Şimdi Ara

External (Harici) Hard Disk Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    Samsung 120 GB Harici Hard Diskim yere düşme sonucu bilgisayar tarafından okunamıyor? Öneriniz ya da bu işi uygun fiyata verileri kurtarabilen bir adres var mı?

    Şimdiden Teşekkür Ederima



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetu -- 24 Kasım 2008; 14:45:10 >



  • Bilgisayar görmüyorsa yapacak birşey yok.. Veri kurtarma işi de hiç öyle ucuza yapılmıyor. Veri kurtarma işi genelde profesyonller için.. (1000-2000ytlden başlıyor tahmini)
  • Geçmiş olsun... Tencere-tava nihalesi olarak kullanmaya veya komşunun çocuğuna "sen hiç HDD içi gördün mü?" diye ders vermeye başlamadan önce şunu deneyebilirsin işe yaradığını duymuştum ama bizzat denemedim (şehir efsanesi olabilir):

    Rivayete göre banyodan sonra havadaki buhar iyice gidince (banyo evin en tozsuz yeri oluyormuş) (kesinlikle buhar nem kalmamalı içeride). Ağzına bir maske eline de ameliyat eldiveni takıp HDD'nin içini açmayı deneyebilirsin. Okuyucu kafa yerinden çıkmışsa geri takmayı deneyebilirsin. Deneysel bir çalışma olur. Bilime de bir katkın olur. Çalışırsa hem HDD'ne kavuşur hem havanı atarsın. Çalışmazsa da denemiş olursun en azından ve efsaneyi avlayan kişi olabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.