Şimdi Ara

Fansız Kuzey Köprüsü Soğutucusu??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Xenon


    quote:

    Orjinalden alıntı: mcok


    quote:

    Orjinalden alıntı: Xenon

    Arkadaşlar, bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. MSI K8N Platinum anakartın kendi fanlı kuzey soğutucusu sanki odada eşek kadar bi sinek geziyormuş gibi ses çıkartıyor. Bu yüzden fansız ancak çok da pahalı olmayacak bir soğutucu arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum...



    kardeş, anakartının modeli ne? Neo2 mi Neo4 mü?
    niçin sordum? eğer ikisinden biriyse, her ikisi için de önerim olacak. çünkü bu iki anakartı da halen kullanıyorum sessizce (hem de öyle pahalı soğutuculara gerek kalmadan)


    Anakartım neo serisi değil. MSI K8N SLI PLATINUM. Ama çok yakın sanıyorum neo4'le. İlgilendiğin için teşekkür ederim ama siparişi verim çoktan netten. Ama yine de merak ettim, tavsiyen ne neo4 için?


    speedfan programı neo4 ün sadece cpu fanını kontrol edebiliyor. firebaldan bir tane Y kablo aldım. köprü fanının kablosunu ankarttan söküp bu Y kablo ile cpu fan soketine bağladım. böylece hem cpu fanı hem de köprü fanı cpu fan soketine bağlandı. zaten speedfan programı bu soketi kontrol edebildiği için. aynı anda iki fan da kontrol altına girmiş oldu. bahsettiğim kablo şu:

    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RC024




  • Evet, aslında kablo olayı benimde aklıma geldi. Ama sanıyorum o chipset fanının o kadar hızlı dönmesinin sebebi chipsetin aşırı ısınması. Çünkü ısıya göre otomatik olarak hızlanıp yavaşlıyor. Yani yavaş dönmesini sağlamak kalıcı bir çözüm değil. Neo4'lerde de öyle mi bilmiyorum ama benim kuzey köprüsündeki soğutucunun pasif kısmı çok küçük, hatta yok gibi bir şey, sadece fan için bir yuva yapılmış denilebilir. Dolayısıyla fanı yavaşlattığım zaman chipset çok ısınacaktır. Eğer şu an problemsiz kullanıyorsan devam et tabi ki ama yine de daha sağlam bir pasif soğutucu almanı öneririm sana da;)

    Bu arada speedfanla ilgili garip bir şeyi fark ettim. Speedfan'dan işlemci fanını yavaşlattığım zaman ilginç bir şekilde ekran kartının fanı da aynı oranda yavaşlıyor. CPU fanını durdurduğumda o da duruyor. Böyle olması bana biraz garip geldi amaanakart tasarımından kaynaklanan bir problem sanırım...




  • bende halı hazırda hiçbir problem yok. aşırı ısınma vb problem yaşamıyorum. çipsetin ısısını hem spedfan ile hem de corecenter ile izliyorum. ısı değerleri normal. yani gayet memnunum. o kabloyu kullanmadan önce o fan beni çok rahatsız etmişti doğrusu.

    ayrıca, benim anakarta buraya başka bir fansız soğutucu takmam çok zor. çünkü, cipset tam ekran kartının altında kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcok -- 28 Ekim 2007; 12:13:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcok

    bende halı hazırda hiçbir problem yok. aşırı ısınma vb problem yaşamıyorum. çipsetin ısısını hem spedfan ile hem de corecenter ile izliyorum. ısı değerleri normal. yani gayet memnunum. o kabloyu kullanmadan önce o fan beni çok rahatsız etmişti doğrusu.

    ayrıca, benim anakarta buraya başka bir fansız soğutucu takmam çok zor. çünkü, cipset tam ekran kartının altında kalıyor.

    Evet neo4'lerde onun problem olduğunu söylemişlerdi. Ben de yine ekran kartıyla chipset birbirine bayağı yakın ama engelleyecek kadar değil. Belki kullandığım ekran kartının soğutucusunun çok büyük olmamasının da etkisi vardır (leadtek 6600gt tdh sli).

    Neyse, sonuçta soğutucuyu söyledik bakalım. Umarım işimi görür..
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 30 Ocak 2010; 15:18:03 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.