Şimdi Ara

Rekabet Kurulu, Meta'ya (Facebook) 346.717.193,40 TL'lik idari para cezası verdi! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adamlar için sorun değil böyle giderse 1000$ bozdurup bütün cezayı öderler  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte budur adamlar dakkada o parayı kazanıyo bizi bırakıp zenginlerden toplasalar ülke ihya olur.

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Öğrenmişsin bir tane "fondaş" kelimesi her gördüğüne yapıştırıveriyorsun. Ulen 20 senedir akp'nin dünya genelinden aldığı fonu bu ülkede kimse almadı.



    AB Türkiye
    Türkiye'de Avrupa Birliği Fonlu Projeler
    https://www.avrupa.info.tr/tr/turkiyede-ab-fonlu-projeler
  • @surpentor gibi arkadaşlar haksız olduklarını ve doğruları suratına carpılmasından korktukları için algılarını yaparlar, engellerler fakat çaresizce alacağı cevabı takip ederler

    Neyse bu modelde avukat olan

    Konuya ortasından dalanlar, rezil olmayın.
    Doktor bana cevap verecek yüze sahip değilken araya girenler ağlamayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet baba bana bir haftalık kazancımı ceza diye yapıştırsa çok da şeyime olmazdı yani. O yüzden konuştuğumuza değmez.


    Söz konusu para Türkiye Cumhuriyeti için de, Meta'nın Türkiye ayağı için de cücük kadar bir para. Bu para çoğu AKP kodamanı için bile aşırı büyük bir para değil yani.  


    Dövizi tutmak için her faiz düşürme açıklamasından sonra bu paranın bin katını yakıyoruz lan biz.


    Türkiye'den bir haftada elde ettikleri geliri sakal diye bırakırlar hacı. Tertemiz.  Enteresan bir durum ama. Bizimkiler ayılmadan rekabet kurumu ayıldı ise demek ki? Genelde bizimkiler kurumlardan önce ayılır. "Aracı" denen bir adam vardır. Onu yollarlar. "Hacı senin böyle bir meselen varmış. Mahkemelik olsan 20-25 milyonun gider. Sen bize 10 ver gömelim bu meseleyi" derler. Aracı üstüne 1 de kendi için koyar, karşı tarafa iletir. Pazarlık şu bu, gömerler meseleyi... Demek ki rekabet kurumu önce davranmış.  


    Bir diğer ihtimal de, Meta yanaşmamış olabilir. "Cezası neyse ödeyelim" demiş olabilirler. Bildiğim bir mevzu var. Ünlü bir sigara üreticisi makine sigarası üretmek için Türkiye'de izin almaya çalışıyor. Bizimkiler sakal istiyor. Pazar büyüklüğü milyar dolar seviyesinde olduğu için, ilk izni alıp pazara ilk giren büyük avantaj elde edecek. İstedikleri sakal 25 milyon dolar falan. Şirket bunu vermekten yana bir beis görmüyor; ama gel gör ki, halka açık şirket. 25 milyon doları çeşitli maliyetleri şişirerek yok etmeleri, sonra da yemleme operasyonunu yapmaları lazım. Başları o sırada IRS ile dertte (Amerikan Vergi Dairesi). Denetlemedeler. Yapamıyorlar aga. İş olmuyor. İzin de çıkmıyor.  Yoksa dünyanın en çok sigara içen ülkelerinden birinde, makine sigarası niye yasak olsun da insanlar kaçağa yönlendirilsin aga? Mantığı var mı bunun? İzinli üretilmesine izin versen Türkiye'de üretilecek. Para içeride kalacak (kaçak da bir çeşit ithalat, malumunuz) ek olarak da kamyonla vergi alacaksın.


    -----------------------


    Tabii benimkiler genel olarak geyik. Realitede muhtemelen mağdur olan şirketlerin şikayetleri vardır. Bu durumda "meseleyi gömmek" pek mümkün olmayabilir.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 29 Ekim 2022; 1:30:28 >




  • Hükumet şöyle hükumet böyle diye atıp tutmuşsunuz da, metanın cezayı gerçekten hak ettiğini cidden göremiyor musunuz? Bu şirket kurulduğu günden beri tekelleşmeye çalışıyor, diğer her şirket gibi. Devletler de bunu engellemeye çalışır zaten, kapitalizm bu şekilde işliyor yani.
    Hiçbir halt bilmeyip siyasi "duygular" sahibi olduğunuzda aynen sizin gibi davranılıyor.
    350 milyon lira çok iyi para, yani bizim için öyle, ama devlet için hiçbir şey değil.
    Yazık sizlere...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.