Şimdi Ara

Fatih projesinin iflasi istendi: kamuya yuku 2 milyar! lira (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
12.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı tahta mantıklı ama tablet saçmaydı tabletin kullanım ömrü ne kadar ki zaten 2 gün sonra bozulacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülke yine iyi dayanıyor.
  • Tablete verecekleri parayla suan akilli tahtasi olmayan tum okullara akilli tahta alinirdi. Zaten bu isin sacmaligi akilli tahta ile tableti ayni anda okullara dagitmaya baslamakti. Bu durum bazi okullarda hem tahta hem tablet varken, cogu diger okulun tahta ve tabletten mahrum kalmasina yol acti. Zaten sonaran akillari baslarina gelip sadecevakilli tahtaya yogunlastilar, tableti biraktilar. Bu is aslinda akilli tahtayi butun okullara yerlestirmek, sonra tablet hakkinda birkac ilde pilot uygulama yapmak , sonrasinda pilot uyglama sonucuna gore tablete gecip gecmemeye karar vermek seklinde olmaliydi. Zaten pilot uygulama sonrasi tabletin gereksiz oldugu anlasilirdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aylarca ihale yapılması beklendi. bu işlemi vodafone turkcel ve tt ye paylaştırıp her firmanın verilen bölgenin her yerine 4.5G hat çekmesini sağlayacaklardı. Sonra noldu bilmiyorum.
  • Bu hükümetin, "Şu da neticelendi, istediğimiz gibi oldu"dedikleri bir projeleri var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    General Mobile kazandı
  • Fatih Projesinde görev alan bir öğretmen olarak diyebilirim ki o tabletlerin o hale gelmesinin sebepleri

    1.İçeriği geç hazırlayan Milli Eğitim Ekibi,
    2.Dersini teknolojiyle harmanlayamayan öğretmenler,
    3.Teknolojiyi oyun aracı olarak görev öğrencilerdir.

    Ancak tabletlerin kalitesinin ne olduğu konusuna giremem nedenini anlarsınız.

    Fatih projesinin doğrularına gelirsek Etkileşimli tahtalar belkide MEB'in yaptığı en iyi şeydir. Ancak çekilen fiber internetlere ödenen para konusuna giremem nedenini anlarsınız.

    EBAya bilmiyorum kaçınız girdi?www.eba.gov.tr/ adresi bu. Bir girin bakın. Eskiden tonla paraya satılan etkileşimli eğitim setleri nasıl bedavaya öğrencilere sunuluyor görün.

    FATİH projesi daha işin ehli kişilerin elinde bu ülkeyi fersah fersah ileri götürürdü.

    Şöyle ki
    -Etkileşimli tahtalar hazırlanırken tüm öğretmenler zorunlu etkileşimli tahta ve tablet kullanımı kursuna ciddi şekilde alınıp sınava tabi tutulacaktı.
    -Etkileşimli tahta kurulurken sadece elektrik hattı ve kablosuz internet kurulacak, asla kablolu internet ve dış saçma kasa kurulmadan kurulacak böylece büyük bir tasarruf sağlanacaktı.
    -Öğrenci velilerine bu konu hakkında okullarda seminerler verilecekti. Tablet kullanımı onlara da anlatılacaktı.
    -Öğrencilere de tablet kullanımı için dersler verilecekti.
    -Tüm dersler için EBA'da alt yapının çoğunluğu hazır hale getirilecekti.
    -Bütün eğitimler bittikten sonra tablet dağıtılacak ve her öğrencinin evine ücretsiz internetle birlikte verilecekti ( çok yüksek hız ve yüksek kota olmadan ).
    -Öğretmenlere derslerde tablet kullanımını bazı konular için zorunlu hale getirilecekti. ( bir öğretmen olarak utanarak söylüyorum ki hala bilgisayar - tablet kullanmayı bilmeyen ve kazandığı paranın 1 kuruşunu bile hak etmeyen bir çok öğretmen var.)
    -Her okula rehber öğretmen gibi derse girme zorunluluğu olmayan rehber bilişim öğretmeni ataması yapılacaktı ( hem derse gir hem rehber olla olmuyor. zaman yetmiyor).

    vaktim olmadığı için yazamıyorum ama FATİH projesi öyle boş beleş değil. Zamanlama sıkıntılarıyla boğuşan ve işin ehli insanlar işin başında olmadığı için sıkıntılı yürüyen bir proje.

