Şimdi Ara

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
629
Cevap
4
Favori
276.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam 2 takım da sansla,son saniyeler ile,yıldız oyuncularının becerileri ile kor topal ilerliyor.Biri Kursk digeri Avenida, 3 tane maglubiyet var 3 u de aptalca ve son saniyede gelen maglubiyetler, Garnier gecen sene gayet iyi hocalık yaptı bence bu sene ise rotasyon da rotasyon ve inanılmaz erken baslıyor.Asların ile oyna oynayabildigin kadar 20-25 kac dakika ise macı kopart sonra rotasyona basla , Esra Ural bile ciddi sure alıyor ve sıfır fundementalı olan nasıl sporcu olduguna inanamadıgım bir oyuncu...
    Su an Kursk yerine biz 7 0 olabilirdik.Kaybettigimiz 3 mac da deplasman evde bunları alırız diye dusunuyorum tabii ki dolu bir salon ile ama Sopron ve Carolo dep. da korkutuyor , su Hataya da mac kaybeden tek takım herhalde biziz.
  • Bu arada Hatay BŞB, Kursk deplasmamında Koçları Haczidaki'nin Merve Aydın'a takmasından dolayı oyun kurucu İlsu Darıcıoğlu ile maça başlamasının sonucunda fark yediler.

    Kursk: 85 - Hatay BŞB: 71
  • huso kullanıcısına yanıt
    @Hüso hocam, lütfen yazarken en azından mesajımdaki "cevap" şıkkını işaretler misin, çünkü forumdaki sorun devam ediyor ve özellikle sayfa sonuna geldiğinde yazılan cevaplar görülmüyor.
    Kendi mesajımda düzeltme yaparken senin mesajını gördüm ama düzeltme bittikten sonra senin mesajın tekrar kayboldu.

    Forumdaki bu sorunu bildiğim için Kursk-Hatay BŞB maçını biraz da alakasız bir şekilde ekledikten sonra diğer sayfaya geçtik ve senin mesaj ortaya çıktı.
    Hatta son mesajların artık pembe fonda görünmesi üzerine video eklemiştim, o sırada mesajın görünür hale gelmişti ama mesajımı kaydedince gene kayboldu senin mesaj.
    Bu sorun, sayfa sonuna geldiğinde oluşuyor.

    ELW şansımıza gelince, artık guruptan çıkacağımıza inanmaya başladım: Bu Carolo Basket'i deplasmanda yenebiliriz, hatta Sopron'u da. Hatay BŞB artık korkutmuyor, 2.kıta dışı oyuncularını gönderdikten sonra.

    Bence de tek sorun, Koçumuz Garnier Zandalasini'ye fazla şans tanımayıp hemen oyundan alıyor.
    Bu akşam Ayşe hiç oynatılmamalıydı mesela.
    Hartley takıma tam uyum sağladı artık.
    ELW'da bence savunma açısından Stokes daha önemli, artık Tuğçe'nin hiç süre almaması lazım.

    Rus Ekaterinburg ve Kursk bile ELW maçlarına 5 yabancı ile çıkıyor.
    Bizde Birsel dışında şu aşamada ilk beşe girecek yerli oyuncu yok maalesef.
    Ayrıca Koçumuzun oyunun gidişatına göre Tilbe'ye Esra'dan daha fazla şans vermesi gerektiğini düşünüyorum.




  • ELW A grubuna baktığımızda aklıma MFÖ'nün Ali Desidero şarkısı geliyor: "Şampiyon biziz, attığımız gollerden belli"

    Bu gurupta UMMC Ekatirerinburg yakaladı mı affetmiyor: EKA: 103 - Castor Brain: 53

    Bu maçın bence önemli tarafı sonunda yaşandı: Bitime 34 saniye var, EKA 98-53 önde.
    Raisa Musina serbet atışlarının 2.sini kaçırıp ribaundu pota dibinde Vedeeva alıp atış açısı bulamayınca topu Musina'ya çıkarıp bu defa Musina yine faul çizgisi üzerinden basketi bulup EKA 100 barajını geçince Bütün salon ve EKA yönetim kurulu başkanı dahil tamamı havalar sıçrayarak alkışladılar.

    Hayır, bu 100 barajını geçmiş olmaları sevinci değil, EKA zaten bir çok maçta 100+ atıyordu , bu barajı Raisa Musina ile geçmiş olmalarıydı.

    Evet, EKA için Castor Brain zayıf bir rakipti ama EKA yönetim kurulu başkanı ve tam kadrosu dolu salonda yerlerini almışlardı.

    Bu sevgi Raisa Musina içindi ve bu kıza son maçlarında fırça atan koç Mendez'in de kulağının çekildiği çok belli oluyordu, ekrana yansıyan kısa görüntülerde.

    Buradan gelelim bize:

    Carolo Basket maçında kimi yöneticiler var ama başkan yine yok ve ayrıca geçen sezon kameranın karşı sağ tarafındaki kemik genç seyirci yok.
    Bu sefer ne oldu: Oly maçında 37 dakika oynayıp 6 sayı atabilen Hailey Peters diye adını ilk defa duyduğumuz bir ABD'li bize karşı 30 dakika oynayıp 28 sayı attı!

