Şimdi Ara

Fabrika kusurlu sıfır araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
5
Favori
14.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , 2022 yılında doğuş otomotiv Aykan bayiden sıfır aldığım Volkswagen araba 07.09.2023 tarihinde alt geçitte motor durdurdu. Mesai saatleri yoğunluğu olduğu için ufak çaplı bir şok geçirdim. Aklıma ilk kardeşimi aramak geldi. Ben 22 yıllık iyi bir sürücüyüm. Ve neticesinde servise çekici ile giden araba yine Aykan yetkili serviste balata yakmakla işleme tabi tutuldu. Kendim her ne kadar ben balata yakmadim desemde derdimi anlatamadım. Sonra tekrar çağırdılar volanida değişecek masraf büyüyecek bunlar garanti kapsamında olmaz sac değişecek nakit kullanmıyoruz kartını doldur gel dediler. İlk ek iş formu volan balatayi 4. Gün imzalamak zorunda kaldım. Yoksa ikame araçta vermediler
    Memurum. İşe gitmem lazim cocuklarin okulu başladı. Ek iş formuna balatayi ben yakmadim . Motor kusurlu bu araba ayıplı diye imza attım. Sonra balata gelmiş değişmişler ve sorun devam edince " sakın arabama başka işlem yapmayın bilir kişi istiyorum " beyanima rağmen skala açıp motor indirmisler. Ve yine arandım gelin görüşmemiz lazım dediler. Bobreklerimide alacaksanız dedim
    Neyse gittim servise. "Hadi iyisiniz sizden baskı balata volan parası almayacagiz. Üstüne motorda komple değişecegiz " dediler. Ne oluyor ?
    Fabrikasyon üretim hatalı motormuş. Alt geçitte kalmasam kaza bile olabilirmiş bedava degisiyorlarmis . İtiraz ettim. Yazılı bir evrak kesinlikle vermediler. Ve sonrasında zaten motor değişti ucuza bize sat tekliflerini kabul etmeyince al arabanı git yoksa yedi emine koyarız oranın parasınida sen ödersin diye ikaz ettiler. Muz cumhuriyetimi tüketici hakkı nerde ? Nihayetinde @aktash7 nicki ile twitte yazmaya başladım. Belki yetkilileri ordan cevap verir umuduyla
    Almanya biz arabayı dogusa sattık muhattabın doğuş dedi. Doğuş sadece balata kısmında kaldı. Aykan müdür sanki Volkswagen in sahibi gibi bı haller . Baktım olmuyor gözümü adliyede açtım. Süreçte kas yırtıkları ve başka tedaviler ve işlerim üst üste bir hengamenin içine düştüm
    Git dava ac 2 yıl sürer arabasız kalırsın diyen yetkileri dinledim. Umarım doğru yapmisimdir. Herkese hayırlı sürüşler kazasız belasız yolculuklar dilerim
    16.10.2023 arabayı servisten aldım lakin experde yağ kaçağı kırık tirnak vs biseyler çıkınca geri servise gitmek zorunda kaldım. Yapılınca alacağım ve satarkende ki satabilirsem motoru değişti vs hepsini yazıp öyle satış yapmayı deneyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kriyo -- 16 Ekim 2023; 21:4:10 >







  • Araci servise biraktim motoru çalmişlar diye savciliga gidin.
    Yazili olaeak elinizde bir aciklama yoksa imzaladiginiz birsey yoksa arama karari çikarttirin servisin bi altini ustune getirsinler icerdeki herseyi bi disari cikartsinlar. Hatta motorumu baska araca takmis olabilirler diyin butun arabalari da incelesinler. Hatta ciddi oynarsaniz servisi 1 hafta 10 gun is yapamaz hale getirirsiniz cunku artik orasi olay yeridir. Yapilacak vida takma islemi bile delil karartmaya girebilir.

