Şimdi Ara

FARE İMLECİ KELİME ÜSTÜNE GELİNCE ÇEVİRİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar kelime üstüne fare imleci gelince eğer yabancı bir sözcük ise onun türkçe anlamını google toolbar çeviri programındaki gibi hemen yanında bir etiket gibi gösteren bir program oluşturmak istiyorum.Şimdi sorarsanız google toolbar var diye,benim için pdf dosyalardaki kelimelerinde üstüne gelince gösterim yapması.Sonuçta acrobat reader ayrı bir program ve onun için yazılan program aktifleşince pc mde herhangibir kelime üstüne gelince bu işlemi yapabilsin.Soruna gelince bunu visual studio da yapmak istiyorum ve bunun için yönerglerinizi bekliyorum.Lütfen anlamazsın vs. gibi ibarelerde bulunmayın programlama işim sadece işim görmek açısından.Bu iş ayrı bir bilim ve uğraş,kafa yormak gerektiği kafidir.Teşekkür ederim.



  • proje güzel, kelimenin üstüne gelince o kelimeyi nasıl seçeçeksin onu çözemedim. Hani kelimeyi imleçle seçsen selected gibi metotlarla bu iş çözülür ama üzerine gelip kelimeyi yakalama nasıl olur bilmiyorum. Projende başarılar
  • şu anki yazdığım yazıyı okurken bile fare ile bu yazıdan bir kelime üstüne tutunca imleci bunun türkçe ingilizce vs dillerdeki anlamı çıkacak.ancak örneklere baktığım visual uygulamalarda genel olarak form üzerinden çalışan uygulama örnekleri mevcut.diğer programları etkileyen veya ona ek olabilen bir uygulama göremedim.bilgisayar mühendisi ve programcı değilim.o yüzden kavram isimlerini anlamaya çalışıyorum.onun için yardımda bulunmalarını istedim forum arkadaşlarından.
  • pdfteki bütün kelimelerin x,y koordinatlarını tutup mouse un x,y si ile karşılaştırman gerekicek ki yazıyı okurken rastgele üstüne geldiğindede gözükecek bence üstteki arkaşın dediği gibi selected yapman hem kod açısından hemde okunabilirlik açısından daha iyi olur
  • şimdi bunu google nasıl yapmış desem kızarsınız sanırım google o yapar diyebilirsiniz.kaynak kodları bildiğim kadarıyla google paylaşıyor bu tür uygulamalarda ancak bu uygulama java script tarzı ve içinde istemediğim özelliklerde barındıyor pek yararlanacağımı sanmıyorum.benim istediğim uygulama olmalı her textte çalışabilmeli.geçenlerde böyle bir program var dedi iphone da.dokununca kelimeye direk çıkıyor dedi.ancak ios,mac ayrı sistem.windowscu olduğumuzdan :) programa bakmadım bile.teşekkür ederim.
  • eğer bunu yaparsan çok satar, ilk alıcısı ben olurum:)
  • eğer metini seçince gösterirse kolay fakat koordinat alıp gösterecekse yapmak çok zor olur ve verimli sonuçlar alınmaz.
  • Tabiki google o, yapar; değil bu sorunun cevabı.

    Önce bakalım google ne yapmış. Google'ın eklentisi browser dediğimiz programa sonradan özellik ekliyor. Peki bunu nasıl başarıyor.

    Bugün kullandığımız bütün internette gezmemizi sağlayan uygulamalar, dışarıdan ve uygulamanın yazımından sonra yazılan küçük kodların kendi çalışma döngüsüne katılımına destek verebilecek hatta buna insanları yönlendirecek şekilde hazırlanıyor. Yani eklenti desteği.

    Bildiğim kadarıyla acrobat reader bu tarz bir eklenti desteğini sağlamak konusunda ne bir amacı var ne de nedeni var. Bu durumda dışarıdan eklenen kodları kabul etmeyen bir uygulamaya sonradan yazılmış kodu veya bir miktarını çalıştırmasını sağlamak en basit anlamda hack veya crack dediğimiz olaya girer doğru olmamasını geçtim, visual studio ile başarması imkansız gibi.

    Bu noktada önüüzdeki seçenekleri değerlendirmek lazım. Pdf doslayarı web sayfaları gibi değil daha farklı bir depolama methoduyla sıkıştırılıp kodlanır. Yani googleın internet sitelerinde uyguladığı algoritmalar bu konuda yetersiz kalabilir. Bu durumu akılda bulundurduktan sonra şunu da anlamalıyız ki pdf dosyalarını sadece acrobat reader açmaz. Başka uygulamalar da açar ancak bu dosyaları açan uygulamaların herhangi bir şekilde ek kodlara izin vermesi olası değil bildiğimiz gibi pdf dosyalarının içerikleri şifrelenmiş olabileceği gibi çoğu zaman telif haklarına tabidir. Bu noktada uygulama olarak değil kütüphane olarak yaklaşmak daha mantıklı olacaktır. İnternette onlarca pdf açıp yorumlayabilen kütüphane mevcut. Açık kaynaklı olanları %90 ihtimalle c yada c++ dilince olacaktır. Bunlardan biri üzerine odaklanarak bu uygulamayı yazmaya başlayabilirsiniz.

    Tabiki bu noktada visual studio ne kadar elverişli bilmesem de eğer pdf dosyasını bir kütüphane yardımıyla açıp render dediğimiz olguyu başarabilip ekranda görüntünün oluşmasını sağlayan bir uygulama yazabilrsek. (gtk cairo yada c++ için gtkmm cairomm bu işi büyük ihtimalle kurtarır -ayrıca gnu-) Ardından kelimelerin x,y koordinatlarına sahip olduğunuz gibi aynı zamanda fare imlecininde konumunu her an takip edebilirsiniz. Bu noktadan sonra üzerinde bulunduğumuz kelimenin google translate üzerinden, yada başka bir kaynaktan karşılığını almak ve buna bağlı bir "tip" oluşturmak 50-350 satır kodla rahatça yapılabilir.


    Eğer acrobat reader ile yapılmasında ısrarcı isek başka bir yöntem yine fareyi izleyip sürekli olarak neyin üstünde durduğunu anlamaya çalışmak olabilir. Bu durumda Acrobat reader kendisine müdehale etmemize izin vermediğine göre kullanabileceğimiz method farenin her 2 saniyeden fazla herketsiz kaldığı durumda fare çevresinde belirli bir alanın resmini diyelim ki jpeg veya png olarak alıp bunun üstünde ocr(optical character recognisation) yaparak burada bir kelime olup olmadığını belirleyebiliriz. Eğer keilmenin varlığını doğrulayabilirsek bunun için çeviri ipuçlarını çıkarabiliriz. Bu yöntem daha genel olur sadece Acrobat reader ile değil pek çok diğer uygulama ile de çalışır. Ancak ocr doğruluğu her zaman değişken olur ve yanıltıcı sonuçlar oluşabilir. Aynı zamanda ocr dediğimiz kodlar genelde oldukça yorucudur, yazılmışını anlamak kullanmak bile yine kütüphane mantığıyla insanın aylarını alabilir, gerçekten zor bir proje olur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.