    Burada, bu maça gelmeyen ve daha da ötesi onları gönderemiyen seyircilerin başkanına iki laf etmek lazım:
    Evet ben de Ali Koç'un başkanlığa gelmesini destekleyenlerdenim ama bayan basket açısından eleştirilerime devam etmemi engellemiyor bu durum:

    - Başkansan en azından sahanda oynanan lig ve ELW maçlarına gelecek ve maçlara seyirci kitleni getireceksin: Gerek ve yeter şart.
    - Yok geçerli sebeplerin var ise gelmemek için, o zaman seyirci kitleni göndereceksin.
    - Yok bunları da Futbol takımı yüzünden yapamıyor isen bu şubeyi kapatacaksın ve bizlerin de takımımızı takip edip yenilince boşuna üzülüp sonu gelmeyecek yorumlar yapmamıza sebep olmayacaksın.

    - Tabi, FB-GS-BJK bayan basket şubelerinin kapatılmamalarının tek sebebi, diğerleri ne der?

    - Ha, benim için farketmez: Nasıl olsa Rus Bayan Premier liginin tüm (Eka, Kursk ve Nadezdha diyelim de yalan söylemeyelim, yoksa tüm Rus ligi maçları naklen üstelik ücretsiz veriliyor ama hepsini seyretmeye zaman yetmez :)" maçlarını seyrediyorum, "Rusya bayan basket ligi maçları" diye bir başlık açar oradan devam ederim, müşteri varsa da yoksa da

    Tabi burada şu soruyu da sorarız: Rus liginde Dünya'nın en pahalı oyuncuları oynuyor ve tüm maçları seyretmek ücretsiz?

    --------------------

    SOPRON: 68 - TTT RİGA: 55

    Bu maçın ilginç yönü, bayan basketbolünde ender görülen şekilde eski koçumuz ve şu anda Sopron koçu olan Roberto Iniguez sürekli sahaya giriyor diye atıldı.

    İddia ediyorum ki bu kadromuzla gerek Sopron'u ve gerekse TTT Riga'yı deplasmanda yenebiliriz.

    Yeter ki Koç Garnier:
    1- Zasndalasini'yi takıma kazandırsın,
    2- Tilbe gibi aslında ülkemizin en değerli uzunu genç oyuncumuzu takıma kazandırsın. Ama son maçta ilk 12'ye bile almıyor?

    Bence 5 Ocak 2019 tarihinde oynanacak olan Çukurova Basket - Fenerbahçe deplasman maçında Koç Garnier'in kadro tercihi ve o maçın sonucunda daha iyi fikir sahibi olacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 22 Aralık 2018; 2:51:47 >




  • Neyse: Pazara kadar değil, Mezara kadar Fenerbahçeliyiz.

    22 Aralık Cumartesi:

    14:00 Gs - Eczacı / Bayan Volley / Trt Spor
    15:00 Dinamo Kursk - Nadezdha / Rusya bayanlar kupası F4 maçı
    18:00 UMMC EKA - Spartaküs V. / Rusya bayanlar kupası F4 maçı

    ------------------

    23 Aralık Pazar

    15:00 Rusya bayan basket kupası 3/4 maçı
    15:15 İst. Üniv. - Bodrum Kırçiçeği TivibuSpor
    18:00 Rusya Bayan basket kupası final maçı (Büyük ihtimal Dinamo Kursk - UMMC Ekaterinburg)

    18:00 BJK - Fenerbahçe / Bayan basket / TivibuSpor

    12 - 17 İlk Çeyrek
    40-40 Devre
    58-56
    61-77 MS


    BJK'nin en skoreri Kelsey Mitcel 2.çeyrekte sakatlandı, koçları Aziz Akkaya oyundan atıldı ama bizim açımızdan pek iyi gitmiyor.
    Epupa'nın 2.çeyrek sonunda kendi sahasından attığı top çembere bile değmeden devrenin 40-40 bitmesine sebep oldu. Bu da BJK'ye moral olmuştur.
    Bakalım nasıl bir ikinci devre bizi bekliyor..

    Gittigidiyor com mu acaba?
    Hepsişurada imiş

    ----------------------

    BJK: 61 - Fenerbahçe: 77

    - Peşin yargı: Ayşe Cora, kaos oyunundan vazgeçmediği müddetçe kenarda kalmaya mahkum. Efenim, "7 sayı attı, Vera'ya asist yaptı" Olmaz, kaptırdığı toplar ve rakibini tutamadığı için yaptığı gereksiz fauller külliyen zarar.
    - Tuğçe: Bu maçta savunması iyi idi, arada attığı sayılarla paçayı kurtardı şimdilik.
    - Özge Slow: Soyadının aksine hızlı gideyim derken hatalar yapıyor. Ancak, yerli gard olarak lazım, gelişmeli ama Yaş 28!
    - Bria Hartley: Transfer dedikoduları başlayıp ismi bizim takımla anıldığında, maçlarını seyredemediğim için burun kıvırmıştım, şimdi özür diliyorum. Bu kızın Kayla McBride'dan kapasite olarak farkı yok.
    - Vera Teyzem: Rakip potada iken en ufak bir boşluğu affetmeyip hatalı yürüme yapmadan sırtı dönük gıdım gıdım yaklaşıp sol eliyle bıraktığı turnikelere hayranım.
    - Zandalasini: Yavaş yavaş Eurobasket MVP kimliğine bürünmeye başladı. İtalyan oluşunun Akdeniz duygusallığı getirdiğini düşünüyorum karakterine ve bu nedenle pamuklara sarılmalı.
    - Kia Vaughn: Güçlü, arkasına aldığı oyuncuya karşı potaya yüzünü döndüğünde daha başarılı atışlar yapabilse, Griner olma kapasitesi var ama o da yaşlanıyor netekim. Of/Def. ribauntlarda da başarılı.
    - Birsel: Tecrübe konuşuyor. Koçumuz Garnier'in bu sezondaki en büyük keşiflerinden.
    - Esra: Yine aldığı kısa süre içinde faydalı işler yaptı.
    - Tilbe: Koçumuz Garnier'in yıldızının barışmadığı oyuncu. Anlaşılmaz.

