Şimdi Ara

Fenerbahçe Küme Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hemen belirtelim, uzun bir yazı okuyacaksınız.
    Şike yapılmış veya yapılmamış olmasına bakılmaksın yazılmış bir değerlendirme yazısıdır okuyacağınız. Ortaya çıkmış somut gelişmeler tarih ve isim verilerek incelenmiştir.
    3 Temmuz 2011
    Futbolda şike soruşturması kapsamında aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı.
    5 Temmuz 2011
    Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal'dan açıklama: “Spor dünyamız açısından en büyük yanlış bu tür olaylara rekabet duygusuyla yaklaşmaktır. Konuyla ilgili yayınlar hususunda Fenerbahçe Kulübü’nün hassasiyetini göz önünde tutarak Galatasaray TV başta olmak üzere Kulübümüzün tüm mecralarında konu ile ilgili program ve yayın yapılmaması kararını almış bulunuyoruz.”
    6 Temmuz 2011
    Fenerbahçe Spor kulübünden açıklama: “Camiamızın ve spor dünyasının son günlerde yaşadığı olaylar karşısında, büyük camia olmanın bilinci ve hassasiyeti ile yayın organlarında konuya dair yayınlar yapmayacaklarını açıklayarak örnek tavır sergileyen Galatasaray Spor Kulübü’ne ve Bursaspor’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
    6 Temmuz 2011
    İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama: “Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olarak, cebir ve şiddet içeren eylemler, yetkisiz futbolcu menajerliği yapılması ve Bank Asya 1.Liginde mücadele eden bir futbol kulübündeki usulsüzlükler nedeniyle Aralık 2010 tarihinde çalışma başlatılmıştır.”
    9 Temmuz 2011
    Fenerbahçe Spor kulübünden açıklama: “Türkiye Futbol Federasyonu sadece Fenerbahçe’yi değil tüm Türk sporunu etkileyecek, toplumsal infiale neden olabilecek bir konuda alelacele karar vermektense konuyu etraflıca irdeleyip hukuk süreci doğrultusunda kararlarını vermelidirler. Daha iddianamenin bile yazılmadığı bir süreçte basında çıkan haberler ya da yapılan yorumlar üzerine kulübümüzün şampiyonlar ligine katılması ya da küme düşürülmesi konusunda karar vermek Türkiye Futbol Federasyonu gibi bir kurumun ciddiyeti ve ağırlığı ile bağdaşmaz. Federasyonun da gerçek anlamdaki hukuki sürece saygılı olması ve hukukun çarklarının dönmesini beklemesi ve hukuk çerçevesinde karar vermesini talep ediyoruz.” (Oysaki TFF’nin karar vermesi için hukukî süreci beklemesinde gerek yok)
    10 Temmuz 2011
    Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın açıklaması: “Hiç bir kulüp bizim düşmanımız değildir. Her kulüp gibi Fenerbahçe de bizim saygı duyduğumuz şerefli bir rakibimizdir. Yaşadıkları talihsiz olaylar karşısında rekabet duygularımızı da bir kenara bırakmış durumdayız.”
    11 Temmuz 2011
    Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal'dan açıklama: “Gösterdiğimiz tüm titizliğe rağmen medyada kulübümüzle bağlantılı mesaj kirliliği ne yazık ki devam etmektedir. Bugün bazı medya organlarında yer alan "Galatasaray Fenerbahçe'nin futbolcularını kiralayacak" şeklindeki kaynağı belirsiz haberin gerçekle hiçbir ilişkisinin olmadığını kamuoyunun bilmesini isterim. Yaşanılan bu sıkıntılı ve hassas dönemde bu tarz "fırsatçı" düşüncelerin Galatasaray camiasına mal edilmesi üzücü olduğu kadar birilerinin Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ilişkileri germek, araya nifak tohumları ekmek gibi bir niyetleri olduğu kanısını uyandırmaktadır.”
    11 Temmuz 2011
    Kulüpler birliği açıklama yaptı ve TFF’nin alacağı kararları desteklediklerini deklare etti.
    11 Temmuz 2011
    TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar açıklama yaptı ve federasyonun elinde belge ve delil olmadığı için bir karar almayacaklarını, her şeyin planlandığı gibi yürüyeceğini söyledi. Karar vermek için iddianamenin bekleneceğini de açıklayan (bu liglerin ortasını bulacağı anlamına geliyordu ve bazı kulüplerin suçlu bulunması halinde oynanmakta olan sezon da mundar olacaktı) TFF Başkanı, “Bugün birlik ve beraberlik günüdür.” dedi. (O nedense artık??).
    12 Temmuz 2011
    Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’dan "Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz” başlıklı açıklama: "Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır. Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dâhil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz." (Bugün gelinen nokta herkesin malumlarıdır)
    12 Temmuz 2011
