Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
12
Favori
341.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Umit

    quote:

    Orjinalden alıntı: shadow06

    Piyasada kablosuz f klavye bulabileceğimiz bir yer var mı?


    Usanmadan Q klavyeyi savunan arkadaşlara soruyorum kaçınız on parmak yazıyorsunuz. %5 bilemedin %10. Peki F klavye kullanırsak bu oran %50 olacaksa sizce bu ihtimalı değerlendirmek gerekmez mi?. Q öğrenirken zorlandık hala yazarken zorlanıyoruz. F klavyeyi öğrenirkende zorlanırız ne olucak benzin 3 milyon olmuş gikınız çıkmıyor. Her gün 1-2 tane şehit veriyoruz gıkınız çıkmıyor. Amerikaya ruhumuzu satsak borçları ödeyemeyiz. Bunada hiç kimse ses çıkarmıyor ama F klavye değince çağ dışı oluyoruz.


    Aynadaki aksinden utanıyorsan. Hiç aynaya bakmamalısın. Ülkemin F klavye gibi tüm değerlerine sahip çıkıyorum.



    Biraz el işi olur ama değer q klavyenin tuşlarını söküp F klavye dizilişiyle tekrar yerleştirirsiniz kablosuz klavyede olur. F bulamıyorum diyen arkadaşlar oturup bu şekilde kendi klavyelerini rahatçana hazırlayabilirler tuşları sökmem diyenler tuşların üstüne etiket yapıştırabilir. İnsan sadece istemeli. Klavyeler tuşların üstünde ne yazdığıyla ilgilenmez hangi numaralı tuşa basıldığını CPUya iletir, o numaranın karşılığı kullandığınız işletim sistemi ayrıdeder. Yani windowstan istediğiniz klavye dizilimini seçersiniz tuşları üstüne istediğiniz dizilimi hazırlarsınız olur biter . F- klavye , veya q klavye veya alman tip veya fransız tipi klavye bulmak için kapı kapı dolaşmanıza gerek yok.



    şimdi kullandığım klavye Q. dün PCye format atıldı başkası taktı. özellikli olmasına ragmen kullanamıyorum. etikette olmadı. artık bende kaliteli etiket alıp yazıcıdan yazdırıp yapıştıracagım. inşallah olur.




  • mükemmel çalışma yaa emeğine sağlık
  • Cok guzel bir yazi. Ozellikle sag el olayi ve Turkce karakterlere deginilmesi acisindan harika. Ben solak oldugum ve daha bilgisayarin Turkce bilmedigi (en azindan benim kullandigim modellerin , :( ) yillardan kalan aliskanlikla hala Q klavye kullaniyorum. Bakmadan yazabiliyorum ve idiot amerikalilarin aksine yaklasik F klavye hizinda. Ama bu benim sartlarim icin gecerli tabii. Amacim Q klavyeyi ovmek degil. Simdi Neden mi bu kadar seyi yazdim? Sonucu soylemek istiyorum. Bu kadar yilda ogrendigim bakmadan on parmak yazma ( Q klavye ile ve Turkce karakter olmadan ) hizina F klavye ile bir kac haftada ulaşabildim de ondan. Internetten cektiginiz parmak alistirma programlari ile bunu deneyin, goreceksiniz. Su an kullandigim bilgisayarda Q klavye var ve ben yillarin aliskanligi ile Turkce karakterleri kullanmadan yazi yaziyorum ne yazik ki. :( Cunku bu klavye ile Turkce karakterleri kullanmaya kalksam parmaklarim birbiirine dolasacak. (Aliskanlik ve solak olmaktan oturu, sag elim biraz beceriksiz ). Fakat ayni yaziyi F klavye ile TÜRKÇE karakterleri de icerecek sekilde bu hizda yazabiliyorum. (Denedigim icin bu kadar emin konustum). Simdi "Q Klavye evrenseldir" vir vir vir diye konusan insanlara soyleyecegim bir kac sey de var. Arapca klavyesi olan notebooklar var. Onun disinda Izmir'de buyuk bir elektronik cihaz imalat firmasindaki uretim bandini kontrol eden bilgisayarin klavyesi Korece. (Firma ismi vermeyeyim, reklam olmasin) Cunku bir kac yil once aleti ben tamir ettim. :D Yani dunya "Q" dan ibaret degil. Bakin James Bond'un Q'su bile "öldü".....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 20 Ağustos 2006; 5:30:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maramsali

    Eskiden beri bu şekilciliğe şiddetle karşıyım . VAy efendim o şöyle olmalıymış , o bunu giymeliymiş .

