Şimdi Ara

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
90.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt
    Hadi canım😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

    Tesadüfe bak bizim burdaki lastikçi metin usta böyle söylemişti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarıaslan kullanıcısına yanıt

    16 Aralık 2021'de 3827TL'ye 4 adet aldım 215-55-16 ölçülerinde. 1600kg boş ağırlıklı 7 kişilik Citroen Grand Picasso'da kullanılıyor. Daha önce iki takım Goodyear Efficient Grip Performance eskitmiştik, yazlık kışlık değişimi zul geldiği için tercih ettik. 2 yılda sanıyorum 20bin km yol yaptı. Arkalar oldukça iyi görünüyor. Önlerde yıpranma var ama diş derinliği yeterli. Karda denemedim ama yağmurda ve yazın sıcak havada Goodyear'ları aratmadı. İlk takıldığında da oldukça sessiz bir lastik olduğunu söylemiştim. Hava sıcaklığı düşse bile yumuşak hissettiriyor.


    Kuzey Marmara yolunda maalsef aşırı yağışlarda birikintiler oluyor, geçen hafta bu şekilde derin sayılabilecek 2-3 tane birikintiden hızlı geçmem gerekti. ESP devreye bile girmedi. Yine de limitlerini bilerek kullanmak gerekiyor. Diğer araçlarımızda Continin kışlığı var mesela, his olarak ona benzetiyorum. Yazın kendini salar diyordum ama pek salmadı. Antalya-Bodrum gibi yerlerde kullanmadım tabi.


    Araç ağır ve eşim paldı küldür çukurlara girse de balon olmadı. Bendeki XL modeli onla da ilgili olabilir. Yine olsa yine alırım.





  • deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt

    Tabii zaten kullananlarda hayal görüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde 4 mevsim lastiği olmayan ve başka lastik satmaya çalışan lastikçi uydurması laflara itimat eden milletimiz... Aaah ah Falken AS210 Dört Mevsim Lastik 

  • Bende iki yıldır memnunum kışın bile banamisin demedi heryere çıktı memnunum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler bilgilendirmeler için.

    Aklım çok karıştı bu durumda. Aracımı İstanbul'da kullanıyorum. Yaz vakitlerinde de ege akdeniz takılıyorum tatilde. Geçen sene 2 gün kar yağışında çıkartmadım aracı, gitmedim işe. Sırf bunun gibi 2 gün gelecek ihtimaliyle 4 mevsim lastik mi? Yoksa yola daha iyi tutunan, ıslak ve kuru zeminde fren mesafesi çok daha iyi olan yazlık lastik mi tercih edeyim. Çok ikilemde kaldım bilemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarıaslan -- 8 Aralık 2023; 10:18:16 >
  • Sarıaslan kullanıcısına yanıt

    Yakın zamana kadar ikincisi şeklinde düşünüyordum ancak şartlar malum..

    Tabi ki en güzeli adam gibi bi lastik alıp onunla gezmek ve kışlık olarak ayrı bi takım almak.


    Ancak bu şekilde de 4 adet güzel bir lastik alıp kışlık lastiği Petlas vs falan bile alsak, bir takım 4 mevsim lastikten daha pahalıya geliyor. O yüzden güzel bi 4 mevsim lastik takımı daha mantıklı olmaya başlıyor.


    Hoş, ikidir hem Falken hem Nokian Weatherproof kullandım, dişler paralanıyor. Performanslı kullanıma gelmiyor. Hamur çok yumuşak kalıyor falan filan...


    Halen 4 mevsim diye düşünsem de gidip artık normal bi lastik alıp, çok ihtiyaç duyarsam da yanına petlas falan gibi kışlık bi lastik alıp geçebilirim ucuza bulursam.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Ya ben aslında hiç performanslı kullanmam. Çok sakin bir sürüşüm vardır. 2018 model aldığım araçta 2017 lastikler vardı. O günden beri kaç kez abs devreye girdi hatırlamıyorum bile, bir elin 5 parmağını geçmez yani. Takip mesafemi korurum, ani freni tehlikeli durumlar hariç hiç hatırlamıyorum. Öyleki düşünün lastikler neredeyse 7 yıllık olmasına rağmen diş yüksekliği çok iyi, 3-5 ay önce geçtim muayeneden. Ama yanlarda ve dişlerde ufak ufak çatlamalar başlamış o yüzden biraz tedirginim. Uzun yolda bile 130'u geçmiyorum.

    Bu arada mevcut lastiklerim michelin energysaver. Hala performansından çok memnunum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarıaslan -- 8 Aralık 2023; 12:14:59 >
  • Ben As 210 lastiği Toyota rav4ümde kullanmıştım. Oldukça memnundum. Marmaris sıcağında ve Karadeniz turunda sorun çıkarmadı hiç. Aracı Ankara daki bir arkadaşa satmıştım. ankara şehir içi kar ve buzda sorun yaşamadığını söylemişti. Ben bu lastiğin tabanının ince olmasını sevmemiştim sadece. Neyse As 220 çıkmış kullanan alıp deneyen var mı? Subaru aracımda denemek istiyorum.

  • Falken den sonra (falken hala takılı) 2 farklı marka 4 mevsim kullandım.
    İkisi de falken nin segmentinde...

    Biri laufenn 4 g fit (4 mevsim ve falken e performans olarak yakın)
    Diğeri Goodyear in (sanırım orta klasman) eagle sport 4 seasons...

    Aralarında artık tartışmasız Falken derim... Ilk başlarda laufenn biraz kafamı karıştırmıştı ancak uzun kullanımda Falken as 210 çok tercih edilesi...

    Falken As 220 çıktı ama şu anda ebeat olarak çok seçenek yok.

