Şimdi Ara

Fahri trafik müfettişlerinin park cezası kesme yetkileri kısıtlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fahri trafik müfettişlerinin park cezası kesme yetkileri kısıtlandı
    Son dönemde özellikle bazı bölgelerde araç sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen fahri trafik müfettişleriyle ilgili yeni bir karar alındı. İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla fahri müfettişlerin park cezası kesme yetkileri kısıtlandı.



    Bilindiği üzere fahri trafik müfettişleri kendilerine verilen yetki sayesinde bazı kanun maddeleri uyarınca trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleyebiliyor. Ancak müfettişlerin yazdığı cezalar uzun zamandır tartışmaların odağında ve hatta son aylarda vatandaşların protestolarına sebep oldu.



    Ayrıca Bkz.Tesla’da açık bulan hacker’lar 200 bin dolar ve Model 3 kazandı



    Tepkilerin büyümesi üzerine fahri trafik müfettişlerinin ceza yazma yetkilerinde değişiklik yapıldı. Böylece, fahri trafik müfettişleri, yeni bir düzenlemeye kadar sadece engelli park alanlarının ihlali durumunda ceza yazabilecek. Bunun dışında araç sahiplerine park cezası kesemeyecek.



    Fahri trafik müfettişlerinin trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleyebileceği kanun maddelerini bu link üzerinden inceleyebilirsiniz.




    Kaynak:https://www.ntv.com.tr/turkiye/fahri-trafik-mufettislerinin-ceza-yazma-yetkileri-kisitlandi,RwaHVX4YhE-f11SBb9Fjdg







  • Yapılması gereken tek şey müfettişlerden kanıt istenmesi olmalıydı. Park yeri ihlali var ise sisteme fotoğraf yüklemesi yeterli, hareket halinde ihlal var ise araç kamerası bulundurma zorunluluğu olmalı müfettişlerim. Yetkilerinin sınırlandırılması ihlalleri arttıracaktır. Yanlış bir karar.

    Abi gerizekalımısınız siz, adam eğer haksız yere kesmişse fahri trafik müfettişliğini iptal edersin olur biter, yok eğer haklı yere de kesiyorsa, emniyeti sağlamaktan sorumlu kurum bizatihi, park ya da trafik terörünün sorumlusu oluyor, cezaların yazılmasını engelleyerek!

    Yeni Türkiye yüzyılı dedikleri bu garabet sistemde kimin emeği varsa umarım iki tarafta da gün yüzü görmez.
    Yıllardır kolluyorum. Yaşım tutmuyor diye olamadım. Bi kaç çakal çıkıp tv de tehdit savurdu diye adamların yetkilerini kısıtlıyorlar. Zaten ben hatalı park ve şerit ihlali, hız ihlali gibi maddelerden ceza kesemezsem neye yarayacak bu müfettişlik. En yaygın olanı hatalı parktı onu da adamlar kısıtlamış. Haberlerde bile adam çekmiş aracını kaldırıma, park edilmez levhasının altına park etmiş. Gelmiş burası evimin önü, trafik müfettişi park cezası yazmış diye sitem ediyor. İnsanımız önce teorik bilgileri öğrensin. Her direksiyon sallayan, araç kullandığını zannediyor. Ayda tutanaklara geçmiş 40 binden fazla kaza yaşanıyor.

    Ne kadar saçma ve anlamsız bir karar. AKP iktidarından da ancak bu beklenirdi, bu iktidardan düzgün bir atraksiyon beklemek uzun süredir hayal.


    Yahu fahri müfettişlik müessesesini istismar eden bir müfettiş varsa iptal edersin müfettişliğini, olur biter. Park cezası kesemeyecekse, sen hatalı parkı devlet olarak onaylıyorsun demektir. O zaman trafik polisi de kesemesin hatalı parka cezayı.


    Kafaya bakar mısınız?


    Bu kafalar ülkeyi yönetiyor...

  • Ortada bir suç varsa neden bu kısıtlanıyor.Müfettişin görevini yapması neden engelleniyor.

  • Niye la

    Hiçbir şehre ve ilçeye park alanı yapmadığınız için problemin ana sorumlusunun iktidarıyla muhalefetiyle siyaset olduğu gerçeğiyle mi yüzleştiniz :)

  • iyi olmus fahri trafik mufettisleri keyfine gore ceza kesiyor tanidiga kesmeyim tanimadiklarina ceza kesenlerden olusan bir olusum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi gerizekalımısınız siz, adam eğer haksız yere kesmişse fahri trafik müfettişliğini iptal edersin olur biter, yok eğer haklı yere de kesiyorsa, emniyeti sağlamaktan sorumlu kurum bizatihi, park ya da trafik terörünün sorumlusu oluyor, cezaların yazılmasını engelleyerek!

    Yeni Türkiye yüzyılı dedikleri bu garabet sistemde kimin emeği varsa umarım iki tarafta da gün yüzü görmez.

  • Yapılması gereken tek şey müfettişlerden kanıt istenmesi olmalıydı. Park yeri ihlali var ise sisteme fotoğraf yüklemesi yeterli, hareket halinde ihlal var ise araç kamerası bulundurma zorunluluğu olmalı müfettişlerim. Yetkilerinin sınırlandırılması ihlalleri arttıracaktır. Yanlış bir karar.

