Şimdi Ara

EXPERTİZ YAPARKEN ARABAMIN CONTASINI YAKTILAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
5.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bi kaç ay önce aracımı satarken alıcı ekspere soktu bu dyno testinden de yaptılar. yapılırken arabanın bağırmasına içim gitmişti. sonuç %93 çıktı. Bununla alakalı mı bilmiyorum ama 10 gün sonra adam aradı beni 3-4 bin masraf çıktı motorla ilgli sorun var falan dedi. ki ben rutin bakımlar dışında 3 sene doğru düzgün masraf yapmamıştım. şuan araç bakıyorum bu teste sokmayı düşünmüyorum

    Araç: 2007 Otomatik Focus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onea54 -- 19 Şubat 2020; 18:30:28 >
  • Uzun zamandır aynı aracı kullanıyorum. Ben Alırken ekspertiz olayı böyle değildi. Ustaya götürdüm aldım. Allaha şükür bir sorunu da olmadı.

    6bin devire kadar araba zorlamak hakikaten saçmalık. O ara baskı balata ne oluyor peki? Kaporta ön takım şu bu baksınlar tabi ama insan gibi baksınlar.

    20 yıllık arabayı hayvan gibi zorlamanın alemi var mı? Değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şöyle düşünün arac aldınız. Bir hafta sonra aracınız su tapası patlatıp conta yaksa exper yapan firmayı ararmısınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha kaç defa arabanızı dyno ya sokturmayın diycem ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    motoru geçtim, ekzpertizde kapı direklerindeki lastikleri ve döşemeleri açıyorlar ya, estetik olarak zarar verebilirler. Ben aracı satmayı düşünmüyorum gerçi. Fakat satacak olsam ve ekspertizde öyle yapacak olsalar izin vermem. Airbag kontrolü için direksiyon orta kapağını metal tornavida ile açmaya çalışsalar ona da izin vermem.
    Direksiyonu nasil sokecekler metal kullanmadan? Sizin dusundugunuz gibi kastirarak cikarilmiyor arkalarinda veya yaninda metal tirnaklar oluyor onu farklo bir metalle ittirmeniz gerekiyor. Eski araclarda ise genelde sagda ve solda 30torx kullaniliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BASTIRA BASTIRA DİYORUM EKSPERTİZ MOTORDAN ANLAMIYOR HEPSİ ÖYLE SOKMAYIN ARABANIN ÖMRÜNDEN ÖMÜR GİDİYOR BU KADAR NET DİYORUM.
    Geçenlerde Bi doblo geldi bana turbo bitik biraz çekmiyor ve enjektör şakır şakır vuruyor expertizde motor %85 çıkıyor nasıl oluyor anlamıyorum sokmayın expertize.

    En basiti vw ye girin forumlara yeni bir vw expertize girince garantili olan motor kısmında garantiden çıkarıyor gerisini siz düşünün tamirciyim ya başıma geldi de yazıyorum yaızk günah. Bende biliyorum üfleyen araca talaşı yağ ve bor koyup üflemeyi kesmeyi SOKMAYIN yazık günah saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 206 alırken dyno testine çıkacağı zaman sormuştu çalışan sorumluluk almıyoruz devam edelimmi vs tabi satıcı mırın kırın etti, herneyse araba çıktı teste, test anında radyatöre giren hortum patladı radyatör ile birlikte değişecek, ben insanlık yaptığımı düşünerek parçayı satıcının almasını işçiliğide kendimin karşılayacağını teklif ettim kabul etmedi, benim arabam sağlamdı onlar bozdu falan çıkıştı adamlarla tartıştı herhangi bir sonuç alamadı sonra benim teklifimi kabul etti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oneyli

    onlar da dynotest yapıyo ne değişiyor ki
    Kalibrasyon diye bir şey duydunuz mu???
  • _Knock0uT_ kullanıcısına yanıt
    Araçta dynotest kaynaklı zarar görmeler bazen 3-5 ay sonra ortaya çıkabiliyormuş. Zaten o yuzdelerin güvensiz olduğu da çoğu kişilerce söyleniyor. Ben demiyorum ki aracım incelenmesim. Yetkili servis incelesin herşeyine baksın. Şartmı araç boşta iken son devir gaza köklemek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oneyli

