Şimdi Ara

F81 Arıza Kodu (Baymak duo tec)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
13.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Baymak Duo Tec 24 yoğuşmalı kombi F81 Arıza kodu verdi ( Sensör drift arızası) Servis çağırdım. Fan, Pompa kontrolü yaptılar. Kart değişecek dendi.1400 tl fiyat istediler. Kartı tamire gönderdim herhangi bir sıkıntısı çıkmadı. Karta bakan arkadaş akış sensörlerini kontrol edin kartta bir problem yok dedi. Kombi stabil çalışıyor lakin ne zaman sıcak suyu açsak bir müddet bekledikten sonra F81 hata koduna geçiyor. Kombi kesinlikle ateşleme yapmıyor. Akış sensörünü söktüm temizledim. Borulardaki filtreleri temizledim. Kart elime ulaştığı anda yeniden deneyeceğim. Sensör kart okuyucu kırmızı ışık yakıp sönüyor. Kart sağlam, NTC değişti, Fan sağlam. Servis bile çözümü bulamadı.Kart elime ulaşır ulaşmaz takıp sonucu sizinle paylaşırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey174 -- 2 Kasım 2019; 13:34:8 >



  • Evet arkadaşlar sorunu kendi başıma hallettim. Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaş varsa ve eli tornavida tutuyorsa kendinin halledebileceği bir şey. Öncelikle kombim baymak duo tec 24 tam yoğuşmalı. F81 sensör drift arızası alırsanız ilk yapmanız gereken şey kombiye giren dışarıda üzerinde vana olan sıcak ve soğuk su filtreleri mevcut. Plastik borular üzerinde metal gömme somunları görürsünüz. Bunları kombinin içinde değil dışında alt bölgede arayın. Önce suyu vanadan kapatın ve somunları sökün. Fİlitreleri göreceksiniz. Onları porçöz ve kimyasalla güzelce deforme etmeden temizleyin. Kombi çalışmazsa 2. aşamaya geçiyoruz. O beyaz borulardan soğuk su olan direk akış tribününe giriyor. Akış tribünü üzerinde bir kart okuyucu var. Kırmızı ışık yanar ( yanıp yanıp sönüyorsa sıkıntı burada demek oluyor onu gözlemledim ) O bir halka gibi akış tribününe geçiriliyor. Onu kırmadan yukarıya doğru çekerek çıkarın. vanaları kapadığınız dan ve elektriği kestiğiniz den mutlaka emin olun. Akış tribünü artık sökülmeye müsait. Zaten sabit bir boru içerisine giren 10 cm uzunluğunda bir parça. Onu kafasındaki somunundan gevşereterek çıkarın.Tıpkı evinizde musluk müşürünü söker gibi.O kadar basit.Çıkardığınız akış sensöründe de filtre mevcut. Onuda kimyasalla deforme etmeden temizleyin.Filtre kısmından güçlü bir biçimde üfürdüğünüzde içindeki pervanenin döndüğünden emin olduktan sonra tekrar yerine takın. Kart okuyucusunu da tekrar yerine oturtun ve kombiye reset atın. Kombinin K sinden anlamam arkadaşlar. Sadece gelen yetkili servisin iş bilmezliğine kızdım. 1400 tl kart değişimi dedikleri şey malum bahsettiğim kısa işlemle halloldu. İnternetten parçaların ne işe yaradığını araştırdım. Akış sensörünün şekline cismine bakınca "Sensör, drift vs" bağlantı kendiliğinden oluştu kafamda. İşlem esnasında resim çekmek video çekmek aklıma gelmedi kusura bakmayın. Ben bunları yapamam derseniz de gelen yetkiliye ( ki belki 10 kişiyle görüştüm herkes kafasına göre bir şeyler önerdi) mutlaka ilk olarak akış sensörünü kontrol etmesini önerin.Yoksa benim kombiye açık ameliyat yaptıkları gibi sizinkini de atomlarına ayırmasınlar. Tüm okyuculara arızasız bir kış dilerim.F81 Arıza Kodu (Baymak duo tec)




  • duotec kullanıcısı olarak aklımda dursun
  • atabey174 kullanıcısına yanıt
    bizdede aynı sorun var 2 dir bakalım servis 1 incide sensörleri değiştirdi 2. ciyi bekliyoruz ama bu sorun kronik sanırım duotec compactlarda benim kombi 1 haftalık içide sizin kombi gibi değil.
  • Hocam uzun zaman olmus ama sonuc ne oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • King3536 K kullanıcısına yanıt

    hocam sonuç o gün bahsettiğim yöntem ile halloldu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.