    Fenerbahçe Spor Kulübü açıklaması: “Belge ve delile dayanmadan, basına tek taraflı bilgilerin sızdırılması ve soruşturmanın gizliliğinin ihlali niteliğinde sayılabilecek yayınlar çerçevesinde karar almasını temenni etmek, Türk Futbolu aleyhine vurulacak en büyük darbe olur ve Türk Futbolu’nu kaosa sürükler. Türk Futbol Ailesi’nin birlik olma ihtiyacını en derinden hissettiği günlerde (bu da nedense artık?), Galatasaray Spor Kulübü’nün bugün Sayın Ünal Aysal imzasıyla yayınladığı açıklama, her anlamda derin bir hayal kırıklığına ve ’güven bunalımına’ neden olmuştur. Galatasaray’ın, bu ve bundan sonraki görüşlerinin ciddiyeti Türk Spor Kamuoyu nezdinde daima büyük bir soru işareti olacaktır.”
    13 Temmuz 2011
    TFF’nin GS başkanının açıklamasına tepkisi: “Kişi ve kurumları zan altında bırakan bu açıklamayı, (Kimi zan altında bırakmış?) Türk Futbolunun karar organı olan Türkiye Futbol Federasyonu olarak kınıyoruz. Galatasaray Kulübü'nü ve açıklamada imzası olan Sayın Başkan'ı, bu konuda sağduyulu davranmaya davet ediyor, benzeri açıklamaların devam etmesi halinde ise Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili hükümlerinin işletileceğini hatırlatıyoruz.”
    13 Temmuz 2011
    Spor Hukuku Enstitüsü futboldaki şike soruşturması ile ilgili olarak basın açıklaması yayınladı: “Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 157. ve 153. maddelerine göre soruşturmanın selameti açısından Adli mercilerce verilen “gizlilik” kararı nedeniyle delillere ulaşamayan Türkiye Futbol Federasyonu; “Elimize ulaşmış bir delil yoktur. Biz kararımızı iddianame hazırlanıp mahkemece kabule edildikten sonra karar vereceğiz” diyerek bir teslimiyet içerisine girmiştir. Ancak bu teslimiyet ifade edilirken, evrensel şekilde benimsenmiş olan, “Dünyada iki hukuk düzeni vardır, biri Devletlerin hukuk düzeni, diğeri sporun hukuk düzenidir” tanımlaması göz ardı edilmiştir. …Adli mercilerin, TFF’ye iletmeleri gereken, deliller olup, iddianame değildir. Dolayısı ile TFF, savcı iddianamesinden etkilenmeksizin delilleri değerlendirmeli ve Etik Kurul, Yönetim Kurulu ve Tahkim Kurulu kararları ile sonuca varmalıdır. Bu suretle Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Kanun’un 3/g; Futbol Disiplin Talimatı’nın 55.,74.,79.,80.84.,85.vd; Etik Kurulu Talimatı’nın 4/I,b vd. maddeleri ile sair mevzuat ışığında, iddianamenin hazırlanması, kabulü veya kovuşturma süreci beklenmeksizin, delillere ulaşmaya çalışmalı, elde edilen delilleri vicdani kanaatine göre değerlendirip hiç vakit geçirmeden ve derhal kararını açıklayarak 2011-2012 futbol liglerini geleceği meçhul bir şekilde başlatmamalıdır.
    TFF’nin delillere ulaşma talebi, bir lütuf değil, Anayasa’nın 59. maddesi ile sahip olduğu yargılama yetkisinin engellenmemesi, geciktirilememesidir. Bu bakımdan TFF’yi, hakkını elde etmek için gerekli resmi girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.”
    19 Temmuz 2011
    Fenerbahçe Spor Kulübü açıklaması: “Federasyon alacağı kararın sosyal ve ekonomik boyutlarını da düşünmek durumundadır. Futbol ekonomisi bugün sadece kulüplerin bütçeleri açısından değil Anadolu şehirlerinin ekonomisine kadar birçok konuda hayati önem taşımaktadır. Federasyon ekonomik anlamda da büyük resmi görmek ve bu noktadaki sorumluluğun bilincinde bir karara imza atmalıdır. Tüm Anadolu Kulüpleri ve toplum liglerin daha önceden ilan edilen takvimde başlamasını ve milyonlarca insanı ilgilendiren ekonomik yıkımlara neden olabilecek adımlar atmaktan kaçınılmasını beklemektedir.” (BU TARİHİ BİR İBRET VESİKASIDIR!)
    21 Temmuz 2011
    Fenerbahçe Spor Kulübü açıklaması: “Federasyon tarafından önceki gün yapılan açıklamada, Süper Kupa finalinin ertelendiği kamuoyuna duyurulmuştur. Federasyon yetkilileri tarafından erteleme kararının ilgili düzenlemenin hangi hükmü gereği ve nasıl bir yasal dayanakla alındığının açıklanması hukuki bir zorunluluktur, bunu bilmek de gerek Kulübümüzün gerekse spor kamuoyunun en doğal hakkıdır. …Bununla birlikte, Federasyonun söz konusu belgeleri hangi yasal çerçevede elde ettiği ve incelemekte olduğu ayrı ve çok önemli bir hukuki meseledir. …Federasyon, söz konusu belgeleri hangi yasal dayanakla temin ettiğini neden açıklamamaktadır?” (Fenerbahçe basını takip etmiyor olabilir mi? Spor Hukuku Enstitüsü’nün bu konudaki açıklamasından bihaber olabilirler mi?? BELGE OLMADAN KARAR VERME DEMİYOR MUYDUN? ŞİMDİ ELDE EDİLMESİNDEN NEDEN RAHATSIZSIN?)
