Şimdi Ara

EYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pay nedir payda nedir bilmeyen adamlar bu gerçeği anlamıyor.
    Pasta büyümeden taliplisi arttı. Sonuçta herkesin payına daha küçük pasta dilimleri düştü. Bu kadar basit. Trde emeklilik sistemi çöktü. Başka çareler düşünmemiz lazım. Bakacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyt liler cift maas alip gününü gün ederken emekliler 10 binle kira odeyip ev bakmaya hatta depolarda gece bekciligine mahkup kaldi ama gününü gün eden eytlilerin umrunda mi menfaatlerine dokunuldugunda aninda baska bahaneler buluyor. ne güzel istanbul be

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Önceden başka hileler vardı. Emekliliğe son 3,5 yıl kala en üstten prim ödüyordun yüksek emekli alıyordun. Çocuğunu 2008 yasasından önce sgkya sokmak marifet değil o zamanlar bende biliyordum ama sigorta yapacak kimseyi bulamadım.

  • bir sürü çocukça yorum yapılmış.


    eyt lilerin % 90 ı zaten 30- 40 yıldır çalışan insanlardı.


    ha, bir kısım 40 lı yaşlarda emekli olanlar da oldu. ama sayısı çok azdır. bu konular devlete etki mi eder sanıyorsunuz?


    sizin devletteki israftan haberiniz var mı? ben emekli memurum devletin israfı emekliye verilen maaşın yüz katıdır.


    israf diyorum israf. yani çöpe dökülen para. bakanlıkların devlet kurumlarının kullandığı araçlar. bakanlıkların personele verdikleri yemeklerdeki lüks ve israf emekliye ödenenin 1000 katıdır haberiniz var mı?


    yolsuzluklardan bahsetmiyorum bile.


    siz hala 30 yıl pirim ödemiş adama emekliye göz dikin. nasıl hak ediyorsanız öyle yönetilirsiniz. bu gerçek.

  • Emeklilikte Avrupa ülkelerini örnek alan bir sisteme dönülmeli.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    2002 sonrası bir reformla düzeltilen bir şey yok, o reform dediğin şey 1999 yılında yapıldı. Zor bir süreçti ve kararlılıkla ileriliyordu ama birilerinin koltuk sevdasına bir çuval incir berbat edildi.

  • Yahu bu emeklilik dünyada adı üstünde ihtiyarlayınca iş gücünden düşmeye başlayınca verilir bu hak ,dünyanın neresinde var primini tamamla maaşını kap 40 ında diye birşey yorumlara yarıldım.

    Utanmasalar yattığım yerden devlet beni beslesin diyeceklerEYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Etti 20 sene çalıştın diye devlet sana 40 sene bakmak zorunda değil.

    Bu ülkenin insanın fikri zikride bozuk herşeyi devletten bekler, la afrikada bile böyle birşey yok avrupayı örnek verme demiş dünyada yok,marsta varmıdır bilemem.


    Sayı 16 milyonu geçti kıyamet rakamı kıyamet he he akp gidecek ülke cennete dönecek bekleyin döner 3 in 1 ne.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Mart 2024; 12:53:15 >
  • 40'lı yaşta emeklilik olmaz. Ama mevcut iş gücü şartlarında Avrupa'daki gibi 65 yaş emeklilik de olmaz. Arada bir yerde olmak durumundayız.
    Benim yaptığım işi avrupalı meslektaşlarımın nasıl yaptığını biliyorum. Çoğu sektörde böyle. Burada işçi hakları ve çalışma koşulları oraya göre çok daha kötü. Yıpranma daha fazla. Ayrıca piyasa da yaşlı çalışan istihdam etmez. Bu nedenle emeklilik sistemi açık vermeye devam edecek, devlet parayı başka açıkları kapatarak ya da başka gelir kaynakları yaratarak bulacak. Toplumun huzuru için bu şart.
    Başka çare yok. Ama dediğim gibi 40'lı yaşlarda da emeklilik olmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 28 Mart 2024; 12:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeklilik bakın adı üstünde emeklilik. Avrupa'da birisine 40'lı yaşlarda emekli oldum dersen inanamaz şaka yaptığımızı zannederler. Ama burada bir çalışan en verimli çağlarında emekli ediliyor. EYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Etti  Normal şartlarda 3 çalışan 1 emekli düşmesi gerekirken biz de nerdeyse 1 çalışana 1 emekli düşüyor. Bu yüzden bütçe açığı devasa boyutlara ulaştı. Şu an ki ekonomik düzenin sürdürülebilirliği yok. Hükümet şu anda uzatmaları oynuyor çıkış yolu arıyor.

