Şimdi Ara

Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?'' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
9
Favori
4.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok güzel rehber. Dondurma taktiği gerçekten güzel bir taktik yapabilene.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Expungee

    quote:

    Orijinalden alıntı: CrashBone

    Peki, adam lane'i dondurmana fırsat vermezse? Zorunlu olarak kule altı mı kalmalıyız?

    Ben ultra agresif oynamayı çok severim.

    -Böyle oynadığım oyunlarda ya FB alırım bir süre sonra gank gelen karşı jungler ve karşımdakini keserim double alırım.
    -Ya da earlyde yediğim bir gankla FB veririm, (ilk baştaki 475 gold ile ward alamamak) ardından defansif oynamaya çalışıp dive yiyip oyunu veririm.

    Agresif oyun tarzı ile ilgili pek bilgi bulamadım.

    Bir de wardımızı alıp agresif oynuyoruz. Adam lane dondurdu. O sırada wardımız bitti. Minyon almaya kalkarsak gank yiyip ölebiliriz. Almazsak geri kalırız ne yapmalıyız?

    ADC oynarken yapmamız gereken en önemli olaylardan biri kitedir. Peki nedir bu kite bize bi açılar mısın?

    Karşı mid laner ve jungleri gördük. Bize dive atıcaklar ne yapmalıyız?

    Aklımdaki bir kaç soru işaretlerini götürebilirseniz çok iyi olur çok da güzel iyi olur. Bazı eksikler olduğu açık ama bunun nedeninin daha konunun yeni açılması olduğunu düşünüyorum. Elinizden geldiği kadar güncel tutacağınızı düşünüyorum.


    Bunun dışında gayet tecrübeli bir kişiden gayet detaylı ve herkesin anlayabileceği bir dilden anlatım olmuş.
    Teşekkürler

    edit: en baştaki sihirdarları bence de kaldırmalısın

    Bir gün Elmas ve ya Platin'e gelirsen agresif oynamanın zararlı olacağını göreceksin. Oyuncular koridor aşamasında skordan daha çok minyon kesmeye odaklanmalı çünkü takım savaşları başladığında koridorlar ittirilmiş olacak muhtemelen, sizin ormanıda muhtemelen SGT temizleyecek. Yani koridor aşaması çok önemli başlarda.

    Totemini aldın agresif oynuyorsun, karşındakinde yüksek kitle kontrolü (cc) yoksa ona küçük hasarlı sürprizlerle şımartabilirsin, ya da alt+4 gülme efektiyle onu çileden çıkartabilirsin. :) Ama mantıklı olanı roam ya da half-counter-jungle dediğimiz ormanı temizlemekten ziyade totemlemek ve karşı ormancıyı kollamak yukarı ve orta koridorda bunu yapabilirsin. Aşağı koridorun dondurulması riskli ve yapması zor, destek oyuncun bir şekilde dürtecektir ki onu geç sen menzillisin her türlü dürtebilirsin.
    Kısaca roam ya da half-counter-jungle iyidir.

    Kite her SGT yapamaz. Bazı özel eşyaları vardır. 3lü Kuvvet, Kırmızı Güçlendirme, Buzdoğan Eldiveni. Bunlardan birine sahip olman lazım. Ya da kendisinde olması lazım (Vayne'nin Q, Sivir'in Pasifi). Kite temel anlamda rakibin peşinde koşmak ama güçlenerek ya da rakibi peşinden koşturmak ama hasar vererek. Sivir ve Vayne rakibin peşinde koşarak güçlenir. Ezreal ve Corki rakibi peşinden koşturarak. Eğer bunlardan başka bir SGT ile yapmak istiyorsan baştaki 3 şeyden birine ihtiyacın var. Ashe'de bir nebze kite şampiyonu sayılabilir.

