Şimdi Ara

Fanların üfleme yönü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni fan aldım dark marka her neyse forumda da bir kaç şey okudum üfleme yönleri hakkında ama kafam karıştı kusura bakmayın toplam 4 adet fan var kasamda ikisi yukarıda fan sıcaklığı içeriden alsın dışarı üflesin istiyorum arkadakide aynı şekilde bir tek öndeki havayı içeri versin istiyorum bilen arkadaşlar yazarsa çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • yukarı 2 bakanı doğru yerleştirmişsin, diğer arkaya bakanı havayı dışarı vericek şekilde konumlandır, diğerinin önde olduğunu varsayarsak onunda içeriye doğru hava vermesi lazım.
  • Eyvallah sorunu hallettim sağol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki iki fandan birini (ön tarafa yakın olanı) içeri doğru üfleyecek şekilde taksanız daha iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    Yukarıdaki iki fandan birini (ön tarafa yakın olanı) içeri doğru üfleyecek şekilde taksanız daha iyi olur.
    Hocam yeri gelmişken yeni konu açmadan sorayım; benim de bir atx kasam var. Ön-alt tarafındaki fan 1000 küsür devir ile içeri üflümekte, arka-üst taraftaki fan yine 1000 devir ile dışarı üflemekte. Burada sıkıntı yok. Ben sonradan kasanın üst tarafına iki fan daha takabildiğimi görmüştüm ve iki fan daha alarak buralara taktım, ikisini de dışarı üfleyecek şekilde konumlandırdım.

    Ancak aklımda bir soru var ki siz de ona değinecek bir cevap vermişsiniz. Ancak ben biraz daha farklı bir şekilde soracağım; sadece
    1000 devirli tek fanın içeri üflemesi ve toplam 3000 devirle toplam üç fanın havayı dışarı vermesi bir dengesizlik yapmaz mı?

    İkinci bir sorum da; üstteki fanların öne yakın olanının içeri üflemesinin daha iyi olacağını ifade etmişsiniz. Benim üstteki iki fan yan yana, öne yakın olanı içeri üfleyecek şekilde ayarlarsam bu sefer de dışarı atılan sıcak havayı tutup tam işlemci fanının önüne atmaz mı?




  • Üçüncü egzoz fanın (ön tarafa yakın olan üst fandan bahsediyorum elbette) soğutmaya katkısı olmaz. Dengesizlik ve verimsizlik olur yani.

    quote:

    Benim üstteki iki fan yan yana, öne yakın olanı içeri üfleyecek şekilde ayarlarsam bu sefer de dışarı atılan sıcak havayı tutup tam işlemci fanının önüne atmaz mı?

    Isınan hava yükselir prensibini düşündüğümüzde, sıcak havanın yan tarafa doğru yönelmesi az olacaktır. Bu olumsuzluğu tamamen ortadan kaldırmak için kasadan çıkan sıcak havayı arkaya doğru yönlendirecek bir aparat koyabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.