Şimdi Ara

feel hurricane kasanın önündeki fan (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
32.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  feel hurricane kasanın önündeki fan

    kasaya yeni plexy taktım ve özel matkab ile açılan fan deliklerinede fanları yerleştirdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endoplazmikredikulum -- 18 Mayıs 2006; 16:45:18 >
  • bende 2 tane fan var 2 side arkada duruyor ve 2 side içeriye hava üflüyor ama sıcaklıklarda pek de memnun değilim açıkcası...O 2 fanı kapatınca bile daha soğuk oluyor kasanın içi...Ben kasamı bu 2 fanla daha çok nasıl soğutabilirim ... Mesela bugün anakartın ısısı 40C ye kadar geldi normalde 20-30C,Hdd nin sıcaklıkğıda arttı 35C oldu,Cpu nun ısısı da arttı ... Ben hangi fanı ne şekilde nereye takarsam pc min parçaları eskisinden daha çok soğur???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Solitude

    beylr ben bu öndeki fanı bozdum bir şekilde nasıl tamir ettirebilirim yani öndeki fan baya bi komplike dağıtımı bu fan üstleniyor sanırım fan controlerın yanmadığından da eminim acaba kont bilişimle irtibata geçsem birşeyler yaparlarmı bide psu nun fanını değiştirmiştim bu şartlarda kasama bakmazlarmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solitude -- 20 Mayıs 2006; 1:53:46 >
  • akadaşlar bende feel hurricane kullanıyorum o öndeki fan harddisk ler için zaten harddisk leri yerleştireceğiniz yerin orda olduğu için hd iler için yapılmış diye biliyorum fakat anakartınız değişikse ram ların üstünede üfleyebilir
  • Arkadaşlar ben de Feel Hurricane II 550 w kullanıyorum fakat 2.5 hafta oldu alalı hiç bir sorunum yoktu..sistemim de intel core-1.86Ghz - saphhire radeon x1950PRO - 250GB sata seagate hdd + 200gb ide usb box seagate - asus pl5 serisi anakart + tv kartı --->>> ...daha sonra 16 ocak(bugün) öndeki uçak şeklindeki fan durdu..ama sanırım önde pervane nin arkasındaki fan çalışıor pervane çalışmıyor bunun sorununu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.. ltf yani..
  • Yardım edecek yok mu yauw Lütfen
  • Aynı sorun benimde Hurricane I'de var. Birden durdu o uçak fanı.
  • Ya araya bişey sıkışmıştır yada ızgaraya falan değiyordur. Kapağı açıp arkadan tornavida benzeri bişeyle çevirirsen belli eder kendini. O fan hava akımıyla döndüğü için en ufak bir engel onu durdurur.
  • feel dan nefret ederim bugün almış arkadaşım 150 ytl verilirmi ya bu kasaya işçilik sıfır rezalet diyorum plexi ne öle yoğurt kabı gibi tabi bunları o arkadaşa sölemedim ii dedim güle güle kullan ama berbat

    1 artısı var ama resimlerde güzel duruyor....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icebergmetii -- 14 Şubat 2007; 4:11:55 >
  • pardon ama çoğu kişinin kasa soğutma ve ses problemleri var

    alın birtane AOPEN-IMPRESSION 550 BLACK bu dertlerinizden kurtulun derim

    bende çok kasa markaları konsusunda teredüt ettim acaba hangisi sessiz veya iyi soğutur vs vs vss.. aklımın ucundanda Aopen filan geçmiyordu. daha iyi bişi olsun diyerek bayağı araştırma yaptım ama sonuç aynı kafam durdu acaba hangisini alsam hesabı... ve biraz daha düşündükten ve bir çok kişinin tavsiylerine uyarak zorunlu olarak gittim bu kasayı aldım.. ne umdum ne buldum hesabı oldu :) Allah'tan çok iyi isabet bir karar vererek bu kasayı almışım

    imzamdaki sistemimle hergün PC yi yarım gün açıktır yaklaşık 10 saat kadar!... bu zaman dilimleri içinde cod 2 , unreal , Quake 4 , carbon vs vs oynamaktayım + ofiss uygulamaları ıvır zıvır masa üstü çalışmalarım derken işlemci sıcaklığı 45 ekran kartı sıcaklığım 50 yi geçmiyor.. ve sessilikten öte ziyade kasa içi sıcaklığım şuan 25 ila 30 dereceyi aşmıyor!!

    kasa önündeki 12 lik fan temiz serin havayı ön cepheden dışarıdan emiyor ve kasa içinde sirkülasyon tamamlandıktan kısa bir süre sonrada kasa içinde oluşan sıcak havada arkadaki 12 lik fan sayesindede emilerek düzenli bir şekilde dışarı atılıyor.. işlemci fanıda kendi ihtiyacı olan serin havayı kasanın yan kapakda bulunan bacalı ızgaradan emiyor ve sonuç çok düzenli bir soğutma.. fiyatına görede kasanın sağlamlığı kalitesi bakımından 10 üzerinden 10 verdim! ve kasa içindeki 2 adet ön ve arka şeffaf mavi ledli Fanlarıda çok kaliteli oldukça sesiz PC nizin çalışma performansına görede Fanlar kendi dönüş hızlarını bazı anakartların özelliği sayesinde kendisi ayarlıyor ...ve ayrıyeten kaliteli bir PSU da ekledinmi herşey tam 4 + 4 lük olur. nitekim ben öyle yaptım + çookk memnunum
    ---------
    eğer başka kasa alırsanız yada toplarsanız ön , yan ve arka fanlarınızın dönüş istikametine çok dikkat edin yoksa uğraşırsınız..