    Dive durumunda hangisi daha düşük cana sahipse ona bütün yeteneklerini akıllıca kullanman gerekir. Benim bildiğim Hecarim ve Nautilus dışında, dive'da orta koridor şampiyonuna odaklanmak daha mantıklı. Öncelikle kuleden yaklaşık 5 hasar almasını sağla. Yani mesela Ahri'sin. Gragas ve Hecarim kule altı deneyecekler. Hecarim'in kuleden 2 hasar aldığını gördüğünde gönder öpücüğü 1,5 saniye yapıştı 2 hasar daha yedi. Bu ara yardır bütün yetenekleri, tutuştur falan. Son bir hasar daha almalı ölmesi için. Neden?
    1.hasar 208 AD
    2.hasar 208 AD + %25 Daha fazlası
    3.hasar 208 AD + %50 Daha fazlası
    4.hasar 208 AD + %75 Daha Fazlası
    5.hasar 208 AD + %100 Daha fazlası
    6. Hasar 208 AD + %125 Daha fazlası.

    Yaklaşık 4.5 saniye kule altı dayanabilirsen Hecarim'in alacağı hasar 208 + 260 + 312 + 368 + 424 + 480 AD = 1684 Fiziksel hasar , 75 zırhı varsa %42 civarinda azaltır.
    900-1000 arası fiziksel hasar alır. :)


    Sihirdar yazmamın sebebi de rehberimi oldukça Türkçeleştirmeye çalıştım/k. çünkü yeni başlayan ufak arkadaşlarım ilk kez TR Sunucusunda oyuna başlamış olabilirlerdi :)

    Yorum için çok teşekkür ederim:)

    Bence bunları konuya eklersen daha çok gören olabilir ve şu dondurma işini anlayamadım youtube'da falan videosu varsa ekleyebilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rehber çok faydalı olmuş anlatımında akıcı paylaşımlarının devamını bekleriz usta. baya uğraşmışsın bişey yazmasam kendimi kötü hissedicem
  • roam nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellerine sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP.

    Koridor dondurmak ile ilgili 2 yeni öğretici örnek video eklendi.

    Teşekkürler herkese
  • Güzel rehber.
  • Ben her lane dondurduğumda bizim jungle hemen geliyor adamı alamıyoruz minionlar uçuyor lane pushlanıyor onu napacaz
  • Tamamını okudum. Eline koluna sağlık. Belli ki özenerek yazmışın. Özenerek yazan insanı hemen anlarım Senin gibi bu seviye de oyunu oynayan insanların daha çok yazması gerekiyor bu foruma bence. Ben dahil bence çoğu kişinin ihtiyacı var buna. Daha çok şey anlatabilirsin. Mesela tf ler de ne zaman ve hangi şampiyon varken karşı adc ye kilitlenmeli ya da kendi adc ni korumalısın gibi daha oyunun kaderini değiştirici şeyler anlatabilirsin bence. Hepimize faydası olabilir sanıyorum. Ufak bir soru da sorayım sana o zaman.

    Seviyem de ki oyuncuların hemen hemen hepsinden daha bilgiliyim oyun hakkında. Çünkü inanılmaz araştırıp inanılmaz yayın izledim , izliyorum da. Neredeyse her lane i oynadım. Ağırlık olarak top lane oynadım. Sürekli arkadaşım ile duo giriyorum. Kendisi jungler oynuyor fakat bir türlü sürekli kazanmanın yolunu bulamadık. Yani genelde 1 maç kazanıp bir maç kaybediyoruz. Bunun nedeni bizim gerçekten bu seviye oyuncu olmamız mı ? Yoksa Top - Jungler oynarken yaptığımız hatalar mıdır ? Bir de oyunların sürekli late e kalma sorunu var. Bu sorunu nasıl aşabiliriz ? Genelde ben lane de eziyorum fakat sonrasın da dakika 40 tan sonra bildiğin gibi tek ace te maç gidebiliyor. Genelde gidiyor da. Dediğim gibi bize herhangi bir önerin olabilir mi ? ( Lig Silver bu arada )

    Ve tekrardan eline sağlık dostum.




