Şimdi Ara

Feral Warwick Rehberi [420 Müptezel Gurt] (16.10.2014)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
4.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Warwick mekanik gerektirmeyen, el becerisi istemeyen basit bir şampiyon, noob herosu da diyebilirsiniz ama doğru zamanda doğru yerde doğru şeyi yapmayı gerektiren de bir şampiyon. Eğer oyun görüşünüzü geliştirir ve biraz tecrübe kazanırsanız her seviyede her maçta kullanılabilecek bir ormancı. Oyunun sonunda aşırı güçlü, ölmek nedir bilmeyen, buna karşın engage yapıp tek başına taşıyıcı eritebilen de bir şampiyon. Ayrıca belirteyim Morgana Q'sunu flash ile dodge lamak veya uzaktaki bir rakibi flash+R ile eritip öldürmek bile bir playzdir nihayetinde ve doğru kararlar gerektirir yani her şampiyonla bir şeyler yapabilir ve rakibi outplay bırakabilirsiniz o yüzden çok da hafife almayın derim.



    Artıları:
    +Çok yüksek sustain(1 pot bile harcamadan sabaha kadar orman dönebilir)
    +Çok sağlam bir tank
    +Çok başarılı engage özellikleri
    +Oyundaki en iyi duelistlerden bir tanesi
    +Oyundaki en yüksek base AD'ye sahip şampiyonlardan birisi, zaten AD kasmadan bile DPS elde edebiliyoruz
    +Hem AD hem AP den güç alabiliyor olması
    +Yapıştı mı bırakmıyor
    +O bir reyiz o bir Swaglord o bir Gurt

    Eksileri:
    -Gerçek bir kaçış mekanizması yok
    -Mana hungry
    -Ultisiz baskınlardan kill çıkartmak zor bu nedenle early'de zayıf kalıyor
    -CC yok (Ulti hariç) (Randuin ve Bilgewater ile bunu gidermeye çalışıyoruz)
    -Gapcloser yok (Ulti hariç)
    -Ultiyi bozacak şeyler mevcut(QSS, Arındır, Morgana E, Banshee Pasif, başka bir rakibin stunu vb)


    Skill Açıklamaları:
    Eternal Thrist(Pasif): Warwick'in normal saldırıları 3 / 3.5 / 4 / 4.5 / 5 / 5.5 / 6 / 6.5 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 (2.5 + 0.5 / 1 level başına) ek büyü hasarı verir ve aynı oranda iyileştirir. Her ataktan sonra aynı hedef üzerinde 3 defaya kadar birikir. Stack etkisi 4 saniyedir.
    Meali: Normal saldırılarla çok ciddi hasar veriyorsun rakibe, ayrıca çılgın bir sustain kazandırıyor, 8 10 level civarında ejder keserken doğru itemlerle bildiğin dip candan full cana çıkıyorsun, böyle bir sustain işte. Ayrıca level 1 de solo blue red falan alıyorsun işte. Bu pasif Warwick'i oyunda 1v1 girilmeyecek birkaç herodan bir tanesi yapıyor.

    Hungering Strike(Q): 400 range içinden bir rakibe vurarak rakibin azami can değerinin %8-10-12-14-16(+1.0 AP) veya 75-125-175-225-275(+1.0 AP) büyü hasarı verir. Bu hasarlardan hangisi fazlaysa o geçerlidir. Buna ilaveten verilen hasarın %80 kadarına eşdeğer iyileştirir. Canavarlara yüzde değil düz damage olanı vurur her zaman. 70 80 90 100 110 mana cost 10 9 8 7 6 cd var.
    Meali: Rakipten alır kendine verir, bu skill oto atak menzilinden daha uzundur bu nedenle kaçarken rakibe bunu vurarak son vuruş yapabilirsiniz, ayrıca yine Warwick'e pasifiyle beraber hayvani sustain kazandıran skillidir. 1v1 de rakip size inandığında doğru anda attığınızda bu skilli bir den canınızı ciddi miktarda arttırdığından rakibi şaşkına uğratabilir. Mana costu epey yüksektir bu nedenle farm yaparken çok kullanmanızı önermiyorum.