    22 Temmuz 2011
    TFF açıklaması: “…atılan her adım Federasyonumuz bünyesindeki 50'ye yakın hukukçu ile birlikte değerlendirilmektedir. 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonunun Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 3. maddesi uyarınca, TFF Türkiye'de futbolla ilgili her türlü kararı almaya yetkili ve görevlidir. …88 yıllık şanlı futbol tarihimizin en vahim şike iddialarının gündeme geldiğini, kimsenin göz ardı etmemesi gerekmektedir. TFF Süper Kupa Finali'ni oynayacak takımlardan birinin Türkiye Kupasını iade kararı aldığı bir ortamda, bu finalin ertelenmesinin ne kadar yerinde olduğu aşikârdır. Söz konusu kararın hukuka aykırı olduğunu düşünen kulüplerin, kararın iptali için Tahkim Kurulu'na başvurmayarak basın yoluyla gündem oluşturması da hukuki olmadığı gibi iyi niyet kuralları ile de bağdaşmamaktadır. …Etik Kurulu Talimat'ının İNCELEME, RAPOR ve İTİRAZ kenar başlıklı 7. maddesinin 2. fıkrasındaki; "Kurul, kendisine intikal ettirilen müsabakalarla ilgili olarak her türlü resmi ya da özel kuruluş, kurum veya kişilerden ve adli mercilerden bilgi ve belge isteyebilir" hükmü çerçevesinde gerçekleşmiştir.
    Fenerbahçe Spor Kulübü aynı süreçte TFF'ye; gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etmiş ve 11 Temmuz'daki Kulüpler Birliği'nde de Futbol Federasyonu'nun alacağı kararlara tam destek vereceğini beyan etmiştir. (Fenerbahçe Spor Kulübü Galatasaray’a da gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etmiş ancak -artık bugün gelinen noktadaki haklılığı daha iyi görülen- 12 Temmuz tarihli malum açıklamayı yaptığı için ciddiyetsiz olarak suçlamıştı.) Bununla birlikte, Süper Kupa Finali'nin 31 Temmuz'da oynanmayacak olması, UEFA müsabakalarını ve hangi tarihte başlarsa başlasın Spor Toto Süper Lig takvimini kesinlikle etkilemeyecektir. Bu basit gerçek dikkate alındığında, yaşanan süreç içerisinde Süper Kupa'nın ertelenmesine karar verilmesinde art niyet aranması, kulüplerimizin göstermesi gereken hassasiyete yakışmamaktadır.”
    **********
    Bundan sonra gelişen olayları da takip ediyorsunuzdur.
    Ben burada genel bir hatırlatma, hafıza tazelemesi yapmak istedim.
    Kim ne demişti, ne oldu? Kimler önce ne dediler, sonra neleri alkışladılar?
    Tüm Türkiye’nin gözü önünde olup bitenlere rağmen hiçbir şey yokmuş gibi davranarak günü kurtarmaya çalışanlara karşı, birisi çıkıp “kral çıplak” diye bağırmıştır. Bu bağırış tarihe altın harflerle yazılacak olup, bunun şerefi o açıklamanın altına imzasını atan Ünal Aysal’a aittir.
    İlk günden beri tutarsız ve acemice davranan TFF önce Ünal Aysal ve Galatasaray’ın açıklamasına kızmış, sonra (istemese de) birebir uygulamaya başlamıştır.
    Kamuoyunun sağduyusu, kulüpler birliğinin transferde harcadıkları paraları ve yayın gelirlerini düşünmesinden daha ağır basmıştır.
    Fenerbahçe Kulübü Yönetimi ise süreci yönetme konusundaki başarısızlıklarıyla küme düşmüştür.
    Kimsenin Fenerbahçe Kulübünün istedikleri ve düşündükleri dışındakileri söylemesine tahammül edememesi, masumiyet karinesinden bahsederken tersi olması durumunda düşecekleri daha ağır şartları hesap etmemesi, sürekli yavuz hırsız edasıyla davranması, TFF'yi (şuursuzca) küme düşmeleri halinde oluşacak ekonomik ve sosyal sıkıntılarla tehdit etmesi, TFFnin önce belge olmadan karar vermemesini isteyip ardından da belgeleri hangi kanuni dayanakla elde edildiğini sorgulamasıyla, sürecin (aklanma adına) bir an önce sonuçlandırılması yerine mümkün mertebe zamana yayılarak uzatılması yolunu seçmesiyle "spor liginden" çoktaan küme düşmüştür. Başkası tarafından düşürülmemiştir!
    Ortada oynanan bir oyun varsa, bunu sadece Fenerbahçe taraftarları ve yönetimi mi anlayabilmiştir? Aynı şekilde küme düşürülme tehlikesi yaşayan Beşiktaş kulübü, yönetimi ve taraftarları anlayamamış mıdır? Ortada bir ele geçirilme kavgası varsa, Galatasaray çoktan ele geçirilmiş midir?
    Fenerbahçe taraftarına gelince..
    Camia isterse farklı düşünsün, işin içinde başkanı veya yöneticileri varsa, yapılan her şey camiaya mal edilir. Mesele camianın bu durumu hak edip hak etmediği ve camiaya yazık olup olmadığıdır! Yaptıkları her faaliyet, her söz, davranış ve duruş bunun göstergesidir. Fenerbahçe taraftarı da spor liginden düşme yolunda hızla ilerlemektedir.