    Bir de o kelime Türkçe değilmiş , o elbise gericiymiş , aydınlarıbile cahil ettiler , Türkçe diye öyle kelimeler çıkardılar ki , anlayan beri gelsin . Profesöründen , öğretmenine tek tek belki anlayan çıkarda cümle içinde geçti mi kimse anlamıyor . Amaç ne Türkçeleşmek , Halkımıza her türlü zorluğu vererek , en kolay yolu öğreneceğiz , peki bu değişim için kaç senemiz yendi , bence hala yenmeye devam ediyor , bitmedi ki ,

    Başka ülkeler bilimle sanayiyle uğraşırken , biz neyle uğraştık , harfle , giyimle , şapkayla , sağla , solla , laikle , şeriatle , yeni uyduruk Türkçe kelimeleri hazmetmekle .

    Bırakın Allah aşkına milletimi seviyorum hikayesini ,

    En büyük zararı bu halka boş işlerle , şekilcilikle uğraştıranlar verdi , gökgötürü içinde konuksal avratı kimse unutmadı .

    Milletini bu şekilde sevenler bırakın engel olmayın bize , ayağımıza takılmayın başka isteğimiz yok .



    Şöyle bir silkelen ve kendine gel.Yazdıklarını tekrar oku.Aptallaşma,aptallaştırma.Tdk'nın bulduğu bir düzine komik türkçe karşılığı da hayatımızı,gelişimimizi,teknolojimizi çok geriye götüren bir nedenmiş gibi örnekleme(ki bunlar ne günlük kullanıma girdi,ne de halktan kabul gördü.)Unutma çoğu imrendiğin gelişmiş millet,bağımsızlığını(ya da toprak bütünlüğünü sağladıktan) kazandıktan sonra kendi içinde (iç)savaşlar yaşamış ve bu yaşadıklarından edindiği tecrübeler doğrultusunda bugünkü refah ve de kültür seviyesine ulaşmış;teknolojiye,sanayiye,milli bilince sahip olmuştur.Bunları yaşamadan o dediğin sanayiyle uğraşmaya kalkarsan aha işte böyle bir ülke olursun.Gurur duyman gereken;zekanın,birikimin,matematiksel hesaplamanın birleşimi olan bir harf dizilimini takdir etmek yerine de böyle toy bir şekilde(yazdığın kelimeler topluluğunu vurucu bir paragraf sanarak), deyim yerindeyse ortalık yerde anırmaktan öteye gidemezsin.




  • arkadaşlar daha yeni q klavye aldım keşke yazıyı erken görebilseydim

    q klavyemi almak isteyen varmı 30 ytl ince logittech piyasada 45 ytl

    bu arada ince fe klavye varmı?

    ( f yerine fe desek belki ef diye okuyan insanlar vardır )
  • baya iyi yazmışsın neredeyse tüm ayrıntıları ile parmaklarına sağlık
  • bende f kalvye kullanıyorum ama cnm sıkıldı gittim q klavye aldım 1 ayda yerlerini öğrendim
    tabi aradan 3 ay geçti hepsinin yerini öğrendim şimdi hızlı hızlı yaxzabiliyorum f klavyede ise takır takır yazıyodum ama f klavyeden q klavyeye veya q kalvyeden f klavye geçmeyin çopk zor öğrenirsiniz arkadaşlar ben o f klavyeyi lalı 1 sene filan oluyo kardeşim daha yarım saatte bir cümle tamamlıyo
  • Arkadaslar kendimiz bize özel bir klavye yapamazmıyız

    Tuşların yere rahat olacak şekilde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fueled

    Arkadaslar kendimiz bize özel bir klavye yapamazmıyız

    Tuşların yere rahat olacak şekilde

    Nasıl bir şey olacak? Biraz açar mısın?
  • Hep F Kullandım ( Daktilodan gelen 10 parmak yazma alışkanlığı ) Türkçenin hızlı olarak yazılması için gerekli en iyi harf yerleşim sistemine sahip, Ama malesef f klavye üretimi özelliklede Multimedia özellikli F klavye üretimi çok çok nadir olduğundan türkiyemize gelen bilgisayar sistemleri hep Q klavye ile gelmiş ve bu işe başlıyan genç nesil buna alışmış, Şimdi Q klavye alışkanlığı kazanmış bir kimsenin F klavye ye dönüş yapma ve öğrenme kabiliyeti kiç klavye kullanmamış birine göre çok çok azdır. Bu yüzden İsteyen Q İsteyen F ile yazsın ama şu bir gerçektir, TÜRKÇE nin klavyesi F klavyedir.

