Şimdi Ara

fan takarken anakarta tornavida düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gece gece fan takarken anakarta tornavida düştü :) dünya kadar kart söküp takmışımdır başıma ilk defa geldi milli olduk :). O an kabaca baktım bir sıkıntı yoktu. Hatta wolfenstein the new order oynadım. Bilgisayarı kapattım yattım.
    Dün akşam eve geldim pc yi açtım ses gitti, sonra geldi. Daha sonra hoparlörden bir parça ısınıp patlayacakmış gibi ses geldi, ses tamamen gitti. Ara ara gidip geliyor. Bazen uzun süre gelmiyor. Gelsede kesik kesik oluyor.

    İlk başta yazılımsaldır diye driver güncelleme vs.. bios ayarları. 2 ses sistemi taktım aynı.

    Sonra anakartı inlemeye karar verdim. bir parça sıkıntılı gibi fotoğrafını çektim galiba minik cmd condansator. üzerinde hiçbir numara, işaret vs.. yok, kutuplumu değilmi yönlerini belirten değer belirten bilgi yok. Etrafında bord üzerinde bu parçayla ilgili kod vs. yok (benzer parçalardada bir şey yok).Bilenler ve anlayanlardan fikir bekliyorum. Birde anakartın şematiğini nasıl bulurum? Reisim ekledim.

    Parçayı yarın değiştirmeyi düşünüyorum (eğer o parçaysa) arkadaşta üflemeli havya ve büyüteç var. Başka anakarttan doğru parçayı söküp takmak istiyorum. O yüzden şematik lazım yada bilen arkadaşlardan parça konusunda yardım
    bekliyorum.

    Önemli not: Pc de sesten başka bi problem gözükmüyor. Şu an o pcden yazıyorum. Bu parça dolayısıyla yada sorun neyse başka bir arızaya yol açarmı?

    Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
     fan takarken anakarta tornavida düştü







  • Anakart modeli yazmıyor ki
  • umarım birşey olmamıştır. ama benim başıma birkez geldi.Daha çaylağım okulda tamir dersinde çalışır halde bilgisayarın iöine tornavidayı düşürmemle coss diye bir ses ve ardından gelen dumanlar.sonra ne mi oldu o dersten çakıldım.
  • Haklısınız unutmuşum. gigabyte ep45t-ud3p
  • valla gözüm kararmaya başladı büyteç olsa hemen sökecem normal havyayla. Bi sıkıntı olur diye korkuyorum havyanın ucu çok ince değil. Elimde bozuk bi anakart var benzer bi parça taksam ne olurki.
    Sadece condansatorün yönü hakkında tereddütteyim. Acaba yönü yokda o yüzdenmi bir bilgi yazmamışlar veya bir değer yada iz yok. Forumda kendi kendime konuşuyorum galiba
    Notebook var ses var ama ben bu pc yi kullanmak istiyorum of bee
  • Benim temel elektronik bilgim kotu ya zaten kondansatör sorularını da yapamamıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç:
    Biraz geç yazdım bugün yarın derken kaldı. Aynı gece dayanamadım evde kendim yaptım. Parça kutupsuzmuş (yani yönü yok nötr) evde bozuk bir anakart vardı, gözümü kararttım o karttan benzer bir smd condansator
    söktüm taktım canavar gibi oldu eski halinde sorunsuz kullanıyorum. Neredeyse optik çıkış yüzünden ses kartı alacaktım bi dünya para verip hi gerek kalmadı

    Büyüteç yerinede telefon kamerası kullandım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.