  • Bu süreç 2 yılı geçer Aziz Yıldırım ve şekip mostoroğlu beraat ederler,, kusura bakmasında kimse tff dahil gs bile fenerbahçenin küme düşürülmesini istemiyor sebeb naklen gelir pastanın yarısını fenerbahceli taraftarların cebinden cıkan parayla karşılıyor lig tv, reklam sponsor gelirleri borsa bütün dengeler alt üst olacaktır fener düşerse artı gs yaptığı yeni transferlerin ücretlerini ödemekte zorluk çekecektir,, Unutmamalıyız fenerin düşürülmesi demek süper ligten gs dahil 10 takımın düşürülmesi demek temiz bir futbol ancak bu şekilde sağlanabilir DÜŞÜRÜN SÜPER LİGİ BANK ASYAYA :):)
  • buda demektirki bireysel hileler kişileri ve kurumları bağlar. Bunun tartışılacak bir yönü yoktur.

    Ancak bir hususu belirtmek isterim; fener taraftarları bu olaylar yaşanmaya başladığından beri biz bize yeteriz başkasına ihtiyacımız yok mantığı ile fevri hareket etmiştir. Diğer klüplerin taraftarlarını kendilerine düşman etmek içün ellerinden gelenü yapmıştır. ha sağ duyulu yaklaşan yokmuydu ?vardı , bir elin parmağı kadar. Diğer taraftarlarınız cumhuriyet kurmaktan tutunda basın mensuplarına saldırmaktan saha basıp futbolculara saldırmaya kadar nekadar çirkeflik varsa hepsini sergiledir. Bende yeri geldi burda münakaşa yaşadım çoğu taraftarınızla laf klabalığı yaptım ama bu gelişmelerin yegane sebebi fener taraftarını kendilerinde kendilerinde ve yöneticilerinde hiç hata görmemeleri ve izlere zıt kutuplardan yaklaşıp diğer klüp camialarını karşılarına almakla yaptı.