    Fatih projesi nasıl işliyor merak eden olursa bir kaç haftadır twitterda fotoğraflar paylaştım bakmak isteyen bakabilir. @akocoglu07

    Ayrıca çalışan, uğraşan, her alanda başarı yakalamaya çalışan okul görmek isteyen varsa:
    http://kocaeligolcukortaokulu.meb.k12.tr/




  • Kaybeden biz değil Türkiye olur!
  • proteo kullanıcısına yanıt
    Oldu başka ? Sınıfta çocuğa bağırınca veli hemen telefona sarılıp ne bağırıyorsun desin öğretmen diye bir mesleği en aşağıdaki mertebeye çekin dimi suç sizde değil sizi bu saçma düşüncelere itenlerde!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel projeler yapılıyor ama uygulama yanlış oluyor.



    Fatih Projesi , köprüler, çiftçi ve bilimsel projelere verilen hibeler... Çok güzel projeler ama uygulama yanlış olunca sıkıntı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hans ne yapıyor acaba :))
  • Başından beri bu iş çöp dedik. Çöpten beter oldu. Çöpü yakıyorsun enerji elde ediyorsun, bu iş ile 2 milyar .öte girdi ve kaybolan yıllar.
    Fiyaskolar peş peşe gelmeye başladı.
  • proteo kullanıcısına yanıt
    birakin çocuklar hayati öğrensin . ömür boyu izleyemiyeceksin o çocugu. Birde çocuk açisindan düşün nasil bir piskoloji yaşar okul hayatinda sürekli izlenme piskolojisi içerisindeyken. Rahat rahat şakalaşamaz şimaramaz. Saçmalik.
  • Bir kişi de çıkıp projenin iflası istenir mi dememiş. Proje iflas eder mi hiç! Etse etse proje sahibi iflas eder.

    -Kim o?
    Devlet.
    -Haberdeki içeriğe göre kim devletin iflasını isteyecek?
    Huawei, Vestel, her kimse tedarikçiler.
    -İstedi diyelim, niye peki? Alacaklarını mı alamadılar?
    Devlet ödeyememiş ya da ödememiş demektir.

    Bu da paranın harcanmadan tabletlerin alındığına işaret eder ki durumun bununla hiç alakalı olduğunu sanmıyorum.

    Biraz aklınızı kullanın yorum yapmadan önce. Komik oluyor çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    Başından beri hep bu iş tutmaz dedik. Bunu yapmak yerine her sınıfı izleyen kamera, velilerin okul üzerinden sisteme girip çocuklarının bulunduğu sınıfları izleyebileceği bir program uygulansaydı, başarı oranı çok daha yüksek olurdu. Hem öğretmen öğretmenliğini yapar, hem de sınıfta disiplini bozan çocuklar deşifre edilip öğretmen muhatap olmadan sorunlar çözülür, kopya vs çekimi sıfıra iner, çocuklar sağlıklı bir ortam da sadece ders çalışmaya odaklanırdı.

    Yaptiginiz yorum ve dusuncelerinize saygim var ancak. Soylediginiz teknik egitim icin bir facia olur. 7x24 ders gozetlemekte neyin nesi. Fikrinize de bir cokda destek almissiniz

    Anlamadim tam olarsk neyi begenmis olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte devletçi ekonominin sonu....





