Şimdi Ara

Fanı Durdurmak İstiyorum. Ama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır benim kasada bir ses sorunu var katlanıyordum ama son günlerde aşırıya kaçtı. Artık bir şey yapmam gerekiyor
    Şimdi benim kasada ekstra bir soğutucu vs. yok. İşte işlemci ekran kartının kendi soğutmaları var. Anakarta dair bir şey yok bunlardan ve ufak bir fandan faydalanıyorlar. İşte her şey bu ufak fan yüzünden. Denedim geçen gün o fanı bir elimle durdurdum bildiğin laptop sessizliğine kavuşuyorum. Acaba elektriğini çeksem mi onun diye düşünüyorum ama yapmamalıyım sanki.

    Oyun oynadıktan sonra sıcaklıklara baktım resmi aşağıda. Bir işlemci sorun yapar belki gibi geldi bana.
     Fanı Durdurmak İstiyorum. Ama?


    Öncelikle kasamın zaten yan kapağı yıllar önce kayboldu farklı bir kasanın kapağını buna tutturuyorum oturmuyor tabi ama kapalıya yakın oluyor. Bu fan cidden küçük bir şey ve direk ana karta vs. de gitmiyor. Power supply'ın altından cd romlara doğru üflüyor. Gerçi hava akışını sağlıyordur ama yararı tartışılır.

    Sizce durdurmak saçma mı olur? Zaten kışa giriyoruz çok sıkıntı çekmem diye düşünüyorum.
    ???







  • Ufak veya büyük içeriye taze hava sokan tek fan da durursa risk olur. Belki kış diye kurtarır durumu ama bilinmez. Çalışsa bile bileşenler sürekli durgun ve sıcak havaya maruz kalacağından ömründen yer.

    Fan değişimine gidip sessiz bir fan almak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S_A_S

    Ufak veya büyük içeriye taze hava sokan tek fan da durursa risk olur. Belki kış diye kurtarır durumu ama bilinmez. Çalışsa bile bileşenler sürekli durgun ve sıcak havaya maruz kalacağından ömründen yer.

    Fan değişimine gidip sessiz bir fan almak daha mantıklı.

    Bu gidişle öyle yapıcam büyük ihtimalle zaten mantıklı dediğin. Ama almadan önce bir tozunu falan halledicem belkide ondandır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.