    Bu tavrınız bu yolda sizleri yalnız bıraktı. Hala biz bize yeteriz diyorsanız hala bir cumhuriyetiniz varsa ve oradan yönetilmek istiyorsanız söyleyecek pek birşey kalmıyor.

    Fener küme düşerse yeminle söylüyorum üzüleceğim , süperlig fenerbahçe ile gs ile bjk ile daha zevkli ama camianızın tutumu taraftarınızın hal ve hareketleri söylemleri ister ister büzleri zıt kutuplar gibi yapıyor...

    Not:cepten hazdım imla ve cümle düşüklüleri varsa kusura bakmayın.




  • sevgili lazminator,

    dediğin gibi bizlerle yeri geldi tartıştın... tabi ki tartışacağız.. her zaman tartıştık... Fenerbahçe düşerse üzülürüm demişsin... senin gibiler olduğu için insanlık adına seviniyorum gerçekten...ama bir konuda sana katılmıyorum...

    Bizler kendimiz bu duruma gelmedik.. Her zaman Fenerbahçe'nin kendinden başka dostu olmadı... Bizleri fişekleyen basın ve diğer takımlar+taraftarları oldu...

    bu konunun altında herzaman başka işler olduğunu savundum ve hala savunuyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a_n0507

    sevgili lazminator,

    dediğin gibi bizlerle yeri geldi tartıştın... tabi ki tartışacağız.. her zaman tartıştık... Fenerbahçe düşerse üzülürüm demişsin... senin gibiler olduğu için insanlık adına seviniyorum gerçekten...ama bir konuda sana katılmıyorum...

    Bizler kendimiz bu duruma gelmedik.. Her zaman Fenerbahçe'nin kendinden başka dostu olmadı... Bizleri fişekleyen basın ve diğer takımlar+taraftarları oldu...

    bu konunun altında herzaman başka işler olduğunu savundum ve hala savunuyorum...


    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsy10


    quote:

    Orijinalden alıntı: a_n0507

    sevgili lazminator,

    dediğin gibi bizlerle yeri geldi tartıştın... tabi ki tartışacağız.. her zaman tartıştık... Fenerbahçe düşerse üzülürüm demişsin... senin gibiler olduğu için insanlık adına seviniyorum gerçekten...ama bir konuda sana katılmıyorum...

    Bizler kendimiz bu duruma gelmedik.. Her zaman Fenerbahçe'nin kendinden başka dostu olmadı... Bizleri fişekleyen basın ve diğer takımlar+taraftarları oldu...

    bu konunun altında herzaman başka işler olduğunu savundum ve hala savunuyorum...


