Şimdi Ara

fan kontrolcüsü yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm daha önceki bilgisayarımda kalma tt 4lü fan kontrolcum war linkete de görebilirsinizhttp://www.thermaltake.com/product/DCfan/VR/35drivebay/a1873/a1873.asp
    ancak kendi fanları ile çalışıcak şekilde tasarlanmış. fana psu dan çıkan 4 pin kablo ile güç verip kontrolcüyü ise fanda çıkan başka bir girişe takılıyo. ancak ben bu aleti tt tsunanmi kasamdaki fanlarla kullnamak istiyorum. fanlarım ise bildiiniz sadece iki kablo ile güç alıp çalışan klasik fanlardan. şimdi ben alete biraz bakıp düşündüm kontrol düğmeleri 3 bacaklı reostalara benziyodu dedim ki eğer psudan gelen siyah kabloyu (-) fana direk olarak bağlar kırmızı (+) kabloyu ise kontrolcüden geçirip bağlarsam bu iş olur. denedim ama olmadı kabloları deiştirdim psu dan gelen siyah kabloyu kontrolcüye bagladım ama yine olmadı. acaba biyerde hata mı yaptım yoksa mantığım tamamen yanlış mı yada bu işi nasıl yaparım. yardımlarınıza ihtiyacım war.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspi -- 9 Mayıs 2006; 21:09:18 >







  • arkadaşlar hiç mi fikriniz yok yoksa ben mi olayı tam açıklayamadım
  • Devam et doğru yoldasın, .....!
    O üçüncü kablo fan içinde elektronik devre var bazılarında digital bazılarında gerilim olarak fanını devir miktarını geri döndürüyor. Yani 3 telli fanlardan edinmeden bu işi yapamazsın. tabi bu ücüncü tel mutlak surette uygun formatta bilgi olarak fan devrini geri döndürmeli. İşlemci fanları p3 ten sonra bunlardan oldu. Fan devir bilgisini biosa veren de bu kablo. Tabi biosta eğer uygun parametreli kesmelerle isterlerse everest, sisoft, analkartların kendi programlarına vb. iletiyor."
    Piyasadan bu fanlardan bulabilirsin diye düşünüyorum.
  • abi benim fanlarda bu 3. kablodan war onu anakarta mı takmam gerekiyo bu iş için
  • şimdi anladığım kadarıyla ben fana normal olarak psudan çıkan kabloyla güç vericem ama anakarta bağlanan devir ölçümü ile ilgili olan kabloyu direk olarak anakarta geğilde kontrol cihazını üzerinden geirip anakarta bağliicam.
    bole mi yapmam lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.