    Araçta dynotest kaynaklı zarar görmeler bazen 3-5 ay sonra ortaya çıkabiliyormuş. Zaten o yuzdelerin güvensiz olduğu da çoğu kişilerce söyleniyor. Ben demiyorum ki aracım incelenmesim. Yetkili servis incelesin herşeyine baksın. Şartmı araç boşta iken son devir gaza köklemek
    Demek istediğim şu aracın herhangi bir yerindeki zayıflık limitlerine kadar zorlayınca o an patlak veriyor limitlerine kadar zorlamasanda bu sorun belki 3-5 ay belki aracı kullanma sıklığınıza göre 1 sene sonra trafikte veya olur olmaz biryerde meydana gelecek belkide otobana çıktın biraz gazlıyım dediğin anda meydana gelecek o su tapasında bir sorun vardı yani dynoya sokmak sağlam su tapasını fırlattırmadı

    Araç boşta gaza köklemek derken araç dynoya girdiğinde yolda gittiğinden farklı olarak sadece önüne rüzgar çarpmıyor buda anlık bir olay olduğundan sorunsuz bir araçta herhangi bir probleme neden olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Knock0uT_ -- 20 Şubat 2020; 9:49:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _Knock0uT_ kullanıcısına yanıt
    rüzgar olmamamsı soğumaması demek hararet demek. önüne konulan seyyar fan da işe yaramıyor bazen. sen aracının contasının haşlandğını ordan çıkınca az kullanırsan 3 -5 ay sonra öğrenebiliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oneyli

    rüzgar olmamamsı soğumaması demek hararet demek. önüne konulan seyyar fan da işe yaramıyor bazen. sen aracının contasının haşlandğını ordan çıkınca az kullanırsan 3 -5 ay sonra öğrenebiliyorsun.
    Dediğim gibi en az 15 tane araç soktum dynoya ve hararetin 91 dereceye çıktığını görmedim sorunsuz bir araç o kadar kısa süre içinde hararet yapmaz mevcut kullandığım araç 7 senedir bende harareti bırakın fan açtığını bile duymadım bir kere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-20 yaşında arabayı ne gerek var öküz gibi zorlamaya abi saçmalık
  • benimde audi marka aracımda hiçbir sorun yok expere soktuk
    çıktı neyse exper herşeyi anlattı
    şanzımanım takır takır çalışıyor
    neyse arabayı verdim
    1 gün sonra adam mesaj attı bana resimli
    şanzıman hatası vermiş diye yol bilgisayarında
    dedim bende öyle bi uyarı çıkmadı şuana kadar
    sattığım gün çıkması ya ben inanılmaz şanslıyım yada sen inanılmaz şanssızsın
    neyse sonradan sorun olmadı heralde ki adam bi daha aramadı beni

    sonra bi abiyle konuştuğumuzda expertizden dolayı böyle sorunlar olduğunu söylemişti
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    +1 Düzgün yapılırsa faydalı bir test.

    Araç alırken bir ekspertiz firmasına gittim. Laf olsun diye ordaki çalışana(1 kişi vardı zaten) bu dyno testi ne oluyor neden yapılıyor diye sordum. "Yav işte arabanın motoruna falan bakıyoz" dedi

    Ne yaptığını bile bilmiyordu.
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dyno Test yaptırmanın hiç bir anlamı yok.

    Motor sağlığı ancak piston ölçüm testi ile size birşeyler ifade edebilir.
    Bunun da en doğrusu silindir sizdirma testidir.
    Her silindirin hangi durumda olduğunu o silindir ile ilgili bir sonuca varmanin en doğru yolu.
    Cylinder Leak Down test diye geçer.