    Böyle ağlarsınız.... gelin liberal ekonomiye rahat edin... verginiz cebinizde kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selowan

    birakin çocuklar hayati öğrensin . ömür boyu izleyemiyeceksin o çocugu. Birde çocuk açisindan düşün nasil bir piskoloji yaşar okul hayatinda sürekli izlenme piskolojisi içerisindeyken. Rahat rahat şakalaşamaz şimaramaz. Saçmalik.

    Bir eğitmen olmadığınız belli. Okul eğitmek ve öğrenmek için var, şımarma ve şakalaşma kısmını siz eviniz de, aileniz ve çevreniz de çocuğunuza Okul da bu tür davranışları yapmalarının yanlış olduğunu öğretin. Öğretmenler sizin çocuklarınızın bakıcıları değil, onlara en iyi eğitimi vermekle görevli. Çocuğun sosyal ihtiyaçlarını aile ve çevre karşılar, nedir bu öğretmenlerin üzerine bütün yükü atma ısrarı. Bir aile bir çocuğu ile başa çıkamazken, her gün yüzlerce öğrenci ile baş başa bırakılan öğretmenleri bir düşünün. Öğretmenlerin, kusura bakmayın ama çocuklarınızla sosyal olmak gibi bir mecburiyeti yok, iyi bir eğitim verme mecburiyeti var. Ayrıca Anne, baba ve çocuk arasın da nasıl bir hukuk var ise öğretmen ve çocuk arasın da da bir hukuk olmalı. Bir öğretmen sizin yerinizi dolduramaz, bunu öğretmenden bekliyor olmanız da büyük haksızlık. Kısaca, sizin çocuğa evde veremediğiniz eğitimin sonuçlarına bir öğretmenin katlanmasını isteme hakkınız yok. Keşke Aileler de öğretmenlere biraz yardımcı olsa.




  • proteo kullanıcısına yanıt
    ben öğretmen açisindan hiç birşey demedim ki . Neden öğretmen üzerinden yorumladin. Öğretmen dersini anlatsin gitsin Buna ilkokul dahil. Benim dediklerim tenefüs vs sürekli gözlem altinda olmak öğrencinin piskolojisini bozar. Kamera karşisinda zaten doğal davranamaz heleki canli olarak velisi izlediğini düşündüğünde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selowan

    ben öğretmen açisindan hiç birşey demedim ki . Neden öğretmen üzerinden yorumladin. Öğretmen dersini anlatsin gitsin Buna ilkokul dahil. Benim dediklerim tenefüs vs sürekli gözlem altinda olmak öğrencinin piskolojisini bozar. Kamera karşisinda zaten doğal davranamaz heleki canli olarak velisi izlediğini düşündüğünde

    Ben de ilk okuldan bahsetmedim, İlk okul da zaten kameraya gerek yok, olsa da çocuklar bunu algılayamaz. Ama aileler ilk okul için de bu sistemi isteyebilir buna karşı çıkacaklarını sanmıyorum. Orta öğretim de kameralı sistem şart, yoksa bu nesli kaybedeceğiz. Velinin okulda çocuğunu izliyor olmasının ne sakıncası olabilir, bu daha çok öğretmenler açısından sıkıntı yaratabilir ki iyi bir öğretmen de bunu dert etmez. Bu arada doğal davranmak nedir, doğallıktan kasıt ne anlamadım. Evde ki gibi ayaklarını mı uzatıp oturması mı gerekiyor. Okuldan bahsediyoruz, dışarı da sizin yanınız da istediği gibi doğal olabilir ama kurumların kurallarına uymak zorunda olduğunu öğrenmesi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 23 Mart 2018; 16:39:14 >




  • Suriyelilere karşılıksız 60milyar dolar harcandı çocuklara 2 milyar tl çok bi para değil bırakın amele gibi kitap taşımasınlar tablet sistemi başarı puanıyla eş her okula dağıtılmalı önce fen liseleri en son imam hatiplerin iyilerine varana kadar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.