  • Jim* kullanıcısına yanıt
    Bana düşmez ama kendi fikrimi belirteyim belki yardımı dokunur, öncelikle duo girip aynı ligte olmaya yani maçların %50sini kazanıyorsanız o ligi hakediyorsunuzdur. Laneinizi ezmeniz size arkadaşın da dediği gibi çok az bir fark katar. Önemli olan sen topl ane'i ezdikten sonra kuleyi alıp yada minionlarını hard pushlayıp hatta gelecek wave'i kesip mide gank atabilmen yada bot lane'e gidip hızlı bir fight çıkarmaya çalışıp drake aldırabilmen takıma. Top lane'in early ve mid game için görevi budur açıkçası sen 2 kez aynı hareketi alıp dragonu aldırırsan o maçı zor kaybedersiniz zaten. İstersen bir replay filan atabilirsin bu maçta çok iyiydim ama niye kaybettik diye hatalarını filan bulup söylemeye çalışırım.


    Ekleme: Rehber gerçekten çok güzel ilk rehberini de okumuştum çok beğenmiştim, fakat eleştiriye gelecek olursak rakibimizi harraslayacağımız bizim minion kaçıracağımız anlamına gelmiyor. Rakibin minionlarının canı %50den fazlayken kısa bir trade'e girip canımız fazla azalmadan geri çekilebiliriz. Böylece trade süresince minion kaçırmamış oluruz yani her vuruş 1 minion = 18gold * 5 vuruş=80 gold gibi hesaplama söz konusu bile olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Burn -- 8 Kasım 2013; 9:24:14 >




  • teşekkürler güzel rehber
  • selam sihirdar
  • helal hemşerim. (55)
  • Soloda adc şampiyonlarin oynanmasi hakkinda ne dusunuyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hooop bir soru da benden gelsin herkese. Yorum yapanların hepsinin konuyu okuduğunu düşünerek ; hep bizim koridoru dondurmamızdan bahsettik peki ya rakip koridoru dondurursa ne yapmak lazım ? Açıkcası ben bu sorunu yaşıyorum. Golem, kurt veya ifritleri alıyorsun dönüyorsun lanenine ama hala ortada minyon yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X Ray

    Soloda adc şampiyonlarin oynanmasi hakkinda ne dusunuyorsun.


    Arkadaşım bu konuda benim şöyle bir düşüncem varki. Expungee'de buna katılacağını düşünüyorum

    Solo'da adc oynandığı zaman çoğunlukla tank eksikliği gibi sorunlar oluyor ve karşına gelecek olan şampiyona ezilme ihtimali gank'larda ölme ihtimali çok yüksek. İyi baskı kurabilir fakat ilerisi için çok net şeyler söylemek zor. Rakip takip armor kasacaktır o zamanda çünkü oyunda Bot lanede ve solo'da adc var :) baskı sizin üzerinizde olacaktırdır ve büyük çoğunlukla lane'nizide oyununuzuda kaybedeceksinizdir.


    İyi günler :)

    Not: İmla hatalarına dikkat etmeyiniz :)
  • okudum. beğendim. faydalandım. gg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jim*

    Tamamını okudum. Eline koluna sağlık. Belli ki özenerek yazmışın. Özenerek yazan insanı hemen anlarım Senin gibi bu seviye de oyunu oynayan insanların daha çok yazması gerekiyor bu foruma bence. Ben dahil bence çoğu kişinin ihtiyacı var buna. Daha çok şey anlatabilirsin. Mesela tf ler de ne zaman ve hangi şampiyon varken karşı adc ye kilitlenmeli ya da kendi adc ni korumalısın gibi daha oyunun kaderini değiştirici şeyler anlatabilirsin bence. Hepimize faydası olabilir sanıyorum. Ufak bir soru da sorayım sana o zaman.

    Seviyem de ki oyuncuların hemen hemen hepsinden daha bilgiliyim oyun hakkında. Çünkü inanılmaz araştırıp inanılmaz yayın izledim , izliyorum da. Neredeyse her lane i oynadım. Ağırlık olarak top lane oynadım. Sürekli arkadaşım ile duo giriyorum. Kendisi jungler oynuyor fakat bir türlü sürekli kazanmanın yolunu bulamadık. Yani genelde 1 maç kazanıp bir maç kaybediyoruz. Bunun nedeni bizim gerçekten bu seviye oyuncu olmamız mı ? Yoksa Top - Jungler oynarken yaptığımız hatalar mıdır ? Bir de oyunların sürekli late e kalma sorunu var. Bu sorunu nasıl aşabiliriz ? Genelde ben lane de eziyorum fakat sonrasın da dakika 40 tan sonra bildiğin gibi tek ace te maç gidebiliyor. Genelde gidiyor da. Dediğim gibi bize herhangi bir önerin olabilir mi ? ( Lig Silver bu arada )

    Ve tekrardan eline sağlık dostum.