    dışardan soğuk havayı em , sıcak havayı dışarı at. mantık bu değilmidir zaten



    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1799

    http://img.danawa.com/prod_img/outer_desc/group_258/prod_129025/impression_1.jpg

    http://www.hard-h2o.com/images/reviews/cajas/aopen-impression/27tb.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 18 Şubat 2007; 4:47:19 >




  • Bilgisayar bazen 6 gün hiç kapanmadan duruyor. Ram'e ek olarak bakır soğutucu taktım şimdide. Buna rağmen hiç ısınma problemim olmadı. Bir tek yazın ramlerde biraz ısınma oldu. O kadarda kötülemeyin kasayı.
  • bende hurricane 1 var ama baya ses varya
  • Endoplazmikretukulum kasandan (vento 7700) memnun musun bende almayı düşünüyorumda.
  • horttttt

    yahu o ondeki yapisik fanlarin ( ucak motoru bolumu ) sadece biri ( yani 12lik olani) calisiyor. digerleri 12ligin olusturdugu hava cekiminden dolayi donuyor. ayrica hem iceri ( direk hdd lerin uzerine ) hemde disari hava ufluyor. enteresan ama dogru .
  • Ben de hurricane I kullanıyorum iki senedir. Ses adına hiçbir problem yaşamadım. Ama alırken psusuz almıştım, içine kendim fsp bluestorm 500w taktım. Bilgisayardan gelen seslerin tamamı işlemci, kuzey köprüsü fanı vs gibi bileşenlerden geliyor. Onları da durdurduğum zaman tık yok kasada.

    Detay bir bilgi ama yine de belirteyim. Kasanın yan tarafında öndeki 12cm'lik fanı ve yan kapaktaki fanın dönüş hızını kontrol eden bir yer var. Ben sürekli en düşük devirde kullanıyorum fanları. Eğer devirlerini son seviyeye yükseltirseniz biraz ses yapıyor haliyle.

    Bu arada ön fanın hem içeri hem de dışarı üfleme olayı doğru. Çünkü içteki asıl elektrikle çalışan fan havayı içeri çekiyor. Onun önündeki kıvrımlı fan ise bu etkiyle ters yönde dönmeye ve haliyle hava üflemeye başlıyor. Bunun hava çekimine negatif bir etkisi olur mu bilmiyorum ama şimdiye kadar bilgisayarda ısı problemi gibi bir şeyi kesinlikle yaşamadım. Tek dikkat etmek gereken nokta fanları doğru monte etmek. Nitekim ben kasayı aldığımda yan kapaktaki fan hava emecek şekilde takılmıştı. Tam işlemcinin karşısında garip bir durum. Fanı ters çevirince kasa sirkülasyonu daha iyi oldu. Zaten 2 tane 12cm'lik bir tane de 9cm'lik fanla kötü bir sirkülasyon elde etmek zor




  • arkadaşlar lütfen yarıdm edin çok ilginç bi durum oldu 1 hafta önce yeni kasa topladım kasa da feel hurricane dediiniz gibi çok az ses çıkarıyor hatta hiç yok da öndeki fan dönmüyor anca cam olan taraftaki fanı kasayı koyduum yere dayayınca dönmeye başlıyor :D elle kapatınca felan dönüyor başka türlü dönmüyor neden acaba :( lütfen yardım edin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Anaconda

    selamlar acaba bana şu fan ayarlayan devreyi nasıl kullanacağımı anlatacak var mı?

    çeviriyorum yandaki şeyi hiç bi fark olmuyor sanırım bağlayamadım.bir de ön paneli yerinden nasıl çıkartıcam onu da berecemedim


    valla dostum ben fan devresi değilde karaköyden aldığım 10 k lık potansa bağladım gayet memnunum tanesi 1 ytl yanlız bir ara voltajı kaçırıyordu her halde oda potansın büyük oluşundandı biraz kurcaladım düzeldi 5k lık ideal sanırım
  • Aylardır FEEL Hurricane 2 kullanıyorum... Bence soğutması gayet iyi... Yalnız Power'ı gerçekten dandik.. DEğiştirmeniz gerekicek. Ön uçak fanı ise bende bazen dönüyor bazen dönmüyor. Otomatik mi yoksa dışardan çıkan hava mı onu döndürüyor anlamadım ama kasaya dokununca soğukluğu hissediyorsunuz. içinden çıkan hava da soğuk. Yazın en sıcak günlerinde bile sorun çıkarmadı bana. Kendi fanları yetiyor ama ben yine de ek fan düşünmüyor değilim..

