Şimdi Ara

Fan ve termal macun bakımı i7 7700hq

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, HP Pavilion 15 CB007NT notebookumun garantisi bitti. Uçuş simülatörlerinde (GTX1080 leri zorlayan, işlemciyi %100 yapan) ağır koşullarda kullanırken işlemcide 98 dereceleri görüyorum. Garantideyken hp servisi ekran kartını 75 derecelere indirdi ama işlemcide hiç işe yaramadı. Bende kendim Cooler Master Mastergel maker nano alıp termal macun değiştirmeyi planlıyorum. Daha önce 2 defa masaüstü bilgisayarıma yapmıştım ama notebooklarda daha zor olur diyolar. Açıp kapatamayanları falan duyuyordum. Sizce kendim yapabilirmiyim? Hp böyle videolar yayınlamış :https://www.youtube.com/watch?v=f6Um9hAbew8 Burada hangi vidaları sökmem gerektiğini neye dikkat etmem gerektiğini anlatıyor. Bu bilgiler yeterlli olur mu? Neye dikkat etmem lazım? Altına soğucu vakumsuz stand de sipariş verdim. İşlemciyi kaç dereceye indirebiliriz. 12 Saatlik boyunca oyun açık kalabiliyor. Oyüzden 80 li derecelere düşmesi önemli bilgisayarın sağlam kalabilmesi için.







  • Yaklaşık 5 yıldır notebook macun yenileme, temizlik vs işlerini kendim yapıyorum. Notebook'u ilk kez internetten tamir videoları izleyerek sökmüştüm ve hangi kablo nereden geçiyo, klavye, mouse pad, anakarta nasıl bağlanıyor hepsinin fotoğrafını çekmiştim sökerken. Biraz el becerisi ve dikkatle yapılmayacak iş değil.

    Geçen aylarda macun yeniledim, cooler master mastergel pro kullandım. Macun öncesi yükte 86-90 dereceleri görmüştüm, şimdi ise yükte 73-76 dereceleri görüyorum.

    Not: Sıcaklıkları X-Plane 11 kullanırken ölçtüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maurizio Sarri -- 20 Nisan 2020; 19:8:47 >
  • Maurizio Sarri kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar.Laptop temizliği yapacağım bende termal macun arıyorum.30-40 lira civarında tavsiyeniz varmı?
  • .Statistics. kullanıcısına yanıt
    Merhaba, o fiyat aralığında cooler master essential e1 kullanmıştım, tavsiye ederim.
  • Maurizio Sarri kullanıcısına yanıt
    Arctic mx-4 2019 edition sipariş verdim hocam beklemedeyim geldikten sonra değerleri paylaşırım.
  • .Statistics. kullanıcısına yanıt
    Tamamdır
  • Maurizio Sarri kullanıcısına yanıt
    Laptop işlemcilerinin üzeri çıplak oluyor biliyorsunuz. Desktop işlemcilerdeki gibi üzerinde metal kapak olmuyor.

    Soğutucuyu geri monte ederken işlemci die'ını kırmadan nasıl takıyorsunuz? Normalde fabrikada takılırken torku önceden ayarlanmış elektrikli tornavida ile takılıyor.

    Sabit ayarda sıkıyorlar. Soğutucu vidalarını aşırı sıkarsanız işlemci çatlar, az sıkarsanız iyi ısı iletimi olmaz deniyor. Siz ne kadar sıkmaniz gerektiğini nasıl anlıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Ekim 2020; 8:50:35 >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    O vidaları sökmeden önce saat yönünde (sıkma yönünde) çevirmiştim yarım tur dönmüştü. Bende sıkarken tam değil yarım tur dönecek şekilde şekilde bırakıyorum

  • Güzel bir konu.. Aslında işlemci özelinde olmasa bile notebook kullanıcların kanayan yarası bun fan sesi. Ben de de dell 7577 7700hq li bir modeli var(1060 max gpu ). 2 defa açıp mx4 ile müdahale ettim ama ama hala memnun değilim. Anlık yüklerdeki yükselmesi cpu nun 90 üstüne çıkmasına rağmen aradaki hava çıkışındaki ölctüğüm 40 derece beni iyice umutsuz hale getirdi. Bu notebook da fanlar ulaşmak ömür törpüsü(Bu gece de açasım geldi ama pli çıkardıktan sonra gözümde büyüdü ve vazgeçtim). Sonunda karşına çıkan bölye bir fan sistemi.

    http://forum.notebookreview.com/attachments/dell-7577-mainboard-fan-side-jpg.153295//


    Neyse , tecrübe paylaşımı olarak yazıyorum; Bu resimde gördüğünü tasarım yeni cihazlar için de nerdeyse standard olmuş durumda. Ama ciddi sorunlu. Benim notebook yük altında tüm çekirdekler aktif iken 3200 mhz ve cekirdekler arası 10 derece farkla geziyorlar. Derdim tamamen fan sesi masaüstünde sıcaklık throttle hariç sorun değil. O yüzden boşuna kürek çekiyoruz gib geliyor bana. Bir sonraki nootebook aldığımda ilk bakaşağım şey yük altindaki fan sesi olacak.



    Genel olarak konuya yabancı biri icin amaç aslında şu; İşlemciler performansları ısı ile sınırldır aynı araç motorları gibi. İyi soğursan daha çok performas alırsın. Ama yine de bizim içi sorun ne kadar fan sesine dayanabiliriz. Hatta şöyle söyleyim , server odasına giren herkez oradaki en dikkat çekici şeyin ne olduğunu bilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IUnknown -- 1 Kasım 2020; 0:17:22 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.