Şimdi Ara

FAN SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
10.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. sorunumu daha önceden başına gelenler varsa veya bi bilen varsa hemen halledebilmek için yardımcılarını bekliyorum. araba fanı deli gibi çalışıyor daha hareret tam ortada olmadan sani acil durumda gibi çalışmaya başlıyor araba hararet yapmışta çalışıyor gibi. işin tuhaf tarafı ise kontağı kapatıp tekrar bu sefer kontağı sadece 1 konumunda açtığımda yani motoru çalıştırmadan açtığımda fan yine çalışıyor.motor çalışmadan kontağı açıp susmasını bekledim 15 dakika ama durmadı sonra kontağı kapatıp 2 saniye sonra tekrar açtığımda fan çalışmıyordu. yani kendisi otomatik devreden çıkamıyor galiba. umarım anlatabilmişimdir.



  • Fan müşiri arızalı olabilir. Fan kablosunu takip ederseniz radyatöre girer. Müşir arızalanınca devreyi kesmeyebilir. Diğer ihtimal de fişi yerinden çıkmıştır ve metale değdiği için şase yapıyordur. İkinci ihtimale siz bakınız. Fiş takılıysa ustanıza gidersiniz.
  • Termostat rezistansi olma ihtimali varmidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termostat mekaniktir. Farklı bir özelliği varsa bilmiyorum. Termostatın iki ihtimali vardır. Sürekli açık olursa motor ısınmaz, fan açacak bir durum olmaz. İkincisi sürekli kapalı veya hafif aralıktır. Hiç açmazsa hararet yapar. Fanı da açamaz.

    Hafif açıksa sizin dediğiniz ihtimal olabilir fakat onun için de sizin dinlenmeden çölde yol almanız lazım. Hem motor hem radyatör ısınacak da fan hiç susmayacak.

    Aklıma gelmişken kendi arabamda hararet göstergesi olmadığı için sonradan takılan civalı göstergelerden kullanıyorum. Sıcak motorda kontağı kapattığınız zaman hararet 10 derece kadar artar. Çünkü devirdaim pompası çalışmaz. Su motor içine hapsolur. Sıcak suya motoru kapattığınız andaki ısı da geçer ve sıcaklık artmaya devam eder. Sonradan yavaş yavaş düşer.

    Kontağı kapatıp kısa bir süre sonra açtığınızda fan çalışmaya devam ediyorsa bu yüzdendir. Motor tamamen soğuduktan sonra fan çalışıyorsa önceki yazdıklarıma bakınız. Yanlış teşhis koymuş olabilirim. Üzerinden geçmek istedim.




  • Cok tesekkur ederim ama anlattiginiz sey cok karisik geldi anlayamadim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akşam bıraktığınız arabayı sabah çalıştırdığınızda fan çalışıyor mu? Eğer çalışıyorsa fan müşiri devreyi kesmemiştir. Değiştirilir.

    Stop ettikten sonra arabaya göre değişir ama bir saat sonra kontağı açtığınızda fan susmuşsa arıza yoktur. Hararet göstergesini takip ediniz. Normal çalışma sıcaklığını geçiyorsa termostat arızası olabilir.
  • mesela demin yine denedim motoru çalıştırdım hararet ortaya geldi falan o ara çalışıyordu evet buraya kadar normal. sonra motoru kapattım 2 saniye sonra kontağı açtığımda yani sadece elektrik aksamını açtığımda motor çalışmıyor fan devreye giriyor ama kendi kendine kapanmıyor. kontağı tamamen kapattığımda kapanıyor sonra tekrar elekrik aksamını açtğımda yani kontağı 1 konumunda açtığımda tekrar çalışmıyor. sorun şu fan kendisini devreden çıkartmadan benim kontağı tamamen 0 konumuna getirmem gerekiyor. anlatabildim umarım..
  • Su eksik olabilir,kontrol edin bence. Su eksiltme oluyor.

    Araç ne marka kaç model?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UçamayanHollandalı kullanıcısına yanıt
    suyu tam yerinde. volvo s40 2004
  • Kusura bakmayın. Başından yanlış anlayıp arıza varmış gibi cevap yazdım. Orijinal sistemde kontak kapandıktan sonra fanın çalıştığı konusunda elinizde kesin bilgiye ihtiyacımız var. Aracınız benim yorum yapabileceğim bir model değil.

    Fabrikası eğer kontağa bağlamışsa fanın boşa çalışarak aküyü bitirmesini önlemek istemiştir. Çünkü 96 civarı olduğunu tahmin ettiğim bir Euro Accord' u takip ettim. Fanı kapattıktan bir süre sonra arabanın ızgarasını tıkamayacak şekilde önünde durunca fanı yeniden devreye girmişti. Bu olayın ara sokakta park halinde yaşandığını düşünürseniz hiç de mantıksız sayılmaz.

    Orijinalde kontaktan bağımsız çalışıyor da fan tesisatı tadilat görmüşse orijinale çevirmek istiyorum da diyebilirsiniz.
  • tamamdır sorun çözüldü. klima müşürü arızalıymış o yüzden basınç gösterip fan çalışıyordu. değişti ve sorun kalktı.
  • Arkadaşlar kolay gelsin arabamın harareti 85 gelince fan açıyor ve kapanmıyor termostat arızası görünüyor değiştirdim komple ama yine ayni yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Kemal Geliyorum kullanıcısına yanıt

    Selam abi senin yazdığın gibi bende aynı sıkıntı var düz yolda hiç birşey yok evim rampada kalıyor yaklaşık 2 kilometre rampa cikiyorum 2 vitesle anca cikiliyo kapının önüne geliyorum hemen istop etmiyorum fan duruyo öyle stop ediyorum ama 2 dakika sora hararetim 90 Ken 100 e çıkıyor kontağı takınca fan devreye giriyor hemen çalıştırınca da direk düşüyor uzun yola çıkılan korkuyorum kime goturduysem normal diyorlar emsal araçlara soruyorum bizde yok diyorlar ustalar problemi bulamıyor sıkıntı büyük mu anlayamadim gitti su kaynatma falan hiç birşey yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.