    Kimileri diyebilir ki, işte BJK'de Kelsey Mitcell sakatlanmasaydı ve Koçları Aziz Akkaya oyundan atılmasaydı farklı olabilirdi:
    Hayır: Mitcell, oyun başlar başlamaz takım kahramanlığına soyundu ya da öyle taktik vermişti koçu, sayılar da attı ama o anda şunu düşündüm: "BJK tek oyuncu üzerinden oynuyor ve Mitcell yorulacak!"
    Hatta Onun sakatlanması, Koçlarının atılması ekstra motivasyon oldu BJK kızlarına ve Epoupa ile Mircheva 3.çeyrekte canımıza okudu ama 3.bir oyuncuyu maç boyunca bulamadılar.
    Ayrıca Bria Hartley, attığı 17 sayının yanı sıra son çeyrekte Epoupa'yı müthiş savundu.

    Çarşamba akşamı BJK'nü kendi sahasında "Bu güne kadar ülkemizde bir bayan basket maçında gördüğüm en dolu tribünler" eşliğinde yenen İzmit Belediyespor ile sahamızda oynayacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 23 Aralık 2018; 21:8:18 >




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Son çeyrek vidaları sıkınca sadece 3 sayı attırdık.Tebrikler takıma.Bide seneye yerli rotasyonuna mutlaka takviye yapılmalı.Başta Asena Yalçın olmak üzere.Türkiye liginde şampiyon olmak istiyorsan mutlaka iyi yerli oyuncuya ihtiyacın var.

    Bu arada bu sene WNBA draftlarında bir numaradan kesin seçilmesi gözüyle bakılan Sabrina Ionescu dün gece yine triple double yaparak kariyerindeki 14.triple double'nı yaptı.Erken konuşmak için erken olabilir ama bu kız gelecekte büyük bir sakatlık geçirmezse komple bir basketbolcu olacak.Seneye Avrupa'ya yolu düşer.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwdark -- 23 Aralık 2018; 21:33:21 >
  • Bu akşamki son Bayan Basket yorumum:

    Evet, beklendiği gibi Rusya Bayan Basket kupası Dinamo Kursk - UMMC Ekaterinburg arasında oynandı bu akşam saat 18:00'de ama tabi BJK-FB maçına saat olarak denk geldiği için seyretmedim, çünkü tekrarını seyretme imkanımız var, birazdan seyrederim.

    D.Kursk: 65 - UMMC Ekaterinburg: 66

    - Rusya kupasında F4'e kalan takımlar içinde yani Nadezdha - Sparta & K - Dinamo Kursk ve Ekarinburg'da yabancı oyuncular oynamadı, Noel tatiline gitmişlerdi.
    - Ya da Putin reis yasaklamıştı: "Rusya kupası Rus oyuncularla oynanır, devşirmeler hariç" ki tek devşirme D.Kursk takımında vardı: Epipany Prince.

    - Yarı final maçında Sparta & K takımı, EKA'yı çok zorladı, EKA paçayı son çeyrekte kurtardı.
    - Takımlarda yabancı olmadığı zaman EKA sadece 3 oyuncu ile maçı kazanıyor: Marie Vadeeva "Masha, Rus Milli Takım Kaptanı tecrübeli Evgenia Belyekova ve Raisa Musina.
    - Final maçının istatistikeri de tekrar aynı sonucu gösterdi:

    Raisa Musina: 24 sayı - 11 Reb ile double double,
    Marie Vadeeva: 18 sayı - 12 reb ile Double double.

    ------------------

    Volley Note:
    İtiraf edeyim ki, bu maçta Eczacının kaybetmesini istedim, sırf Kimyon'dan dolayı
    Eee, taraftarlık böyle duygusaldır işte: Seversek tam severiz ama nefretimizden çekin Kimyon.
    Zaten Kimyon maç boyunca pek bir varlık gösteremedi.

    Kimyon zaten bitmiş, Çin'den şutlanması için takımı şampiyonluktan vazgeçti geçen sezon.
    İyi ki almadık kendisini.
    Sezon sonunda Vargas ve Brico'nun genç ve daha iyi oyuncular olduğu görülecektir sanıyorum.




  • dwdark D kullanıcısına yanıt
    Sabrina Ionescu ismini bir ara duymuştum ama kendisinin hangi pozisyonda oynadığını bilmiyordum: 1-2?

    Ayrıca, bu WNBA alt liglerinde oynayan oyunculardan ne kadarı profesyonelliğe geçtiğinde başarılı oluyor, işte biz de Tuğçe Canıtez'i aldığımızda oralarda çok başarılı iken buralarda geçinip gidiyor yıllardır, yerli oyuncu kıtlığında.

    Yine ayrıca, USA Milli takım guardları olarak Kelsey Plum ve Jevell Loyd belirlenmiş durumda ve bu ikisi de genç.