    Öncelikle teşekkür ederim okuduğun ve ayırdığın zaman için. :)

    Takım savaşlarında ormancının rolü üzerine bir rehber hazırlığı içindeyim. Reklamınıda yaptım ohoho :)
    Yukarı koridor ve ormancı galiba en mantıklı ama en zor olan bir ikili. Özellikle Gümüş kümesinde. Ben hiç bir zaman yap ya da yapma demiyorum. Ama Ormancı'nın bu ikiliye güvenip Orta ve alt koridoru iyi bir duruma getirmek zorunda. Yukarıyı baskın gelmemesi gerekir. Çünkü yukarı koridor biz ormancılar için tam bir eziyet. Tank şampiyonları baskınlamak sıkıcı ve zor ayrıca zaman kaybı gerçekten. Ormancı arkadaşının alt ve orta koridor için gerçekten çok iyi mekanikleri olması lazım. Gümüş için konuşuyorsak skoru ya almalı ya da aldırmalı. Boş dönerse oyun biter. Çünkü artık oyuncular çok farklılaştı ya eziyor ya eziliyorlar eşleştirme sistemi yüzünden. Oyuncuların %58'si Gümüş liginde. Çok farklılıklar var. En uygun yol, SGT ve yukarı koridor ikilisi. Yukarı koridor düşük seviyelerde tam bir taşıyıcı rolünde. Takım savaşlarını kontrol edebilen şampiyonlar oyunu ve takım savaşını kazandırır. SGT zaten her türlü açıklamaya gerek yok.

    Daha detaylı anlatım için seni şu rehberime bekliyorum ;http://forum.donanimhaber.com/m_83037346/tm.htm

    Yeniden aklına takılanlar olursa mesajlaşalım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Burn

    Bana düşmez ama kendi fikrimi belirteyim belki yardımı dokunur, öncelikle duo girip aynı ligte olmaya yani maçların %50sini kazanıyorsanız o ligi hakediyorsunuzdur. Laneinizi ezmeniz size arkadaşın da dediği gibi çok az bir fark katar. Önemli olan sen topl ane'i ezdikten sonra kuleyi alıp yada minionlarını hard pushlayıp hatta gelecek wave'i kesip mide gank atabilmen yada bot lane'e gidip hızlı bir fight çıkarmaya çalışıp drake aldırabilmen takıma. Top lane'in early ve mid game için görevi budur açıkçası sen 2 kez aynı hareketi alıp dragonu aldırırsan o maçı zor kaybedersiniz zaten. İstersen bir replay filan atabilirsin bu maçta çok iyiydim ama niye kaybettik diye hatalarını filan bulup söylemeye çalışırım.


    Ekleme: Rehber gerçekten çok güzel ilk rehberini de okumuştum çok beğenmiştim, fakat eleştiriye gelecek olursak rakibimizi harraslayacağımız bizim minion kaçıracağımız anlamına gelmiyor. Rakibin minionlarının canı %50den fazlayken kısa bir trade'e girip canımız fazla azalmadan geri çekilebiliriz. Böylece trade süresince minion kaçırmamış oluruz yani her vuruş 1 minion = 18gold * 5 vuruş=80 gold gibi hesaplama söz konusu bile olamaz.

    Teşekkür ederim öncelikle.

    Yazdıklarına +1 benden. Trade(yoklama) için her türlü durumu resimlerle anlatmaya çalıştım. Kimi zaman minyonları görmezden gelip yoklamak mantıklı gözükebiliyor. Ama kontrollü oynamak daha öncelik bizim için skor her zaman bir yerlerden çıkar :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

    selam sihirdar

    Glandal sihirdar dediğinde adamın dibisin abi, Expungee dediğinde ovv :/
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.