    Kisacasi
    Her bir silindire 100psi kadar basınç uygulanir 90psi kadar okunursa altindan normaldir. 81psi okunursa 10% kayıp vardir..

    Motor sızıntı testinin nasıl yapılacağı konusunda üç adım
    Mike Bumbeck, automedia.com
    Zorluk: Orta
    Tahmini süre: 120 dakika

    Motor sızıntı testi nasıl yapılır
    Bir içten yanmalı motor, önce yanma odasına hava ve yakıt çekerek güç sağlar. Daha sonra, karışımın sıkıştırılması ve bir kıvılcım eklenmesi. Ortaya çıkan patlamanın koşum takımı sonuçta otomobile güç veren şeydir. Bir motor mil ilerledikçe, piston gücü, valf veya silindir duvarı aşınması nedeniyle bu gücün muhafazası kaybedilebilir. Sonuç olarak motor performansı düşecektir.

    Basınç okuma
    Motorun hava-yakıt karışımını sıkıştırma yeteneğinin ortak bir testi motor sıkıştırma testidir. Bujinin yerine bir basınç göstergesi bağlanmıştır. Daha sonra bir basınç okuması oluşturmak için motor kranklanır. Sıkıştırma testi, motorun basınç oluşturma yeteneğini kontrol etmenin iyi bir yoludur. Gösterge, silindirin yarattığı pozitif basıncı okur.


    Kayıp okuma
    Motor sızıntı testi, geriye doğru uygulanan bir sıkıştırma testidir. Motorun basınç yaratma yeteneğini ölçmek yerine, buji deliğinden silindir içine basınçlı hava verilir. Test cihazındaki bir gösterge, silindire giren havanın basıncını ölçer ve diğeri, silindirden kaçan (veya sızan) havanın yüzdesini ölçer. Kayıp yüzdesi, silindirin durumunu ve motorun genel durumunu gösterecektir.

    Üst ölü merkez
    Motora hava göndermeden önce, test edilen silindir Üst Ölü Merkeze (TDC) yerleştirilmelidir. Piston, hareketinin üstünde olmalıdır. Giriş ve egzoz valfleri kapalı olmalıdır. Hava silindire sıkıştırıldığında, sızıntı test cihazı, vanalardan veya piston segmanlarından geçen hava kaybını ölçer. Silindir TDC'de değilse, açık bir vananın dışına kaçan hava yanlış okuma verir.

    Sonuçları okuma
    Hiçbir motorda yüzde 0 kayıpla mükemmel sızdırmazlık olmaz. Yüzde beş ila 10 kayıp, motoru iyi ila iyi çalışır durumda gösterir. Yüzde 10 ila 20 arasında bir motor hala sorunsuz çalışabilir, ancak şeylere göz kulak olmanın zamanı geldi. Yüzde 20'nin üzerinde kayıp ve söküm ve yeniden inşa zamanı olabilir. Yüzde otuz? Ana problemler. Sızıntı yüzdesi silindirler arasında da tutarlı olmalıdır. Büyük farklar, bu silindirde bir problem olduğunu gösterir.

    İşitme sorunları
    Motorun genel bir resmini çekmenin ötesinde, motor sızdırmazlık testi, motoru yıkmadan önce sorunların nerede olduğunu belirlemek için mükemmel bir yoldur. Havanın kulak tarafından kaçtığı yeri dinlemek sorunu izole edebilir.

    Emme valfi : Emme, karbüratör veya gaz kelebeği gövdesinden çıkan hava, emme valfinde bir sızıntı olduğunu gösterir.
    Egzoz valfi : Egzoz borusu, turboşarj veya egzoz manifoldundan tıslama sesi duyuldu, bir egzoz valfi kaçağı anlamına gelir.
    Piston segmanları : PCV valfinden, yağ doldurma kapağı deliğinden veya yağ çubuğu tüpünden ıslık veya tıslama, havanın halkaları geçtiği anlamına gelir. Şüpheli halka veya silindir duvarı aşınması.
    Kafa contası : Radyatör doldurma kapağında görülen motor soğutma sıvısındaki hava kabarcıkları, kafa contasından geçen soğutma sıvısına kaçan havanın gelmesi anlamına gelebilir.
    Çatlamış silindir kapağı : Radyatör boynundan dışarı itilen soğutma sıvısı veya soğutma sıvısındaki kabarcıklar, silindir kapağındaki veya silindir duvarlarındaki çatlakları da gösterebilir.
    Araçlar, sarf malzemeleri ve talimatlar
    Sonuçları kaydetmek için basınçlı hava kaynağına, sızıntı göstergesi kitine, buji soketine, temel el aletlerine, araç servis kılavuzuna ve bir not defterine ihtiyacınız olacaktır.