    Bu arada sorry: sana takılmama izin ver lütfen: Beğendiğin Koç İspanyol Mondelo bu akşam EKA'ya karşı Rusya kupasını da kaybetti.

    Sonuç olarak paylaşımın için teşekkür ederim ve bunları daha sık yaparsan daha sık bilgi alışverişi olur diye düşünüyorum.

    Ha. bu arada bizim EKA'lı İspanyol koç Miguel Mendez: "Lig ve ELW'da yabancı oyuncular varken Raisa Musina'nın saçınnı çekiyordun ilk hatasında oysa bu akşam kariyerine "Rusya Kupaı madalyası" ekledin Raisaa Musina sayesinde: 24 sayı 11 Reb. double double.

    Başkan önemli, Rusya'nın en iyi ve en genç iki oyuncusu olan Marieva Vadeeva ve Raisa Musina'ya bağırıp çağıramazsın Miguel bey.
    Geçen sezon ELW şampiyonu olman, Rusya'nın en önemli genç oyuncusuna fırça atma yetkisi sağlamaz, fırçayı sen yedin Koç olarak gerek Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve gerekse seyirciler tarafından son ELW maçında: Raisa Musina 100 barajını attığında salon yıkıldı ve bu da sana kapak oldu bayım Miguel Mendez.

    Düzeltiyorum:

    (Hayır, Merve Arı'dan bahsetmiyorum.)

    Evet Merve Arı'dan bahsediyorum, Aynen Melisa Korkmaz'dan bahsettiğim gibi:
    Bu çocuklar, başka bir işe yönelsinler, baskette bunlara gelecek yok maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 24 Aralık 2018; 0:36:56 >




  • Bu arada, Rusya kupasının son çeyreğinin tekrarını seyredip de geldim, Çoh mutluyum çünkü son salisede Raisa Musina'ya üçlük atışı sırasında verilen faulden sonra üç atışı da sayıya çevirerek Rusya kupasını takımına kazandırmakla beraber, EKA joçu Miguel Mendez ?

    Raisa Musina ve Marie Vadeeva, mükemmel oyuncular.

    Ama, ülkemize gelme şansları yok: Volley Gamova gibi, sadece bir sezon durdu bizde, Dünya'nın en iyi Volley oyuncusu iken..


    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 24 Aralık 2018; 1:6:50 >




  • 26 Aralık Çarşamba TKBSL 11. Hafta maçları

    Fenerbahçe - İzmit Belediyespor
    Saat 20:00 Yayın: Tivibu Spor


    ----------------------------------
    Çukurova Basketbol - BJK
    Saat 18:00 Yayın Tivibu Spor
    (Not: Bizim maçta sakatlanan Kelsey Mitchell'de neyse ki sadece yumuşak doku zedelenmesi oluşmuş, öyle kırık çıkık filan yokmuş. Sevindim doğrusu, genç ve yetenekli, ilerde adından daha çok söz ettirecektir.)

    13 - 19 İlk Çeyrek
    40 - 38 Devre
    58-58 Üçüncü Çeyrek
    77-69 Maç Sonu

    BJK oyuna hızlı giriş yapıp farkı 10 sayıya çıkardı 9-19 ile. Ancak Pelin Derya Bilgiç'in oyuna girmesiyle Çukurova toparlanmaya başladı.
    İkinci çeyreğin başlamasıyla beraber Pelin'in oyun kuruculuğu, sayıları, reb ve asistlerinin yanı sıra Yakubova-Mestagh-N'Dour-Şaziye-Pelin'in üçlükleri peşpeşe gelince BJK afalladı ve 7 sayı geriye düştü.
    Son dakikalarda Yakup ve Pelin yorulup kenara alınınca BJK tekrar yetişti.

    Pelinim Deryalarım Bilgiçim: Bak ne güzel oynuyorsun, bizdeyken Ayşe gibi topu eline geçirdiğinde rakip potaya huruç harekatı düzenleyip top kaybı yapıyordun..
    - Evet, Pelin maçı 16 sayı 8+ reb 6+ asist ile BJK'nin son çeyrekte ümidinin yok olmasında önemli rol oynadı.
    - Çukurova bu akşam ayrıca üçlüklerle de hayat buldu.
    - BJK'nin handikapı ise Akhator nam kıta dışının ne üçlük ne de orta mesafe şutu olmamasıydı. Pota altına altına girdiğinde de çoğu zaman Astou N'Dour tarafından başarıyla savunuldu.
    - Kübra Siyahdemir için spiker "Ülkemizin elit oyuncularından biri" deyince acı acı güldüm. Ama adam haklı beyler, Milli takım oyuncusu sonuçta, ne desin? "Basketbolda çember demirini dövene kadar Demircilik zanaatında ilerlese şimdi ne hoş perforje balkon/pencere demirleri yapabilirdi" mi desin?

    - Sonuç olarak 5 Ocak 2019 tarihinde Mersinde Çukurova Basketbol deplasmamına gideceğiz ve bu maç özelindeki tesbitlere göre bunları yenme ihtimalimiz var göründü bu akşam.