    +1


    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vicky14


    quote:

    Orijinalden alıntı: rsy10


    quote:

    Orijinalden alıntı: a_n0507

    sevgili lazminator,

    dediğin gibi bizlerle yeri geldi tartıştın... tabi ki tartışacağız.. her zaman tartıştık... Fenerbahçe düşerse üzülürüm demişsin... senin gibiler olduğu için insanlık adına seviniyorum gerçekten...ama bir konuda sana katılmıyorum...

    Bizler kendimiz bu duruma gelmedik.. Her zaman Fenerbahçe'nin kendinden başka dostu olmadı... Bizleri fişekleyen basın ve diğer takımlar+taraftarları oldu...

    bu konunun altında herzaman başka işler olduğunu savundum ve hala savunuyorum...


    +1


    +1


    Hocam açık söyleyeyim Fenerbahçe'nin küme düşmesini istiyorum.Fakat suçsuz taraftarın bu acıyı yaşamasını istemiyorum.Yapılan bir şike var ortada ve Fenerbahçe klübünün ceza çekmesi lazım fakat görünen o ki yöneticiler resmen klübü bırakıyor tek tek Ali Koç'tan başka.Yani görünen o ki ceza çekecek malesef Fenerbahçe taraftarı olacak.

    Onların büyük çoğunluğu ne yaptı 104 yıllık klübü şike yaparak milletin karşısında küçük düşüren başkana tezaruat yaptı.

    Yapmayın hocam size üzülüyorum ama rus ruletinde 6 kez tetiğe basarsan 6.da ölürsün.bu kadar açık sizin yöetim 6 mermiyide doldurup kafasına sıktı.

    Malesef ortada bir suç var ve cezası neyse çekilecek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10lincoln10


    quote:

    Orijinalden alıntı: vicky14


    quote:

    Orijinalden alıntı: rsy10


    quote:

    Orijinalden alıntı: a_n0507

    sevgili lazminator,

    dediğin gibi bizlerle yeri geldi tartıştın... tabi ki tartışacağız.. her zaman tartıştık... Fenerbahçe düşerse üzülürüm demişsin... senin gibiler olduğu için insanlık adına seviniyorum gerçekten...ama bir konuda sana katılmıyorum...

    Bizler kendimiz bu duruma gelmedik.. Her zaman Fenerbahçe'nin kendinden başka dostu olmadı... Bizleri fişekleyen basın ve diğer takımlar+taraftarları oldu...

    bu konunun altında herzaman başka işler olduğunu savundum ve hala savunuyorum...


    +1


    +1


    Hocam açık söyleyeyim Fenerbahçe'nin küme düşmesini istiyorum.Fakat suçsuz taraftarın bu acıyı yaşamasını istemiyorum.Yapılan bir şike var ortada ve Fenerbahçe klübünün ceza çekmesi lazım fakat görünen o ki yöneticiler resmen klübü bırakıyor tek tek Ali Koç'tan başka.Yani görünen o ki ceza çekecek malesef Fenerbahçe taraftarı olacak.

    Onların büyük çoğunluğu ne yaptı 104 yıllık klübü şike yaparak milletin karşısında küçük düşüren başkana tezaruat yaptı.

    Yapmayın hocam size üzülüyorum ama rus ruletinde 6 kez tetiğe basarsan 6.da ölürsün.bu kadar açık sizin yöetim 6 mermiyide doldurup kafasına sıktı.

    Malesef ortada bir suç var ve cezası neyse çekilecek


    öyle yada böyle lig fenersiz sarmayacak !




  • fenerin düşmesini ben de istemem ama kanunlar var...kanun önünde herkes eşittir.ama şuan eminim ki fenerin yerine trabzon,bursa antep falan olsaydı kesinlikle şuan bank asyada idi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10lincoln10


    quote:

    Orijinalden alıntı: vicky14


    quote:

    Orijinalden alıntı: rsy10


    quote:

    Orijinalden alıntı: a_n0507

    sevgili lazminator,

    dediğin gibi bizlerle yeri geldi tartıştın... tabi ki tartışacağız.. her zaman tartıştık... Fenerbahçe düşerse üzülürüm demişsin... senin gibiler olduğu için insanlık adına seviniyorum gerçekten...ama bir konuda sana katılmıyorum...