    Hunters Call(W): Warwick 1250 range içindeki bir menzilde ulur ve 10 saniyeliğine takım arkadaşları ile kendisine saldırı hızı verir. Kendisine %40-50-60-70-80 takım arkadaşlarına bunun yarısı kadar. 35 mana cost ve 24 22 20 18 16 cd süreleri var.
    Meali: Çok az mana tüketen muhteşem bir AS steroidi, Feral Flare+Wits End+BOTRK kastığınızda bu skill son safhadayken verdiği DPS muazzam bir hal alıyor. Zaten bu nedenle dmg on hit pasifi olan itemler yapılandırıyoruz ve AD ya da AP ye gerek kalmadan ciddi bir hasar sahibi oluyoruz.

    Blood Scent(E): Warwick 1500 / 2300 / 3100 / 3900 / 4700 range içinde canı %50 altına düşen bir rakip farkettiğinde onu görünür kılar ve %20/25/30/35/40 hareket hızı kazanır. Mana cost yok.
    Meali: Bu skill bizi yapıştı mı bırakmayan baş belası bir şeye dönüştürüyor. Aynı zamanda canı azalan çalı içinde b atan bir rakip varsa da kabak gibi çıkartıyor ortaya, o uluma ve işaret rakibin moralini fazlasıyla bozuyor. Son kademedeyken haritanın yarısına yakın bir kısmını kaplıyor ve TF'lerde sürekli bir hal alıyor diyebilirim. Ayrıca E skilli devreye girdiğinde rakipten kaçmak oldukça kolaylaşıyor.

    Infinite Duress(R): Warwick 700 range içinde bir rakibin önüne ışınlanır ve 1.8sn için onu bastırır, 5 adet vuruş yapar. Ulti süresince %30 can çalma elde eder ve her vuruş can çalma+pasif stack yapar. Her bir vuruş 50/67/84(+%40 AD) büyü hasarı verir. Toplam hasar 250/335/420 (+200% AD)
    Meali: Hepimiz bu ultinin aşağı yukarı ne olduğunu biliyoruz. Oldukça OP, doğru zamanda doğru kişiye kullanırsanız TF'yi çevirebilir. ADC'lerin ve kırılgan şampiyonların korkulu rüyası bir ulti. Tek kötü yanı QSS, Morgana E, Arındır gibi çarelerinin olması. AD scale alıp büyü hasarı vermesi de ayrı bir OP bunu da belirtelim.


    Rünler:
    Klasik AD rünleri ile girebileceğiniz gibi aslında saldırı hızı ve cdr rünleri oldukça etkilidir WW için. Aynı rün sayfası bir çok tanky ormancı için geçerlidir(Udyr, Xin, Vi vs)

    CDR AS MS Rün sayfası:
    Büyükler: Hareket Hızı x3
    Kırmızılar: Saldırı Hızı x9
    Sarılar: Zırh x9
    Maviler: Bekleme Süresinde Azalma x6 ve Seviye Başına Artan Büyü Direnci x3
    not: Bu rün sayfasının dezavantajı early'de çok az MR ve çok az dmg çıkartabiliyor olmamız, düz AD veya ADC'ler için kullanılan büyüklerin saldırı hızı rünü kırmızıların AD olması gibi opsiyonlar da iş görecektir.
    Kabiliyetler:
    Envai çeşit şey yapabilirsiniz sadece şunları söyleyebilirim:
    Utility'den mutlaka hareket hızına 3 puan verin.
    Saldırı kısmından da mutlaka 4 puan saldırı hızı verin.
    Ormancıların verdiği derisi kalın(tough skin) ve devamı kabiliyetleri vermeyin savunmada buna gerek yok, orman yaratıklarının size herhangi bir zorluğu kati suretle yok, boşa vermiş olursunuz.
    Kalan her şey her yere olabilir Warwick nasıl isterseniz öyle kullanabileceğiniz bir şampiyon duruma göre tank, duruma göre tek atıcı, duruma göre de tank eriten bir DPS şampiyonu olabiliyor.