    40 yaşında iki çocuk annesiyim. Aynen bunlar yaşandı . Fakülte mezunuyum lisanima dikkat edemez oldum artık. Üslup aynen böyle. Sanki bir kahvehanede okeye oturmuş amcalar gibi muhattap oldum günlerdir yetkili ve sn mudurlerle. Hatam olduysa özür dilerim . Saygılar sunarım

    Siz bayansiniz diye bazı şeyleri yutturmaya çalışmış olabilirler

    Müdürün karşısına çıkın yaptığınız her işlemin dökümünü tarihiyle birlikte yazili olarak isteyin .Üc türlü dava açılacak diyin :

    1)Müşterinin rızası olmadan aracın motorunu indirmek

    2)Fabrika ayıbını alakasız nedenler göstererek örtbas etmeye çalışmak

    3)Ayıplı mal satıp can guvenligini tehlikeye atmak

    Verin sağlam bir avukata bunlari yapsın .

    Biraz sürer ama haklı çıkarsınız. Asla geri adım atmayin

    Sorunsuz misliyle değişim? Kesinleşmiş kararları uygulamıyor firmalar, sen hangi ülkeden bahsediyorsun, Türkiye değil mi bu anlattığın yer? 7-8 sene bekleyenler biliyorum. Halen de kararı uygulamadılar. Hak, hukuk? Guguk oldu onlar bizim ülkede.


    Hanımefendiye de geçmiş olsun, umarım strese sokmadan kısa sürede atlatır.

    geçmiş olsun. bi avukatla bu işlemleri yürütün bence. malum artık meblağlar yüksek. sizi zarara sokmak için ellerinden geleni yapacaklarını düşünüyorsanız, gözden kaçıracağınız ufak bir şeyde zarar etme ihtimaliniz yüksek. google a "sıfır araç kusuru için avukat" yazın bi çok sonuç var. avukat ve sitelerinde bilgi içeren. referans ile gidebileceğiniz düzgün bi avukat yok ise netten bi kaç avukat listesi yapın. googleda isimlerini aratıp sonuçları daraltıp görüşün. burda insanların çoğu işin magazin kısmında daha çok. sen durumuna çare ararsın burda marka üzerinden birbirleri ile kavga ederler. el alem el alemin eşeğini türkü çağıra çağıra ararmış.

    konuya ne yazsak hanımefendi laf sokuyor. ama ben yine de yazacağım. Sizin aracınız bozulmuş ve servis sorunun tamamen çözülebilecek bi adımı atmış ve motora sıfır sandık motor koymuş.


    Normal şartlarda bu işlem hiçbir şekilde aracın değerini düşürmez. Ayrıca garanti demek arabanın bi parçası bozulduğunda sana sıfır araba verecekler demek değildir. Yaşadığınız hiç hoş bi durum değil. ama bunlar yaşadığımız hayatın gerçekleri.

    arabanız bozulabilir de , kazada yapabilirsiniz. Bunlar kafaya takılacak şeyler değil. size daha önce sordum yazınızdan anladığım kadarıyla sizin arabanızda oluşan sorundan dolayı servis tamamen bedelsiz sandık motor koymuş. Burada servis garanti olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş.

    sizin mahkemeye gitmeniz , çabalamanız size sadece zaman , para kaybettirir .

    Her arabasında parça bozulan yeni araba alsaydı keşke. ama garanti demek bu değildir. Boşu boşuna kendinizi yıpratıyorsunuz. sandık motor değişimi aracın tüm sorunlarını ortadan kaldıracaktır.

  • CSB

  • Şu "dava 2 yıl sürer arabasız kalırsın" lafını ediyorlar ya bu bile suçlu olduklarının ispatıdır.
  • cricet C kullanıcısına yanıt

    Csb ne demektir.

  • Max Damage M kullanıcısına yanıt

    En çokta buna üzüldüm. Alt geçitte olmasan büyük kaza olurmuş dediler . Kesinlikle geçmiş olsun vs yok. Basın cagirma hakkın var bazıları onuda yapıyor , mahkeme hakkın var vs birde yaptığım işle ilgili alay eder gibi sen sanki hicmi idrarlari karistirmiyorsun. Buda olmuş işte . Tüm bu laflar mahkemeye git 2 yıl sürsun arabasız kal demeler.. bunlar bu cesareti nerden bulur bilemem. Hakliyken ben endişe duyuyorum ne olacak diye. Aklım almıyor koskoca fabrika bir tek benim arabaya mi kusurlu motor takmış bana mı garezleri var. Tüketici hakkı var dedim . Var ama yine tüketici koşturuyor. İznim onayim olmadan motor sokmeleri. Motoru bilirkişi gorecek ellemeyin diye yazı vermeme rağmen motor nerde ? Yolladık gitti. Ee ben sahibiyim . Konu artık doğuşu bagliyor o ne derse o olur demeleri. Birde bana arabanı al bekle biraz doğuş sana 3 yada 4 ay sonra güzel bir jest yapar belki çok daha iyisini verir diye sanki çocuk kandırircasina yaklaşımları. İyice stres oldum.