    Bizler kendimiz bu duruma gelmedik.. Her zaman Fenerbahçe'nin kendinden başka dostu olmadı... Bizleri fişekleyen basın ve diğer takımlar+taraftarları oldu...

    bu konunun altında herzaman başka işler olduğunu savundum ve hala savunuyorum...


    +1


    +1


    Hocam açık söyleyeyim Fenerbahçe'nin küme düşmesini istiyorum.Fakat suçsuz taraftarın bu acıyı yaşamasını istemiyorum.Yapılan bir şike var ortada ve Fenerbahçe klübünün ceza çekmesi lazım fakat görünen o ki yöneticiler resmen klübü bırakıyor tek tek Ali Koç'tan başka.Yani görünen o ki ceza çekecek malesef Fenerbahçe taraftarı olacak.

    Onların büyük çoğunluğu ne yaptı 104 yıllık klübü şike yaparak milletin karşısında küçük düşüren başkana tezaruat yaptı.

    Yapmayın hocam size üzülüyorum ama rus ruletinde 6 kez tetiğe basarsan 6.da ölürsün.bu kadar açık sizin yöetim 6 mermiyide doldurup kafasına sıktı.

    Malesef ortada bir suç var ve cezası neyse çekilecek


    nerden biliyosun suçlu olduğmuzu, kanıtın varmı ?




  • Çooooooooooooooook kuvvetli şike DUYUMLARI, KANAATLERİ var. UEFA+TFF=Fenerbahçe Şampiyonlar ligine katılamaz. karar senin. Hak arayamazsın. Tahkime gidemezsin.

    O zaman bizi düşürün.

    Olmaaaaaaaaaaaaz. Kesin delil yok.

    Haydaaaaaaaaaaa. Yahu kardeşim. kesin karar verin. Dansöz gibi kıvırmayın. Biz şike yaptık mı, yapmadık mı????????????????

    UEFA ve TFF'nin kararına. Zoooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrt.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Çooooooooooooooook kuvvetli şike DUYUMLARI, KANAATLERİ var. UEFA+TFF=Fenerbahçe Şampiyonlar ligine katılamaz. karar senin. Hak arayamazsın. Tahkime gidemezsin.

    O zaman bizi düşürün.

    Olmaaaaaaaaaaaaz. Kesin delil yok.

    Haydaaaaaaaaaaa. Yahu kardeşim. kesin karar verin. Dansöz gibi kıvırmayın. Biz şike yaptık mı, yapmadık mı????????????????

    UEFA ve TFF'nin kararına. Zoooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrt.



    Mademki şike yaptık niye düşmüyoruz şike yapmadıysak neden şampiyonlar ligine göndermiyolar vs.vs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vicky14


    quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Çooooooooooooooook kuvvetli şike DUYUMLARI, KANAATLERİ var. UEFA+TFF=Fenerbahçe Şampiyonlar ligine katılamaz. karar senin. Hak arayamazsın. Tahkime gidemezsin.

    O zaman bizi düşürün.

    Olmaaaaaaaaaaaaz. Kesin delil yok.

    Haydaaaaaaaaaaa. Yahu kardeşim. kesin karar verin. Dansöz gibi kıvırmayın. Biz şike yaptık mı, yapmadık mı????????????????

    UEFA ve TFF'nin kararına. Zoooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrt.



    Mademki şike yaptık niye düşmüyoruz şike yapmadıysak neden şampiyonlar ligine göndermiyolar vs.vs


    Şike bahane. Fenerbahçeyi güçsüz duruma düşürmek şahane.

    Ünal Aysal günah çıkarır gibi açıklamalar yapıyor. FB'den oyuncu almayız. Fırsatçılık yapmayız. Çok üzülüyoruz. vs. vs. vs. Traşşşşşşşşşşşşşşşş

    Hadi ordan. Mümkün olsa kulübü bile kapattırırsın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42


    quote:

    Orijinalden alıntı: vicky14


    quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Çooooooooooooooook kuvvetli şike DUYUMLARI, KANAATLERİ var. UEFA+TFF=Fenerbahçe Şampiyonlar ligine katılamaz. karar senin. Hak arayamazsın. Tahkime gidemezsin.