    -------------------------------

    Geliyoruz az sonra FB - İzmit maçına

    İzmit takımı tecrübeli oyunculardan kurulu, önde gelen oyuncuları:

    Tan White: 36 yaşında ABD'li siyahi Skorer Guard. 10 maçta 15,8 sayı - 5,3 asist - 3,3 top çalma ortalamaları var. Yüksek yüzdeyle 2 ve 3'lük atabiliyor.
    Tyrone Bernice Mosby: 34 yaşındaki diğer ABD'li siyahi uzun forvet. 16 sayı - 8 reb. ortalama.
    Gizem Yavuz: 30 yaşında - 15,8 sayı - 4,6 reb - 5,6 asist ortalaması var. Yüksek yüzdeyle 2 ve 3'lük atabiliyor.
    Marina Baş: 33 yaşında - 10,7 sayı - 7,4 reb ortalaması var. Faul yapmaya meyilli.
    Ceyda Sinan: 34 yaşında - Bir maçta henüz 9 sayıyı geçemedi ama sürpriz ve yüzdeli üçlük atabiliyor.

    Normal olarak sahamızda yenmemiz gereken bir takım ama küçümsenmeden oynamak şartıyla.
    Haydi kızlarımız diyoruz..

    Ehonomi çoh eyi:

    FB - İZMİT

    24 - 17 İlk çeyrek
    52 - 27 Devre
    74 - 47 Üçüncü çeyrek
    94 - 66 Maç Sonu.

    Eleştirilebilecek bir nokta yok bu akşam seyirci dışında:

    Kameranın karşı sağındaki genç kemik seyirciler nereye gitti?
    Ben bu seyircilerin mesela Aziz Yıldırım destekçisi olduğu söylenen GFB olup olmadığı hakkında bir fikrim yok çünkü aklım almıyor: Bir insan tuttuğu takımın taraftarıdır, başkanının değil.

    Evet, başkan somuttur, takım teşkilinde etkisi vardır ama takım sevgiyi soyuttur: Taraftarlığın tarifi yoktur.
    Yani, bir insan bir takımı neden tutar ve bunu ömrü boyunca değiştirmez?
    O esnada bir çok başkan gelir gider ama seyirci gözünde taraftarlık değişmez.

    O halde problem nerde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 26 Aralık 2018; 21:57:11 >




  • 29 Aralık Cumartesi KBSL 12.Hafta maçları

    Fenerbahçe - Bellona Kayseri Basketbol
    Saat 15:30 Yayın: FBTV


    89 - 63 Maç Sonu (26-19, 20-19, 17-15, 26-10)

    Plum 22, Verameyenka 16, Birsel 12 ve Tuğçe 11 sayı ile çift hanelere ulaştılar.
    Vaughn ve Stokes'un sakat olduklarından kadroda olmadıkları, Vera ve Birsel'in de hasta oynadıkları bu maçı son çeyrekte farklı kazandık.
    Tuğçe, Ayşe, Özge ve Esra yeterli katkıyı verirken Tilbe aldığı kısa süreyi iyi değerlendiremedi.
    Hartley, son çeyrekteki attığı üçlük dışında döküldü bu maçta.
    Zandalasini 7 sayıda kaldı ama 3.çeyrekte kenara gidip boş durumda istediği pası alamayınca omuzları düştü. O bir Akdenizli.

    ---------------------

    Botaş - Galatasaray
    Saat 18:30 Yayın: Tivibu Spor

    ----------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 29 Aralık 2018; 17:54:49 >
  • UMMC EKA takımının yerli ve yabancı oyuncularının yılbaşı selamları:





    Kayla McBride dışında detone olmayan oyuncu yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 2 Ocak 2019; 22:44:38 >
  • Geçen hafta EKA'nın Kursk'a karşı kazandığı Rusya Kupasından biraz daha bahsedelim, malum lig ve Eurolig'e ara verildi:

    Şimdi, maçın bitmesine iki saniye kala 65-63 önde ve kupaya bu kadar yakın olan Kursk'lu oyuncular, zaman doldurmak için EKA'nın son hücumunda çeyrekteki 4. faullerini yaptılar.

    EKA oyuncusu Tatyana Petrushina, topu oyuna sokma süresinin son saniyesinde takım arkadaşı Raisa Musina verebildi.
    Musina tek yababileceği hareketi yaptı, üç sayı çizgisinin dışından, kendini savunmakta olan daha kısa boylu 40 numaralı acemi Kursk guardı Catherine GOLOVCHENKO'dan temas alarak topu son salisede elinden çıkarıp potaya fırlattı ama top potaya çarpıp geri döndü ve maç bitti.
    Ancak Musina teması sağladığında, Eurolig'de Sopron koçu Roberto Iniguez'i oyundan atan Rus baş kadın hakem olan Elena Chernova faul düdüğünü çalmıştı ama emin olmak için gidip ekrandan tekrar baktı ve 3 atışlı faulü EKA lehine verdi:

    1- Maç bitmiş ve potanın kenar ışıkları yanıyor.
    2- Kadın başhakem faul düdüğünü çalmış.
    3- Kursk Koçu Lucas Mondelo kenarda olmayan saçlarını yoluyor.
    4- Topu oyuna sokan EKA'lı Petrushina çoktan Musina'nın kucağına zıplamış bile sevinçten ama sanki Musina bu atışları sayıya çevirebilecekmiş gibi, çünkü Musina o ana kadar 3/6, % 50 ile serbest atış kullanmıştı.

