Olay da ondan sonra oldu zaten. Şu an öğrenmeye çalıştığım, office'i kaldırmadan sorunu çözme şansım var mı, yoksa kaldırıp yeniden mi yüklemem mi gerektiği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalfat -- 31 Ağustos 2015; 17:48:51 >
  • unalfat kullanıcısına yanıt
    Şunu dener misiniz?

    1. Microsoft Office Düğmesi'ni Office düğme resmi ve sonra da pencerenin en altında Excel Seçenekleri'ni tıklatın.
    2. Yazım'ı tıklatın.
    3. Otomatik Düzeltme Seçenekleri'ni tıklatın.
    4. Otomatik Düzelt sekmesinde Metni yazarken değiştir (Yukarıdaki 2. sekme)
    5. Sonra ilk seçeneği tikleyin. (İnternet ...)
  • unalfat kullanıcısına yanıt
    İngilizce office kullandığım için dün tam olarak Türkçe karşılığını yazamamıştım. Office 2010 Türkçedeki menü şu şekildedir;

    Dosya/Seçenekler/Yazım Denetleme/Otomatik Düzeltme Seçenekleri/Yazarken Otomatik Biçimlendir/İnternet ve ağ yollarını köprü ile

    Bu seçeneği tiklerseniz sorununuz düzelecektir diye düşünüyorum.
  • icatcikartmayav İ kullanıcısına yanıt
    Sonsuz teşekkürler dostum bu dediğinle halloldu sorun. Büyük bir sıkıntıdan kurtardın beni. Tekrar teşekkürler.
  • unalfat kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Hayırlı günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.