    Çok şık duruyor ayrıca... Ben tavsiye ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KontG

    Aylardır FEEL Hurricane 2 kullanıyorum... Bence soğutması gayet iyi... Yalnız Power'ı gerçekten dandik.. DEğiştirmeniz gerekicek. Ön uçak fanı ise bende bazen dönüyor bazen dönmüyor. Otomatik mi yoksa dışardan çıkan hava mı onu döndürüyor anlamadım ama kasaya dokununca soğukluğu hissediyorsunuz. içinden çıkan hava da soğuk. Yazın en sıcak günlerinde bile sorun çıkarmadı bana. Kendi fanları yetiyor ama ben yine de ek fan düşünmüyor değilim..

    Çok şık duruyor ayrıca... Ben tavsiye ederim


    Bendede feel hurricane 550watt lık kasa var. 2.5 yıldır kullanıyorum..

    İlk önce PSU dandik falan değil, yüksek sıcaklığa göre en az 400watt kesin destekliyor.. Zalmanlarıda gördük adamlar PSU değerleri için oda sıcaklığına(20derece) göre 400watt yazıyorlardı. Bunun anlamı ise PSU nun sıcaklığının 20-25 derecede olması imkansız, en az 40 derece olsa o güç kaynağı anca 300 yada 250watt ı anca kaldırır.. Bunları hesaba katın..

    Feel hurricane özellikleri (Bendeki kasa)
    -Kasa çok şık.
    -Öndeki fanın yamuk dönmesinden şikayetçi olanlara açıklayayım, Önde 2 tane pervane var arka arkaya. Sizin gördüğünüz, dışarıdan gözüken süs amaçlı sahte bir pervanedir, onun arkasındaki motora bağlıdır, önündeki ise süs amaçlı bilerek hava sirkülasyonu ile kolayca dönmesi için boşluklu olarak yapılmıştır. Alanlar avaz avaz bağrıyorlar öndeki pervane yamuk dönüyor diye, alakası yok azıcıkın merak edip yakından baksalar görecekler, hava ile döndüğünü.
    -Fanları kesinlikle fazla ses çıkarmıyor. Aksine büyük olduğu için çok hızlı dönmeden yeterli soğutma sağlanabiliyor. Öndeki fanın hızı bağlantısı yapılırsa tuş ile hızı ayarlanabiliyor. YALNIZ işte sesin kaynağı PSU sundaki lanet fan, uçak gibi MOTOR sesi veriyor. Bir müddet sonra çekilmez hale geliyor. Daha bugün PSU yu söktüm, fan girişine +5v vererek yavaş dönmesini dolayısıyla sesin yarıdan daha çıkmasını sağladım, şimdi çok sesiz, oh bee yıllardım acı çekiyordum, ızdırap sona erdi.
    -Kasanın ayakları çok aptalca neden koyarlar onuda anlamıyorum, ayakları geçen sene kırıldı, teki kırılınca mecburen diğerlerini sökmek zorunda kaldım. İyikide böyle olmuş, kasanın boyu biraz daha azaldı..


    Kısacası PSU ları fiyatına göre çok çok iyi, ama ses çok önemli fanları sessiz olsanda PSUlarındaki fanı UÇAK sesi var. Bu yüzden ses gerçekten çok önemli sessiz bir kasa alın, soğutma standart olsa yeterli. Sessiz diye maddi durumunuz elvermeden aptal gibi yüzlerce kasa+PSU ikilisine para vermeyin..

    Şu örneği vereyim arkadaşlara BS(pc) topluyorum, elbetteki özel bir kasa almıyorum, en uygun fiyatlı görüşünü güzel kasalardan alıyoruz. Bazen arkadaşlara aldığımız kasalara o kadar sessiz oluyor ki, üstelik soğutması son derece normal ve standart. Ben kendime şunu diyorum, özel bir hızaşırtma yaptığım yok, azıcıkın fazla soğutma için neden FEEL kasa aldım ki, üstelik hızaşırtma yapsam bile İNSAN BU SESE nasıl dayanabilir ki? Ama yinede FEEL almak zorundaydım, çok güçlü bir ekran kartınız olduğu zaman mecburen kaliteli PSU(en az 400wattlık) gerekiyor, en az 400watt lık PSU için EN UYGUN FİYAT FEEL olduğu için FEEL aldım. Yoksa 300w işimi görse, hayatta sesten dolayı FEEL almam..


    SONUÇ olarak FEEL kasaları üreten firma ne zaman adam gibi SESSİZ PSU lar yaparsa, yeni modellerinde ne zaman PSU ları son derece sessiz ise. (Dediğim gibi normal kasa fanları zaten sessiz tek PSU çok sesli) İŞTE O ZAMAN uygun fiyatından doalyı FEEL alın..




  • kardeş oöndeki fan sandığın hava yalıtımı yapmak tadır bukasaların içindeyim ben elimden binlercesi geçti öyle söylemeyin öndekifan çok işe yarı o ama sen bilmiyorsun bilmeden lütfen yorum yapmayalık
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.