Şimdi Ara

Fan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar cuard 2 2.5 işlemciye gectıkten sonra pc acayip ısınıyordu işlemci fanı 4000 lere kadar cıkıyordu oldukca ses cıkıyordu ve bilgisayarın kasasını elleyınce acayip ısındıgını farkettım bostayken ıslemcı 40-45 derecedeydi oyunlarda 90 dereceye kadar cıkıyordu fan aldım içerdekı havayı dısarı atması için 12lik bilgisayarda ısınma sorunu kalmadı gibi ellıyorum kasayı oldukca soguk dısarı giden havada soguk falat işlemci boısteyken gene 40 larda oyunlardada 80 cıkıyo ve bostaykende fan calısma hızı 1940 ısınıncada 80 cıkıncada 1940 ile dönüyo fan bu diger fanı takınca oldu bu fan hep aynı hızda dönüyo bunun sebebi nedir acaba fan ısındıgı zaman 4000 lere cıksa tekrardan belki yük altında 50 deereye kadar düşürecek zotac 9600 ekran kartıda bosta 55 derece yükte ise 70 kadar cıktıgını gördüm yardımlarınızı beklıyorum iyi günler.



  • Eğer taktığın Fan 3 Pin girişliyse dönüş hızı hep sabit oluyo..İşlemci ısındığında artmıyo veya işlemci sıcaklığı düştüğünde fan yavaşlamıyo.Sorun büyük bir ihtimal bundan kaynaklanıyodur..
    Gelelim ekran kartı sıcaklığına sıcaklık değerleri normal değerlerde korkulacak birşey yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLcat[R]aZ

    Eğer taktığın Fan 3 Pin girişliyse dönüş hızı hep sabit oluyo..İşlemci ısındığında artmıyo veya işlemci sıcaklığı düştüğünde fan yavaşlamıyo.Sorun büyük bir ihtimal bundan kaynaklanıyodur..
    Gelelim ekran kartı sıcaklığına sıcaklık değerleri normal değerlerde korkulacak birşey yok..


    Yok işlemcinin orjinal fanını kutllanıyorum zaten 1 ay oldu ıslemcıyı alalı ben sadece ek olarak içerdekı havayı atsın diye 12 cm lik arkaya bi fan taktım fakat bu fan anlagım kadarıyla işlemcinin fanını etkiledi nasıl etkilediyse artık 1940 da sabit 40 derecede aynı 80 derecede hep aynı 1940 hızında dönüyo .
  • 12lik fan ı anakartın üstündeki girişe bağladıysan ki tahminimce oraya bağladın bilisayar 2 fan belirlediği için işlemciyi soğutan fan a tam güç vermiyor.
    eğer 12lik fanun uçlarını açar ve gücü anakart üstünden değilde direk güç kaynağından almasını sağlarsan işlemci fanın eski deviri olan 4000 i görür tahminimce.
    diğer arkadaşlarda bu yazımı onaylarlarsa sana bu montajı nası yapacağını zaten açıklarlar
    kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freemen41

    12lik fan ı anakartın üstündeki girişe bağladıysan ki tahminimce oraya bağladın bilisayar 2 fan belirlediği için işlemciyi soğutan fan a tam güç vermiyor.
    eğer 12lik fanun uçlarını açar ve gücü anakart üstünden değilde direk güç kaynağından almasını sağlarsan işlemci fanın eski deviri olan 4000 i görür tahminimce.
    diğer arkadaşlarda bu yazımı onaylarlarsa sana bu montajı nası yapacağını zaten açıklarlar
    kolay gelsin

    yok powerdan gelen kabloyla bagladım anakartın üzerinde yoktu zaten öle bi giriş yalnız fanda böle 2 giriş vardı bi tanesi powere girebilen bir taneside sanırım anakarta takılan sey ben direk 5 soketli olanını powera bagladım




  • upupuupupupu
  • 12 lik arka fanı söktüm işlemci cpu su tekrardan cıktı 3000 küsürlere hız olarak almıs oldugum arka 12 lik fanın hem ana karta takılan hemde direk powere takılan kablosu var ikisinide ayrı ayrı takıp denedım 1940 dan yukarı işlemci fanı cıkmıo 74 derecege kadar cıktı işlemci arkadaslar ne yapmam lazım yardım edebilecek varmı :(
  • Fanı söktüm macunun yenıledım yük altında %40 la calısırken 60 dereceye cıkıyo bostaykende 40 derecelerde bu degerlerde yüksek geliyo 1940 rpm den yukarıda cıkmıyo fan hızı ekran kartı için bi program buldum fan hızı sabit %35 le calısırken bostayken 50 dereceydi sımdı %51 le calıstırıyom fan hızını 47 ye sabitledım sıcaklıgı bostayken.
  • arkadaşlar büyük bir sorunum var ve nasıl çözeceğimi bilemiyorum. yeni bir fan aldım fena değil. ancak garip bir olay yaşıyorum. fanın tabanı işlemciye tam oturmuyor. ortadaki yuvarlağın kenarları işlemciye değiyor ama ortası değmiyor. sürdüğüm termal macuna bile değimiyor ortası. sanki ortası çukur. ne iştir anlamadım. bu sebepten dolatı istediğim düzeyde soğutma sağlayamıyorum. en son termal macunu olmaması gerektiği kadar bolca sürdüm biraz daha ısı düştü. yani nasıl bir çözüm bulabilirim buna? sorun nereden kaynaklanıyor olabilir acaba? stok fanda böyle bir sorun yoktu. yardım ederseniz sevinirim.
    ürünün alt tarafının resmi http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/500/bd97397-2.jpg

    ürün
    http://www.hepsiburada.com/aerocool-silver-wind-intel-lga775-amd-k8-am2-cpu-sogutucu-ae-swind/ProductDetails.aspx?productId=bd97397&categoryId=1125




  • Anakartına uymuyo demek aldıgın yerı bi ara sor sana yardımcı olurlar yada söle yap içinden cıkan garantinin telefon numaraıs olyo ordada teknik destek olur kesın belkı anakartına uymuyordur.
  • anakartla alakası yok. işlemcinin üzerine tam oturmuyor. tam temas sağlanmıyor nedense. iyi bastırıyorum ama yinede soğutucunun altındaki o yuvarlak yerin kenarları iyi basıyor ama ortası temas etmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe_20_64
    anakartla alakası yok. işlemcinin üzerine tam oturmuyor. tam temas sağlanmıyor nedense. iyi bastırıyorum ama yinede soğutucunun altındaki o yuvarlak yerin kenarları iyi basıyor ama ortası temas etmiyor.

    Eğer anlattığın gibi bir durum varsa, binde bir hatalı bir fabrikasyon kesime rastlamışsın derim.Lakin o alt taban öyle kolay kolay bir güçle içeri bombe yapabilecek bir yapıda değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 24 Nisan 2010; 21:51:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.