    Skill Dağılımı:
    W veya Q açarak başlıyoruz, Q ana skillimiz bunu mümkün olduğunca erken son kademeye getirmeliyiz.
    Level 4'te E açabilirsiniz 3'te açmanıza gerek yok.
    Q bitti E'yi 2. kademe yaptıktan sonra W geliştiriyoruz, çünkü E'nin 1. kademesindeki menzil çok yetersiz. 2. kademeden sonrası ise W kadar işimizi görmüyor.


    Build ve Açıklamalar
    Warwick için oyunun erken safhasında önemli olan takımını ganklardan koruyarak olabildiğince erken ulti açıp işe koyulmaktır. Baskın konusunda çok başarılı olmasa da ormanınıza giren junglerlara beklenmedik sürprizler yapabilir sustain ve gücüyle. Mesela bir Lee Sin Q kaçırdıysa ezersiniz early'de ya da bir Amumu'yu redinde basıp öldürebilirsiniz. Hayvani sustainimiz bize can potu yerine ward almamıza fırsat tanıyor, bunu kullanabiliriz.

    Yapılan Yanlışlar:
    -Antik Golem kasanlar var kasmayın, illa mavi jungle itemi bitirecekseniz Kertenkele kasın, daha viable.
    -Hemen core item diye mahvolmuşa rush yapmayın, daha önce tanky olmanız lazım.
    -Çekirdek itemlerinizi tek tek çıkmak yerine alt parçalarından alın mesela Dev Kemeri ve Bilgewater Kılıcı alın, ortaya karışık yaparsanız zayıf kısmınız kalmaz. Dengeli bir gelişim gösterirsiniz.
    -Günateşi veya Çivili Zırh kasanlar var, 5.6. item olarak alınabilirler fakat çok erken almanıza gerek yok, aktifi ve pasifi Randuin'in çok daha fazla iş görür(kaçarken kovalarken)
    -AP Skillseti diye AP rünle girenler var, AD rünle girin daha iyidir
    -Ormanı Q spamla dönmeyin, W açıp kamp temizleyin, mana dayandıramazsınız, olası baskınlarda zor duruma düşersiniz. 1 kampta en fazla 1 Q kullanın mavi buff yoksa.
    -E'nizi hiçbir koşulda kapatmayın, bırakın açık kalsın, WW geliyor diye kaçıyorsa rakip bırakın kaçsın, E açıkken kaçamaz gerçi.

    Başlangıç:
    Warwick oyunun en başından itibaren çok esnek bir builde sahiptir, almamanız gereken yegane şey ise can potudur, çünkü Warwick 1 pot bile harcamadan sabaha kadar orman dönebilen hayvani bir sustaine sahiptir.
    Avcı palası 1 stealth ward ve bedava trinketimizi alıp çıkabiliriz. Buna ek olarak mana potu da alabilirsiniz ama çok gerek görmüyorum. Her kampta maviniz olmadığı sürece sadece 1 q kullanın spam yapmayın ve W açarak kesin başka bir şey yapmanıza gerek yok.
    Olabildiğince erken Madred'i bitirmeniz lazım Avcı Palası'na göre fena bir orman dönüş hızı yaratıyor zaten verdiği saldırı hızı early takaslarda da çok işinize yarayacak.
    Mecbur kalmadıkça, çok aşırı zorlanmadıkça herhangi bir koridora gank atmanızı önermiyorum ama aptal aptal pushlayan varsa low eloda 6 öncesi de kill veya flash çıkartmanız olası çok da kararlı davranmayın bu konuda, jungle oynamanın bir özelliği de önseziniz olması, eğer iş çıkartabileceğinizi düşünüyorsanız zamanı önemli değil o gankı atın ama asla çok ısrarcı da olmayın.
    Dk 6:30 gibi 6 olmuş 2. maviyi salmış veya almış olmanız gerekiyor nşa'da. Bu dk dan itibaren her ultinizi kille çevirecek şekilde gank atmanız lazım ki bu zor bir şey değil.

