Şimdi Ara

Fenerbahçe 3-5-2 oynamalı(Resimli ve yazılı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bana göre futbolun üçlüsü, dörtlüsü, beşlisi olmaz. Futbolcunun yetenekleri oyun planını, dizilişi sahadaki stratejiyi belirler. Başlığı gören bazı "Futboldan çok anlayanlar" bu zamanda bu çağ dışı diziliş diye yaygara koparabilirler.
    Bunu Mancini oynattığı zaman "Büyük Antrenör" ki ara sıra oynattı.(Bence de iyi bir antrenör orası ayrı) Ersun Yanal oynatmaya kalksa hayır olmaz öyle şey, eski futbol bu çağ dışı diye hemen ortalık kızışırdı. Halbuki benim gibi bu spordan pek anlamasa da biraz oyunu okuyabilip, göz ve nizam sahibi olanlar neden bahsettiğimi anlar.
    Hemen maddeler halinde Fenerbahçe'nin 3-5-2 oynaması için sebepleri yazayım. Fenerbahçe'nin bu formasyonu oynaması için sebepler:
    1)Bunu süper lig için konuşuyorum, rakip bir Anadolu takımı muhtemelen tek santraforla oynuyor. O halde teorik olarak geride 4 kişi kalmanın mantığı nedir? Tabi bizim sağ ve sol stoperlerimizde top kullanıp, derinden koşacak. Yoksa 3 kişi çakılı kalmakta akıl karı değil.
    Bununla ilgili belki kanatlar çok boş kalır tek kanatlı sistem oradan yardırırlar falan diyebilirsiniz ki mantıklı bir söylem ama Allah aşkına diğer takımlarda Robben, Ribery gibi ofansif kanatlar mı var ki biz görmedik?
    2)Ligin en iyi kanat beklerinin Fenerbahçe'de olması ikinci sebep, biliyorsunuzki Caner ve Gökhan müthiş bindirmeler yapan,o doksan metrelik koridoru deyim yerindeyse kendine koridor yapan kanat bekler ki Liverpool hocasının(Brandon Rodgers) gözünden kaçmamış Caner'i istiyor muhtemelen ara sıra denediğini 3-5-2'nin solunda oynatabilir.
    3)4-3-3 ve 4-2-3-1 gibi sistemler için yeterli ofansif kanat oyuncularının olmaması bu da üçüncü sebep. İlk önce elimizdeki ofansif kanatlara bakalım.Kiralık gdein Krasic ve Stoch'u saymayalım.Zaten mental olarak beş para etmeyen futbolcular. Elimizde ki tek oyuncu Kuyt o da yanılmıyorsam Feyenord'da santrafor oynuyordu. Liverpool'da kanata geçti.Ne orta sahadan bozma Mehmet Topuz ne de asıl mevkisinden uzaklaştırılan Sow oranın adamı. İddia ediyorum Sow asıl mevkisi olan santrafor rolünde oynasa 1,5 kat daha gol atar.Velhasıl mevcut kadro yapısıyla bu Fenerbahçe takımı ya 4-4-2 ya da 3-5-2 ve benzerlerini oynar.
    4)Yeteri kadar defans oyuncusunun olması.
    Ve Fenerbahçe'nin 3-5-2 oynayabileceğinin en önemli kanıtını açıklıyorum.Öncelikle biliyorsunuz ki Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'si zaten hücumdayken iki bekini de ileri atıp sağ-sol stoperleri açıp ortaya Topal'ı koyup 3-4-3'e dönüyor. Genelde böyle oynuyor ve çoğu kişi de memnun bende memnunum.Fakat bunun savunma halinde klasik taktiğe dönülüyor.İşte bizim taktiğimizde bunun yerine zaten savunmada bir üçlü var.Buna destek olarak kanatlarımız da savunmayı beşleyecek. Bu kadar.Bir de orta saha da en az üç kişi kalacak.Yardımcı Forvet rolündeki oyuncuda ortaya desteğe gelebilir. Şimdi bunun 5-3-2'den ne farkı var diyeceksiniz?Bal gibi de farkı var tabi gidip kanatta Caner ve Hasan Ali yerine Kadlec'i oynatırsak haklısınız.Pek farkı kalmayabilir.
    Bu formasyonla gelen oyuncu rolleri:
    Bir tane Kaleci,bir tane libero özellikli teknik bir stoper,iki pas dağıtan stoper,Bir Regista(Defansif Oyun Kurucu) bu bölgeye artık eskisi gibi pres yapamayan ve de bazı hareketleri de eskisi gibi yapamayan Emre'yi düşünüyorum.En azından tekniğinden,pas özelliğinden faydalanılır.Ayrıca şu haliyle bile orada Xabi Alonso ve Pirlo ile yarışabilir.İki tane iki yönlü bek.İki tane iki yönlü orta saha biri defansif ötekisi hücum ağırlıklı.Bir yardımcı forvet diğer hücumcu ise hocanın tercihine kalmış.Son olarak resim: Fenerbahçe 3-5-2 oynamalı(Resimli ve yazılı)

     Fenerbahçe 3-5-2 oynamalı(Resimli ve yazılı)







