Şimdi Ara

F2P MMO - Arkheim Realms At War (Türkçe Browser Oyunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Travian Games'in geliştirdiği ve yayımladığı Türkçe Browser oyunu Arkheim Realms At War hakkında inceleme yazısı.


    Arkheim, Travian Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan Türkçe Browser oyunudur. Browser dediğime de bakmayın. Oyunu isterseniz Android isterseniz IOS hatta isterseniz PC’ye de indirerek oynayabilirsiniz. Bana sorarsanız, en kullanışlısı tarayıcı üzerinden oynamak tabii. 🙂

    Mobil platformlarda henüz test aşamasında olan ve yeni olan bu oyun hakkında merak ettiğiniz tüm detayları burada açıklayacağım, hadi başlayalım.


    Arkheim Realms At War Hakkında

    Arkheim Realms At War, bir strateji oyunu. Türkçe ve şimdilik Pay to Win değil. Çok şaşırtıcı, değil mi? Umalım ki oyun her zaman bu şekilde devam etsin. Mobil oyunların her zaman Pay to Win olacağını söylemiştim bir yazımda. Eğer bu oyun öyle olmazsa, yanıldığım bir konu olacak. 


    P2W tarzda olmayan bir strateji oyunu artık hayal olmayabilir. Arkheim, diğer strateji oyunlarına benzemiyor zira oldukça farklı bir yapısı var. Mesele sadece haritada bir yer belirle, kaleni geliştir ve diğer takımlarla ya da sunucularla savaş değil. Çok daha detaylı bir oyun.

    Travian Games henüz yeni Türkçe dil desteği verdiği için, Türk oyuncular yeni yeni oyuna dolmaya başladılar ancak tecrübeli oyuncular da yok değil. Oyunun resmi Discord sunucusundaki Türkiye kanalına giderek tecrübeli oyunculara merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz. Ben burada size birkaç günlük deneyimlerimi aktarıyorum ve kesinlikle benden geçer not aldı.



    Arkheim İncelemesi

    Arkheim‘de “Diyar” adı verilen Guild yani takımlar bulunuyor ve bağlı olduğunuz diyar ile birlikte hareket ediyorsunuz. Oyunda bir dünya haritası var ve vakti geldiği zaman yeni haritalar açılıyor. Diyarınızla beraber o haritalara gidiyor bir nevi yükseliyorsunuz.

    Her oyun yani sunucu yaklaşık 10 hafta sürüyor. Evet, ilk haftalarda kalenizi geliştiriyor ve diyarınızla beraber sınırlarınızı genişletmeye çalışıyorsunuz. Bu zamanlarda pek savaş görmeyeceksiniz ancak haritada ilerledikçe neredeyse sadece savaş yapacaksınız. Bahsettiğim hafta meselesi ve yeni harita meselesini aşağıdaki ekran görüntüsünden görebilirsiniz.


    F2P MMO - Arkheim Realms At War (Türkçe Browser Oyunu)


    Ebedi Işık yazan yerde “7 hafta 4 gün içinde kilidi açılacak” yazısını görmüşsünüzdür. Eğer bağlı olduğunuz diyar o zamana kadar yeterli Ay Işığını topladıysa oraya girebiliyorsunuz. Tabii önce Midiata, Tragonos ve Panselon haritalara girmeniz gerekiyor.

    Oyunda çok beğendiğim bir sistem var. Normalde strateji oyunlarında savaşırsınız ve ölen askerleriniz iyileştirilmeyi bekler ve bunu çoğunlukla gerçek parayla yapabilirsiniz. Para yatırmazsanız, o askerleri artık kullanamazsınız. Arkheim Realms At War oyununda ölen askerlerinizi zindanda savaştırabiliyorsunuz. Bu zindanda da bol bol ödül alabiliyorsunuz. Yani, keşke biraz daha askerim ölseydi gibi şeyler söyleyebilirsiniz. 🙂 Ekran görüntüsünde bahsettiğim yere bakabilirsiniz.




    F2P MMO - Arkheim Realms At War (Türkçe Browser Oyunu)


    Yukarıda yazan “Mevtaların” ölmüş asker sayısını belirtiyor. “İblis güçleri” ise zindandaki yaratıkların gücünü. Burada değerli eşyalar düşüyor, özellikle askerlerinizi komuta edecek savaş lordlarına buradan item düşürebiliyorsunuz.

    Kısacası herkesin denemesi gerektiğini düşünüyorum bu oyunu. Arkheim Realms At War, P2w olmayan bir strateji oyunu. Seveceğinize eminim, sadece başlarda biraz sabretmek gerekiyor, tecrübeli oyunculardan duyduğuma göre ilerleyen haftalarda çok daha zevkli bir hâl alıyormuş.



    Oyunun internet sitesi burada: 

    https://www.arkheim.com/register;referral=V303642



    Arkheim Google Play: 

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.traviangames.arkheim&hl=en_US&gl=US


    Arkheim IOS: 

    https://apps.apple.com/ca/app/arkheim-realms-at-war/id1462914755








    -ALINTIDIR-

    Alıntı linki: https://enestalha.com/arkheim-realms-at-war/#Arkheim_Incelemesi








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.