Şimdi Ara

Farklı Frekanslardaki Ramleri Kullansam Uyumsuzluk Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus Vivobook TP501UQ bilgisayarım var. Anakarta gömülü 4GB 2133Mhz ramim var. (CL değerini bilmiyorum öğrenme yolunu söylerseniz de sevinirim.) İnternette 2133Mhz ram bulmak zor, bulduklarım da diğer frekanslardaki DDR4 ramlere göre en az 70-80 lira pahalı. Acaba 2400Mhz veya 2666Mhz bir ram kullansam sıkıntı olur mu? Veya CL değerleri farklı olsa ne gibi sıkıntılar doğurur. Eğer rami çıkartabilecek olsam double kit ram alır temiz kullanırım ama anakarta gömülü olduğu için mecburen bu rame uygun hareket etmem lazım. Teşekkür ederim.



  • yüksek mhzli ram büyüklük benden kalsın diyerek her zaman düşük mhzli ramin frekansına inerek çalışır.
  • Alacağınız ram, bilgisayarınız üstündeki ram ile mümkünse aynı marka olsun. Yüksek mhz'li rami, mevcut raminizin frekansına indirmeniz lazım. Tabi cl değerlerini de aynı yapmanız gerek. Ama notebookunuzun bios'u buna izin verir mi bilemiyorum. Mevcut raminizin bilgilerine cpu-z programı üzerinden bakabilirsiniz. Aynı marka ram taktığınızda dahi birebir aynı ram değilse sorun yaşama ihtimaliniz yine var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 18 Ağustos 2020; 22:4:34 >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarımın üstünde ram yok. Anakarta gömülü halde. BIOS'umda da özelleştirmeler sınırlı maalesef. İllaki 2133Mhz ram almak zorunda mıyım?
  • Raziel Nisroc kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın modelini söylerseniz yardımcı olurum. CPU-Z programının Memory ve SPD panellerinden ekran görüntüsü yüklemeyi unutmayın. İdeal koşullarda aynı modüller kullanılır elbette ama farklı da olsa kaliteli modüller tercih edildiği sürece sıkıntı yaşanmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 19 Ağustos 2020; 21:35:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.