Şimdi Ara

Ucuz Rainbow Fan Bağlantıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
38
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet üzerinden çok ucuz bir kasa aldım ve a520m anakarta bağlamaya çalışıyorum. Kılavuzu yok. Bir konuda yardıma ihtiyacım var. 


    Kasada 3 adet sözdfe rainbow ledli basit fan var ve reset switch kablosı bunlardan birine takılı geldi. Üçü birbirine molex + 3pinli bağlantılı Anakartta sadece 1 tane 4 pin sistem fanı yuvasına 3 pinlilerden birini takınca BIOS'ta DC voltaj kontrolü aktif hale geliyor. Üç 3pinliden hangisini anakarta taktığım önemli mi? 


    Gücü psudan molexle aldığından fanların üçü de sürekli ışıklı ve sürekli çalışıyor. Reset düğmesinin de kablosu doğrudan fanlardan birine gittiği için bir tür ışık açma/kapama içindir demiştim ama düğmenin bir fonksiyonu yok. Anakartta 4 pinli bir tane 12v RGB (JRGB) bir tane de 5V aRGB (JRAINBOW) konnektör var. Her biri 12V 0,6A kullanan bu fanları (veya birini veya ikisini) anakarttan kontrol edebilecek hale getirebilir miyim? En azından sürekli çalışmalarını engelleyebilir ve ışıklarını kapayabililir miyim?


    Aksi takdirde sadece fanları değiştirmek veya bir tane hesaplı ama sessiz yerleştirmek için öneri de bulunabilir misiniz?


    Teşekkürler.


    Ucuz Rainbow Fan Bağlantıları
    Ucuz Rainbow Fan Bağlantıları
    Ucuz Rainbow Fan Bağlantıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmdat Çekici -- 23 Kasım 2023; 17:10:22 >







  • Molex bağlantı olduğunda evet psudan bağlı olduğundan sürekli son hızda döner . Kontrol olmaz. Fanlardaki 3 pin bağlantı anakarttaki fan girişine takıldığında biostan pwm veya dc mode olarak hızlar kontrol edilebilir. Veya bazı windowstaki fan kontrol programları ile.


    Fanlar argb olsaydı sanırsam program yardımı ile ışıklar tamamen kapatılabiliyor. Fakat basit rainbow tarzı fanlarda renk sabit yandığından renk kapatma olmuyor diye biliyorum. Ama 3 pin bağlantı olan fanlarda hız kontrolü yapılabiliyor.


    Elinizdeki fanların herbirinde 3 pin çıkış var gözüküyor onların hepsi anakarta takılacak yoksa yeterli fan girişi, 3 lü 4lü çoklayıcı alabilirsiniz fanlar için. ( fan çoklayıcı kablosu )

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.