    Aldığım multimedia özellikli Q klavyelerde ilk aradığım husus tuşlarının çıkıp çıkmadığıdır, çıkıyor ise alır hemen f dizer ve kullanırım.




  • güzel çalışma eline sağlık.
  • ilk postu baştan sona okudum. akinci, gerçekten süper bir anlatım olmuş. açık, net ve örneklendirilmiş bir anlatım var. ayrıca dediklerini de kanıtlamışsın. 14 yıldır q klavye kullanıyorum. q klavyede hızlı yazdığıma inanıyorum. Bakmadan yazıyorum ama F klavye bulursam alıp deneyeceğim. Söylediklerin gerçekten çok mantıklı. Çok satılan bişey, kaliteli olacak değil ki zaten genelde kalitesiz oluyor. sana çok teşekkür ediyorum akinci. sen olmasaydın belki ben ölene kadar q klavye kullanırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@triXbox -- 7 Eylül 2006; 4:16:33 >
  • ewet yazıyı bnde okudum hatta buna destek olmak ıcın ımzamada ekledım.bn de kendımı bıldım bılelı q kullandım(zorunda kaldımda denebilir)aslında baya hızlı yazarım q da ama turkceyı de super katlederım yanı(zaten yazımdan da anlıosunuzdur)3 4 ay once bı akrabam gelmıstı bıze kalmaya kendısı bılgısayarımdakı q klavyeyı f e cevırıp kullanıodu we acayıp hızlı yazıodu bn anca yarı hızında yazabılıorum onun 10 parmak yazmama raamen muhasebe bolumu bıtırmıs. o yuzden burda yazılanlara daha bi inandım gozumle gorduumden nerde olursa olsun q yu fe ye cevırıp kullandı ve acayıp hızlı yazıodu.programı ındırdım ve bn de bu aksam ıtıbarıyle f calısmalarıma baslayacam ıısallah basarılı olurumda su turkceyı katlederek yazı yazmaya bı son werırım.gecen bı odev yazıodum turkce karakter olacak dıe 5 6 yasındakı cocklar gıbı yazdım walla q klawyeye




  • Hocam bu F
  • Hocam bu F klavyeli notebook bulunurmu yeni alacam ya da F e çevirilir mi??
  • Ama ben Q da olsa F e çevirip kulanıyorum bakmaan yazıyorum zaten on parmak sorun olmuyor benim için hem daha hızlı yazıyorumm
  • 10 ytlye teflon etiketlerden aldım ve Acer 2423 dizüstüne yapıştırdım. Etiketler dayanıklı ve silinecek ya da düşecek gibi görünmüyor fakat istenirse çıkartılabiliyor. Yalnız özel tuşlara dikkat etmek lazım. Resme bakarsanız anlarsınız bazı tuşların görevleri ve etiket üzerindekiler birbirini tutmuyor. Belki Acer'e mahsustur P,Y , . bazı sayı tuşları gibi. Ufak bazı düzeltmeler yaptım.
    Tuşların temel fonksiyonları yanında 2. ve 3. fonksiyonlarında kontrol edip, hepsini test ettikten sonra yapıştırmak daha iyi.

    F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 14 Eylül 2006; 6:49:20 >
  • Güzel aslında benim için sorun değil aslında Q olsa bile F e çevriyiroum ayarlardan öyle yazıyorum:)))) q iki parmak zor oluyor f on parmak rahat rahat yazıyorum iyi ki lisede öğrenmişim yaf:)))
  • tüm katılımcıları okudum ve bende Q kullanıcısıyım. Yarından itibaren tuşları sökme işine başlayacağım. F kullanıp hayatı hızlı ve seri yaşamak istiyorum. En azından özümüze ait bir tuşda olsa bize ait olsun.
  • çalışma süper
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.