    Kısaca as 220 varsa 220 yoksa as 210 devam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Falken 225/40/18 siparişi verdim.(pazarama indirimiyle 4 adeti 8100 TL) Araç 2021 Hyundai kona jantları büyütüyorum üzerinde şu an 205/60/16 lastikler var. Araç kitapçığında 235/45/18 kullanılır diyor .Bakalım gelince nasıl duracak. Önceki aracım chevrolet cruze da da 4 mevsim momo marka kullanmıştım gayet memnundum. Ama lastik fiyatları gerçekten çıldırmış tüm fiyatlarda olduğu gibi .

  • ABUX kullanıcısına yanıt

    O nasıl fiyat yahu Falken AS210 Dört Mevsim Lastik Gerçi bu tip siteler güzel fiyat verse de şöyle bi durum keşfettim, lastiklerin üretim tarihleri 1-2 yıl eski olabiliyor. Böyle bir durum mu var yoksa ölçüden mi bilemedim.



    Ben de geçenlerde normal lastik alayım falan derken yine gittim 4 mevsime.


    Şu AS220 gelebilseydi onu alacaktım. AS210'ların yenisine 3.800 TL gibi bir fiyat verdiler 225-45-18 için.

    Ama onu almak istemedim. Ön lastikler parçalanmıştı artık, bu lastikleri her yıl mutlaka kaçırmadan ön-arka yaptırmak gerekiyor, ben üst üste 2 sene kadar yapamayınca, önler çok fena dağıldı, iki tane alayım dedim 3.800 küsür TL tane dedi, bu sefer de 220 çıkmışken 210'a o parayı vermek istemedim.


    220'ler bir türlü gelemedi dedi lastikçi de, 1 ay falan geçti, yok dedi hala gelmedi.


    Ben de başka ne olabilir diye bakınırken Nexen Nblue 4season tavsiye etti tanıdık lastikçi ancak lastiğe pek güvenemedim. 4.400 TL falandı o da.

    AS220'lere de 4 küsürden aşağıya gelmezler, ama iyi lastik olacak dedi.


    O arada ne olabilir başka ne yapabiliriz falan derken 5.500 TL'ye Conti AllSeasonContact bulduk, öyle aldım geçtim artık, yapacak bir şey yok.

    AS210 defterini de böylece kapatmış olduk. Ancak güzel lastikti, tavsiye ederim.


    Contiler ile ise ilk fark eden daha yumuşaklık ve sessizlik oldu. Falkenler 4.sezonundaydı tabi, sertleşme ve ses ihtimali zaten fazla idi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 17 Mart 2024; 16:49:1 >




  • Elimde 1 adet 2020 sonu üretimli 1 senedir boşta duran az kullanılmış 225/40/18 boyutlu AS210 mevcut, ilgilenenler dm :)

  • disparity kullanıcısına yanıt

    Vallayılına baktım 2021 miş lastikler bugün geldi. Ne bir çatlak ne birşey var yumuşaklığını da kaybetmemiş .Sanırım kapalı depoda saklanmış araca taktırınca bilgi paylaşırım


    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik


    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik


    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik




  • @ABUX 2021 olması çok iyi değil gibi ama gerçekten düzgün depolandıysa pek bir şey de olmaz. Yine de 2 sene geçtikten sonra dikkat edin.

    F/P olarak güzel bir lastik. Karda kullanma fırsatım olmadı ama ıslakta falan da güzeldi, yazın sıcakta yığılmadı falan...


    Her sene mutlaka ön-arka yaptırın. İkinci seneden sonra aşınma-paralanma artıyor özellikle dışa yakın bölgelerde.

    Lastik havalarına da dikkat edin, ben çok dikkat etmeme rağmen özellikle iç ve dış bölgelere yakın kısımlardan paralanıyor, kışlık lastiklerde oluyor genelde bu hastalık.

    Hoş, Michelin CC'lerde falan bile olabiliyor. Bu işin çaresini bulamadılar.


    2 sene boyunca önleri değiştiremeyince bende çok kötü aşındılar, o yüzden yeni takım lastik almak zorunda kaldım.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Eyvallah sağolasın.

    Önceki aracım LPG li olunca senede 13 bine km ye yakın kullanmıştım. Hyundai benzinli olunca haftada 3 gün sadece işe gidip gelmeye kullanıyorum Falken AS210 Dört Mevsim Lastik hadi tatil vs ile senede 6-7 bini zor geçer gibi duruyor bir de hep kısa mesafe Samsun ili çok büyük değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jant ve lastikleri bugün taktırdım. İnce yanak olduğu için sarsıntı çok olur diye düşünmüştüm ama öyle olmadı kona nın amortisörleri yumuşak sayılır. Samsun'da bugün baya da yağmur var 10-15 km sürdüm gayet iyi hatta önceki 16 inç jantlarda fren yapıp tam dururken frenden gırç diye ses geliyordu bunda duymadım.
    Bu arada önler 35 psi
    Arkalar 34 psi
    Araç etiketinde 235/45/18 (üzerinde şu an falken 225/40/18 var) için 33 demiş ön arka. Lastikçi ön ve arka 34 yapmıştı sonra önü 35 e yükselttim. Bakalım zıplama titreme vs yok. Lastikle suya falan baya girip frenledim kızaklama vs yapmadı.ileeiki zamanda göreceğiz bakalım.


    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 21 Mart 2024; 16:49:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni aldığım arabada (2.el) petlas ma pt 565 4 mevsim lastik var....

    Son aldığım 4 mevsim lastikler, falken, laufenn, goodyear es idi...

    Petlas dan sonra (kabaca) falkennin gözünün yağını yiyeyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 21 Mart 2024; 22:27:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.