Şimdi Ara

EYT başvurularınız hangi aşamada? (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tafesan , tafesan Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.083
Cevap
50
Favori
132.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yozcaliskan kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. 3 ay sürecek anlaşılan.

  • Merhaba Arkadaşlar,

    Çalışma hayatıma girdiğimde bu ekranlarla karşılaştım. Tahsis no belli olmuş. Emekli aylık bilgisi boş görünüyor ama. Ayrıca günlük ödeme kısmında da herhangi bir ödeme yok. Süreç nasıl işliyor bundan sonrası için bilen var mı?


    EYT başvurularınız hangi aşamada?
    EYT başvurularınız hangi aşamada?

    Edit: Bu sabah tekrar kontrol ettim. 52 bin lira görünüyor günlük ödeme kısmında. Dağılımı nedir bilmiyorum? Emekli maaş bilgisi ise hala yazmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 7 Ekim 2023; 8:44:2 >




  • 3 Mart Bağcılar bende başka beklemede olan kaldı mı ?

  • altugodes A kullanıcısına yanıt

    6 Mart Bağcılar bekliyorum. Hem Bağkur, hem SSK hizmetim var.

  • practer P kullanıcısına yanıt
    Hocam Bağcılar SGK’ya gidip birinci kata çıkmanızı öneririm. Orada Bağkur servisindeki memura durumu anlatın. Yazıcıdan çıktı alıp 4A servisine 1 hafta içinde gönderiyorlar. Ondan sonrası 4A servisinde artık. 1 ay içinde de maaş bağlanıyor.
    Bende de hem 4A hem de 4B vardı. Bu şekilde yaptım ve maaşım bağlandı üstteki mesajımda gördüğünüz üzere.
  • Bende de bağkur var. 11.05.2023 de evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor. Ağustos'un sonu gibi gittim bağcılar sgk'ya. Dedi ki şişli bağkura yazı yazdık. Cevap bekliyoruz. Atladım gittim şişli bağkur'a. Dedi ki sizin yazı bize 8 Haziran'da gelmiş. Daha Mayıs ayını yanıtlıyoruz. 1-1.5 Ay daha beklemeniz gerekecek dediler. Bekliyorum. İki taraftan da emekliliğe engel olacak birşey varmı diye sorduğumda yok dediler. Bazı eyt lilerin maaş bağlanmaları yıl sonunu bile bulacak dediler

  • sorrento kullanıcısına yanıt

    Tesekkür ederim Hocam. Ama İstanbul'da yasamadıgım için gidemiyorum malesef. İşimiz Allah'a kaldı artık.

  • Ben de bu yıl bağlanmaz diye düşünmeye başlamıştım açıkçası. Bizzat gidip Bağkur servisine çıkmasaydım hala bekliyor olurdum. Sürpriz oldu biraz.
  • Biz sigortalı olduğumuzda verilen hakkı istiyoruz. Ayrıca 35 yaşında emekli kimse olmuyor. Çocuklarımızdan çıkacakmış paralar. Bunu neye dayanarak söylüyorsun ? 32 senedir devlete ödeme yapmış işyerileri bizim için. Çocuklara beddua edecek kadar ne yaşadın ? Çok zor bir hayatın olmalı. Çocuklara bir insan niye beddua edecek kadar insanlığını kaybeder ki ?

  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

    Aenin gibi boş boş gezmiyoruz, 1996 yılından beri çalışıp prim ödedik, hakkımız olan emekli maaşınıda çatır çatır yiyoruz

  • altugodes A kullanıcısına yanıt

    3 Mart başvuru. Göztepe SSK hala Bağkurdan cevap bekliyor....

    Göztepe Bağkuru hızlandırmanın yolunu bilne varsa yardım rica

  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

    Bu ülkede 1 yaşında sigortaya yazdırılıp 20'li yaşlarında emekli olan bile olduğu söyleniyor. Bunların paraları nasıl bizden çıktıysa bizim çocuklar da bizim paralarımızı ödesin. Hem neden çocuk yapıyoruz ki? Bize yaşlandığımızda baksınlar diye değil mi?


    Öncelikle 18 yaşını doldurmadan bu şartları sağlayamıyorsun. Üzerine 25 yıl çalışmış olman gerekiyor ki bu da en az 43 eder, 35 değil. Burayı bir düzeltelim.


    Üstelik bu bize devletin vermiş olduğu bir haktı ve esasen yıllar önceden emekli olmuş olmamız gerekiyordu zaten. İlk satırda belirttiğim gibi katakulli ile almadık bu hakkı. İş hayatımıza başladık, primlerimizi ödedik ve bize sen şu zamanda emekli olacaksın denildi ve emekli edilmedik.


    Mesela ben 1993'te çalışmaya başladım, 25 senem 2018'de dolmuş. Yani 5 sene hakkım yenmiş. Bu benim durumum. Peki şöyle birini düşünelim, adam 24 sene 11 ay 29 gün çalışmış, 1 gün sonra emekli olacak. Küt bir kanun çıkıyor ve diyorlar ki sen yarın emekli olamazsın arkadaş, biz artık yaş sınırı diye güzel bir şey getirdik, 65 yaşında emekli olacaksın. Bu adamın 18 yaşında sigortalı çalışmaya başladığını ve 25 sene prim ödediğini düşünürsek 43 yaşına gelmiş ve bu yeni kanun sebebiyle 22 sene daha yaşının dolmasını bekleyecek. Bu hak mı peki?


