Şimdi Ara

Faşist olduğum bir mesele var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkedeki tüm gecekonduların yıkılmasını istiyorum. En azından büyükşehirlerdekilerin.


    Gecekonduları sevmiyorum. Görüntüleri hoşuma gitmiyor. Şehrin ruhunu bozuyor.


    Evet linç yemeye hazırım vurun bana.


    Kaba konuşmuştum düzelttim kusura bakmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 1 Mart 2021; 22:0:0 >



  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F51B8E8D -- 3 Mart 2021; 0:22:9 >
  • Bu konuda linç yemekten ziyade destekçi bulmanız daha muhtemel. Şahsen gecekondu karşıtı bir politikayı desteklerdim ancak şu gibi sebeplerden ötürü desteklerdim: Birincisi gecekondular genel olarak suç oranı artışına katkıda bulunuyor görünüyor. İkincisi estetik değiller. Gelişmiş ve kalkınmış bir kent için çirkin görünüyorlar. Çarpık kentleşmeye katkıda bulunuyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9F51B8E8D

    .

    Adamı köyünde rahat ettirsek ne güzel köyde mutlu mesut yaşayacak şehri istila etmeyecek. Ama menderes gibi siyasetçiler sağolsun bütün köylüleri şehre göç ettirdi.


    Haklısın hocam kaba konuştum afedersin düzelttim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Bu konuda linç yemekten ziyade destekçi bulmanız daha muhtemel. Şahsen gecekondu karşıtı bir politikayı desteklerdim ancak şu gibi sebeplerden ötürü desteklerdim: Birincisi gecekondular genel olarak suç oranı artışına katkıda bulunuyor görünüyor. İkincisi estetik değiller. Gelişmiş ve kalkınmış bir kent için çirkin görünüyorlar. Çarpık kentleşmeye katkıda bulunuyorlar.

    Aynen hocam suç oranı dışında aynı düşüncedeyiz. Suç oranlarını artırdıklarını bilmiyordum.

  • Şahsen gecekonduda doğdum, büyüdüm ve, pandemi şartları gereği, halen yaşıyorum. İstisnalar kaideyi bozmaz elbette ama bizim mahallede kavga, suç ve sair olayları hiç duymadım. Gerçi gençler bizim mahallede pek kalmadığından olabilir.

    Gecekondu hayatı kötü bir hayat elbette. Genellikle doğalgazı olmaz, kışın ev buz gibidir; musluk suyuyla elini yıkayasın, banyo yapasın yahut dişini fırçalayasın bile gelmez. Genellikle sobalı evlerdir; kışın soğuğunda her gün en az 1-2 kere 20-25 kg kömür taşımak zorundasın. Benim annem yapar onu.

    Burada doğanların, büyüyenlerin hayatı, psikolojisi zaten baştan mahvolmuştur. Gecekondu hayatı kötü bir hayat, bir insanlık dramı da diyebiliriz. Yazdıkça içim karardı. Bu "faşizanlığınız"ı içten şekilde destekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 2 Mart 2021; 7:29:40 >
  • evet hocam, bazı yerlere plânlı kentleşme lazım.

  • O halde ikinci soru:


    Gecekondu nedir?


    Faşist olduğum bir mesele var.
  • O zaman baya bir işimiz var demektir.Evlerin çoğunu yıkmak gerekir

  • Gecekondular bir gettolaşma ürünü oldukları vakit suç unsuru içerisinde barınıyor. Gettolaşma yoksa, kısacası sadece sosyoekonomik sebeplerle gecekonduda oturuyorsa bir insan o mahallede suç görülmesi zor iş. Ben küçükken büyüdüğüm yerde devlet memurları vardı gecekonduda oturan, bu adama gettolaşmış diyebilir misin? Devlette bizzat işe girmiş, hiçbir kamu hizmetinden mahrum kaldığı yok. Mahalledeki herkes Türk ve Müslüman kimliğini kabul etmiş. Ülkede yaygın olan ne varsa kabul görüyor içeride. Dolayısıyla böyle bir mahallede suça da pek yer yok, herkes entegre olmuş çünkü.


    Ben Ankara Mamak'ta büyüdüm. Binalar ve gecekondular iç içedir. Gerçi şimdilerde müteahhitler alıp, yıkıp bina yapıyor. Gecekondu pek kalmadı. Büyüdüğüm yerde suç yaygın değildi fakat yine de gecekonduların yaygın olduğu bir yerde dışarıdan gelen biri kırsal bir refleksle hoş karşılanmıyor ve dolayısıyla oraya giren insanda suça meyilli bir izlenim bırakıyor olabilir diye düşünüyorum.


    Yine Ankara'nın Altındağ bölgesi gecekondulardan teşkildi ve işte orada suç yaygındı. Meşhur Çinçin Mahallesi :) Ortaokulda edilen kavgalarda herkes çinçin'den birini tanımakla karşıdakini ürkütmeye çalışırdı. Bütün mahallede yaygın bir eğitimsizlik vardı, yoğun bir uyuşturucu ticareti, yasa dışı silah barındırma, fuhuş, gasp, hırsızlık gündelik hayatın parçası olmuştu baya. Üstelik bu mahalle kurulduğundan beri böyle. Sanırım en başta göç eden aile profilleri, geldikleri yerler, etnik kökenleri de bunda etkili. Çinçin Roman'ların oluşturduğu bir mahalle. Dolayısıyla hor görülmüşler, soyutlanmışlar. Şehirden ve kamu hizmetlerinden çok hızlı dışlanmışlar, yatırım veya yardım almamışlar ve kendi suç sistemleriyle yasadışı bir ekonomi yaratmışlar.


    Nat'a da katılıyorum. Gecekondular dağıldığı vakit suç unsuru da ortadan kalkıyor. Meşhur Çinçin bugünlerde toplu konutlara yerini bıraktı. binaların arasındaki geniş boşluklarda polisler devriye geziyor :)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.