    Bu noktadan sonra Wriggle'ı bitirmeye çalışın fakat botunuzu çok geciktirmeyin 325 goldluk kofti botu araya sıkıştırın. Sonrasında çok fazla cc veya çok fazla büyü hasarı varsa Merkür'ün Adımları aksi takdirde Ninja Tabisi alın. Benim birinci tercihim Ninja tabisi çünkü hem daha ucuz hem de zırh dive lar için oto ataklar için vs çok daha işlevsel. Ayrıca Wits End ve Ruh gömleği de kasacağımız için MR çok çok büyük sorun teşkil etmiyor bizde. Tenacity dışında bir olayı yok Merkür'ün.

    Wriggle bitti, Bot bitti, şimdi bir karar verme aşamasındayız, Bilgewater alıp BOTRK'a gidebilir, Randuin'in alt parçalarına başlayabilir veya Aklın Sonu'nun itemlerine başlayabiliriz, bu konuda özgürsünüz takımın ve karşının gidişatına göre başlayın. Eğer rakipte iyi giden bir APC varsa 400 goldluk MR itemini alıp Aklın Sonu'na doğru gidebilirsiniz. Snowball olduysanız Mahvolmuş, aşırı geri düştüyseniz Zincir Yelek ve Randuin'e başlayabilirsiniz.

    Rutin bir maç için Final Build:
    Feral Flare
    Ninja Tabi
    Wits End
    Randuin
    BOTRK
    Sprit Visage

    -Çok geri düştüyseniz tank ağırlıklı gidip DPS itemlerini erteleyin.
    -Çok iyi gidiyorsanız direkt Wits End veya BOTRK rush yapın.
    -Full AD ise rakip erken bir Çivili Zırh yapabilirsiniz ayrıca Sprit Visage yerine Donmuş Yürek(Frozen Heart) yapın.
    -Rakipte kasmış bir Annie, Veigar, Akali, Katarina, Ahri vb tek atan APC varsa Ruh gömleğini daha erken yapın, hatta böyle bir potansiyel gördüyseniz MR botunu yapın erken dönemde önlem alın.
    -Banshee alınabilir ama çok kolay bozulan bir pasifi var bu nedenle sizi çok kurtarmayacaktır, Ruh Gömleği'nin pasifi, CDR'ı vs çok daha iyi iş görüyor WW'de.