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

    Gelelim Serbest atış resimlerine:

    Musina ilk atışını sayıya çevirirken eli kolu bir tarafa gidiyor stresten:

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

    Maçı uzatmaya götürebilecek 2. atışta ise korkusundan çömeliyor ama bu da sayı:

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

    Son atışı da potadan geçip aşağı düşerken çalsın sazlar oynasın EKA'lı kızlar:

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

    Raisa Musina Rusya Kupası MVP'si seçildi:

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

    İşte Fenerbahçemin ihtiyacı olan 2 EU oyuncusu: 44 Raisa Musina, 77 Marie Vadeeva. Müthiş: Uzun forvet ve Pivot, ikisi bir arada!

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.


    Düşüncem "Imagine".
    Çünkü bu kızlar takip ettiğim gibi, Rusların yeni genç yıldızları, ikisi de henüz 20 yaşında.
    Ayrıca, bu kızları Rus UMMC şirketinin elinden alabilecek bir kaynak yok, Çin dahil.

    Maç kameraları dışındaki görüntülerden Rusya kupası kadınlar F4 maçlarının kısa özeti:
    İlk 1 dakika 3/4 maçı.
    2:30'dan sonra bahsettiğim maç sonu faulü ve atışlar geliyor.
    Bence kaçırmayın, izleyin.




    Konuyu uzattım çünkü bu maçın son anları bana evvelki sezon YDÜ ile oynadığımız finaldeki son maçı hatırlattı:

    - Biz 5 sayı önde iken ve Kayla McBride üçlük atarken, Ayşe Cora'nın acemice zıpladığını görünce hemen teması alıp 3 atış kazandı. (Benzer şekilde Musina acemi rakibe temas sağlayıp üçlük kazandı)
    - Son saniyede, sırf bu işler için getirip para ödediğimiz Candace Parker 2 serbest atışı da kaçırdı. Oysa birini atsa maç uzayacaktı. (Musina'ya da takım arkadaşları şunun demişler: 2/3 at yeter, maç uzasın gerisine hep beraber bakarız)


    Kursk'un bu maçı kaybetmesi, devşirme oyuncuları Epifany Prince'e yazar çünkü:
    Kursk 48 saniye kala 64-63 önde ve hücuma başlamış iken Prince 2 defa erken atış kullandı ama şans eseri bu kaçan 2 atış sonrasında da Kursk ribauntu aldı ve Musina rakip 40 numaralı oyuncuya faul yapmak zorunda kaldı.
    Halbuki 24+14+14= Kaç yapar :) Tecrübeli devşirme Prince işi batırdı.
    Ve kader ağlarını örmüştü, 2 serbest atışın birini kaçırıp Kurk'u 65-63 öne geçiren acemi Golovcenko, EKA'nın dönüş hücümunda 2 saniye içinde 2 acemice faul yaparak işi batıran bir diğer Kursk'lu oldu.

    İyi de Kursk koçu Mondelo'nun da hiç suçu yok mu? Var elbette:
    Kadronda U21 Dünya şampiyonu olan Rus Milli Takımının oyun kurucusu genç Ksenia Levchenko varken onu hiç oynatmadı, ona güvenmedi.

    Geriye kaldı 2 kupa: Rus ligi ve Eurolig, Mondelo için "Son Şans Barı"
    Rus liginin ilk maçında zaten kendi sahasında fark yedi EKA'dan.
    Bakalım sonunda ne olacak..


    Kursk koçu Lucas Mondelo'nun Rusya kupa maçının sonundaki faule tepkisinin diğer açıdan net fotosu:


    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 7 Ocak 2019; 22:12:22 >




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    UMMC harcadığı paralar inanılmaz seviyelerde.Yenilmez değiller mi değiller geçen sene Euroleague'de gruplarda icerde dışarda yendik.Tabi o zaman Maya Moore gelmemişti.Ama bu sene inanılmaz bir kadro kurdular.Yerli oyuncularıda gayet iyi.Bu sene bir aksilik olmazsa kupayı alacaklar.Kursk'ta Mondelo'yu gönderir.Bu sene Kursk hiç iyi bir kadro kuramadı.Tamam Stewart ve Charles gibi iki tane iki tane dominant oyuncun var,Petrovic gibi cok iyi bir Avrupali oyuncun var.Ama oyun tarzinda sikintin var.Hem UMMC'ye evinde 30 sayi fark yedin.Hem de En iyi yerli oyuncusunda UMMC'ye kaptırdın.Euroleague'de maçlarını çoğunu son topta kazandin.Stewart olmasaydı kafadan 3 tane yenilgisi olacaktı grupta.



    Bizim açımızdan aslında bu sene doğru bir yapı kurduk.Garnier'in kafasında şöyle bir takım vardı.Hartley-Plum-Zandalasini-Vera-Stokes bu beşli kağıt üstünde çok iyi bir beş.Ama Stokes ve Hartley'inin devşirme Statüsüne gecme durumları çok sıkıntılı oldu.Stokes'un yazın Milli Takım da oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.Yabanci kuralı yüzünden sürekli rotasyon yapmak zorunda kalıyoruz.Bundan dolayi ilk besimizi olusturmakta sikinti yasiyoruz.Bide yerliler çok formsuz.Seneye ilk is olarak yerli rotasyonunu elden geçirilmesi lazım.Simdide Stokes'un ameliyat olup sezonu kapatma ihtimali konuşuluyor.Buda çok büyük sıkıntı.Suan en büyük sıkıntımız form bunun nedeni ise yabancı kuralı yüzünden sürekli rotasyon yapmamız.Yukarida yazdığım beş Hem ligde Hem avrupada 10 maç birlikte oynayabilseler.Cilgin atarlar.Cukurova ve Hatay(Avrupa hariç) bu yüzden ligde iyi bir sezon geçiriyorlar.Cunku sene başı kurdukları yapılanma çok iyi bir yapılanmaydi.Gerci bu takımların hatrı sayılı bir bütçelerinde var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dwdark D kullanıcısına yanıt
    Evet. UMMC Başkanı bir kaç yıl önce takımın başarısız sonuçlar alması sonucunda "Takımı kapatır, hepinizi kovarım" demişti.
    Yani, en pahalı oyuncuları almak her zaman şampiyonluk getirmiyor.