    Ben EYT'ye karşıydım, emeklilik için 40'lı yaşların çok erken olduğunu savundum. Kendim bu kanundan faydalanabilecekken hem de. Bunu forumda da defalarca kez dile getirdim bakabilirsiniz.


    Ancak hak edilmiş bir şeyin geri alınması hiç doğru değildi. İnsanın ağzına bir parmak bal çalıp geri almak yanlış. O yüzden böyle bir kanun çıkartıldığında, "eskiden hak etmiş olanlar tamam ama bu günden sonra çalışma hayatına atılanlar artık bu şartlarda emekli olacak" denilerek çıkartılmalıydı.


    Bu kadar yazmışken 1999'da kanun çıktıktan sonra iş hayatına atılmış olup da bir gün ile emekliliği kaybettiğini iddia edenler ise bir üst satırda bahsettiğim sebepten ötürü haklı değiller bence. Bir gün önce işe giren adam farklı şartlarda girmiş, sen farklı şartlarda girmişsin. Ben Ağustos başında Euro aldım para değer kaybetmesin diye, bir süre sonra 2TL birden değer kaybetti. Ben çıkıp niye düşürüyorsunuz 2 yıldır düşmeyen euro'yu diyebilir miyim?





  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt

    yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum... tek katılmadığım (""Hem neden çocuk yapıyoruz ki? Bize yaşlandığımızda baksınlar diye değil mi?"") bu konudur, bu dediğiniz eskidendi yeni neslin böyle bir kafa yapısı yok, yani hepsi olmasa da çoğu bu kafada değil, etrafımda bir çok örneği de var maalesef... ama diğer söylemlerinize katılıyorum, saygılar.

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

    İçgüdüsel olarak böyle yapıyoruz demek istedim aslında. Tabii ki bunu amaç edinip haydi bir çocuk sahibi olalım demiyor insanlar. Zaten artık çocukların da anama babama bakayım gibi bir derdi yok.


    Ancak nasıl ki bir insan evladını yetiştirip, eli ayağı tutmazken onu besleyip büyütüyorsa, yaşlandığında da ya seve seve ya da dolaylı olarak gencin/çocuğun yaşlıya bakması görevi gibi bir şey. Kimi ana babasını yanına alır, kimi huzur evine koyar, kimi zaten evladı olmadığı için kimsesiz hayatını tamamlayacak yaşlılardır ama bir şekilde çalışma hayatına emek verip prim ödediyse insanlar emekli olarak arkasından gelen neslin kendine destek olmasını sağlar. Esasen yıllar boyu ödediği primler ile kendini desteklemekte, çocuklar da ona bakmıyor aslında.

  • 98 yılında sigortam başlamasına rağmen e-devletde 97 yılında başka bir şehirde sigortam başlamış gibi gözüküyor.bunu en yakın SGK ya gidip mi hallediyorum ? yanımda götürmem gereken bir evrak olucak mı,var mı tecrübe eden benim emeklilik Nisan 2024 ,o tarihe kadar düzeltirmem lazım.


    Bu arada yukarıda Bağkur mezvusu geçmiş benim arkadaş zamanında aynı gün yanlışlıkla Bağkur a gir çık yapıldıgı için 0 gn gözükmesine ragmen 5 ay bekledi,en sonunda araya adam sokup halletti 3 günde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomedia66 -- 11 Ekim 2023; 14:43:25 >
  • Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt
    Yazışmalar uzun sürdüğü için şimdiden başlatmanız iyi olur gerçekten. En yakın SGK’ya gidin bir söyleyin bakalım yönlendirsinler sizi. Ola ki o diğer şehirdeki yere yazı bile yazacak olsalar en azından 6 ay var önününüzde.
  • arkadaşlar emekli olunca maaşınızı ing ye taşıyacaksınız şu şöylediğimi yapmadan taşımayon çevrenizde ailenizde kim varsa önce denesenseversin.com'a girip üye olsun ya da ounu adına siz olun. Sonra buradan fırsalar bölümünde emekli promosyon var onu tıklayıp referans kodunu alın ve maaşınızı ing ye taşırken ilgili kişiye kodu verin. Böyle yaparsanız ing’de 13.500 tl alabilirsniz. banka zaten 8500 tl veriyor talimatlara da 4000 tl veriyor etti 12.500 bir de denesen seversin'den aldığınız referans kodunu verdiğiniz için 1000 tl de oradan geliyor toplamda 13.500 oluyor :)))) 



    EYT başvurularınız hangi aşamada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabanel -- 12 Ekim 2023; 17:16:59 >




  • Bu arada bir bilgi paylaşayım. Emekli olduğunuzda günlük ödemeye yatırılan toplu maaşın içinde bayram ikramiyeleri yokmuş. İkramiyeler tahmini 1 ay sonra yatırılıyormuş. Alo 170’den aldığım bilgi bu şekilde.
  • sorrento kullanıcısına yanıt

    Ekim maaşı hariç 5-6-7-8-9 ay'ın maaşları yatmış bankaya gidip sgk havuzundan hesaba aktarıp çekebilirsiniz.


    emekli maaşların ayın 15'i gibi yatar. 15'ine yetişirse aylık bilgisi görünür ve ekim maaşını normal çekerseniz.


    Yetişmezse ekim maaşıda günlük ödeme'ye yatar sgk havuzundan hesaba aktarıp çekersiniz.


    Yani aylık bilgisi bu ay 15-20 ekim gibi yansır ekrana veya kasım'da.


    Ama maaşı alırsınız.

  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.