    İpuçları:
    *Rakibe ulti attıktan sonra eğer canı yarıya inip Kan Kokusu skillinizi aktif ettiyse Randuin, Bilgewater veya BOTRK aktifini kullanmayın hemen. Zaten kaçamaz elinizden.
    *Kule tanklarken arada minyona Q atın can doldurun, aynı şeyi kaçarken de yapın, adam size vurdukça ona Q atıp kaçın veya uzaktan vuruyorsa minyonlara vs Q atarak kaçın. Düz koşu ile kaçmanızın imkansız olduğu bir durumdaysanız ve rakip kırılgan ise, E skillini aktifleştirmek için atak yapın, E devreye girince kaçmaya başlayın.
    *Ulti için rakibin flashını veya kaçış skillini beklemek çok işinize yarar bir harekettir, zort diye atmayın ultiyi, düz vurun eğer yaklaştıysanız, kaçacağı anda ulti atın apışıp kalsın hem Flash hem kill alırsanız o koridorun beli doğrulmaz.
    *Combomuz diyecem ama bir combomuz yok aslında, late de ADC ye R>Q>AA>Randuin>BOTRK>AA AA AA yaparsanız yaşama şansı yok gibi bir şey.
    *Kamp kuran bir ormancı varsa karşınızda onu bufflarını çalarak ve ormanındaki kampları tırtıklayarak cezalandırın, geri düşecektir.
    *Rakip orman kamplarını temizlerken en az 1 adet ufak yaratık bırakın, mavisini çaldıysanız adamın yandaki minyonlardan biri kalırsa hem haritada mavisi kaybolmayacak hem o minyon kesilmediği sürece mavisi yeniden doğmayacak rakibin.
    *Olur da rakip dive atarsa veya dürtmeye kalkarsa, kulenin altındayken ulti ile yakalarsanız çok rahat öldürür ve sürpriz bir kill alırsınız, low eloda sık yapılan bir hatadır. Warwick'in ultisi varsa dive atılmaz, atarlarsa cezalandırın.
    *Olmuşları toplamaktan çekinmeyin, sağlam snowball olan ve oyun sonunda güçlü olan bir herodur WW. Haritanın bir ucundan öbür ucuna koşarak gelip kan kokusu ile işaretlenmiş rakip base atarken öldürebilirsiniz. Rakibi asla rahat bırakmayın, rahat base attırmayın canı azalanları.
    *TF'de ultinizi bozacak herolar olduğunu unutmayın, ADC'ye yapışacam diye acele etmeyin, evet gidip yapışmanız lazım ama rakibi iyi gözlemeniz lazım. Doğru anda doğru atılan bir ulti ile ADC'yi 0.2 saniyede alaşağı edip oyunu kazanabilirsiniz.
    *Katarina, Fiddle, Lucian vb ultisi bozulabilen rakiplerin ultisini itinayla bozun. Bozmakla da kalmayın öldürün, öldürmeden bırakmayın.
    *Warwick tutmayın lan beni diye adama atılan 4 kişi tutsa da rakibini tokatlamadan bırakmayan inatçı bir hero bunu unutmayın. E ile yakalayamayacağınız rakip yok, umarsızca kovalayabilirsiniz. 2 kule geçip kule altından adamı alıp yine aynı rotada kuleden damage yiye yiye çıkıp ölmediğimi bilirim. Bütün takım size geri çekil diyecek, çok dinlemeyin. Warwick bırakmaz, gerçek bir rage traindir.
    *Skill shot yememeye özen gösterin. E açık adam kovalarken özellikle çok hızlandığınızı hatırlatırım. Dümdüz bir çizgide rakibi kovalamak lowların işidir, S çizin demiyorum, rakibi gözlemleyin, şimdi Morgana Q atacak, attı ve dodge'ladım bu şekilde düşünmelisiniz.
    *Birebir dövüşlere Q veya R ile girmeyin sakın. Önce w açın düz vuruşlarla girin, canınız azaldığında Q ile rejenerasyon elde edeceksiniz, son çare canımız çok azaldı, işte o zaman ultimizi kullanıp hem rakibi eritmiş olacağız, hem biz canımızı toparlayacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 18 Ekim 2014; 11:42:34 >







  • Warwick ilk q aç dedikten sonra okumayı bıraktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jungle WW plz
  • Güzel paylaşım ama nedense benim "Lulu Jungle Rehberi" kuraldışı diye silinmişti. Sanırım adminler bile metaya karşı olan şeyleri saçmalık olarak görüyor.

    Ayrıca skill shot becerisindeki heroları kovalarken çime giriyorsa siz bodoslama çime dalmayın sıradışı bir mouse hareketi yapın, çimin içinden gelecek Fizz in ultisi ya da Morgana nın Q su gibi skillerden kaçabilirsiniz. Bu rakibi cd olarak 1 skill eksikliği yaşattığı gibi, siz de kayıpsız ilerleyip onu oracıkta gebertin.
  • ip ucuna bak halat olmuş.
  • artıları eksilerini döver bence
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Jungle olduğu için mi bilmem ama ipuçları bölümünde anlatımın güzel, dönüşler hakkında yazdıkların mantıklı ama biraz daha açarsan iyi olur.
    Buildi biraz daha genişletebilirsin. Counter jungle atman gereken ve yeme ihtimalin olan şampiyonları da yazsan daha güzel olur bence bu potansiyel var sende şampiyonunu iyi tanıyorsun. Güzel bir rehber gelir elinden bence.
    Mainim jungle değil ama anlatımın iyi o yüzden okudum.Eline sağık
  • Anlatımın gerçekten başarılı hocam.
    Rehber de on numara olmuş, eline sağlık.
  • Bir rehber de en onemli sey taktiksel bilgi ve oneriler bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel rehber hocam sonuna kadar okudum.
    Eline sağlık.
  • Niye wwde ilk q açıyorsun? W bayağı As veriyor.Senin avcı palasıyla daha iyi olur.
  • EverChanging kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi tek başına kesiyorsun mavi golemi ya da kırmızı buff kertenkelesini. Bu sırada canın epey bir azalıyor ve pot almıyorsun. Q canının %15'ini falan sana geri kazandırıyor, W zaten 2 olur olmaz açıyorsun. İstiyorsan W aç çok değişen bir şey olmaz ben Q açıyorum.
  • Hocam yi or ww?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KacakElektrik07 K kullanıcısına yanıt
    Rakipte Hard CC yoksa, takımın tank ihtiyacı da yoksa Yi, öbür durumlarda WW bence. Yi çok güçlü, forumda alay edenlere bakmayın belli durumlarda her türlü iyi iş yapar.

