Şimdi Ara

farları yakınca rölanti düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1999 model 1.1i modelli citroen saxo aracım var. Araç rölantide çalışırken farları yakınca devri düşüyor. Uzun farları yakınca daha da düşüyor stop edecek gibi oluyor. Bu arıza yalnızca araç rölantide beklerken oluyor, araç hareket halindeyken bu sorunu yaşamıyorum. Bu arıza nereden kaynaklanıyor olabilir, bilen yaşamış arkadaşlar varsa yazsın lütfen...

    Konuyu hortlatmak istemiyorum ancak açılmış olan bir önceki konuda benim olayım gerçekleşmemiş o yüzden açmak zorunda kaldım.



  • Av.hakan.gurses A kullanıcısına yanıt
    sorunu tarif edişinizden problemin aküden kaynaklandığını düşünüyorum veya alternatörden

    sebep ise 2 sinden biri arızalı kablo baglantılarnda problem yoksa araç ışıkları yakınca elektrik gücünü cektiği için ve rolantıde motordan fazla güç alamadğı için zorlanıyor ve ateşlemeyi düzgün gerceklestiremeyip rolantı düşüyor
  • araç çalıştıktan sonra akünün görevinin bittiğini düşünüyorum. Yarın bi altörnatöre baktırayım çözülürse buraya çözümü yazarım, cevabın için teşekkürler..
  • Hocam şarj dinamonuz sıkıntısız çalışıyor akünüz ölü çünkü dinamo çalışmasa araç hareket halindeyken sıkıntı olmazdı diye düşünüyorum yanlış anlamadıysam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dowland33 D kullanıcısına yanıt
    60lık akü takılı arabada, akü ışığı yeşil yanıyor. (yani sağlam) Araba çalıştıktan sonra, bir sonraki çalışmaya kadar akü devre dışı kalıyor, görevi bitiyor diye biliyorum..
  • kasisten geçerken veya viraj dönerken debriaj firen yaptığımda araç stop ediyor kontağı çevirmeden gaza basınca hemen geri çalışıyor, yine yukarıda anlattığım arızayla ilgili olabilir mi acaba? Stop etme sorunu kırmızı ışıkta rölanti halinde beklerken gerçekleşmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Av.hakan.gurses -- 21 Aralık 2015; 18:07:27 >
  • Aracınız lpg kimi bunları yaparken hareket yükseliyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dowland33 D kullanıcısına yanıt
    aracım lpg li , bunlar gerçekleşirken hararet yükselmiyor ( yani klasik anlamda hararet göstergesi yok, elektronik hararet göstergesi var ; araç stop ettiğinde yağ ve hararet göstergesi yanıyor ancak stop ettiği için yanıyor zannediyorum. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Av.hakan.gurses -- 21 Aralık 2015; 18:45:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Av.hakan.gurses

    aracım lpg li , bunlar gerçekleşirken hararet yükselmiyor ( yani klasik anlamda hararet göstergesi yok, elektronik hararet göstergesi var ; araç stop ettiğinde yağ ve hararet göstergesi yanıyor ancak stop ettiği için yanıyor zannediyorum. )

    Debriyaja basıldığında stop etmenin sebepleri:

    -Aracın ateşleme sisteminde problem olabilir; bujiler, buji kabloları ve bobin kontrol edilmeli.

    -Rölanti motoru arızalı olabilir (ki bu ihtimal sizin arızada ön planda çünkü ek donanımlar çalıştığında düşen rölantiyi telafi ederek bir miktar yükselten parçadır.)

    -Lpg de oluyorsa stop etme, regülatör arızalı olabilir.

    ...
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    cevabın için teşekkürler, bujiler yeni değişti. kablolarını ve bobinini kontrol ettiririm bir ara . Rölanti motoru da yeni değişti oradan olacağını zannetmiyorum. Regülatör konusunda haftasonu sanayiye çekip bi sordurcam bakalım ne çıkacak. çözümü buradan paylaşırım cevaplar için teşekkürler :)
  • Bana devirdaim arızası gibi geldi bunu anlamak için radyatöre giden ki kalın büyük hortum oluyor onları elinle kontrol er ikisininde sıcak olması gerek eğer biri buz gibiyse aeaba devirdaim yapmıyordur bu yüzdende lpg beyni soğuk kalıyodur ve araban durmaya yakın stop ediyordur geçmiş olsun siyah hortumları kontrol et kıvrılma olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    LPG de debriaja basınca stop etme sorunu çözüldü: arabanın elektriği LPG e yetmiyormuş, yükseltici role takıldı 25 tl maaliyeti var araba düzeldi :) Ancak farları yakınca devir düşme olayı hala devam ediyor.. ( Dörtlüleri yakınca da azıcık devir düşüyor )
  • Inşallah başka sıkıntı çıkmaz, bununla geçmiş olsun gerçi hatırladığım kadarıyla geriye dönük baya bir masrafa soktu ama umarım ağız tadıyla kazasız kedersiz binersin artık.
    Bu arada konu hakkında geri dönüş için teşekkürler, bilgi edinmiş olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında farları açınca rolantide bir takım dalgalanmaların olması normaldir,fakat stop edecek duruma gelmesinin muhtemel sebepleri;
    1)Şarj dinamosunun kömürlerinden
    2)Dinamo üzerindeki konjektörden(gaza bastıkca aracın ışıkları genelde artıyorsa)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.