    Benim dikkatimi çeken, Yabancı oyuncusuz Kadınlar Rusya Kupasında birbirine arkadaşlık bağı olduklarını gördüm EKA'nın.
    Kursk dahil diğer takımlarda yoktu bu: En kritik hata da bile EKA oyuncularının kaptanları Belyekova dahil asla yüz ekşitmediler.

    Şimdi gelelim bize:

    Savunma ribaundu ligde, evet oynadığı zaman müthiş katkı yaptı ama o yokken de benzer ribauntlar alıp galibiyet serimize devam ettik.

    Şimdi 5 Ocak'ta deplasmanda Çukurova Basket ile oynayacağız:
    E niye aldık bu Stokes'u? Tam da Çukurova Basket deplasmanından önce mi sakatlandı?
    Ve evet: Çukurova Basket bu sezon'un YDÜ'dir.

    Benim kanaatim, geçen hafta BJK'nin deplasmanda bunları çok zorladı, biz de bunları sahalarında yenebiliriz.




  • 5 Ocak Cumartesi KBSL 13.Hafta Maçı

    Çukurova Basketbol - Fenerbahçe
    Saat 14:00 Yayın: Tivibu Spor


    ----------------------

    Maç önü yorumunu üstad Hayri Pekergin'e bırakalım:


    "Çukurova Basket ve Fenerbahçe önemli bir maç oynayacak.

    Bu karşılaşma ligin sonu için de (şartların aynen devam etmesi durumunda) bir gösterge niteliğinde olacak.

    Hamleli savunma, yüksek tempo ve ters eşleşme üzerine yoğunlaşan bir Çukurova Basket ve daha çok yarı saha oyununu tercih eden bir Fenerbahçe izleyeceğiz.

    Maçın ilk anahtarı ribaundlar ve kazanılan/kaybedilen toplar olacak.

    Nedeni basit. Bu kalemlerde başarılı olanlar tempoyu belirliyor.

    İkinci anahtar ise Fenerbahçe’nin savunmada ters eşleşme handikabını nasıl yöneteceği.

    Hem Fenerbahçe hem Çukurova Basket takımları bu maça Avrupa ajandasının ekstra yorgunluğu olmadan, dinçlik anlamında en optimum dönemde çıkacak."

    ---------------------

    21-10 İlk Çeyrek


    Artık çok zor. 6-10 önde iken 15-0 seri yedik.

    42-24 Devre

    Geçmiş olsun, o Adana Basket'e yenilmeyecektiniz kızlar.
    Yakup tek başına esir aldı bizi, 6-10 iken attığı uzak üçlükle fitili ateşledi ve ayrıca değme guardların yapamıyacağı asistler yaptı.
    Sabaha kadar vazsak boş: Efenim aleyhimize çok kolay 2 SDF çalındı, Ayşe yine potaya dalıp 2 blok yedi, üçlüklerimiz girmedi, ribaundların kraliçesi Stokes en önemli maçımızda sakattı vs.
    Bu arada, Garnier'in çabuk rotasyonları bana göre kabak tadı verdi.
    Garnier: "Rotasyon yapmayı sizden öğrenecek değiliz"

    65-49 Üçüncü çeyrek
    88-72 maç sonu.


    Kelsy'im Plum'ım 27 sayı ile maçın en skoreri oldu ama ne fayda.

    Bu maçta, sakatlık geçirdiği belirtilen Vaughn yerine Hartley olmalıydı.Aslında maç başındaki kurgu doğruydu: Yakup'u Zandalasini, N'Dour'u Vera ile marke etmek. Nitekim 6-10 öne geçirdi bu kurgu afakat gerisi gelmedi.

    Ama, Garnier'in Plum ve Zandalasini'yi ilk hatalarından sonra oyundan alıp Ayşe ile devam etmesinin mantığı yok.
    Madame Garnier: Elin adamı Dünya MVP'si Stewart'ı 40 dakika oynatıyor. Senin eline de Eurobasket MVP'si Zandalasini'yi vermişler ama sen o kızla başlayıp oyundan alıyorsun sonra.
    Bir de o kızın ruh halini düşünmen gerek koç olarak.
    İlk beşte başlattığın Plum-Tuğçe-Vera-Zandalasini ve Birsel'den Vera ve Birsel'i yaşlarına istinaden dinlendirebilirsin.
    Ancak, Plum ve Zandalasini'yi ikide bir çıkarıp yerine bu sezon 1 maç hariç hiç bir varlık gösteremeyen Ayşe'yi aldığında çark dönmüyor işte.
    Tilbe'yi çoktan harcadın ama bari bu maçta Esra'ya şans ver, o da yok: Neymiş, Çukurova hızlı oynuyormuş.
    Sen koç olarak, Ayşe'nin kaos basketbolu oynayıp top kaybı yapmasını bile önleyemedin bu sezon.