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    afrikada asyada hiç biryerde yok sadece bir ara balkan ülkeleri yaptı oda minicik küçük bir nüfusa bizde emekli sayısıyla koca ülke kurulur.EYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Etti 

    gömü buldular herhalde ona güveniyorlar savunanları bu kadar devletçi aylakçı halkın hazin sonu yaklaşıyor daha bunlar çok iyi günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Mart 2024; 13:15:56 >
  • Yapmasaydı kılıçdaroğlu mu yönetti ülkeyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    Pardon , Ecevlt döneminde eğer Bahçeli istifa etmeseydi bütün bu ağır reformların en azından meyvelerini toplayabilirkerdi.


    Bütün ağır usi ve siyasi bedeli ödediler. Fakat kaymağını Akpye bıraktılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes EYT li emeklileri suçlu olarak görüyor da 2 yıl milletvekilligi yapıp ömür boyu milletvekili emekli maaşı alanlardan bahsetmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Popülüst muz devlet hükümet suçlu, eyt liler değil insan doğası gereği herşeyi ister hele bizim gibi tembelliğin nirvanasına vurmuş çalışmayı sevmeyen avantacı türkler ,devlet ağzına beslese gurur yapıp hayır demez.

    Olan gençlere oldu bu 45+ yaş mortingen mefta olmadan düzelmez ortalık 16+ milyon emekli kafanızda canlandırın isterseniz Atatürkü frankenstein gibi diriltin no haş haş no vitamin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Mart 2024; 19:17:5 >
  • 2008 sonrası işe girenler için sadece emeklilik yaşı 17 yıl arttırılmadı, aynı zamanda maaş bağlama oranları düşürüldü. 2008 sonrası işe girenler emekli olunca şimdiki emekli maaşlarının bile belki yarısını alabilecek. adamlar hem 15 yıl çalışıp, 38 yaşında emekli olup, belki 40 yıl emekli maaşı alacak, hem de sizden çok daha yüksek bir emekli maaşı alacak. siz 65 yaşına kadar emekli aylığı alamayacaksınız, 65 sonrası da daha az bir emekli maaşı alacaksınız. bu eyt falan olmadan önceydi. bunun üzerine eyt yüzünden emekli maaşlarının düşürülmesi için yine çalışma yapılması gerekecek, çünkü emekli maaşlarını ödeyebilecek kadar çalışan olmayacak, hele hele 20 yıl sonra falan nüfus önceki gibi artmayacak ve çoğunluğu yaşlı ve emekli olacak. yani şu an 20-40 yaş arasındakileri ilerde çok daha zor günler bekliyor. dünyada eşi benzeri pek görülmemiş büyüklükte bir kazık yedik, önce demirel, sonra akp ülkenin ağzına sıçıldı.



    EYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Etti


    daha fazla bilgi için aşağıdaki makaleyi okuyabilirsiniz.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibkaya -- 29 Mart 2024; 12:8:41 >




  • Suriyeliler için 40 milyar dolar harcadık bir o kadar daha harcarız diyen kişi ile emeklimize 10bin TL verecek paramız yok diyen aynı kişi...

  • EYT kimsenin hakkını aldığı yok ayrıca 2000-2008 arasındakilere de haksızlık edildi. Bir sonraki seçimde bu haksızlıkta düzeltilmeli. EYT kazanılmış bir haktır ayrıca kademeli emeklilikte aynı şekilde.


    Sosyal güvenlik için dünyanın primi kesiliyor. Bu primleri toplar gidip yol yaptım diye hava atmaya çalışırsan böyle para bitince de topu başka yere atarsın. Toplanan primler hesapta bir havuzda toplanacaktı ama ne yaptılar yol yaptık, köprü yaptık muhabbetine döndü. O kadar parayı ben de harcarsam ben de yaparım. Bir de demiyorlar mı bizden önce bunlar yapılmadı. Yapılmaz tabi bu paraları çar çur etmek kimsenin aklına gelmedi sanki bir siz akıllısınız.

  • dünyanın hiç bir yerinde olmayan birşey nasıl kazanılmış hak oluyor kendi kendinize hak uydurmada üstünüze yokEYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Etti  adı üstünde emeklilik primini tamamla maaşını kap yasası değil hiçbiryerde bu.

  • karı koca Avrupa'da yaşayıp Avrupa'da çalışıp Avrupa'da ev ve sıfır otomobil alan arkadaşım EYT ile karı koca emekli oldular iki kişi emekli maaşı alıyorlar. yaşları da genç. paraya ihtiyaçları da yok. ama alıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru değildir. 2023 yılında SGK'nın bütçe üzerindeki yükü son 20 yılın en düşük seviyesindedir.



    EYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Etti
    EYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Ettidünya gazetesi
    Sosyal güvenliğin bütçeye yükü 2023’te hafifledi
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/sosyal-guvenligin-butceye-yuku-2023te-hafifledi/719402



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 31 Mart 2024; 13:56:12 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.