Şimdi Ara

Exper ultranote - Vatan geri iade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vatan'dan internet aracılığıya exper q5v aldım fakat ürün "plugged in, not charging" sorunu veriyor. Yani anlayacağınız herhangi bir şekilde şarj olmuyor.

    Bu sorunun çözümü için Device Manager'dan Battery driverının laptopun baterisi çıkarılmışken silinmiş şekilde açılması gösteriliyor. Fakat bilgisayarın altında güvenlik bandı olduğu için ve bunun iade durumunda sıkıntı yaşatacağı için bateriyi çıkarmamaya karar verdim. Bu arada o bantın internet üzerinden 7 gün iadeyi bozup bozmadığını bilmiyorum.

    Bilgisayarı bir de Linux kurup denemek istiyorum. Gönderdikleri Windows şarj etmediği için üzerine kendi Windows'umu kurmuştum zaten. Fakat şimdi bir de Linux de denemek istiyorum çünkü sorunu driverda gösteriyorlar. Bu iadede de sıkıntı çıkarır mı sizce? Ben çıkarmayacağını düşünüyorum fakat yine de sormak istedim. Aslında Linux kurmaya uğraşmadan yarın geri iade yapmak istiyorum ama ürün 4700MQ işlemcili ve sadece 1700 lira. Özellikleri açısından iyi ama Exper'in müşteri hizmetleri berbat. Çok pişman oldum bu firmayı tercih ettiğim için.

    Exper 365 gün servis sisteminin olduğunu ve bunun 8:00 ve 22:00 saatleri arasında olduğunu söylüyor. Dün akşam 21:00 civarında aradım ve telesekreter mesajı hizmetin kapandığını belirten bir mesajla "8:00 ve 22:00 arasında servisteyiz, bu saatlerde deneyiniz" diye bir mesaj okuyor. E saat 21:00 daha? Bu akşamda 18:30 gibi arayıp sıraya girdim 19:00'a kadar sıra gelmedi. 18:50 civarından beridir ise sırada sadece ben vardım yani 1. sıradaydım. 19:00 olduğun çat meşgule aldı. Görevli arkadaşlar 19:00 olur bırakıp gitmişler. Yahu hadi 22:00 yazdığınız halde 19:00'a kadar hizmet vereceksiniz tamam diyelim buna. Ben hattayım en azından hatta bekleyen, sırada olan insanlara yardım edin de gidin. O vakitten sonra hatta insan almayın. Hem 19:00'da kapanan teknik servis mi olur allah aşkına? İnsanların işi gücü var. İşten güçten eve dönüp hizmet almak istemeleri normal ki bu da en erken 19:00'dan sonra mümkün olabiliyor Türkiye genelinde. Şaşılacak şey yahu.







  • Aga bende ayni model bilgisayari 2 gün önce iade ettim senin dediğin sorun vardi.bence hiç uğraşma para iadesi yaptir.yenisiyle degistiremiyorlar stoklarda kalmamis.not:bende bilgisayara format attim duzelmemisti.
    Not 2:bataryayi cikartmak icin guvenlik bandını cikartman gerekmiyor.pil ekranin altinda silindir seklinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho123 -- 9 Ocak 2014; 0:13:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra zaten exper ürünü kullanmak istemiyorum. Uğraşmadan iade isteyeceğim. Msi cx61 ya da lenovo z500 kesinlikle daha mantıklı.
  • Vatan musteri hizmetleri saat 10:00 ile 19:30 arasi hizmet veriyor.aklinda bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux denemek için format atmanıza gerek yok. Ubuntu ya da Kubuntu'nun uygun bir ISO'sunu indirip bir flaş belleğe yazdırın UnetBootin gibi bir programla. Bilgisayarı USB flaş bellek üzerinden açmaya ayarlayın ve öyle açın. Flaş bellekteki menüde live sürüm var, onu açtığınızda Linux'u kurmadan da deneme imkanınız olmuş oluyor.
    Gerçi sorunun sürücü sorunu olması garip. Sürücü sorunu ise bilgisayar kapalı iken şarja taktığında şarj etmesi gerek yine. Bence model biraz sıkıntılı görünüyor, ücret iadesini yaptırın kurtulun derim.
  • Tavsiyenize uygun sekilde hareket ettim. Tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben alalı bir ayı falan geçti. ilk başta o bahsedilen kronik sorunlar vardı. bilgisayarın c: sinde orjinal format cdsinin isosu vardı(çok şaşırdım). ben onu cd ye çektim sonra da bi güzel orjinal cd yle diski kafama göre biçimlendirerek TEMİZ format attım. hiçbir sorun kalmadı. bi de windows mağazasından ücretsiz 8.1 e yükselttim ki tadından yenmez oldu. şimdi en kral oyunları(crysis 3 dahil) rahatlıkla oynuyorum(tabi gt745 ten gtx7xx serisi bi performans beklememek lazım). ısınma sorunu da yok. daha doğrusu ısınmadan dolayı takılmalar yok çok rahat.

    i7 4700qm
    8 gb ram
    nvidia gt745
    ince olmasına rağmen cd-dvd drv.
    realtek ağ bağdaştırıcıları (kablolu-kablosuz)
    usb 3.0 iki tane, usb 2.0 bir tane
    orijinal w8.1 sl

    son derece sade ve güzel. iyi ki almışım. yaklaşık aynı özelliklerde bir lenovo 2500 civarı idi. yani arada 700 lira fark var. bence siz de bu 700 liraya yazık etmeyin. günlük kullanımsa buyrun, oyunsa buyrun. hiçbir sorunu yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.