  • Kriyo K kullanıcısına yanıt

    Cool Story Bro. Anlatış tarzın biraz öyle gibi geldi.

  • 40 yaşında iki çocuk annesiyim. Aynen bunlar yaşandı . Fakülte mezunuyum lisanima dikkat edemez oldum artık. Üslup aynen böyle. Sanki bir kahvehanede okeye oturmuş amcalar gibi muhattap oldum günlerdir yetkili ve sn mudurlerle. Hatam olduysa özür dilerim . Saygılar sunarım

  • Yaşadıklarınıza çok üzüldüm . Aracınız hangi model di
  • Teşekkür ederim T cross. Manuel . Yabancı sitelerde benim olayıma benzer olaylar var. Bizde motor sesi farklı diyenlerde var ama hava soğuk hava sıcak demiş servis . Bunlar benim formlardan okuduklarim. Benim arabamda gezinti yatağında üretim hatalı boşluk fazlası ve mil ve başka şeylerde varmış . İşin enteresan yani ne ikaz lambası yandı ne bir belirti oldu. Bir anda motor kapandı.ve trafik yoğunluğu korku ile belki kendimi çok kasmışım 23 gün oldu omzum sırtım tutuk. Fizik tedavi kasılmaya bağlı ödem ile ilaç başladı. Sonra iğne ile tedavi gerekecekmis .

  • vw pişmanlıktır doğuş daha beter pişmanlıktır geçmiş olsun

  • Araci servise biraktim motoru çalmişlar diye savciliga gidin.
    Yazili olaeak elinizde bir aciklama yoksa imzaladiginiz birsey yoksa arama karari çikarttirin servisin bi altini ustune getirsinler icerdeki herseyi bi disari cikartsinlar. Hatta motorumu baska araca takmis olabilirler diyin butun arabalari da incelesinler. Hatta ciddi oynarsaniz servisi 1 hafta 10 gun is yapamaz hale getirirsiniz cunku artik orasi olay yeridir. Yapilacak vida takma islemi bile delil karartmaya girebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 2 Ekim 2023; 9:38:7 >
  • Ben doğru davranıp dürüst bir şekilde beyanlarda bulundum. Onlar ikame araç vermişlerdi geri istediler vermezsem polise çaldı diye ihbar edip beni yolda cevirteceklerinden bahsettiler . Karşımda mail ile iletişim kurmaktan bı haber insanlar var. Konuşamıyoruz mail atın lütfen dedim demez olaydım yazdığım maile cevap başka birinin adresine yazılmış. Şimdi aklımda acaba bu arabanın kusurlu olduğunu bile bile mi bana sattılar sorusu var. Bunu nasıl öğrenirim bilmiyorum . Şayet öyle bir hata yapmış olamazlar değilmi? Birde benim aracım geçen aylarda 15 bin bakımına girdi üste 4 bin parada verdim. O zaman farkedilmezmi bu motor kusuru. Nerden ele alsam hayal kırıklığı. Arabayı aliyorlar ama üste 400 bin + 4 kredi ile aylık 39 bin odemeli başka araba teklif ediyorlar. Seat modelin alt gruplarınıda teklif ettiler onuda belirteyim. Motor Almanya fabrikaya gitmiş güya.

  • @daswagen müdür ne diyorsun ablanın yaşadığı bu kepazeliğe? Yap bir yorum bakalım.