    Örnek vermek gerekirse; Rakip support Karma, Sona falandır, rakipte hiç stun yoktur Master'ı durduramazlar.
    Ama Thresh Nami falan varsa rakipte, Mid Syndra gibi falansa hiç alınmaz:)

    Warwick'i sert biçimde counterlayacak zorlayacak bence çok bir Jungler yok. Zorlayan çok var ama çaresiz kaldığım hiç rakip ormancı olmadı. Ormanıma early'de giren olursa pasif kalmam açıkçası. Hatta Master'ı en fena şekilde döven ormancıların da başında Warwick gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 27 Mayıs 2014; 0:18:14 >
  • Bence w-q-e seklinde fullemek daha mantikli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DabayDabay D kullanıcısına yanıt
    Q sadece damage kaynağı değil ayrıca ciddi bir can yenilenmesi sağlıyor ve fullendikçe ciddi oranda gelişim gösteriyor.

    Hungering Strike(Q açıklaması)
    Strikes an enemy for the greater value between 75 / 125 / 175 / 225 / 275 (+100% of ability power) and 8 / 10 / 12 / 14 / 16 % (+100% of ability power as flat damage) of the target's maximum health, and heals Warwick for 80% of the damage dealt. Minions and monsters will only be dealt the flat magic damage.

    Hunters Call(W açıklaması)
    Warwick lets out a howl that inspires all nearby allied champions. This increases Warwick's attack speed by 40 / 50 / 60 / 70 / 80 % and all nearby friendly champions' attack speed by half of the amount for 10 seconds

    %40 AS veriyor ilk kademede, 2.3. kademede %50 ve %60.

    Çok bir fark yaratmıyor Q kadar açıkçası.

    E'nin ise menzili artıyor ve mutlaka geliştirilmesi gerek midgame'den itibaren. Bu nedenle ben Q E W şeklinde geliştiriyorum, başkası ne yapar bilemem.




  • Warwick useless udyrle karşılaştırırsam

    jungle hızlı dönemez
    push yapamaz
    6dan sonra bile gank atması zor
    en işe yaramaz skillsete sahip olabilir esi %40 ms verıyor ama bilmem kaç range içinde olucak ve %50 altında hpsi olcak udyrdede aynı skill var hem koşulsuz hemde 6 snde 1 sn stun vurma özelliği var
    ultisi kolay bozuluyor
    wits botrk filan çıkmadan damage atamaz
    kolay kitelenıyor slowlanıyor miniondan farkı kalmıyor

    feral çıkcaksan udyr master shyvana xin noct gibi hep gank atması iyi hemde hızlı orman dönen şampiyonlar tercih edilmeli


    son olarak rehber güzel hero useless



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [A]narchy -- 27 Mayıs 2014; 0:58:40 >
  • [A]narchy kullanıcısına yanıt
    Katilmiyorum. Ultisini bozmak kolay ama laning safhasinda imkansiz. Udyr de ulti gibi ulti dahi yok. Xin desen onun da ultisi ww kadar free kill degil. E si late game de haritanin yarisini kapliyor cani azalan herkesi gorunur yapan cali cirpi gozetmeyen bir skill ayrica hayvani bir ms sagliyor bu ms ile cok kactigim olmustur, gurt uludu mu durdurmak cok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık güzel olmuş bana göre khazix biraz zorlayabilir ormanda tabi bu benim görüşüm kha alınca hiç ww gelmedi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ap warwick meselesine ne diyosunuz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.