Şimdi Ara

Facebook, Ukrayna'daki kullanıcılar için Profili Kilitle özelliği sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook, Ukrayna'daki kullanıcılar için Profili Kilitle özelliği sunuyor



    Facebook, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminin ardından Ukrayna'daki kullanıcılarının hesaplarını koruması için yapabilecekleri yeni bir profil kilitleme özelliğini duyurdu. Platform ayrıca bölgede yaşanan gelişmeleri yakından takip edebilmek için Özel Operasyon Merkezi kuruyor.



    Facebook'tan Profili Kilitle hamlesi



    Sosyal medya platformu, Ukrayna'da yaşanan durumların ardından bölgedeki insanların kolay bir şekilde profillerini yalnızca arkadaşlarıyla sınırlandıran bir Profili Kilitle özelliği sunuyor. Kullanıcılar, profillerine gittikten sonra isimlerinin alt kısmında yer alan üç nokta (...) üzerinden özelliğe erişim sağlayabilecekler.



    Profillerini kilitleyen kullanıcıların arkadaş listesinde yer almayan kullanıcılar, kilitli profildeki profil fotoğrafını indiremeyecek ve gönderileri zaman tünelinde görüntüleyemeyecek. Ayrıca kullanıcılar daha önce herkese açık bir gönderi paylaşmış olsa bile özellik etkinleştirildikten sonra görünürlük otomatik olarak arkadaşlar olarak değiştirilecek.



    Facebook'un Güvenlik Politikası Başkanı Nathaniel Gleicher: "Bölgedeki insanların kendilerini çevrimiçi ortamda korumalarına yardımcı olacak adımlar da attık. Ukrayna'da, insanların ekstra bir gizlilik ve güvenlik katmanı sağlamak için profillerini kilitlemelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunduk." ifadelerinde bulundu.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'deki üç operatörden Ukrayna'dakilere ücretsiz konuşma ve internet paketi



    Profili Kilitle özelliği haricinde Facebook, bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmek ve olası durumlara karşı hızlı önlemler alabilmek için Özel Operasyon Merkezi kurduklarını duyurdu.







    Kaynak:https://www.engadget.com/facebook-turns-on-lock-profile-tool-people-in-ukraine-184946515.html







  • 2013 yılında yapılan AB Dışişleri bakanlarının gayri resmi toplantısının gündeminde Ukrayna’nın NATO’ya alınması konusu yer alıyor.


    Toplantıya Türkiye’ye temsilen o sırada AB Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu katılıyor. Çavuşoğlu, “Ukrayna‘yı Rusya karşısında tercih yapmaya zorlayarak yanlış yapıyorsunuz. Rusya Kırım’ı ilhak etmek isterse bir şey yapabilecek misiniz? Putin, Donbass bölgesine girmek isteyecek. Peki o zaman Ukrayna’yı koruyabilecek misiniz? Putin, Ukrayna’nın, Karadeniz’le olan bağı koparmak için Odessa’yı almak isteyecek. Engel olabilecek misiniz” diye uyarıyor.

    Çavuşoğlu sözlerini bitirirken toplantıya başkanlık eden Catherine Ashton, “Oh My God” diyor.

    Aman Tanrım.

    Ya Oh My God.

    Sonuç? Ukrayna gitti...

    Hem de ABD’nin teşvikiyle...

    (alıntı)

  • Bu özelliğin Türkiye'deki kullanıcılara uzun zamandır açık olduğunu da hatırlatalım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.