Şimdi Ara

Ferhat Yıldız' ın kitabıyla eğitime başlıyorum, aşama aşama yazacağım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
7
Favori
50.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son durum nedir hocam?
  • Hocam kitabı bana satarmısın?
  • Ben de Ferhat Yıldızın Rusça setini alanlardanım.Söylendiği şekilde hızlı şekilde okumaya çalıştım.Kitabın yarısına kadar gayet faydalı oldu.Kitabın yarısından sonra, çok fazla bilmediğim kelimelerle karşılaşınca sıkılıp bıraktım.

    Şimdi arkadaşların bahsettiği glossika setini gördüm.incelediğim zaman,öğretme mantığının aynı olduğunu farkettim.bu sefer tekrar çalışmaya başlayacağım ama bu sefer daha yavaş,sindirerek, bilmediğim kelimeleri not alarak çalışacağım.bunu bitirdikten sonra da glossika setini alıp çalışacağım.ikisini kıyaslayıp daha sağlıklı yorum yapma imkanım olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jones7 J kullanıcısına yanıt
    Glossika ile hiçbir benzer yanı yoktur hocam.
    Glossika bir tane bile gramer kuralı vermiyor.
    Sadece cümleler ve İngilizce tercümeleri var.Onları dinleye dinleye iyi düzeye geliyorsunuz.
    Ferhat Yıldız'ın setinde gramer kurallarına değiniliyor(demo derslere bakarak söylüyorum.)
    Ayrıca glossika'da bu şekilde okuma işi yoktur.

    Bu arada İngilizce biliyorsanız Glossika alın.Tercümeler İngilizce çünkü.
    Ben yerinizde olsam Cortina ile başlardım.Grameri iyi bir noktaya getirir.Konuşma işini altyazılı dizi izleyerek de halledebilirsiniz.Para harcamayın derim ben.
    quote:

    https://fsi-languages.yojik.eu/archives/Cortina-Russian.zip

    Altyazılı Rusça dizileri şurada var;
    quote:

    https://www.youtube.com/channel/UCuSx-lf2ft7hPceGVNHybOw/playlists




  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam.Benzer derken ikisinin de mantığı cümleler halinde, grameri ve kelimeleri öğretmesiydi ama dediğiniz gibi glossika da gramer kurallarını anlatmıyor ama bu bana olumsuz bir şey olarak geldi.Çünkü cümlelerde neyin,neden öyle kullanıldığı insanın anlamasını zorlaştırır gibi geldi.Ferhat yıldız'ın setinde önce gramer kuralını söyleyip,ardından bolca cümle örnekleri okuyoruz.
    Cortina'yada daha önce biraz bakmıştım.Konuşmaların,hep resmi konuşmalar olması hoşuma gitmemişti ama yine de dediğiniz gibi cortina ile başlayayım o zaman.Para harcamayın derken glossika yı almaya gerek yok mu demek istediniz?
    Ben de dizi ve film izleme kanalı olarak youtube da starmedia kanalını şiddetle tavsiye ederim.Dizilerin ve filmlerinin hepsinin rusça altyazısı var
  • jones7 J kullanıcısına yanıt
    Hayır mantığı çok farklı.
    Ferhat Yıldız'ın derslerine ünite başında kısa bir gramer bilgisini veriyor kural olarak.
    Sonra Türkçe-İngilizce,veya başka dil) cümleleri veriyor.Bunları sürekli okumanızı istiyor.Dinlemenizi de istiyor ayrıca.Ama sistem sık okuma üzerine.

    Glossika yöntemine tek bir gramer kuralı vermiyor.Sadece cümleler ve tercümeleri var.Ana sistem tekrar tekrar dinleyerek ağzınızla tekrar etmeye dayalı.Okuma daha alt bir kategori.