    @Kriyo öncelikle geçmiş olsun. Servis size onay sunmadan, yasal hak aramanın uzun süreceğine dair gözdağı vererek, hattâ pişkinlik içerisinde aracınızın motoruna resmen el koymak suretiyle kendi iradeleri ile işlem yapmışlar sanırım. Sizden somut olarak herhangi bir ücret istediler mi faturalandırmak kaydıyla? Ön teklif formu bile olabilir. Veya servisin size verdiği "iş emri" belgesi örneği varsa ve orada bu işlemler yazıyorsa bununla birlikte yargı makamına başvurulabilir sanırım ama hukukçu arkadaşlar daha iyi yönlendirme yapacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Ekim 2023; 22:44:57 >
  • geçmiş olsun. bi avukatla bu işlemleri yürütün bence. malum artık meblağlar yüksek. sizi zarara sokmak için ellerinden geleni yapacaklarını düşünüyorsanız, gözden kaçıracağınız ufak bir şeyde zarar etme ihtimaliniz yüksek. google a "sıfır araç kusuru için avukat" yazın bi çok sonuç var. avukat ve sitelerinde bilgi içeren. referans ile gidebileceğiniz düzgün bi avukat yok ise netten bi kaç avukat listesi yapın. googleda isimlerini aratıp sonuçları daraltıp görüşün. burda insanların çoğu işin magazin kısmında daha çok. sen durumuna çare ararsın burda marka üzerinden birbirleri ile kavga ederler. el alem el alemin eşeğini türkü çağıra çağıra ararmış.

  • motoru ücretsiz değiştiriyorlarsa yaptır geç uğraşma. zaten uğraşsan da bişey çıkmaz.

  • Öncelikle geçmiş olsun. Motor değişimiyle alakalı veya motor değişimi yapıldıktan sonra bu şekilde teslim almayı kabul ettiğiniz herhangi bir belgeye imza atmadıysanız(atsanız da çok fark etmez tüketiciyi yanıltmada var) tüketici hukukunda uzman bir avukat tutup haklarında dava açmanız en doğrusu olur. Çünkü her ne kadar ben çok umursamasamda birçok alıcı motor değişikliğini umursuyor olurda bir gün aracınızı satmak isterseniz ikinci elde aracınızda değer kaybı olur. Yeni motor takıldıysa ve henüz ruhsata işlenmediyse zaten ruhsattaki motor numarasıyla araçtaki motor numarası tutmaz, zaten motor değişikliğiyle ilgili elinizde belge varsa mahkemeye sunarsınız bilir kişi tayin edilir olayı inceler haklıysanız davayı lehinizde sonuçlandıracak şekilde rapor oluşturur. Doğuş karara itiraz etse bile, haklıysanız bir üst mahkeme kararı onar ve karar kesinleşir. Sonuçta siz bu mahkeme süresince arabayı kullanmış olursunuz Doğuş'ta dava sonunda zararınızı tazmin etmek yada aracınızı sorunsuz misliyle değiştirmek zorunda kalır.





  • wolwes kullanıcısına yanıt

    Sorunsuz misliyle değişim? Kesinleşmiş kararları uygulamıyor firmalar, sen hangi ülkeden bahsediyorsun, Türkiye değil mi bu anlattığın yer? 7-8 sene bekleyenler biliyorum. Halen de kararı uygulamadılar. Hak, hukuk? Guguk oldu onlar bizim ülkede.


    Hanımefendiye de geçmiş olsun, umarım strese sokmadan kısa sürede atlatır.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    İş emri balata için açıldı ben balata yakmakla ayak debriyajda gitmekle suclandim ilk. Bende şerh koşarak balata yakmadim ayıp var yazıp sadece balata için iş emri imzaladim ve akabinde hem mail hem telefon hemde sözel olarak sakın motor / skala vs açmayın dedim.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Okey satacak olsam alirmisiniz çünkü artık benim için trafik fobisi olustu

  • wolwes kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim sağolun. Bilakis arabaya dokunmayın bilirkişi istiyorum diye beyanlarim var son açıklama biz her halükarda bu arabayı satacağız ya o yuzden değiştik motoru artik siz değil doğuş bilir .... tarzında. Ve en son almaya mailime cevap ikinci kez yazdı ve ne hikmetse FABRİKA üretim durdurdu. Benim motor yandı bitti kül oldu. Velhasıl kelam kabul etmeyecegim hakkımı arayacağım eşimin emekli ikramiyesi ve kredilerle tüm birikimimi motor değismis arabaya yar etmeyeceğim

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.