  • Yıllardır kolluyorum. Yaşım tutmuyor diye olamadım. Bi kaç çakal çıkıp tv de tehdit savurdu diye adamların yetkilerini kısıtlıyorlar. Zaten ben hatalı park ve şerit ihlali, hız ihlali gibi maddelerden ceza kesemezsem neye yarayacak bu müfettişlik. En yaygın olanı hatalı parktı onu da adamlar kısıtlamış. Haberlerde bile adam çekmiş aracını kaldırıma, park edilmez levhasının altına park etmiş. Gelmiş burası evimin önü, trafik müfettişi park cezası yazmış diye sitem ediyor. İnsanımız önce teorik bilgileri öğrensin. Her direksiyon sallayan, araç kullandığını zannediyor. Ayda tutanaklara geçmiş 40 binden fazla kaza yaşanıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    1 saatte 20 tane ceza kesen manyaklar var aynı araca.

  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Nasıl olunur hocam Fahri trafik müfettişi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    En büyük saçmalık herhangi bir delil gerekmemesi, manyağın teki kafayı sıyırmış sokaktan geçen geçmeyen herkese ceza yazmış, en kötü tarafı ise ceza hatalı ve delil olmamasına rağmen mahkeme cezayı iptal etmiyor. Fotoğraf veya video olmadan ceza kesilmemeli.

  • Belli ki çevresi geniş, yozlaşmış, godaman birilerine ceza kesilmiş.İyi olan hiç bir uygulama uzun sürmüyor, kötü olanlar da sürekli kötüleşiyor.

    Birileri devletin her kademesine sızmış, en yüksek mevkilere kadar gelmiş ve Türkiye'yi eğitim, sağlık, sosyal, ekonomik, asayiş gibi her alanda zayıflatmaya hatta yıkıma götürmeye çalışıyor. Dilerim bir gün Türk milleti uyanır, içinden doğru ve gerçek kahramanları çıkartmayı ve onların arkasında durmayı başarır, devlete saygınlığını ve ihtişamını yeniden kazandırır.

  • Ne kadar saçma ve anlamsız bir karar. AKP iktidarından da ancak bu beklenirdi, bu iktidardan düzgün bir atraksiyon beklemek uzun süredir hayal.


    Yahu fahri müfettişlik müessesesini istismar eden bir müfettiş varsa iptal edersin müfettişliğini, olur biter. Park cezası kesemeyecekse, sen hatalı parkı devlet olarak onaylıyorsun demektir. O zaman trafik polisi de kesemesin hatalı parka cezayı.


    Kafaya bakar mısınız?


    Bu kafalar ülkeyi yönetiyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 22 Mart 2024; 22:3:11 >
  • UmutCAN41 U kullanıcısına yanıt
    en az 40 yaşında,yüksek okul mezunu,
    en az 10 yıllık sürücü belgesine sahip olmak,
    müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış,kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak.
    Bu şartları sağlıyorsan. Trafik.gov.tr de başvuru formu var. Oradaki bilgileri doldurup valilik ya da kaymakamlık makamlarına teslim ediyorsun. Ama çoğunlukla başvurular red ediliyor. Genelde polis, asker emeklileri vb kolluk kuvetlerinin başvuruları onaylanıyor. Son dönemlerde yaşanan saçma pankartlı isyanlardan sonra daha bi seçici olacaklardır. Zaten şuan aktif 40 bine yakın müfettiş var diye biliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yıllar önce adam kırmızı ışıkta geçti ve kaza yaptık trafik fahri müffetişi diye bizi suçladılar ve o zaman 2500 tl sigorta dışında ödeme yaptım.sırf fahri müffetiş diye bizde toyuz o zamanlar.fahri müffetişler zevkine göre ceza yazıyor bunlarıda birileri kontrol etmeli.

  • Park cezası kesemeyecek çünkü park edilmemesi gereken yerlerin hepsine alışveriş yerleri açılıyor. Doğal olarak da önlerine park edilmesi gerekiyor. Bir ışıktan diğer ışığa kadar 6 tane "yol boyunca" park yasağı olan caddede, dönüşüme giren evlerin altına bir tane MM boyutlarında market, 8 tane de lokanta/cafe açıldı. E, şimdi bu kadar müşteri nereye park edecek değil mi? Devlet nasıl vergi toplayacak, değil mi? Trafik Polisi baka baka geçip gidiyor.

  • Fotoğraf ve video ispatı ile ceza kesme yetkileri verilmeli hatta trafik cezası yazma yetkisi verilmeli

  • seçim öncesi akıllarına germiş fahri müfettiş teröristleri

  • Tam tersine herkese trafik müfettişliği yetkisi verilmeli. E-devlet entegre app geliştirin. Konum+video ve fotoğrafla ceza kesilsin missss

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede trafik polisi yok. Devlet sivil vatandaşa ceza yazdırıp trafik düzeni sağlamaya çalışıyor. Polisleri masa başına oturtup kalem çevittiriceğine sahaya sal işini yapsın. Paso asayiş uygulaması yaptırmasını biliyorsun.

  • Şehrin ortasında eşkiyalar yol kesiyor, sokağın ortasına park ediyor mafyacıklar, 20 kere polisi aradım gelen giden yok, elimde video kayıtları da var.. az kaldı ya katil olucam yada beni öldürecekler bu ülkede..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.