    Glossika sık tekrarlar sayesinde grameri öğretiyor.3 level sonrasında upper seviyesinde oluyorsunuz.
    Cümle üzerinden çok güzel öğretiyor.Fakat eninde sonunda elinize bir kitap alıp ince detaylara bakmak gerek.
    Konuşma anlamında ciddi katkısı oluyor.
    Glossika almaya gerek yok demiyorum.Konuşmanı geliştirir.Fakat öncesinde farklı kaynaklara çalışıp bitir.Cortina çok güzel bir kaynak.Daha etkili olur.Konuşma anlamında o kadar ilerletmez ama onu sen dizi izleyerek de halledebilirsin.
    Yani dil öğrenirken olabildiğince interneti kullan.Ücretsiz çok fazla kaynak var.




  • Anladım hocam teşekkürler.dediğiniz gibi yapayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LEARNING DAILY BASIC ENGLISH

    IT TAKES 10 MINUTES A DAY....FREE


    https://www.youtube.com/watch?v=ty37vGB05sA
  • 6 hafta sonra yazmamışsınız. ya faydasını göremediniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim neredeyse 6 ay olmuş sen başlığı açalı ne durumdasın yardımı oldumu sana ?
  • BAŞKAN AYLAR OLDU SES SEDA YOK . BU ADAMIN KİTABINI DENEYENLERDEN BİR DAHA HABER ALINAMIYOR. ŞİMDİ GİDİP MERAKTAN ALACAM BU KİTABI.
  • Hocam sonuç nedir ?
  • Arkadaş şuan boğaziçinde ingilizce öğretmenliği yapıyor , Diploma almadan buna erişebilen nadir insanlardan biri olduğu için cumhurbaşkanlığı huzuna çıkarıldılar ferhat yıldız ile birlikte. Ferhat yıldızın mottosunu alt üst etti dünyanın en iyi 2.ci ingilizce öğretmeni oldu.
  • arkadaşlar,ferhat yıldızın adım adım ingilizce kitabını kullanmayan kullanmaktan bıkan birisi varsa kitabı uygun fiyata satan arkadaş varsa alabilirim
  • Bir sonuca varılmadi herhalde :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı kişisel sebeplerimden dolayı uzun bir ara vermek zorunda kaldım, programa yeniden başladım, aşama aşama ilk konudan yazacağım, mesajlarınıza cevap veremeyebilirim, özel mesajlarınıza ise cevap veremem, kişisel algılamayın lütfen, cevap vermeyi sevmiyorum! Ancak elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım ve ilerlemeleri yazmaya gayret edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wi Fi -- 1 Kasım 2017; 0:4:32 >
  • Bende takip ediyorum sizin gelişiminizi açıkçası çok merak ediyorum nasıl bir gelişme yaşayacaksınız. Youtube' a attığı 5 günde İngilizce videolarını izlemiştim fakat bende kendi derslerimden dolayı devam edemedim. Tekrardan videolara başlayıp sizden de gelecek yorumlara göre kitabını temin edebilirim bende. Kolay gelsin
  • Ben gramer olarak İspanyolca da B2 seyesine geldim çok şükür. Pratikte yapıyorum panamadan bir arkadaşla. Fakat her zaman mümkğn olmuyor saat farkından dolayı. Pratik için cortina merod ve bu adamın kitabını almayı düşünüyorum. Faceden yazıştımda baya iddalı 4 ayda c1 e kadar gelirsiniz diyor. Daha çnce rosetta stone bitirdim(bana göre yetersiz ve sıkıcı) bu da öyle bir şey ise baya can sıkar. Yabancı dizi zaten Netflix izliyorum %50 anlıyorum zaten fakat bunların hiç birisi pratik artırmış değil bende. Ve bana göre sadece dinlemeyi ve anlamaya etkisi oluyor. Konuşmaya çok az etkisi var. Bu kitap biraz umut ama günde 150-250-400 sayfa okuma yapmak ne demek ya? Hangi babayiğit okuyabilir ki bunu? Birde limasollu naci var idefix 185 lira onu da çok merak etmekteyim. Bu ikisii çok iddialı kararsızım. Pratik olmayınca kelime unutması çok oluyor bunun önğne geçecek bir sistem lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • söyle düşündümde bu yöntem bence mantıksız. şöyle düşündümde kimse günde 1200 sayfa(400 sayfa kitap gunde 3 defa okumak) okuyamaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.