  • emenikeye yer kalmaması kötü olmuş seneye belki kuyt yokken denenebilir süper ligte bu taktik tutar ancak avrupada dağılırsın zaten avrupadan men yediğimiz için iyi bi sistem olabilir
  • Fenerbahçenin en büyuk zaafi zaten kanatlardan rakibe atak vermek. Bir de Caner Gokhan buralardayken ve kalede Volkan varken çok gol yeriz sagdan soldan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten bu yılı saymazsak bir yıl daha sadece süper ligde oynayacağız. Avrupa'da da haklısın hızlı kanatları olan bir takım bu taktikle bizi ezebilir.Ama ben eminim bu sistemle ligi domine eder Fenerbahçe Avrupa'da da Real,Bayern gibi takımlara karşı da oynanmamalı tabi.
  • Teorik olarak çok uygun gibi geliyor özellikle Caner ve Gökhan varken ama uygulamada 90% başarısız olur. Bu taktiğe alışmak için 1-2 sezon geçmesi lazım
  • 3-5-2 de beşlinin kanatları çok önemli,
    önlerinde ve arkalarında oyuncu olmayınca,
    tam bir biyonik adam olmaları lazım,
    git gel maç boyunca 90 m çalışmaları lazım
    rakibin kontralarında çok müşkül durumlara düşebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimleon

    3-5-2 de beşlinin kanatları çok önemli,
    önlerinde ve arkalarında oyuncu olmayınca,
    tam bir biyonik adam olmaları lazım,
    git gel maç boyunca 90 m çalışmaları lazım
    rakibin kontralarında çok müşkül durumlara düşebilir.



    aynen öyle takımda zaten saf bir kanat oyuncusu bile yok
  • fenerbahçenin sistemi belli 4 defansı asla bozmazlar ama bekler sürekli ileri çıkarak maç içinde maşallah 2 5 3 oynuyoruz resmen bunun sonucunda da deplesmanda 3 maç kaybettik bunlar aşırı güvenden kaynaklanıyor...
  • İyi de biz zaten halihazırda 4-3-3'ten bozma 3-4-3 oynuyoruz. Atağa kalktığımızda defanslarımız önde basıyor ve Topal, Alves'le Egemen'in arasına girerek defansı 3'lüyor. Yani şu şekilde:

    Sow - Emenike - Kuyt

    Caner - Emre - Alper - Gökhan

    Egemen - Topal - Bruno

    Volkan


    Yani biz zaten 3-4-3 oynuyoruz.
  • bence 3-4-3 daha yerinde ligin ilk yarısında böyle başarılı olduk
  • yahu,
    4.3.3. 4.4.2 4.2.3.1 farketmez,
    defansa 4 kişi koydunmu,
    artık kanat oyunncuları arkalı önlü 2 kişi oynar,
    ama,
    3 lü defans ile bu ortadan kalkıyor,
    3.5.2. 3.4.3 kanat hep yalnızdır.

    piontek danimarkayı çalıştırırken zamanı orta avrupa ülkeleri bu formatta oynardı.
    ama zaman değişti,
    o sistem zorlama bir sistem olarak kaldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 5 2 oyun formatını bende düşünmüştüm bu takım için hatta konu acmistim felan neyse.

    Dünyanın en iyi 3 5 2 oynayan takımı diyince akıllara juventus gelir ilk olarak muhtemelen. Bu kadroyla zaten kıyaslama yapamayız ama teori olarak düşünülünce mantıklı gelip uygulama da neden katı bir şekilde tutmaz diyebiliyoruz? ortasahasinin orta bölgesi kalabalık olan takım bana göre kazanmaya mutlak favori çıkan takım konumuna erişebilir yeteri düzeyde iyi kadrosu varsa tabi. dün ki maçtan örnek vererek açıklamak istiyorum hatta. EVET City-Barça maci. fernandinho ve yaya nın yeteri kadar ortasahayi kalabalık tutamamasi barcelonanin işini kolaylaştırdi. yeri geliyor 6 adam gobege gelip pas trafiği oluşturuyor.

    Evet şöyle diyebilirsiniz emre dışında pasör bir oyuncuya sahip değiliz. bi tutam salih ve alper bu işi görür işte. meireles ve baroni fazlaca ağır bana kalırsa bu görev için. meireles bi tık önde gerçi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zaten buna benzer bir dizilim oluyor dikkat ederseniz.
    İki bek çıkıyor, Topal geriye geliyor hücum ederken. Hatta o bile çıkabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vitor Pereira

    İyi de biz zaten halihazırda 4-3-3'ten bozma 3-4-3 oynuyoruz. Atağa kalktığımızda defanslarımız önde basıyor ve Topal, Alves'le Egemen'in arasına girerek defansı 3'lüyor. Yani şu şekilde:

    Sow - Emenike - Kuyt

    Caner - Emre - Alper - Gökhan

    Egemen - Topal - Bruno

    Volkan


    Yani biz zaten 3-4-3 oynuyoruz.

    şu kadroya bak be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni formatımız 4-1-4-1 gibi görünüyor.
    ligde bu tutabilir, tek ön libero ile
    hatta stoperi şikrtel ve topladan kurarsan, topal ön libero gibi ileri çıkabilir.
    asıl Souza ya iş düşer 6 numara olarak, bu sistemde.
    orta dörtlüde iki adet 8 numara yeterlidr.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ligde 3-5-2- oynanamaz.Çoğu takım kontra takımı koridor yapacak oyuncu bulamazsın piyasada hem hücum hem savunmada zor birde 3 kule stoper lazım baya baya zor yani birde kaleci olacak süpürücü gerektiğinde oyun kuracak
  • Bu konuyu tam olarak ne amaçla hortlattınız?
  • erol bulut 3-5-2 denedi. Kadro 3-5-2 ye yatkın sizce nasıl olur?
  • Fener 2 - 2 Karagümrük (3-5-2 sistemi)

    Ozan Tufan en az 10 kilo almış

     Fenerbahçe 3-5-2 oynamalı(Resimli ve yazılı)


     Fenerbahçe 3-5-2 oynamalı(Resimli ve yazılı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 23 Ağustos 2020; 16:35:7 >




  • Bu ligde sökmez hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.