    O zaman bizi düşürün.

    Olmaaaaaaaaaaaaz. Kesin delil yok.

    Haydaaaaaaaaaaa. Yahu kardeşim. kesin karar verin. Dansöz gibi kıvırmayın. Biz şike yaptık mı, yapmadık mı????????????????

    UEFA ve TFF'nin kararına. Zoooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrt.



    Mademki şike yaptık niye düşmüyoruz şike yapmadıysak neden şampiyonlar ligine göndermiyolar vs.vs


    Şike bahane. Fenerbahçeyi güçsüz duruma düşürmek şahane.

    Ünal Aysal günah çıkarır gibi açıklamalar yapıyor. FB'den oyuncu almayız. Fırsatçılık yapmayız. Çok üzülüyoruz. vs. vs. vs. Traşşşşşşşşşşşşşşşş

    Hadi ordan. Mümkün olsa kulübü bile kapattırırsın.


    +1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsy10


    quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42


    quote:

    Orijinalden alıntı: vicky14


    quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Çooooooooooooooook kuvvetli şike DUYUMLARI, KANAATLERİ var. UEFA+TFF=Fenerbahçe Şampiyonlar ligine katılamaz. karar senin. Hak arayamazsın. Tahkime gidemezsin.

    O zaman bizi düşürün.

    Olmaaaaaaaaaaaaz. Kesin delil yok.

    Haydaaaaaaaaaaa. Yahu kardeşim. kesin karar verin. Dansöz gibi kıvırmayın. Biz şike yaptık mı, yapmadık mı????????????????

    UEFA ve TFF'nin kararına. Zoooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrt.



    Mademki şike yaptık niye düşmüyoruz şike yapmadıysak neden şampiyonlar ligine göndermiyolar vs.vs


    Şike bahane. Fenerbahçeyi güçsüz duruma düşürmek şahane.

    Ünal Aysal günah çıkarır gibi açıklamalar yapıyor. FB'den oyuncu almayız. Fırsatçılık yapmayız. Çok üzülüyoruz. vs. vs. vs. Traşşşşşşşşşşşşşşşş

    Hadi ordan. Mümkün olsa kulübü bile kapattırırsın.


    +1


    bence bunu zaman göstericek fenerbahçeden oyuncu alıyorlarmı almıyorlamı herşey zamana kaldı transfer sezonu bittiğinde o zaman herşeyi görücez




  • bizi düşürün demeyle kimse düşüremez.düşürsünler de cas a gidin bunlar bizi hukuksuz düşürdü deyin sonra dimi.yapmayacağınız şeymi biri çıksın yapmayız bunu desin delikanlı gibi...
  • admin bu kadar tarafını belli etme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    bizi düşürün demeyle kimse düşüremez.düşürsünler de cas a gidin bunlar bizi hukuksuz düşürdü deyin sonra dimi.yapmayacağınız şeymi biri çıksın yapmayız bunu desin delikanlı gibi...


    kardeş öyle birşey dedinki sanki federasondaki insanlar anaokulu çocuğuymuş federasyonda bunu düşünüyo herhalde sözleşmeyle düşürecekler düşürülürseniz hiç bir hak talep edemessiniz gibi




  • yazılı olacak tabi kardeşim sözle iş mi yapılır.sen beni düşür diye yazılı bildirirsen yarın öbürgün sorun çıktığında adam kapı gibi belgeyi gösterir bak kardeşim kendisi istedi bunu der.sözle oldumu tamam düşürdü adamlar.yarın senin çıkıp neye göre düşürdün beni demeyeceğini ne malum?bunun için uefaya casa başvurmayacağın ne malum?kim yazılı belge olmadan iş yapıyor artık.gel seninle yazılı sözleşme olmadan iş yapalım bakalım kabul edecekmisin? seni dolandırsam mahkemede emniyette ne diyeceksin adamlaraböyle saçmasapan bir mantalite olurmu ya şöyle sağlıklı düşünebilen kalmadımız aranızda?
  • Türk milletinin şu komplo teorisi düşüncelerine bayılıyorum arkadaş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.