Şimdi Ara

Fatura garanti belgesi yerine geçmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ....
    Piyasada yaygın olarak, satış esnasında tüketicilere söylenen “satılan mala ait faturanın garanti belgesi yerine geçebileceği” şeklindeki yanlış uygulamanın ortadan kaldırılması amacıyla yeni yönetmelikte 'faturaların garanti belgesi yerine geçmeyeceği'nin özellikle vurgulandığını ifade eden Ergün, böylelikle mevzuattan kaynaklanan bir zorunluluk olan garanti belgelerinin mutlaka istenilmesinin sağlanarak garanti belgesiz ürün satışının engellenmesinin amaçlandığını kaydetti.
    ...

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17569088.asp?gid=381

    Düşünün ki yeni bir pc topladınız.

    Anakart, işlemci, ram (x2 yada x4), HD, Optik yazıcı, kasa, klavye, mouse, monitör, yazıcı, usb bellek, modem vs.. gibi...

    Faturanızla beraber 10-15 parçaya ait bir çoğu sadece formaliteden basılmış minicik kağıtlardan oluşan bir tomarı da saklamamız gerekecek.
    Ve bir çok işgüzar donanım ithalatçısı garanti belgesi olmadan garanti kapsamında ürün tamiri ya da değişimi yapmıyacak.

    Gerçekten süper uygulama... :)







  • Kesinlikle tutmayacak bir sistem :D Bazı firmalar kaşeleri önceden basıp garanti belgelerini satıştan 3-4 ay önce başlatıyor biliyorsunuz,bunun için hayatta tutmaz. Ayrıca tüketici hakları gereğince elektronik malların en az 2 yıl garantisi bulunmaktadır,garanti belgesini kaybettim diyip faturayı gösterdiğinizde yine aynı şey olacaktır :D Bir ürünün garanti belgesini kaybetmek o ürünü garanti dışı yapmıyorsa,tüketici hakları gereği en az 2 yıl garanti süresi zorunluysa ve elinizde ürünün alındığı tarihi açıkça belirten bir fatura varsa garanti belgesi sadece ıvır zıvır.

    Diğer yandan servis sürelerinin 20 iş gününe indirilmesi ve 10 iş gününden sonra hak talep etmemiz güzel olmuş :D
  • vatan bilgisayarda faturayı götürünce direk garanti işlemci başlıyor yani bu çoğu firmaya göre değişir bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

    vatan bilgisayarda faturayı götürünce direk garanti işlemci başlıyor yani bu çoğu firmaya göre değişir bence


    Hayır garanti belgesinide istiyorlar.
  • çok ilginç ben arızalı ürünü vatana götürürken sadece faturatı götürüyom çünkü faturanın arkasında yazıyor fatura garanti belgesi yerine geçer diye
  • birebir aynı üründen bir sene arayla iki kez alındıysa ve ilk alınmış olanın 2 yıl garantisi varken diyelim 30 ay sonra arıza yapsa, ikincisinin faturasıyla gidip ilki için talepte bulunma durumu olabilir aslında. (bende böyle tıpatıp aynımouse'lar var ve oradan aklıma geldi. eskisi 8. ayda bozuldu. gidip garantiye verdim ve o arada başka bir yerden aynısından satın aldım. birkaç gün sonra eskisini de garanti kapsamında değişip, tıpatıp aynısından verdiler. eskisinin 2 yıl garantisi var hala gibi düşünebilirim istesem.)
  • arkadaşlar sıfır pakette ürün aldım vatandan, birşey demediler, orada açıp garanti belgesini kaşeletmedik, problem olur mu?
  • İyide hangi ürünün içinden garanti belgesi onaylanmş cıkıyor yada hangi yer garanti belgesini orda o tarihte onaylıyor mesela pc parçaları :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.