    Adım 1 : Bujileri çıkarın ve TDC'de test edilecek silindiri koymak için motoru döndürün. İpucu: Buji deliğine uzun bir tornavida veya uzatma takın ve krank milindeki bir soketle motoru elinizle çevirin. Tornavida yükselmeyi veya düşmeyi durdurduğunda TDC'desiniz. TDC'nin kaçırılması durumunda motoru geriye döndürmeyin. Tekrar dolaş. Dört silindirli bir motorda, bir ve dört ve iki ve üç silindirler aynı anda TDC'de bulunur.

    Adım 2 : Hangi buji adaptörünün en iyi şekilde çalıştığını bulun ve göstergeyi deliğe bağlayın. Aracı vitese geçirin ve silindire hava sıkıştırıldığında motorun dönmesini önlemek için el frenini çekin. Gelen basıncı sıfırlamak için regülatör saat yönünün tersine döndürülerek başlayın. Basınçlı havayı bağlayın. Silindire hava basıncı vermek için regülatörü saat yönünde çevirin.

    Adım 3 : Silindir için sızıntı yüzdesini kaydedin. Yağ seviye çubuğunu, radyatör kapağını ve yağ doldurma kapağını çıkartın. Gaz kelebeği gövdesini açın veya hava temizleyiciyi çıkarın. Dinle ve izle. Havanın kaçtığı her yerde sorunun nerede olduğunu gösterecektir. Göstergeyi ayırın ve bir sonraki silindire geçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Şubat 2020; 13:0:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ortalıkta saçma sapan expertiz merakından neler oluyor ,motorda kompresyon ve conta testi yeterlidir bunuda orta şker her usta yapar ne bu expertiz merakı ,kaportaıcya götürüp baktırmak daha akıllıca bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Josepth

    Tabi tercih sizin. Ben aracımı bu kadar zorlamıyorsam dynoda sınırlarının ölçülmesine müsade etmem şahsen. Biraz araştırırsanız gerçekten doğru sonuçlar vermediğini görürsünüz. Ayrıca yağ, hava, buji gibi parçaları değiştirince hatta yakıt katkısı atınca motor testi sonuçlarının çok fark ettirdiğini bile duydum. Özellikle galericiler bunu çok yapıyormuş. Bir yerde okumuştum 2 yaşında mercedesin motor testi %80 çıkmıştı şaka gibi
    araç bakımsız olunca test %60 lara düşüyor bakımlı olunca %95 lere çıkıyor. Bir geçerliliği yok. Yağ yakan arabada bile yüksek çıkabiliyor bu değer.




  • En son aracımı sattığımda expertizin direksiyon yağı kaçağı izlerini, motor yağ kaçırıyor sanıp, dynoya sokamam sorumluluk alıyorsan sokalım demesinden sonra exper olayı benim için kapanmıştır.Artık alırken asla expere götürmem.İşi bilmiyorlar sağdaki sorunu soldakiyle bağlıyorlar al sana rapor diye yuttturuyorlar. Motorun contasını 5 ay önce yaptırdım her gün kontrol ettim ne yağ kaçırma ne su kaçırma varken experin böyle bir şey demesi gözümde expertiz saçmalığını iyice batağa sürüklemiştir.Gözlerinden sorun uydurmada üstlerine yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlıAdam -- 20 Şubat 2020; 16:55:54 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.