    Peşin vergi / Ön yargı: Bir daha yazıyorum, bu sezon Çukurova Basket Lig ve Eurocup'ın favorisi. Üstüne Chelsea Gray'i de almışlar.
    Eurolig'de F4 zaten hayal de, Eurocup'a düşmesek bari

    Neyse, "Pazara kadar değil mezara kadar Fenerbahçe'liyiz" deyip önümüzdeki maçlara bakacağız artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 5 Ocak 2019; 16:19:54 >




  • Maca 2. yarı bakmaya basladım da 15 sayı fark yerken Koc ne yapıyordu,savunma ne yapıyordu?Bir de bu cok cabuk rotasyonlardan ben nefret etmeye basladım.Bırak iyiler oynasın 30 dakika zaten cok yaslı 1 tyane oyuncu yok Birsel dısında...
  • huso kullanıcısına yanıt
    Maçı başından itibaren seyrettim ve ilk çeyrek sonunda maçı kaybettiğimiz belli olmuştu zaten.
    Mesajını gönderdiğinde maçın değerlendirmesini yapıyordum ve şimdi gördüm: Rotasyon konusunda tamamen aynı düşünüyoruz.
  • Transfer Haberleri:

    Eurolig

    Dynamo Kursk: Quanitra Holingsvorth'ün transferini resmi olarak açıkladılar ancak dün oynadıkları yeni yılın ilk lig maçında kadroda yoktu. Bu arada Tina Charles'ın Kursk'tan ayrıldığı söylenmekle beraber, kulüp henüz resmi açıklama yapmadı ama Tina da dünkü maç kadrosunda yoktu.
    Tina için açıklama yapmayan Kursk, genç oyun kurucusu Ksenia Levchenko ile yollarını ayırıp onu Krasnoyarsk Yenisey kulübüne gönderdiğini ise resmi olarak açıkladı.

    TINA CHARLES EDİTİ: Evet, Tina Kursk'tan ayrılmış. D.Kursk, her ne kadar bu ayrılığı haber olarak yazmasa da takım kadrosu listesinde Tina'nın resminin altına "O ayrıldı" notu koymuşlar.

    Bu arada dün oynanan Rusya liginde Kursk, sonuncu ve galibiyeti olmayan Dinamo Moskova takımını 97-55 yenerken, bu gün EKA, sondan ikinci ve tek galibiyetli olan Spartak Noginsk takımını 111-44 yendi.

    EKA'da Britney Griner bu maçı tribünden izledi. Raisa Musina'nın yere uçma pahasına aldığı basket-faulü, Griner'in hararetle alkışlaması da kameraya yansıdı.
    Ne yazık ki Jonquel Jones EKA'nın elinde patladı, hazırlık maçları hariç ne lig ne de Eurıligde oynanamıyor, 3.kıta dışı sayılıyor halen. Olası bir sakatlığa karşı da ellerinden çıkartmıyorlar.

    EKA maçını seyrederken tekrar belirtme gereği duydum:
    1) Bu gün pazartesi, haftanın ilk iş günü ve maç saat 15:00'de idi.
    2) Hava -11 derece.
    3) Moskova malum çok büyük bir şehir ve trafik yoğunluğu inanılmaz.
    4) Oynadığı takım ligin sondan ikincisi.
    5- Sonuç: Bizim Metro Enerji salonunu en az 4 defa dolduracak kadar seyirci topluluğu vardı.

    ------------------------------

    KBSL

    Hatay BŞB, geçen sezon Eurocup'da Reyer Venezia'ya karşı elenmelerine sebep olan önemli oyunculardan Riquna Williams'ı transfer etti.

    Riquna Williams, ligimize yabancı değil: 2015-16 sezonunda Adana ASKİ'de forma giyerken 17,3 sayı ve 2016-2017 sezonunda Osmaniye forması giyerken 18,6 sayı ortalamalarını yakalamıştı.

    Bu kız aynı zamanda 2013 WNBA sezonunda Tulsa Shock takımda oynarken, San Antonia Silvers maçında 51 sayı atarak, 2006 yılında Taurasi ve 2007 yılında Lauren Jackson'un bir maçta attıkları 47 sayılık rekorlarını kırmıştı.



    ----------

    Çukurova Basket'in ise Chelsea Gray'i transfer ettiğini geçen hafta sonu görmüştük zaten.
    Robocop Yakup yetmiyormuş gibi, üstüne Gray'i de aldılar.

    ------------------

    Botaş

    Geçen hafta MBA Moskova deplasmanına götürülmeyen Jevell Loyd için ayrıldı lafı dolaştı ama ortada hiç bir resmi açıklama yok.
    Gerçi Loyd son maçlarda çok zayıf performans gösterse de , rakip zayıf olduğu için riske edilmemiş de olabilir.
    Nitekim orada 1 sayı ile yenildiler, 2 maç üzerinden gerçekleşen bu turda Ankara'da rahatca eleyeceklerdir MBA Moscov takımını.

    @dwdark @huso



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 9 Ocak 2019; 18:15:11 >




  • 9 Aralık Çarşamba Euroleague Women B Grubu 8. Maçlar


    Saat:19:30 Yayın: FB TV

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.


    Saat: 19:00 Yayın:https://www.youtube.com/watch?v=CC-lspIDqdQ

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.


    Saat: 22:30 Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=b1A1hRLyWUE

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.