Şimdi Ara

Fan Bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Fan'ım ses çıkarıyordu. Servise gönderdim. Şu an hiç ses yok. Ama tekrardan çıkar diye korkuyorum. Acaba fanın sesini artıran faktörler nedir ve nasıl bakılması gerekiyor?



  • Ses tozdan ve yağsızlıktan kaynaklanıyor. Temizliğini yapıcaksın.
  • Hangi fan ekran işlemci ups sys fan ekran kartı ise çıkarıp fırçayla tozunu sıçır içine doğru sonra üfle ups ise;komplesör makinesiyle tut az basınçlı....:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

    Hangi fan ekran işlemci ups sys fan ekran kartı ise çıkarıp fırçayla tozunu sıçır içine doğru sonra üfle ups ise;komplesör makinesiyle tut az basınçlı....:)


    Çok açıklayıcı oldu Biraz daha halk diline indirgersek? temizleme yapmazsak olmaz mı? yada nasıl hiç kirletmeyebilirim die sorayım?
  • Tumturaklı insanlar gibi günde iki kere toz temizliği yapmıyorsanız o bilgisayar (ve dolayısıyla fanlar) er ya da geç toz tutacaktır. Bilgisayar elektrikli-elektronik bir aygıt olduğundan ve fanlar yoluyla hava alıp verdiğinden tozlanmaya daha müsaittir. Bilgisayar bir nevi toz filtresi işlevi görür. Kasa ve monitör içindeki elektronik cihazlar çalışmaları sırasında havadaki tozu kendilerine çeker ve bu toz cihaza elektriksel yolla yapışır. Fanların üzerinde toza üfleseniz de bir kısmının uçmadığını, silmeden çıkmadığını görürsünüz. İşte bu statik tozdur. Kompresörle fan temizleyecekseniz basınçlı havanın pervaneyi döndürmemesi için önlem alın aksi halde pervane bozulabilir. Fanları yağlamanızı asla tavsiye etmiyorum doğru yağı bulmak çok kolay değil, yanlış yağ da bilgisayara zarar verebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thunderwatcher


    Tumturaklı insanlar gibi günde iki kere toz temizliği yapmıyorsanız o bilgisayar (ve dolayısıyla fanlar) er ya da geç toz tutacaktır. Bilgisayar elektrikli-elektronik bir aygıt olduğundan ve fanlar yoluyla hava alıp verdiğinden tozlanmaya daha müsaittir. Bilgisayar bir nevi toz filtresi işlevi görür. Kasa ve monitör içindeki elektronik cihazlar çalışmaları sırasında havadaki tozu kendilerine çeker ve bu toz cihaza elektriksel yolla yapışır. Fanların üzerinde toza üfleseniz de bir kısmının uçmadığını, silmeden çıkmadığını görürsünüz. İşte bu statik tozdur. Kompresörle fan temizleyecekseniz basınçlı havanın pervaneyi döndürmemesi için önlem alın aksi halde pervane bozulabilir. Fanları yağlamanızı asla tavsiye etmiyorum doğru yağı bulmak çok kolay değil, yanlış yağ da bilgisayara zarar verebilir.


    Yorumunuz için teşekkürler. Her türlü bilgisayarı açmak ve ara ara temizlemek gerekiyor anladığım kadarıyla. Garanti kapsamından çıkıyor ama kapağı açınca işte sorun orda. Garanti bitene kadar arık servise göndeririz daha sonra kendimiz yapmaya çalışırız..Tekrardan yorumlarınız için teşekkürler..




  • ara ara temizlemen lazım kasa fanları için toz filtreleri kullanabilirsin.temizlerkende yağsız kontak spreyi kullanarak temizlersen ve sonra toz kapmayan yağ kullanırsan daha ömürlü olur
  • ben fanları yıkıyorum kolanyalıyorum aynı sıfır gibi hiç kullanmamıs gibi oluyor o kadar temiz yani calıstıgını duymuyosun
  • Bu siteye göz atın herşeyi anlatmış:

    http://www.pclabs.com.tr/2008/01/24/fanlarin-fiziksel-yapisi/
  • Tavsiyem sadece kasanızı tamamen elektrik ve bağlantılarını söküp tamamen yan yatırıp kulak çubuğu ve en ince boyacı fırcaları ile çok güzel ve ince işçilikle tozlar temizlenir.1 ayda bir ben temizliyorum bazen 2 haftada bir oluyor.Ama kasa sessizliği müthiş birşey
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.